Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

184 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Sana ass

Nå ordner hun opp så best hun kan❤️

2
Mikkel

hun har ikke noe valg nå. Rydde opp skikkelig etter seg. Fy f så heldig som har Isak som venn som tok på seg skylden

3
Gode venner hjelper hverandre når det trenges...

Husker du når Sana tok Isaks hasj fra Evas hus? Eller alle de gangene Sana hjalp Isak med biologi? Det er stort av Isak å gjøre det han gjorde, men det er ikke bare Sana som er heldig å ha han som venn, begge er heldige som har hverandre for venner 🙂

4

Man har alltid et valg.
Det var fint gjort av Isak å ta på seg skylda, men jeg regner med at Sana vil "come clean" og innrømme til alle sammen (sin jentegjeng og pepsi max-jentene) at det var hun som stod bak Saranors2-kontoen.
Noe annet tror jeg ikke hun har samvittighet til.

5
Jämtkalle

Men varför gjorde han det?Förstår inte helt logiken i det.Förklara gärna nån!

6
Logikken...

Det er vel ikkje heilt logisk slikt, men: Eg trur Isak tok på seg skulda fordi han med ein gong skjønte at Sana hadde gjort dette, og at han visste at Sara hadde "tæsja" venninnene hennar. Sidan Isak ser ut til å ha stor respekt for Sana, trur eg at han rekna med at ho hadde ein god grunn for å gjere noko slikt, og at ho ikkje har det så lett for tida. Rein nestekjærleik.

7
Sim G

Nå er det liv i chatleier'n ass!???

8
Digger tempoet chattene kommer i nå?

Og at Sana endelig er på banen og snakker. Det er på tide.

9
Damn

Så fedt med alle de updates! Især alle de chats med Isak og Sana. Mon vi får at se at Even fortæller sin historie til Isak?

10
Even

Hans bipolarhet hadde fortjent en egen sesong. Samtidig synes jeg Skam er best når ikke absolutt alle detaljer avsløres, og det er rom for spekulasjoner

11
Om vi får se det

Sana kan ju vara med först och sen fortsätter det en kort stund som med Noora och Vilde efter dr Skrulle när Eva inte längre var med i scenen?

12
Nåja

Skal Sana tyvlytte da i såfall? Det er sikkert måter å gjøre det på, men husk at det er Sana sin sesong. Vi skal se alt gjennom hennes øyne.

13
Måske

Sana kunne være med i starten af klippet og så trække sig tilbage. Hun er så glad for de to gutter, og hun er så god til at læse folk, så hun ville nemt kunne se, at de skulle tale om dette alene. Det er ikke for at stjæle fokus fra hende, at mange af os gerne vil se dette øjeblik mellem Isak og Even... Det vil bare betyde enormt meget at se Isak fortælle Even, at intet i hans fortid ændrer noget mellem dem. Og at se Even endelig finde fred med det der skete. At se ham 100% tro på, at han fortjener at være her og at Isak er ved hans side. For han er ikke alene, og det vil han aldrig være igen. Alt er love.

14

Men alt det har vi jo set?! Både i Helga Natt og Imagine-klippet. Jeg synes desuden også, at klippet i deres lejlighed talte ret tydeligt for, at de to har hinandens ryg til hver en tid. De havde det samme TØJ på for søren!!

15
@Eva

Helt enig med deg, og det er nok de fleste. Men hadde vært koselig å sett det likevel 😉 Men at de har hverandres rygg og har det bra hver for seg og med hverandre; det er jo klokkeklart. <3 🙂

16
Mina

Usikker på om vi får se Even fortelle til Isak. Husk på det er Sanas sesong. Men jeg tror vi får høre Even fortelle Sana hva som har skjedd

17
@mina

Men Sana vet, det er Isak som ikke vet og som evt må få høre det. Er spent på hvordan dette vil vises oss (hvis vi skal få se det) ?

18
#teamtruelove

Jeg tror ikke Sana vet. Ikke hele historien. De ulike hun har fått harmonerer jo ikke med hverandre.

19
@#team...

Nei, men hun vet den delen som Isak mest sannsynlig ikke vet; at Even forsøkte å ta sitt eget liv. Og så spørs det da, om dette er noe Isak trenger å vite og om dette er noe Even trenger at Isak vet. Det vet vi ikke. <3

20
tror isak ved

Efter alt det der skedde med Mikael tror jeg sikkert at Even har fortalt Isak mere, tror i ikke? Det er bare ikke noget der er relevant for Sanas historie. Jeg ved at bipolaritet ikke blev diskuteret fra Evens perspektiv og det kan man jo synes er synd, det kan jeg forstå, men psykisk sygdom var ligevel et af sidste sesongs temaer og det blev afhandlet på en anden måde. Isak fik sine fordomme knust, Magnus fortalte om sin mor og at hun ikke er gal, hun har bare en sygdom. Isak forstod og accepterede Even som han er og droppede sine fordommer.

