Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

150 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Whuups

Da er spørsmålet hvor mye Isak EGENTLIG vet om det som skjedde mellom ballonggutta og Even....

Vondt i magen, nå.

2
Isak

Tror ikke Isak vet så mye. Hadde han vist mer hadde han vel ikke blitt så overrasket over at de snakker om Even på YT videoen...
Mye som skal oppklares tror jeg ennå. Håper Even snart kommer på banen.

3
Ååhnei!

W
T
F
!!
Ikke no dritt med de to nå! Jeg orker ikke! Hold deg til sana Julie og la isak og Even i fred ?

4
nancy's puss

ok me

5
Jesus t- skjorta

Husker dere Jesus t-skjorta som Isak gikk med? Isak tok på seg skylden for Sana. Han er best bud.
Jeg tror det kommer mer om Even snart, men jeg både håper og tror at alle vennene til Isak støtter og passer på dem.

6

Nå er oppryddinga av alt rotet som Sana durekte og indirekte satt i gang. Sana, you go, girl! ???

7
Ikke bli sjalu .....

Håper ikke Isak blir det.

8
Safa

BEST BUDS!

9
OT, men lite norska ord jag funderar på

1: Muttern - Är detta en vanlig benämning på mamma? Tycker det låter så roligt/morsomt varje gång någon säger det.
2: Säger ni verkligen "agurk" för cucumber? NI har bara tagit a:et från gurka och satt de först? lol
3: Mutta är ett intressant smeknamn, betyder de samma sak på norska som på svenska (slang dock
4: är "ass" ett helt ord eller är det en förkortning? (som svenskans asså & alltså
5: Är hybelkanin ett riktigt ord eller är jag otroligt lättlurad?

Och sist: Stämmer det att de flesta nordmän tycker det är hyfsat enkelt att förstå svenska? Skulle ni kunna se en svensk serie utan norsk text ex?

10
Karolin

Lol jag tror inte att norska ordet agurk kommer från svenskan..
Skulle tro att både svenska, norska och tyska orden härstammar från grekiska "aguri" och isf är ju norskarna närmare... 😉

11
Arabern

Du har fått godt svar på alt bortsett fra "mutta". Mutta er kallenavn for det arabiske navnet Mutasim, som er navnet på en av ballonggutta hvis jeg ikke tar feil. Nordmenn, som har vært lengst i "union" med både Sverige og Danmark, er også de som forstår mest av de nordiske språkene. Svensker og dansker slipper vanligvis å lære å snakle norsk når de kommer og jobber i Norge. De fleste forstår noenlunde språkene og klarer å henge med, men det varierer vel. Regner f.eks. med at østlendinger forstår mer svensk enn kanskje vestlendinger(TROR jeg). Uansett klarer omtrent alle å lese dansk (norsk bokmål er en fornorska dansk) men som vi sier så snakker danskene med potet i munnen 🙂 Altså skriftlig dansk og generelt svensk er lett forståelig, dansk muntlig derimot er det litt større vansker med. Til slutt så er de tre nordiske språkene nære slektninger på alle mulige måter så det er vel ikke noen overraskelse at vi (i hvertfall nordmenn) ikke har problemer med kommunikasjon i forhold til for eksempel irsk og engelsk.

12
Tornerose

Personen vet nok at Mutta er forkortelse for Mutasim, vedkommende referer jo selv til det som et kallenavn (smeknamn). Spørsmålet var om ordet "mutta" betyr det samme på norsk som på svensk

13
~Agurka~

Haha noen får maile Språkrådet om denne agurk-debatten

14
Mari

Kommer ett svar från en svensk värmlänning här; De flesta häromkring känner sig närmre Oslo än Stockholm, och jobbar tillsammans med norrmän, norska kanaler går på tv osv. Norska/svenska är i princip bara olika dialekter av samma språk - tycker inte alls det är konstigt att vi förstår varandra. Vi är ju syskonländer ju. ❤️

15

För er som undrar över fråga 3 - 'mutta' är ett vanligt ord för vagina på svenska. Betyder exakt samma sak som 'fitta'.

16
Danskeren

Agurk hedder Gurke på tysk, så mon ikke det er danskere og nordmænd, der har byttet lidt rundt på vokalerne - eftersom rigtig mange af vores ord stammer derfra.

17
Lærer'n

Det er jo helt feil. Agurk eller gurka er avledet fra Cucumis anguria. I slaviske språk: ogórek (polsk)/okurka (tsjekkisk)/agurkas (litauisk). Bysantinsk gresk: angourin.

Med andre ord er det svenskene og tyskerne som glemte a-en en gang i tiden. Men siden det er Sanas sesong, burde vi ikke heller snakke om gulrøtter?

18

Eh, så en svensk kommentar på yt nå. Mutta betyr fitte?? Ingenting med ordet mutter'n å gjøre!!

19
Mutter und fatter

Mutter er mor på tysk, så det har vi "adoptert" derfra.

20
Jonas

1. Nej, det är inte särskild vanlig, och anses (i Oslo iaf) som ganska kitschigt.

2. Ja, gurka heter agurk på norska. Aldrig tänkt över att man har flyttat a:et i gurka, men intressant observation haha

3. Inte alls. Mutta (som i fiffi, sant?) finns inte i norska språket. Min pappas faster (jag är halvnorsk) kallades Mutta, men tror hennes riktiga namn var Marie eller nåt. Alltså bara ett smeknamn, men det är inte ett ord på norska.

4. Ass är slang för "alltså", som betyder precis det samma som på svenska och används på samma sätt.

5. Ja, hybelkanin är ett riktigt (och roligt) ord, haha. Betyder dammråtta.

21
Herlig

innlegg! Takk 🙂

22
De fleste norske forstår

svensk lett uren å lese undertekst. Dog er det litt lettere for de som er nærmere 30 (og eldre), antakelig fordi vi så mye mer på svensk TV enn ungdommen gjør. Før ble ikke Astri Lindgrens serier dubbet heller! (Idiotisk at Pippi skal gå rundt å snakke norsk!!) Som lærer i ungdomsskolen ser jeg at dette er i endring igjen. Ungdom ser mer svensk film og TV enn for ti år siden 🙂

23
Muttern

er faktisk ganske vanlig, men det er slang som henger igjen fra tidligere genrasjoner. Nå bruker folk det enten fordi de er litt nørde og uncool, eller fordi de er så coole at de er kitschi med vilje, om du skjønner.