Den her sesong handler om identitet, at være muslimsk i det norske samfund, fordomme, misforståelser. Fram för allt handler den om Sana og hendes rejse. Evens sygdom tages op, men ikke fordi de vil lægge fokus på bipolaritet, uden for at vise at det finnes mange sider af en fortælling og at man bliver nød til at snakke sammen for at se hinandens perspektiver. At det nemt bliver misforståelser, som for eksempel at Sana tror at hendes bror er homofob, ballongutta tror at Even bare ikke kan lide (gillar) dem mere, Sana tror at verden altid er imod hende, og måske også at det ikke er noget mellem Noora og Yousef, det må vi se. 🙂

Hvad jeg mener er at Evens bipolaritet tages op i den her sesong for at understrege noget andet, ikke for at diskutere evnet bipolaritet en gang mere.

21

Wow jeg var først???

22
Første første

første der siger det der var først! 🙂

23
Ikke denne gangen heller

Den evige toer....

24
STOLT

Gratulerer så mye assa

25
Sim G

Sana er skikkelig på ballen i kveld???

26

Må bare si at jeg er lei av mange av de der internasjonale fansa. Leser så mye dritt kommentarer fra mange av dem de siste dagene. Klager på alt - at ikke skam blir slik de vil. Ser mange av dem spammer instaen til Julie med bare masse mas om ditt og datt. De forlanger at serien skal bli slik de vil. At de ikke bare kan skjønne at serien handler om norske ungdom. Alt passer ikke for dem siden det er norsk serie.
Av og til tenker jeg at det hadde vært bedre at ikke Skam hadde blitt så kjent. At ikke EVAK hadde blitt dradd inn i den avstemmingen om årets par og vunnet. Ikke det at jeg ikke unner dem det - for det gjør jeg virkelig. Men, det har blitt så mye oppstyr. Jeg tenker av og til at hvis det kun hadde vært en norsk serie, ikke kjent over hele verden, ville det kanskje ikke vært så mye press på de som lager serien - ikke så mye press på skuespillerne. Da hadde vi kanskje fått flere sesonger.... kanskje...
Er så glad i SKAM - og unner dem som har laget serien og skuespillerne det aller, aller beste❤️

27
Skam blev världskänt i November

Det var flera månader innan den omröstningen. Julie har avslutat serien på det sättet hon vill, på topp efter fyra säsonger. Det har ju varit ett stressigt jobb 24/7 i flera år, förstår att hon kanske inte orkar mer, och det fanns säkert en osäkerhet om hur många av skådespelarna som skulle vara kvar till våren 2018, eller om fler skulle börja på nya projekt istället för Skam. Problemet har delvis varit att fans har byggt upp sådana förväntningar under pausen så att de nästan fått för sig att det är så serien kommer utspela sig. Och att Sana under de första veckorna fick dela spotlighten med andra karaktärer, enligt många, både här och på många andra sidor. Efter mittpausen så har serien varit mycket fokuserad Sana och vi har verkligen fått lära känna henne och gått in i hennes känslor. Dessutom vet jag inte hur många kommentar jag både läst på olika sidor och hört i verkligheten att de tycker serien är jättetråkig nu och vill att William och P-Cris ska komma tillbaka...

28
Anna

Fast jag tror att Julie kanske känner att hon vill sluta medan serien är på topp. Hellre göra 4 superbra säsonger än att göra fler som är halvbra. Jag tror inte att det har med den internationella uppmärksamheten och populariteten att göra. Vem vet, hon kanske hade bestämt på förhand att de bara skulle bli 4 säsonger.

29
London

Kanskje på tide at William kommer seg hjem til Norge, tenker på alt der tragiske som skjer i London om dagen.
Selvsagt vet jeg at Skam ikke er "real", men det skal fremstå som det. Hadde jeg vært Noora så ville det påvirket meg litt ekstra, uansett hvordan det er blitt mellom dem så elsker hun nok fortsatt William... Så tankene går automatisk til de man har i sitt hjerte når slike hendelser skjer. En telefon eller sms, hadde vært på sin plass for å høre om alt er bra.

30
William er ferdig i serien

Vi kan ikke dra inn det som skjer i London i serien fordi ingen visste at det skulle skje uansett. Manuset ble jo laget før situasjonene i London

31
Jämtkalle

Vilken bra ide!
Och så äkta.Om inte allt redan är inspelat är det ju en perfekt Noorhelmplot!Eller så kan ju Sana som har Nooras lösenord fråga William.
Manchesterdådet var ju med i Skam häromveckan så i chaten borde nåt gå att få till.

32

Mulig det har skjed da. Vi ser jo bare det som sjer rundt Sana.

33
Sana

Sana send sms til Noora, dessuten trenger de å ta en prat og oppklare det med Yousef osv.

34
Ella

ja under tvang. Hun har ikke noe valg lenger. Ser frem til å forteller at det er henne som har gjort dette.

35
Jämtkalle

Har hon fått balans på blodsockerhalten tro?
Flera morötter kanske!

36
Sana har ikke noe valg nå

så hun må på banen

37
LoveSana

Love you Sana. Nå må du også rydde i ditt eget liv....Yousef...

38
Sana

Se Sana kommuniserer aktivt etter sin samtale med Isak igår! Her ryddes det opp i ting! 🙂

39

Sana har ikke noe valg lenger. Nå går det utover hennes egne venner .. rart hun ikke tenkte lenger .. kunne vært andre måter å ta Sara på enn dette.

40

Jeg lurer på om det er samme person som kommenterer under hver oppdatering (med nytt navn) og sier "Sana har ikke noe valg lenger"..

41
Skam ass

Ydmykelse, sinne og ekstrem sårbarhet grunnet mobbing er ikke god kombinasjon for å ta gode beslutninger. Hadde vært best om hun klarte å snakke med noen FØR hun tok det dårlige valget, men da hadde det ikke vært SKAM 😉

42

Dette har vært den beste skam dagen of all times <3

43
Kristian

hmmmm ikke helt enig.. men jeg håper dere jenter lærer litt av dette. Dere gjør dette støtt mot hveandre , skrive stygge ting på nettet...Jenter ass

44
Til Kristian

Helt OK å ikke være enig. Bakgrunnen for at jeg skrev at dette var tidenes skam dag var på grunn av de hyppige oppdateringene, ikke basert på handlingen alene.

Supert at du er villig til å stå opp mot jenter som driver med nettmobbing, men nå må du huske på at å generalisere og dømme andre også er et onde - akkurat slik som nettmobbing er. Så du har nok litt å lære du også, kjære Kristian. For jeg, som kommentaren din var rettet mot, faller verken inn under kategorien "jente" eller en som "gjør dette støtt", snarere tvert i mot har jeg aldri gjort det. Så istedenfor å generalisere slik du gjorde - sier jeg Kristian ass.... For dine handlinger er vel ikke representative for en massiv gruppe mennesker, er den vel?

45
Downvote

Skulle ønske jeg kunne downvote denne kommentaren. Utrolig frekt å snakke til jenter generelt på den måten. Det blir som å si "nå håper jeg dere gutter lærer, og slutter å ta nakenbilder av fulle jenter" etter klippet med Niko i S2. Og hvem er det som opprinnelig har lagt ut det "nudes for nudes"-chat-utdraget på nettet, egentlig? Det er Elias...

46
Tilm Downvote

Den kommentaren är ju ett citat från Isak när han och Sana tittar ut på skolgården när Vilde och Sara kramas...Sin fd flickvän alltså,rätt föraktfullt.

47
Kremt

Ehh, litt generaliserende kanskje..?

48
Sana fixing everything!

She is back!!!!!!

49
Not for herself though...

She needs to listen to what people are trying to say to her (re: Yousef) instead of jumping to conclusions

50

hun er vell ikke helt tilbake enda.. hun må fikse opp fordi hun ikke har noe valg

51
Insta

Ser på insta at det er følgerne fra Asia som har sluttet å se på Skam pga samtale Isak og Sana hadde på benken! Hva er det de ikke skjønner???

52
Tror det er fordi:

Det er kommentarer om det under selve klippet. En del seere ble oppgitt over at Isak på en måte avviste Sanas opplevelse av rasisme i klippet, ved å si at det er hennes eget ansvar å se det positive og ikke det negative, samt å svare på ignorante/dumme spørsmål. Han ble fremstilt som den "kloke" av de to i sekvensen, og jeg tror en del seere som kanskje har opplevd rasisme selv ble opprørt over at han la ansvaret for de opplevelsene over på henne og ikke hørte på hvordan det må være for henne å oppleve de tingene i hverdagen. Men jeg synes det er et viktig klipp og at det fokuserer på noe veldig sentralt, nemlig intensjoner. Man kan jo ha gode intensjoner, men si noe dumt som kan tolkes negativt. Derfor er det også viktig å ikke lese folks handlinger som negative, men tenke på om det kan ligge gode intensjoner bak. Spørsmålene som kommer i etterkant er viktige 🙂

53

Måten Sana har snakket til de andre jentene på tidligere, da!!