Ler av agurk/gurka 😀

24
Norway for the win

Ettersom Norge har vært i union med både Danmark og Sverige (union, lol, fint ord for kontrollering av land) er språket vårt påvirket utrolig mye av både dansk og svensk. Av de skandinaviske landene er det Norge som forstår mest av hva naboene sier, mens Sverige forstår minst.

25
Dansker

Tillader mig at skrive uden at svare her 🙂

Det er sjovt med de danske/norske/svenske sprog.

Som dansker forstår vi det meste norsk. Især på skrift er norsk næsten det samme som dansk. Så selvom jeg god kan se eksempelvis skam uden undertekster, så er det bedst med tekster.

Svensk er sværer. Svensk tale synes jeg er meget svært at forstå. Kan godt forstå svensk på skrift, men det er mere svært end norsk.

Hvordan har i svenskere og nordmænd det med dansk?

26
Skandinavia

Skriftlig er dansk veldig lett å forstå. Muntlig er litt vanskeligere, men personlig synes jeg det går det fint. Det kommer litt an på om personen snakker fort eller sakte, med god/dårlig diksjon o.l. Undertekster er en fordel når man ser dansk film/TV, men det går veldig fint uten også. Men nå skal det sies at jeg bruker undertekster når jeg ser norsk/film og TV også.

Opplever forresten av og til at en del dansker foretrekker å snakke engelsk (!) Har også blitt spurt om jeg er svensk eller norsk et par ganger. Synes det var så merkelig mtp. at jeg er fra Oslo, og følgelig snakker ganske "standard" norsk. Det kan da ikke være vanskelig å høre om noen snakker svensk eller norsk?

Undersøkelser viser at Nordmenn er best i Skandinavia til å forstå de andre språkene (svensk forstås best muntlig, dansk forstås best skriftlig). Vi har ordforrådet til danskene og uttalen til svenskene sies det. Vi er også vandt til å høre mange ulike dialekter og har to målformer i vårt eget språk. I tillegg importerer vi langt mer svensk og dansk TV/film (særlig svensk) enn vi eksporterer. Det tror jeg gjør det litt lettere.

27
Hej "Dansker" hilsner fra en Svensk

Jag har svårt att förstå talad danska, men det går bra när jag läser danska. Då förstår jag i princip det mesta. Men det beror nog på att jag är bra på norska (har nordmænd i familjen som bor i Oslo). Ska väl tillägga att jag bor och kommer från Stockholm. Tror att ju längre söderut i Sverige man kommer, som till Skåne, så förstår man danska bättre. Skåne har ju faktiskt en gång tillhört Danmark, även om det är väldigt länge sedan nu. 🙂 Men generellt tror jag svenskar har svårt att förstå danska.

28
Reservdansken

Jag tror att det handlar mycket om dialekt och exponering. Och också om vilja att förstå, för det finns mycket status kring detta också.
Som uppvuxen i Malmö-regionen har jag vuxit upp "nära" Danmark med dansk tv, flera besök i Kph per år etc. Jag har därför inga problem att förstå den danska jag har hört i de sammanhangen. Utpräglad jysk däremot är svårare, men jag gör så gott jag kan. Norska förstår jag utifrån samma principer. Likaså har jag mött en hel del danskar som har uttryckt att så kallad rikssvenska, som gärna talas i svensk tv, är lättare att förstå än exempelvis skånska, just pga att man främst exponeras för språket via tv. Samtidigt måste jag säga att det tyvärr finns svenska dialekter som jag måste ha text för att förstå när de pratas på tv. Och på tal om olika betydelser hos ord så kan det gälla inom språk också. Exempelvis så tror jag inte att en skåning och en dansk skulle missförstå varandra om den ena pratar om sina ballar /baller, medan någon mer norrifrån kanske skulle rekommendera en anatomikurs ?

29
svenskdansken

Hybelkanin heder for btw "dammråtta" på svenska och på engelska heter det jo "dust bunnies".

30
svenskdansken

Det sjove/roliga/lættis er at på islandsk/isländska heter det "agúrka". 🙂 De kör med det hela!

Muttern/mutta kommer nok fra de tyske "mutti" for mamma. (For alle jer norsker, på svensk betyder mutta fitta/fisse/fitte). 🙂

31
Mutta

... synonym till fitta på svenska 😀

32
Maria

Hybelkanin = dammråtta på svenska.

33

Så søtt innlegg <3 ser du har fått gode svar!

34
To Ot, men lita norska ord jag funderar om

1: Mutter'n er en markør for sosiolekt og effektiv måte å etablere en karakter. Det har blitt en veldig uformell måte å si "mor" eller "mamma" på. Slang hos ungdom. Når en bruker mutter'n for sin mor er det gjerne fatter'n som gjelder for far.
2. Det er nok danskene som har gjort det. Vi sier som dem når det kommer til "agurker". Dere i Sverige er mer tro mot tyskerne med "gurka"
3. Ja "ass" er en forkortelse av altså-asså-ass. Det kom fra Østlandet (Oslo) og tilhørte lenge en multietnolekt lenge kalt "kebabnorsk". Hvis vi knytter det opp til pkt. 1 så snakker Briskeby gjengen med markører for at de er innvandrere. Elias er kanskje mindre synlig som minoritet enn Sana (pga hennes hijab) men i mange tilfeller der man ikke kan se minoriteter kan man "høre" dem eller tro at man gjør det. Ordet "ass" har fått økt status i de senere ord og du kan nå se grupper som ellers ikke ville bruke eller være eksponert for det begynne å bruke det (Noora for eksempel).
5: Hybelkanin er et riktig ord. Du er ikke lettlurt.

6: De fleste nordmenn jeg kjenner synes det er lett å forstå svensk. Vi har jo sett på mye svensk tv (NRK kjøper jo svenske tv-serier og det er vel litt vice versa) men har hørt fra språkforskere at nordmenn er folkeslaget i Skandinavia som har lettest for å forstå de andre to språk.

35
Kverulanten

Ass og asså har vært brukt i hele Oslo siden Pelle Parafin på 80-tallet. Er Elias og gjengen innvandrere? Trodde de var 2. generasjonsinnvandrere?