54

Har sett klippet flere ganger etter å ha lest de klippene, og Isak sier jo ikke at Sana ikke opplever rasisme slik jeg tolker det.
Isak har bare sine egne erfaringer og kunnskaper å referere til om ikke Sana vil belære om hvordan hun opplever det.
Jeg ser referanser til ett klipp med Sana og Isak i biologitime i s3, det Sana forteller at homofili har en plass i evulusjon, og at grunn til homofobi blant religiøse er mangel på kunnskap, som skaper frykt.
My intentions are good, please don't let me be misunderstood - referanse ser jeg også.

55

Asia er et stort kontinent, det er kulturelle forskjeller i de ulike landene. Det er vanskelig å svare på hva de reagerer på uten å vite hvilke land det er snakk om. Dessuten vet vi ikke hva slags oversettelse de har fått på dialogen, om det er oversatt av en norskspråklig eller via en engelsk oversettelse. Chinese whispers, no pun intended. 😀

56
Skjønne eller ikke

Norge har en liten "kaffebords rasisme" som vi aksepterer i små mengder, for noen som ikke forstår denne "kaffebords rasismen" så ser det bare ut som vi unnskylder rasisme, (noe vi på en måte gjør ved å akseptere kaffebords rasisme".)(Kaffebords rasisme er det som Isak prater om i videoen, som man bare ignorerer).

57
Fordi

Han sier jo basically at "hvisdu leter etter hat finner du den", etter hun sier at hun blir spyttet på. Leter hun etter hat da? Han sier jo at "rasismen" er i hodet hennes omtrent. Derfor er folk sure. Men hvite folk, spesielt evak elskere skjønner ikke det..

58
Inte bara det

Parafras av det andra han säger:
- Det är väl klart att vi är mistänksamma mot er pga det vi ser i nyheterna
- Det är ju så jobbigt för oss att veta hur vi ska förhålla oss till er

59
@fordi

Du tar to utsagn fra forskjellige steder i samtalen og sier det ene er direkte svar på det andre. Poenget var at hvis du antaer at folk hater deg er det veldig lett å finne «bevis» på det, OGSÅ der det ikke er noe hat. Av og til (som med spyttinga) stemmer det, men ikke alltid.

60
@Fordi

Jeg er så utrolig uenig i dette; jeg føler at den kommentaren til Isak blir så misforstått. Han sier ikke at Sana ikke opplever rasisme eller hat, det han sier, slik jeg hører det, er at, hvis man generaliserer, så kan man også finne hat der hatet ikke er. Fordi man ikke er åpen og kanskje mistolker andre. Men det er ikke det samme som å si at det ikke finnes hat og at Sana ikke har truffet på hat. Det betyr bare at det ikke er hat overalt. Og det er det jo ikke.

61
HUN BLIR SPYTTET PÅ?

NÅR ELIAS OG JEG GÅR PÅ GATA SAMMEN SÅ SPYTTER DE ETTER HAN. FORDI DE TROR HAN UNDERTRYKKER MEG. ELIAS? ?HAN VIL IKKE ENGANG AT JEG SKAL BRUKE HIJAB. NETTOPP FORDI JEG FÅR SÅ MYE HAT MOT MEG.

62
Men han sier jo ikke noe imot det

Han sier jo ikke at hun leter etter hat fra de som spytter, han sier at Pepsimax-jentene ikke er i samme kategori som de spytterne. At selv om hun får en del hat pga. religion, så betyr ikke det at religionen nødvendigvis er Pepsimax sin grunn til å mislike henne. Kanskje de misliker henne fordi hun er kjempehard mot dem, fordi hun allerede er i forsvarsmodus. Allerede i forsvarsmodus = leter etter hat. De kastet jo Vilde av bussen av samme grunn som de kastet av Sana: hun prøvde å kuppe rollen som bussjef.

P.S.: Greit å bli frustrert, men ikke greit å bruke capslock. Det er omtrent som å skrike til noen i en diskusjon; dårlig oppførsel.

63
Vadå Evak älskare?

Du antar att alla Evak älskare håller med Isak i allt eller att alla försvarar honom det skam vill få fram i den dialogen. Då kan vi ju lika gärna säga att det är Noorhelm älskare som blir sura så fort någon nämner att en bipolär kille ska få berätta själv vad som hände med honom och inte bara höra om det från fem andra personer och börjar skälla att det är Sanas säsong och då finns det inte rum för andra eller deras historia, som också påverkar hennes närmsta omgivning och därför henne själv. Då kan vi också säga att det är alla William älskare som har spritt Isak hat de senaste veckorna för att de försöker jämföra Isak med William. Och vita människor, speciellt Evak älskare... Tro inte att det inte finns MÅNGA Evak älskare som inte är vita. Ush!

64
Skojar du?

Noorhelm älskare? Det är ingen som har tjatat om att se Noora oftare. Däremot borde man som tittare kunna förstå varför Julie Andem har med Noora oftare denna säsong på samma sätt som det var mest killarna som syntes förra säsongen. Vilka karaktärer som ska få synas eller inte avgör nog serieskaparen tillika manusförfattaren och regissören bäst själv utifrån berättelsen hon vill förmedla och utifrån praktiska överväganden.

Och "Isak hat"? Så snart någon någon är det minsta kritisk av Isak är det alltså hat? Där kan man tala om att hitta (på) "hat" för att man söker efter det.

65
Skojar du?

Noorhelm älskare? Det är ingen som har tjatat om att se Noora oftare. Däremot borde man som tittare kunna förstå varför Julie Andem har med Noora oftare denna säsong på samma sätt som det var mest killarna som syntes förra säsongen. Har inga synpunkter på vilka karaktärer som ska få synas eller inte utan det avgör nog manusförfattaren-regissören bäst själv.

Och "Isak hat"? Så snart någon någon är det minsta kritisk av Isak är det alltså hat? Där kan man tala om att hitta (på) "hat" för att man söker efter den.

66
Jämtkalle

Oj oj så du tar i!
Nåt Isakhat finns väl inte! Bara kritik mot hans i mångas ögon rätt märkliga påståenden om hur hat uppstår och svarskrav på konstiga frågor osv.
(Vad jag sett finns enbart "Noorahat"den här säsongen.Hon är väl för snygg helt enkelt!)

67

Tror det er noe med at Isak snakker om ting han ikke vet noe om. At han benekter at de fleste nordmenn dømmer og er rasister. Det de ikke vet, er at han har rett. Sana snakker som om hun vet hva folk tenker, men det hun gjør, er jo faktisk å dømme andre.

68
maya

alltså oh my god kan alla bara... lyssna på vad Sana säger när hon pratar om sina erfarenheter? nej, hon kan inte veta vad andra människor tänker, men det är ju inte direkt långsökt av henne som
muslimsk tjej att anta att det väldigt ofta handlar om rasism och islamofobi? är man van vid att något brukar menas på ett visst sätt uppfattar man det på det sättet, och det är också oftast korrekt. och hur kan ISAK veta vad andra tänkt i situationer han (som Sana påpekade) aldrig någonsin varit eller kommer kunna vara med om? även om något inte är medvetet rasistiskt betyder det ju inte att det inte kan vara rasistiskt (den där ""kaffebordsrasismen"" ni pratar om)

69
Språkproblemer

Norsk kanskje? 😉

70
Til språkproblemer:

Det var frekt, lol. Det er teksta, de hadde ikke sett på det så lenge hvis det var kun på norsk ..

71
C.N.

Korleis var det frekt?
Er ikkje akkurat profesjoneller oversettarar med dybdekunnskap om norsk og asiatisk kultur som tekstar. Er oversett av fanungdom, oftast via engelsk. At noko blir misforstått og lost-in-translation er naturleg.

72
Nu blir jag nyfiken

Ni skriver alltså under allt Isak som sades? Alltså om ni tycker att förklaring till reaktionerna måste vara felöversättning och kulturskillnader.

Eller är reaktionerna överdrivna för att man borde se på det som tonåringar som uttrycker sina åsikter?

73
C.N.

Seier ikkje at Isak har rett i alt eller at han ikkje formulerer seg dårleg, men som norsk forstår eg kvar han meiner mellom linjene. Trur dessverre replikkane i dette klippet er veldig tolkningsavhengige er derfor meir sårbare for å miste nyansar når dei blir oversett...

74
Kunne ikke brydd meg mindre om de asiaterne

Har lest noen kommentarer, og de misforstår så mye. Skam er i hovedsak om elever på en videregående skole i Norge og deres hverdagsproblemer. Men, de krever og forlanger både det ene og det andre. De er sure på Julie for at historien ikke blir fortalt slik de vil. Som sagt, jeg gidder ikke bry meg mer. Vil heller konsentrere meg om å nyte de siste ukene av SKAM ❤️. Bare elsker SKAM nå❤️

75
Eniig

Det finnes kulturforskjeller som ikke er lette å bygge bro over

76
1881

Hva heter videoen på yt der asiaterene slutta å se på?

77
Insta

fs_grim

78
#iamsana

Wow! Nå er hun på hugget! ❤

79
Stine

Elsker denne kvelden, det skjer så masse! Skulle ønske det var sånn hele tiden?

80

Enig. Håper vi får flere oppdateringer idag også!

81

Endelig begynner folk å snakke sammen. ??