36
Det har vært innvandrere i Norge før 80-tallet

Den store bølgen av arbeidsinnvandrere som er aktuell her begynte i 1960-årene. Karakterene til Tramteatret gir et fint eksempel på hvorfor du i dag finner vestkantbarn (og folk utenfor Oslo) som sier "ass" og "asså". Det har vært på en sosiolingvistikk reise.

37
multietnolekt (etnolekt)

er det er hankjønnsord? Ville trodd det var et intetkjønnsord, som sosiolekt.

Takk for fine svar 🙂

38
Svorsk

Muttern = Morsan
Agurk = gurkA
Mutta = Vagina
Hybelkanin = Dammråtta

39
Dr. Skrulle 33

1: Ja
2: Nei, det var dere som tok a-en vekk fra starten av ordet og puttet den sist:-)
3: ?
4: Ass er forkortelse for altså
5: Hybelkanin er et ord, ja, men jeg forstår hvorfor du spør:-) Det betyr dammråtta
6: Jeg er fra Oslo og synes svensk er enklere enn en del norske dialekter... Her bor det jo også mange svensker så man hører jo ofte svensk. Null stress å se svensk TV.

40
Ved ikke med de andre

men jeg tror agurk /gurke begge er varianter af germansk "agurke", kortform. Tror teknisk set, det er jer, der har slettet det første a og ikke os i DK/norge, der har tilføjet det 🙂

41
Norskkurs ?

1: Ja, det er vanlig. Brukes mest av de som snakker dialekt eller litt slang, ikke de som snakker "pent".
2: Gurka = agurk
3: Denne har ikke jeg fått med meg..
4: Ass er slang for altså. Jeg er så sulten ass = jeg er så sulten altså.
5: Hybelkaniner er støvdottene man får på gulvet.
6: Svensk er ganske lett for de fleste nordmenn. 🙂 Lettere å forstå når dere snakker enn når dere skriver. Dansk er omvendt, vanskeligere å forstå tale, men kjempelett å lese.

42
Maria

1. Ja, muttern er et vanlig "kallenavn" på mamma
2. Ja, det heter agurk
3. Mutta betyr ingenting på norsk
4. ass = alltså, ikke sant, asså, akkurat
5. hybelkanin er navnet på de store støvballene som ofte legger seg bak dører og under senga. Navnet kommer av at du ofte finner det på en hybel (studentbolig) og det ser ut som en kanin.
6. Ja, svensk er veldig enkelt å forstå. Trenger aldri å tekste en svensk serie.

43
Jämtkalle

1.Antar att mutter kommer från (låg)tyskans mutter/mor.(tex Brechts mutter Courage)

3.Svenska slangordet mutta/ibland muttern som i betydelsen skruv och mutter, betyder det kvinnliga könsorganet- som alltså "skruven" ska (gängas!) in i.Väldigt explicit ass!
Är inte så vanligt bland yngre längre tror jag.

44

1. Mor, muttern, mamma og modern er vel blant de mest brukte.
2. Sier dere virkelig gurka for cucumber?
Får meg til å tenke på krydderet gurkemeie istedenfor agurk ?
3. Hva betyr det på svensk? Nærmeste ordet på norsk er vel mutt.
4. Forkortelse/slang for altså, ikke mye brukt i resten av landet.
5. Hybelkanin er ett ord ja. Brukes for å beskrive mye lo og støv, på grunn av dårlig reinhold.

Svensk tale er ikke mye mer forskjell fra norsk enn de norske dialektene er mellom seg. Skriftspråkene er mer forskjellig enn tale mener jeg.
Dansk tale er vanskeligere enn svensk for mange norsker, mens dansk skriftmål er veldig likt bokmål.
Jeg har for eksempel ikke vanskeligere for å forstå en svenske i fra nordSverige enn en vestlending fra omkring Stavanger.

45
Henny

1: Ja, det er ganske vanlig benevning

2:Ja, det heter virkelig agurk i Norge

3: Har faktisk ikke hørt noen bli kalt Mutta før og aner ikke hva det betyr på svensk

4: Hybelkanin er et ord ja. Betegnelse for støvdotter/ansamling av støv

5: Ja, de fleste nordmenn forstår det meste av svensk. Null problem å se svensk TV uten tekst, og de fleste har vel vokst opp å sett serier som Emil, Ronja, saltkråkan, Madicken, Pippi osv. Husker ikke om de var tekstet da jeg var barn men jeg var uansett for liten til å lese så fort.

Noen ord betyr jo ulike ting og kan være forvirrende men de fleste vet at rar betyr det vi kaller søt og ikke merkverdig som på svensk. Sånne ting som det.
En liten sidenote, mitt absolutt favorittord på svensk er örngott som på norsk heter putevar.

46
Tant+e

1. Ja, men ikke så veldig pent, egentlig. Søtt og frekt lissom
2. Ja, sier dere virkelig 'gurka'.....lættis, nej va fan vi glömde ett a, jaja, man får ædde a-et på slutet då *kødd*
3. Nei, betyr ingenting. Mutt er et ord, betyr stille.
4. Ass = altså
5. Hybelkanin = Støvdott under sofaen

Svensk er greit. Vi er jo glupere enn dere så ikke noe å bli så overrasket over...haha

47
Svar

1. Ja, veldig vanlig
2. Ja, vi sier agurk
3. "Mutta" er ikke er ord nordmenn bruker så mye, eller i det hele tatt.
4. Ja, kort for altså
5. Hybelkanin er et ord ja. Brukes om støv som har samlet seg til en klump.
6. Forstår svensk. Kan fint se svensk TV uten tekst.

48

1: ja, men det er slang
2: ja! Heter det virkelig "gurka" på svensk?
3: ja
4: det er forkorting av "altså". Slang det også
5: hybelkanin betyr støvdott x)
6: ja, de fleste har sett mange svenske serier og forstår det meste

49
Norskundervisning til OT

1. Ja
2. Ja. Eller har dere tatt a'en og flyttet bakerst? Hmmmm....
3. No idea
4. Ass er slang for "altså"
5. Hybelkaniner er "dustbunnies", så ja, et faktisk ord.

50
jeg forstår både svensk og dansk

det kan være noen ord innemellom jeg lurer på men eller hel greit. Ofte så blir danske/svenske serier tekstet som Broen. MNe noen dansker skiter jeg med så da snakker vi engelsk.