82
Åhhh

Sana❤

83
Sana fixer d!

Ja Sana. Begynn å rydd! No bli d herre bra ettekvart! Og fortell gjengen din alt. Vess dem går da, e itj gjengen verdt nå lell.

84

Kan ikke de bare slippe ut en video allerede??? Come on!! Don't leave us hangin'!! Gi oss litt Yousef x Sana x Noora action her før vi går på veggene!!!!!!

85
Lurer på noe om Islam

Unnskyld dette er litt utenfor topic, men.... hvorfor behøver ikke muslimske menn å dekke håret?
Har prøvd å google, men finner ikke svaret.

86

Kolla i Koranen 24:30-31 samt 33:59 🙂

87

Ligesom muslimske kvinder har hijab på hovedet, har muslimske mænd også en slags "hijab", men der gælder bare nogle andre regler og det er på andre kropsdele end den hijab som kvinder går med.

88
"Hijab" 4 men?

"For males, the satar is the part of the body from the navel to the knee, and it is not permissible to expose that part of the body intentionally before anybody except one’s own wife."

89
Kryptisk

Skjønner ikke hva du mener?

90

Forsto ikke jeg heller.

91

Hijab på andre kroppsdeler?

92
#815

She's trying to fix things up and I hope that her efforts are a ttiny bit appreciated in the end.

93
Agree

I hope her efforts through all the seasons are finally appreciated in the end. Seems like people have just been ignoring every single thing she's done in all seasons so far. (Unless she's done something wrong, then everyone seems to notice!).

94
Takk Sana❤

Vil ikke ha ulykkelig Magnus

95
Alekz

❤️❤️❤️

96

<33333 sana is really fixing things

97
Isak

jeg vil heller si at Isak fikser

98
Luna

Sana <3

99
Addict

OMG! Sjekk ut det siste Briskeby-klippet!

100

Reaktionen på Yousef i slutet av videon, när Elias säger att mor och systern är tillbaka ?

101
Skjønte ikke mye av det

Annet enn at Yousef ser lei seg ut. Noen som ser noen skjulte meninger med siste YouTube klippet?

102
Elias og Yousef

Jeg synes både Elias og Yousef ser ret kede ud af det. Og tænker at Elias er det fordi han tror Noora er blevet snuppet og fordi han ved hans søster var lun på Yousef. Yousef er ked af det, fordi han har fået at vide fra Noora at Sana ikke bryder sig om ham.

103
Yngvild

Nå må Sana få snakket med jentene også. Håper hun stoler nok på dem til å ta den praten!
Redd for at ikke dette løser seg før hun har vært helt ærlig med alle vennene sine.

104
Ella Bella

redd for???... det er det hun må gjøre ellers får jo Isak skylden. Ikke kult å la han ta støyten...

105
Sana❤

Sana er så god i hjertet sitt! #OneLuv

106
Henrik

er Sana godhjertet.. haha.. dama fra helvete.. først dummer hun seg ut ovenfor Jamilla og eldste broren så gjør hun dette mot Isak.. Dere jenter lager mye intriger

107

Prøv på å ikke generalisere så mye nå 🙂

108

Hva er greia med alle "dere jenter" kommentarene? Snakk om kvinnehat.

109

she got left on reaaad

111
Urelatert til dette

men jeg har tenkt litt på det som Isak sa om "prøv å vokse opp i Norge som homofil ungdom" og det at sana sa at ingen kan se at han er andreldes. Nå prøver jeg ikke å bevise at man får mere hat får å være homo en muslim eller omvendt, det er egentlig ikke så viktig fordi det er to forskjellige situasjoner (med mindre du er homofil muslim da). uansett her er greia, som bifil/panfil (for meg personlig er det det samme) har jeg opplevd at lærere har snakket dritt om homofile rett foran nesa på meg uten at jeg har tørt å si noe. liksom jeg er heldig som har hyglige venner jeg kan snakke med men uansett er det folk jeg ikke tørr å fortelle om legningen min, og da snakker om meg selv som om jeg ikke er med i LHBT+ og da påfører (pun not intended) ganske masse skam. Altså du det som også er greia er at folk forventer ikke at en feminin jente (som er det folk omfatter meg som) skal like andre jenter så det blir også på en måte et problem at folk ikke kan se at jeg liker jenter fordi jeg ikke er maskulin nokk for det. Altså jeg har for eksempel jobbet på et kjøkken i en barnehagen hvor jeg hørte en ansatt snakke om noen og si "ja hun har jo alltid vært veldig guttete så det er ikke rart hun er lesbisk", og jeg sto liksom bare der sånn og tenkte "HALLOOOO HER ER JEG" liksom. Det er også noe jeg har kommet borti som polakk at folk har snakket dritt om Polakker rett foran meg. Så ja på en måte er jeg privilegert som ikke blir diskriminert når jeg bare går på gata men det føles også ganske dritt å bli oversett.