51
Tove

1. Ja
2. Ja. Tror ikke det stammer fra svenske gurka dessverre, men uansett.
3. Så langt der i fra.
4. Ass er en forkortning fra altså. På samme måte som på svensk
5. Hybelkanin er ett ord ja. Brukes mest ang støv og sånt under senga, sofaen, bak skap etc.

De fleste nordmenn forstår svensk mye enklere enn svensker forstår norsk ja. Jeg trenger iallefall ikke norsk tekst(men jeg jukser, har familie i sundsvall)

52
ordboka

1.Ja
2.Ja
3.Nei
4.Ja
5. Hybelkanin er vanlig, ja 🙂
Til sist: Tror det er enkelt for de fleste. Vi har alltid hatt svenske kanaler, sett svenske filmer og hørt svensk musikk.

53
Beate

Muttern er vanlig enkelte steder.
Det heter agurk, det er dere som har tatt a-en og slengt på bak.
Mutta betyr ikke noe på norsk.
Ass er forkortelse for altså.
Hybelkanin er et ord, ja.
Kan bare svare for meg selv, men jeg skjønner det meste på svensk. Enkelte dialekter trenger jeg tekst på 😀

54
Ordbok

1. Ganske vanlig
2. Ja.
3. Kan ikkje komme på at det betyr noko som helst.
4. Forkortning av altså.
5. Hybelkanin er støvdottar (damm?)
6. Stort sett ja. Kanskje nokre ord vi ikkje forstår, men tek det meste frå samanhengen.

55

1. Muttern er et ganske vanlig ord for mamma.
2. Agurk ja! ?
3. Mutta? Henger ikke helt m nå..
4 . Ass er forkortelse for altså/assa ?
5. Hybelkanin er et ordentlig ord, og henviser til støvballene som dannes i kriker og kroker og som formerer seg i samme tempo som kaniner!
Svensk är hyfsat enkelt! Forstår det aller meste, og kan fint se svensk uten tekst.

Ps: hva er greia med ordet ørngott? Hva har det med en pute å gjøre? Det er det rareste svenske ordet jeg vet om ? Vi sier putetrekk.

56
Örngott

Lite konstigt ord ja... "örn" är ett gammalt ord för örat och "gott" kan betyda typ vård eller liknande. Så: vårda örat = pute

57

1. Muttern = mamma ja.
2. Ja, vi sier agurk 😀
3. Mutta vet jeg ikke hva betyr dessverre
4. Ass er en forenkling av altså.
5. Hybelkanin er et riktig ord. Det betyr støv (masse støv på samme sted / i en dott)
6. Ikke alle synes det er lett å forstå svensk. Det beror på hvor du bor i landet tror jeg. Jeg tror de som bor vest i Norge f.eks. har vanskeligere å forstå svenske enn de som bør øst. Jeg for eksempel vokstë opp med 1 norsk tv kanal + SVT1 og SVT2 (frem til jeg var 10 år ca) og lærte meg å forstå svensk fra jeg var liten. Det er ikke absoultt alle ord jeg forstår, men jeg kunne helt klart sett en svensk serie uten norsk tekst.

58
12345

1: muttern er kanskje litt gammeldags slang. Men ikke uvanlig å bruke.

2.de er jo åpenbart dere som har flytta a en bak i Agurk, da 😉

3: Hva betyr mutta på svensk? Betyr ikke noe jeg vet på norsk.

4. Ass/as forkortelse for altså.

5. Hybelkanin er et ekte ord ja. Men hvor kom det spørsmålet fra?

Ja, det er kjempelett å forstå svensk uten tekst. Skjønner typ 98% minst

59

Haha! Men, kjære svensker, kan det ikke like gjerne være dere som har tatt bort den første a'en i agurk?
For å svare på resten:
1. Ja, muttern er et vanlig ord for mamma, men det er litt slang, brukes ikke av små barn, for eksempel. Tilsvarende for pappa er fattern.
2. Ja
3. Mutta betyr ingenting på norsk.
4. "ass" er kort for "altså"
5. Hehe! Hybelkanin er et helt ekte ord. Google it!
6 Ja, det pleier å være forståelig. Mange av oss har sett svensk TV og film som små, kanskje lest Strindberg på skolen eller vært en del i Sverige på handletur. Det er selvsagt noen ord vi ikke forstår (i din post, hyfsa, for eksempel), men med konteksten går det jo helt fint.

60
Sigrid

Ja svenske filmer forstår vi nordmenn godt uten tekst ??

61
Håper dette hjelper litt

1: Ja, flere som sier det. Tror det er et sånt ord man enten alltid eller aldri bruker. Er enig at det høres litt morsomt ut haha (:
2: Jepp
3: Det ordet har jeg aldri hørt på norsk
4: Kommer nok av "altså", veldig vanlig å slenge inn på slutten av en setning. Hver setning. Hele tiden.
5: Jepp, betyr støvdott (noe sånt som "dust ball" hvis det gir mer mening)

6: De fleste syns svensk er veldig greit. Kanskje fordi vi har så mange veldig forskjellige dialekter, så vi er på en måte vant med å høre mange versjoner av språket vårt
Bare en teori haha

62

1: ja, hvis man vil høres litt laidback ut
2: lol ja
3: vet ikke
4: forkortelse for "altså", men brukes helt fritt, ass
5: japp, samme som "dustbunny" på engelsk :))

Og til sist: ja, så godt som alle nordmenn forstår svensk veldig godt!

63

1. Ja, noen miljøer og steder i landet bruker de Muttern mye.
2. Ja
3.? Skjønner ikke hva du mener her.
4. Forkortelse for altså.
5. Ja, når støv ruller sammen til dotter og baller kalles det hybelkaniner.

Og ja, stort sett veldig enkelt å forstå svensk. Derfor synes vi ofte det er merkelig å ikke bli forstått av svensker.

64

I Sverige kallas "fiffi"/fitta även för mutta.

65
Svar til svensken:

1. jeg kjenner ingen som bruker "mutter'n", men det var vanlig slang mellom 60 og 70-tallet
2. Agurk er gurka. Ylvis lagde en vits om det
3. Aldri brukt ordet "mutta" i hele mitt liv, sier "gutta", da. ("Vent'a, gutta!")
5. Hybelkaniner er støvklumpene som formerer seg under senga

Ser for øyeblikket "BOYS" med svensk tekst, men om svensker prater sakte, så kan jeg prate med dem

66

1, ja. 2, ja. 3, han heter Mutasim. 4, ja, ass. Ja, altså. 5. Hybelkanin er en støvdott så stor at den ser ut som en liten kanin ? 6, jeg er oppvokst med Emil og Pippi, så jeg forstår hvertfall svensk. Vet ikke om mine barn blir like stødige. ???