112
Takk for at du deler (urelatert til dette)

Det er alltid fint å få ulike perspektiver. Jeg kan bidra med mitt: Med en annen hudfarge en flertallet (i Norge, og særlig der jeg vokste opp) har jeg fått et ansvar jeg ikke har bett om. Jeg går sjelden en hel dag uten at rasisme på en eller annen måte blir en del av dagen: Noen ganger er folk direkte rasistiske, men det er ikke så ofte. Ofte sier folk uvitende eller lite gjennomtenkte ting, men når jeg fokuserer på intensjonen og ikke ordvalg og prøver å forstå hvor de kommer fra, blir jeg sjelden lei meg.

Ok, da er vel alt fint da, tenker kanskje du. Men det jeg opplever som slitsomt er at jeg, hver dag, må gå rundt å repersentere alle utlendiger. Alle vil snakke med meg om innvandring, rasisme, islam, flyktninger og ordet neger. Mange vil provosere og noen vil bare lære. Det er jo kjempefint at folk er interessert i å utvide horisontene sine. Men jeg er mer enn hudfargen min. Jeg vil gjerne snakke om musikk, film, sport, kjekke gutter og fine jenter. Det er slitsomt å alltid skulle forsvare seg, elle forsvare de andre forbinder med deg. Å leve midt i et konfliktfelt, hele tiden. Så jeg skjønner at Sana synes det er slitsomt at annerledesheten hennes synes, at hun aldri kan velge å ikke være en del av samfunnsdebatten. At hun alltid må bevise at hun ikke er undertrykt.

Jeg skjønner Isak også (og deg). Og når Isak sier at folk må fortsette å spørre, at Sana MÅ svare, så er jeg enig. Men det er en belastning å hele tiden representere. Just saying <3

113
ja!!

önskar att de fått Isak till att ta upp och prata om precis det du skriver, istället för att förklara bort Sanas upplevelser, det hade varit ett jättebra tillfälle att få fram skillnader mellan olika typer av diskriminering och grupper som utsätts för det

114

Begge deler er nok tøft, å vokse opp som utlending og/eller muslim og bifil/homofil/panfil (osv) men på ulike måter. Det du sier er akkurat det Sana poengterte, at det er ikke SYNLIG at du er bifil/lesbisk/homofil som det er synlig om du er muslimsk jente (med hijab). Det er også ganske så synlig om du er utlending hvis du f.eks har mørkere hudtone eller litt andre ansiktstrekk enn det som er "vanlig" i Norge. Polakker er hvite europeere, så nordmenn ser ikke alltid om noen er polsk eller norsk. Så de glemmer seg nok rundt deg eller glemmer din opprinnelse. Men om du er fra Marokko, Kongo, Sudan, Kina og så videre, så ser jo folk det på deg. Så alle disse gruppene møter fordommer og opplever dumme spørsmål/situasjoner, men på ulike måter.
Det viktigste er at f.eks både Isak og Sana forstår hvordan den andre har det og som du sier at det er ingen "konkurranse" om hvem som har det verre.
Jeg synes kanskje at samtalen mellom Isak og Sana kunne blitt gjennomført på en litt bedre måte.
Jeg forstår intensjonene bak det, men Isak uttalte seg veldig klumsete til tider, men det er kanskje det som er poenget.. at mange nordmenn uttaler seg klumsete til tider når det gjelder slike samtaleemner.

115

Mange bra kommentarer her ?

116

Tror dere Mikael er homofil? Men lar seg ikke kjenne på de følelsene fordi han selv mener det er feil. Ev han likte ikke Even på den måten, og avviste han med unnskyldningen om at det er feil i følge islam. Derfor leste Even koranen for å finne ut hva islam sier om homofili. Even prøvde å overbevise seg selv at homofili er en synd og ble tilslutt syk av det fordi han undergravde seg selv og stengte sitt sanne jeg inne.

Ellers var jo Even den eneste som ikke kom fra muslimsk kultur, kanskje derfor han leste koranen fordi han følte seg litt ekskludert i noen samtaler eller ting? Leste for underholdning, se hva gutta tror på, hva er ramadan osv.

Kanskje "prøvde å kysse Mikael" ikke var noen stor greie, i YouTube-videoene har de jo mye kroppskontakt, skikkelig kompiser. Holder rundt hverandre. Kanskje det bare var vennskapelig ment fra Even eller han bare skulle kødde, men ble tolket helt feil? Er ikke spesifisert hvilket kyss og hvor og hvilken sammenheng..