67
T.A.

1: Ja
2: Ja. Det er svenskene dom har tatt 'a'en fra agurk og satt den bakerst.
3: Vet ikke, hverken på norsk eller svensk?
4: ass=altså
5: Ja, betyr ansamling av støv og skit når det er lenge siden man har vasket.
Og sist: Ja, vi synes generelt svensk er enkelt å forstå, vi er vant med svenske serier på barne-TV blant annet

68
Svar til svenske

1. Muttern = slang for mamma.
2. Jepp, agurk
3. Aldri hørt navnet Mutta før
4. Ass = slang for altså
5. Hybelkanin er et ord. Store støvdotter = hybelkaniner
6. Svensk er ikke noe problem. Lett?

69
Svensk

Ja, muttern er vanlig. Ja, agurk. Ass er altså. Hybelkanin er et ord, ja. Og ja, de fleste Nordmenn er veldig gode til å forstå svensk tale, (men voksne mer enn ungdom, fordi voksne vokste opp med Pippi, Emil, Vi på Saltkråkan, osv.)

70
Tjena!

1. Mutter'n er ganske vanlig, ja. Samme med fatter'n for pappa. Men jeg tror nok at mamma og pappa er det vanligste. Mutter'n og fatter'n er liksom litt mindre "klissete" for noen.
2. Ja.
3. "Mutta" sier meg ingenting, så tror ikke det.
4. Ass = altså, i hvert fall på en måte. Er litt vanskelig å forklare betydningen av det. Et muntlig ord/slang. Kan ikke brukes skriftlig.
5. Ja, hybelkanin er faktisk et ekte ord, hahaha 😀 men det er vel ikke akkurat et "formelt" ord

Synes det er helt uproblematisk å forstå svensk. Bor i Oslo hvor det bor en del svensker, så hører svensk omtrent hver dag. Registrerer nesten ikke at det ikke er norsk faktisk. Kan fint se på svenske programmer uten tekst ja, gjør det titt og ofte.

71
Mutta

Mutta betyder f*itta på svenska... Så vi tycker att det är ett ganska roligt smeknamn på någon.

Är det inte så att norrmän kan se svensk TV i stor utsträckning? Ni är uppvuxna med att höra mycket svenska. Jag tror vi skulle förstå norska lika bra om vi hade växt upp med att se norska barnprogram lite mer. Själv förstår jag det bra skrivet och hyfsat talat, så länge det inte är många som pratar i munnen på varandra.

72
Stakkars Mutta

Hahaha, nei det betyr det altså IKKE på norsk.

Det stemmer. Har vokst opp med svenske tv-kanaler, og også svenske programmer som sendes på norsk tv. Så mye av forklaringen ligger nok der. Også tror jeg kanskje at fordi Norge har veldig mange og veldig ulike dialekter, så blir språkøret på en måte automatisk litt ekstra trent. Er flere norske dialekter jeg kan slite med å forstå hvis de snakker fort, men ikke svensk. Men har faktisk møtt på en del svensker som ikke forstår meg og heller ber meg snakke engelsk 😮

73
Nei nei

Det er dere som har tatt a-en fra agurk og satt den bakpå! Merkelige svensker.

74

Snabba puckar nu!
Grejt!

75
21. juni...

...er Isaks fødselsdag. Samme uge som afsnit 10. Er det noget med at sidste afsnit bliver fødselsdagsfest hvor alle squads er samlet og vi slet ikke behøver at "imagine" at alt er peace and love, for vi får se at det er det ❤️

76
Sista avsnitt

Det blir Eid-firande.

77

Episoden blir jo sendt fredagen før eid, så det tror jeg ikke?

78
Det är slutet

Vi hoppar fram ett par dagar eller så hoppar vi fram till 17.e mai 2018 och tjejerna åker i Sanas pappas gamla bill.

79
who r u

what

80
De snakker om Even jo!!!!!

Nå tror jeg snart at Even kommer på banen her. Sana kommer til å rydde opp (håper jeg).... Er så spennende dette.
Til SKAM teamet: jeg digger tempoet deres nå!??

81
Yngvild

Ja nå bygges det veldig opp til at Even skal snakke med Sana.
Har lenge trodd at vi ikke skulle få høre Evens historie fra men selv. Har trodd det var Elias som skulle fortelle. Etter i dag tror jeg vi får Even på banen selv.

82

Åååh gud! Jeg ELSKER SKAM!! Ingenting er bedre. ❤️❤️❤️
Det kommer til at blive så fordærdeligt med den danske teater-version!!! AKWARD!! ???

83
Nåja

Er det ikke bare moro å få i pose og sekk da? 🙂

84
Sara

haha jaaaa jeg har snakket med noen dansker, og de synes det er så flaut at Danmark lager teater-versjon! Blir spennende å se, men det kan nok ikke måle seg med dette her!

85

NEJ! Ingenting kan måle sig. Det bliver SÅ pinligt! Jeg skal IKKE se det ? Jeg er lidt forelsket i Evak, en dansk version kommer ikke i nærhedenen. Norsk er virelig fint/sødt. Danske teenagere kan ikke spille skuespil ?

86

Nej det kan nok ikke måle sig med det her. Det er så tit fjollet at kopiere ?. Sorry.

87

Gad vide hvordan de klarer den.. Ved ikk om det er rigtigt, at jeg så, at Chris skal spilles af en tynd pige, mærkeligt hvis det er rigtigt ?.
Amerikanerne har vist også købt skam, good luck med at lave den, siger jeg bare.....!

88
Mathilde

Tror ikke Amerikanerne kan lave serien om uden at den kommer til at være som præcis alle andre high school dramaer de allerede laver hundredevis af

89
100%

Jeg er 100% sikker på at vi får vite mer om hva som skjedde med Even/Mikael/Ballonggutta.

No way er alt oppklart nå.

90
Gjest

Älskar att Sana kollar upp med Elias innan. Hon har äntligen lärt sig att inte dra förhastade slutsatser?

91

Har hun det....begynner å lære....hun går jo, IGJEN, når Yousef navn blir nevnt uten å høre hva de vil si=forhastet slutninger?

92
MER MER MER

När man får så här mycket uppdateringar så vill man bara ha fler. Jag ser en tydlig videosamtal symbol, hmm, fungerar den kanske? 😀

93

Har fortfarande svårt att köpa att en avundsjuk isak skulle slå Mikael.... men ok

94

Jeg også. Tror han legger det på sjalusi fordi sannheten er for komplisert. Isak har kanskje funnet på noen svar om Evens fortid selv. Han merket Even ble satt ut da Mikael og de kom inn på Syng. Kanskje Mikael sa et eller annet utenfor om at det er dårlig gjort av Even å bare droppe dem, mens Isak tror det var dem som svikta Even da han trengte vennene sine som mest. Et eller annet sånn, og så mistet han besinnelsen.

95

Isak var jo litt "voldelig" med Madhi i forrige sesong også da han så Sonja og Even kysse på festen til Emma? Skjønner ikke hva som er så out of character? Av og til går følelsene til hodet på han, og får han til å gjøre dumme ting han angrer på.

96

Nej, det köper inte jag heller... en fruktansvärd varningssignal om det stämmer!

97
jeg også sliter med den

slo han bare Michael sånn uten videre`?? ikke typisk Isak

98
Nåja

Det vet vi strengt tatt ingenting om. Alltid gøy å spekulere, selvfølgelig, det er noe av gleden med Skam, men er det noe vi har lært så er det vel at å trekke forhastede konklusjoner stort sett ikke fungerer.

99
han slo han vel ikke uten videre

man kan gjøre mye dumt i fylla og når man er sjalu, har selv gjort det, og er aboslutt ikke slik folk kjenner meg

100
Mina

Er vi sikker på det? Det er jo iklke første gang Isak er involvert i slosskamp. Og i sesong 1 var det vel noe sjalusi inne i bildet når han fucka opp mellom Eva og Jonas? Eller har jeg misforstått fullstendig.
Jeg tror forøvrig Michael er et blindspor, det er ett eller annet mellom Even og Yousef. Det er et eller annet det ass. Husk bildet med flamme bakgrunn og Even vs Yousef. Det betyr jo noe, det er vel fra Facebook kontoen til Yousef?

101
Kristina

Han höll ju på hamna i fight med Madhi i s3, så helt osannolikt är det väl inte?

102
Spurven

Vel han kalte inn penetrators for og slåss med den gjengen jeg ikke husker navn på i s2, og han var helt klar for og slåss med madhi i forige sesong. Han er ikke akkurat kjent for og ta ting med ro og fred

Forstår ikke hvordan folk ikke greier og se at isak også har feil og mangler som alle andre

103
@spurven

Men det är skillnad på att precis ha blivit outad, något som är otroligt traumatiskt, sen se sin kärlek kyssa sitt ex, få en kommentar som också svider pga situation med föräldrarna, och att gå fram till en person och slå den pga svartsjuka.

104
kait

Han konfronteras ju plötsligt med förra "mannen i Evens liv" som Even (och Sana) har vägrat berätta om och ser vilken effekt återseendet har på båda (Even kommer av sig, Mikael skyndar sig ut).

105
Sana

Se Sana kommuniserer aktivt etter sin samtale med Isak igår! Her ryddes det opp i ting! 🙂

106
Sana har ikke noe valg

så nå må hun. Rydde opp i sitt eget rot nå.. når det går utover venner på denne måten. Hun er direkte eller undirekte ansvarlig for alt som har skjedd nå

107

Sana: Even should decide what he shares about his past

Also Sana: here's a vid of some randos laughing about his past trauma

108
Sana er ikke bare grei her

gjør alt for a redde seg selv mitt i kaoset.

109
Mina

Hun prøver vel strengt tatt å redde Vilde!
Det blikket hun hadde da hun forsto at dette rammer Vilde. Nå handler det om å få Magnus til å tro på at Vilde ikke har vært utro!

110

Hva er det som ikke er greit her? Det er en video som allerede ligger ute på nettet, som Isak kan når som helst finne på egenhånd. Isak ville ha Sanas hjelp til å ordne opp mellom Vilde og Magnus, Sana prøver å hjelpe til. Denne videoen viser hele konteksten og Vildes svar til Elias "jeg har en kjæreste". Det viser at det er alt bare tull og ikke alvor.
Isak får heller ikke vite noe nytt om Even, han blir såvidt nevnt..

111
Honestly

Take the negativity somewhere else. This season is in part about being nicer online is it not

112

This video exists already on the internet. It's only a good thing if Even and the people he trusts know about it.

113

Mate, they weren't laughing about his past trauma. I'd say all of them seemed pretty down after he had been mentioned and surely it's more important to make sure Vilde and Magnus don't break up?

114
Mikdam 4ever

Omg hvorfor er mikael og adam så sykt søte i den nyeste hei briskeby-videoen. Håper de er/blir et par

115

De håller i hand i sms-roulettevideon också och Mikael pussar Adam på handen. Jag bor i Italien och här håller killar ofta om varandra och pussar varandra på kinderna men de skulle inte hålla händerna med ihopflätade fingrar sådär... fast det kan ju vara olika.

116
Adam sente jo en sms til en eks dame

Muslimske gutter leier hverandre er mer vanlig enn for norske gutter. I Dubai blir det gjort mye bl.a.

117

Det er mer vanlig, og jeg tror også de bare er kompiser, men at han har hatt jentekjærest utelukker jo ikke muligheten for om han nå var forelsket i Mikael.
Hilsen bifil ??

118

Even hadde også dame...Isak også...

119
Nei.

Nei. Dei er vennar og tør å ta på kvarandre. Ikkje forelska.

120

Nice!

121
Alltså

storyn om Even är inte slut, och den har betydelse för Sanas story. Elias har inte sagt allt, vad var alla dessa ting som hände då? Och så tror jag inte att ballongguttene fattar att Even är sjuk.
Even och Sana har en viktig egenskap gemensamt, de kommunicerar inte, gör en massa antaganden, och tror det värsta. Even tror att hans vänner distanserade sig för att han gjorde galna sker när han var manisk, och Sana tror att Noora och Yousef är ihop för att de kysstes på karaokefesten.

122

Hvis det stemmer det Elias sier om at de prøvde å ringe og tekste ham, tror jeg det handler mer om skam enn at han tror de distanserte seg fra ham på grunn av det han gjorde da han var manisk.

123

Varför skulle Even tro att vännerna tog avstånd när det var Even själv som avvisade deras försök att kontakta honom?

124

Men "friket" ikke Mikael ut da Even forsøkte å kysse ham (iflg Yousef)? Så er ikke helt usannsynlig at Even kanskje tenkte det? Og så har det kanskje plutselig gått for lang tid....?

125
SHE'S OPENING UP AND WE LOVE IT!

Hun rydder opp i ting siden hun snakket med Isak.. dette liker vi!!

126
Sim G

Lol?

127
Feelgood!!

Jeg bare elsker Skam og vil se at alt kommer i balanse igjen! Sana er jo bare såå søt! Og Yousef trenger å prate med henne!❤️?❤️

128
YousefLovesSana

Tenk om Sana kunne ordna opp for seg selv like bra som hun ordner opp for Vilde?

129
Slik skjedde det

Mikael: "Hei ?! Jeg er Mik..."
Isak: "AAAAAAAAH"

130

Er det andre enn meg som heller aldri hadde sett Hei Briskeby videoene på YouTube eller (utenom sms roulette da)???!!!!

131

I'm so lost at this point? Even seems fine about seeing them again so when will they speak? Also did Sana also Even that he's in this video.. About him or? Like they all want to be friends still

132

Det är så sjukt overkligt att Isak skulle slå Mikael för att han är svartsjuk och jag blir faktiskt ledsen över det. Svartsjuka är en sak som är normalt men att helt random puckla på någon är inte normalt och hoppas verkligen något mer ligger bakom, än nån dålig poäng om att oj vi skulle tro att ballong snubbarna var homofober, fast vänta det är dom inte !! Nej det är Isak som beter sig helt random istället. Så sjukt besviken....

133
Jeez

Även solen har fläckar...

134

Sana er sød i aften ☺❤

135
Hmmm

og nå vil Isak bli enda mer nysgjerrig på fortida til Even og hva som var mellom han og Mikael...eller vil han bare la det ligge...? Hvis han ble så sjalu på Mikael at han slo til han så må han vel tro at det var noe gjensidig mellom dem..?!? Hmmm...

136

Flere enn meg som prøvde å trykke på linken?

137
Tips

Videon finns på YouTube på riktigt, sök "Hei Briskeby".

138
Oversetter

Sana: There has never been anything between Vilde and Elias.
Sana: Watch this, and you'll know the thing.
Sana: Everything is a joke and is totally innocent.

Isak: Ok.
Isak: They're talking about Even!????

Sana: Don't get jealous.

Isak: Lol.

139

Da begynner kanskje Even-ballen å rulle...? (Jeps vet det er Sanas sesong) ?

140
Iggy Azalea

Mo bounce, bounce, bounce, bounce
Bounce, bounce, bounce, bounce
Bounce in the motherfuckin' house
Mo bounce in the motherfuckin' house
Bounce, b-bounce, bounce, mo bounce
Mo, mo-mo bounce, b-bounce, bounce
Bounce in the motherfuckin' house
Mo bounce in the motherfuckin' house
Bounce, bounce, bounce, bounce
Bounce, bounce, bounce
Bounce in the motherfuckin' house
Mo bounce in the motherfuckin' house
Bounce, b-bounce, bounce, b-bounce
Bounce, b-bounce, bounce
Bounce in the motherfuckin' house, bounce
Mo bounce in the motherfuckin' house

141
Khia

All you ladies pop yo' pussy like this
Shake your body, don't stop, don't miss
All you ladies pop yo' pussy like this
Shake your body, don't stop, don't miss
Just do it, do it, do it, do it, do it now
Lick it good
Suck this pussy just like you should, right now
Lick it good
Suck this pussy just like you should, my neck, my back
Lick my pussy and my crack
My neck, my back
Lick my pussy and my crack
My neck, my back
Lick my pussy and my crack
My neck, my back
Lick my pussy and my crack
My neck, my back
Lick my pussy and my crack
First you gotta put yo' neck into it
Ah don't stop, just do it, do it
Then, you roll your tongue
From the, crack back to the front
Then ya, suck it all 'til I shake and cum nigga
Make sure I keep bustin' nuts nigga
All over yo' face and stuff
Slow head show me so much love
The best head comes from a thug
The dick good, thick big and long
Slow thumpin' 'til the crack of dawn
On the X, makin' faces and stuff
Through the night, makin' so much love
Dead sleep when the sun comes up
So lick it now, lick it good
Lick this pussy just like you should, c'mon
Right now, lick it good
Lick this pussy just like you should
My neck, my back
Lick my pussy and my crack
My neck, my back
Lick my pussy and my crack
You might roll dubs, you might have G's
But fuck that nigga, get on yo' knees
A bitch like me moans and screams
"Thug Misses" know what I mean
At the club so fresh, so clean
Hoes hate and niggas watchin' me
So hot in the line, on cream
With a unit on my face, so mean
I got to pick which nigga I need
To suck a thug, nigga satisfy me
You try me, I'll make you see
You bitches ain't got shit on me
So lick it now, lick it good
Lick this pussy just like you should, c'mon
Right now, lick it good
Lick this pussy just like you should
My neck, my back
Lick my pussy and my crack
My neck, my back
Lick my pussy and my crack
Do it now, lick it good
Suck this pussy just like you should
Right now, lick it good
Suck this pussy just like you should
My neck, my back
Lick my pussy and my crack
My neck, my back
Lick my pussy and my crack
Then, you roll your tongue
From the, crack back to the front
(My neck, my back) Then ya, suck it all 'til I shake and cum nigga
Make sure I keep bustin' nuts nigga
Then, you roll your tongue
From the, crack back to the front
(My neck, my back) Then ya, suck it all 'til I shake and cum nigga
(Lick my pussy and my crack) Make sure I keep bustin' nuts nigga
My neck, my back
Lick my pussy and my crack
My neck, my back
Lick my pussy and my crack
My neck, my back
Lick my pussy and my crack
My neck, my back
Lick my pussy and my crack

142
RIhanna

Na na na, come on
Na na na, come on
Na na na, na na come on
Na na na, come on, come on
Come on, na na-na na come on
Na na na, come on
Na na na, na na, come on
Na na na, come on, come on
Come on, na na na na

Feels so good being bad
There's no way I'm turning back
Now the pain is for pleasure
'Cause nothing can measure

Love is great, love is fine
Out the box, out of line
The affliction of the feeling leaves me wanting more

'Cause I may be bad but I'm perfectly good at it
Sex in the air, I don't care, I love the smell of it
Sticks and stones may break my bones,
But chains and whips excite me

'Cause I may be bad but I'm perfectly good at it
Sex in the air, I don't care, I love the smell of it
Sticks and stones may break my bones,
But chains and whips excite me

Na na na come on, come on, come on,
I like it, like it, come on, come on, come on
I like it, like it, come on, come on, come on
I like it, like it come on, come on, come on
I like it, like it

Love is great, love is fine
Out the box, out of line
The affliction of the feeling leaves me wanting more,

'Cause I may be bad but I'm perfectly good at it
Sex in the air, I don't care, I love the smell of it
Sticks and stones may break my bones,
But chains and whips excite me

Na na na come on, come on, come on,
I like it, like it, come on, come on, come on
I like it, like it, come on, come on, come on
I like it, like it come on, come on, come on
I like it, like it

S, S, S and M, M, M
S, S, S and M, M, M

Oh I love the feeling you bring to me
Oh, you turn me on
It's exactly what I've been yearning for
Give it to me strong
And meet me in my boudoir
Make my body say ah, ah, ah,
I like it, like it

'Cause I may be bad but I'm perfectly good at it
Sex in the air, I don't care, I love the smell of it
Sticks and stones may break my bones,
But chains and whips excite me

'Cause I may be bad but I'm perfectly good at it
Sex in the air, I don't care, I love the smell of it
Sticks and stones may break my bones,
But chains and whips excite me

Na na na come on, come on, come on,
I like it, like it, come on, come on, come on
I like it, like it, come on, come on, come on
I like it, like it come on, come on, come on
I like it, like it

S, S, S and M, M, M
S, S, S and M, M, M
S, S, S and M, M, M
S, S, S and M, M, M

143
blir litt redd jeg

det er 3 episoder igjen.. no 10.. alle er venner og alt er nesten bra.. nr 9 og nr 8... jeg er litt redd for at Even vil bli trakasert på nettet. Isak og Even er mine favoritter så jeg ville ikke noen skal være slemme mot dem. Even får straff fordi Isak tok på seg skylden for Sana.. og da begynner nok BB mellom Sana og Isak å slå sprekker.. Håper ikke dette skjer.. da foretrekker jeg mer kjedelig bønn og trege samtaler

144

Isak vil skjønne at Sana ikke kan noe for det hvis Even får straff nå selv om følelsene nok vil ta overhånd først. Og straff tror jeg han får, og frykter den blir voldsom også. Men jeg klarer ikke å tro at det vil gjøre uopprettelig skade mellom verken Sana og Isak eller Even og Isak.

145
Sesongen er ferdig

Er det ikke på tide med at forrige sesong er ferdig. Isak og Even dramaet. Det holder nå, vil ha mer Yousef og Sana og de andre jentene-Drama

146
Men det påverkar ju

Sana och hennes bror. Deras förhållande har påverkats under två veckor och vi har fått se hur Sana antar saker och då missförstår när hon inte frågar eller kommunicerar. Precis som att Nooras scener har lett till dramat med Yousef som påverkar Sana och hennes bror, som vi nu sett i två klipp. Julie har det här under kontroll. Vänta och se. Eva och Jonas fortsatte in i säsong 2. Noora lämnade London och vi fick se hur det påverkade henne i säsong 3. Julie har uppenbart haft den här säsongen i åtanke under tidigare säsonger och planerat Even och Ballonggänget sedan 3.02. Julie vet vad hon gör och hur det kommer knytas samman i slutet.

147

Det er en måte å beskytte seg på..... hun vil ikke høre sannheten om at Yousef og Noora har noe på gang, og hun vet ikke 100% om det er tilfelle en gang. Hun vet at hun har vært hard, også mot Yousef. Hun unfrienda han på Facebook og til tross for en veldig fin samtale så blir hun ikke venn med han igjen. Hun sender ingen signaler direkte til Yousef før hun plutselig ser at han og Noora kliner og hun lar hverken Noora, Yousef eller Elias få fortelle hva de ønsker å si, nettopp fordi hun ikke orker å bli såret å kjenne på den vonde følelsen. Hun setter opp en guarden som hun innrømmet for Isak i går.
Heldigvis er hun på vei til å trekke folk til seg igjen.....  Jeg tipper at vi snart får en samtale med Noora eller resten av jentegjengen.
Fortsatt 3 episoder igjen

148

Det er jo veldig spesielt at Noora ikke svarer i det hele tatt på om hun vil møte Sana eller ikke, bare at hun spør Vilde hvordan det går med dem? Må si at de fleste av disse karakterene i denne serien har vokst og vist fantastiske kvaliteter som vi kan ta lærdom av. Meeen Noora som startet opp som som en sterk selvstendig kvinne i en alder av 16 år, nå to år senere bare virker som en selvsentrert falsk snørrunge på lik linje m pm. Jentene. Hun har mistet alt av de styrkene som hjalp Eva i ses. 1 til å overkomme de utfordringene hun slet med. Noora har oxo ledd litt og vært ganske så krass og spydig mot Vilde i andre situasjoner, der hun har vært like sårbar som nå. Og nå virker det bare falskt at hun plutselig er så opptatt av henne. Og ikke en gang enser at Sana strekker ut en hond.. håper at Sana heller trekker mot jamilla nå. Og dropper Noora som best bud.. det er helt umulig at alt bare er Sanas forutinntatthet og misforståelser som kan for dette. Mulig Noora altid har vært så overfladisk og selvsentrert, og bare gjemt det litt bort, men da tror jeg faktisk Sana har bedre av å ha venner med litt andre verdier. Det må være helt greit. Man må ikke være beste venner.

149
Lisa

Isak og Even elsker hverandre så utrolig mye. Den perfekte avslutningen ville vært et frieri på Isaks bursdag. Alle hans nærmeste venner og familie er der og det vil vise hvor glad og tilfreds Sana er overfor sine venner

150
Sina

Isak og Even elsker hverandre så utrolig mye. Den perfekte avslutningen ville vært et frieri på Isaks bursdag. Alle hans nærmeste venner og familie er der og det vil vise hvor glad og tilfreds Sana er overfor sine venner