117
kait

Dags att reda upp.

118

Sana er ved at rydde op-traileren baglæns, alt ender godt ❤️

119

Tror HT mener at traileren er baklengs der den stater med masse rot og ille ting som skjer men at de blir "fikset" ettersom traileren går baklengs. At Sana nå prøver å kjøre hendelsene baklengs slik at det blir bra igjen, slik som traileren

120
Baklengs

Tar ikke den, forklar.

121
Forklare

Kan du forklare teorien din?

122
Vildus

Åh Magnus gullegryn, svara så att vi vet att du är okej <3

123
Oversetter

Sana: Hi, Magnus. I just wanted to say that there's nothing and has never been anything between Vilde and Elias. Vilde loves you. Peace.

124
Maria

Men Magnus svarar inte?

125
Ikke tenk, bare se...

Hei Briskeby...

126
aww så utrolig flott

gjort av sana <3 hun begynner og reparere nå <3

127
til deg AWW

hva er så utrolig flott med dette Sana gjør nå. ja hun reparerer under tvang.. Hun har nå latt Isak ha skylden i mange timer. Hun burde gjort noe med en gang

128

Elsker å se Sana rydde opp. You go girl?

129
Whatever

De er 17. Det kommer til å bli slutt mellom dem før eller siden uans...

130
Til Whatever

Det er mange som møter ektefellen sin i vgs og har barn med dem osv.

131
Tull

Haha, som om du vet det. Til informasjon ble jeg og mannen min sammen når jeg var 14 og han var 17 år, og vi er sammen enda, 11 år senere 😉

132
Anna

Det här får mig att längta efter chatt med Yousef. Hon har ju sånt flow nu, hon borde reda ut allt med honom också!

133

Fast det är Yousef som borde rydde upp med Sana. Det är Yousef som pussat (råkat pussat?) Sanas vän. Det är Yousef som antingen måste säga till Sana att "jag har blivit kär i din vän, sorry" eller "jag är kär i dig och har gjort ett stort fel (kyssen/hånglet/ligget/daten) kan du förlåta mig?"

134
Emilie

Synes Jonas er litt lite med i episodene. Føler ikke han er med i serien gang. Kan ikke dere lage mer ut av den "gamle" gjengen...

135

Det går i rätt riktning alltså, men jag är så orolig för Isak. PM-tjejerna tror ju fortfarande att han står bakom Saranors2... skulle inte förvåna mig om de gräver fram gammal skit om honom. Och Even. Men förhoppningsvis har han balloon squads stöd nu!

136
Rydding på gang

Det er så fint å se at Sana rydder opp rotet sitt, det er også kos å se at Vilde sin fake konto ikke er slettet, men at de beklager.

137
confused

"Gikk på Hartvig Nissens skole"???? är det en miss eller har Magnus slutat eller är det jag som missat nåt

138

Nej, han går där ännu, det bara står så i Facebook hos alla 🙂

139

Bare en Facebook feil, han har oppgitt Hartvig Nissens skole som sin skole men ikke opgitt fra når til når han går der

140
"peace"

Honestly, this is a minimal effort. If she would really care she would CALL both Vilde and Magnus and explain everything. But she cares to much about not giving herself away so instead she writes these lame messages. Putting herself in front of others instead of owning up to her mistake. I'm disappointed in Sana and can not sympathise with her any longer. She needs to stop feeling sorry for herself and offer a genuine apology (like the one Eva gave to Ingrid in season 1)

141

She was very hurt and made into laughter by PM girls.. nothing could hit her harder. She has a history of much bullying. She is afraid. And also as mentioned in the comment below, she is 17. Have a heart and understand it can be difficult.

142

Remember, Sana is not the one who put that 'Hei Briskeby' clip on Youtube. That was Elias and everone have been able to see it, weather a screenshot was published on Instagram or not. Sana is not directly responsible for the shaming of Vilde on Instagram. It's not her doing. Unfortunately a chain of bad things happened after Sana made that fake Sara-account. And yes, Sana should have thought about the possibillities of this happening before she made the account of course.

It seemed like Sana was ready to tell her friends what she has done when she invited them to hang out, but everyone was busy with other things. She could've just wrote it in the chat, but I guess she wanted to tell them face to face which I think is a good thing.

I'm pretty sure Sana will own eventually, it just takes some time. We should be patient. We sit and watch this from the outside and can tell everything she needs to do, but it might not be that easy when you're in the middle of the shitstorm she's in.

143
'To peace'

She is 17.....

144
Apropos danskernes Teater-Skam

- 'Vår ungdom kan så lide denne NORSKE serie, vad hedder den nu, Skam, ja, rigtigt skammeligt er det. Jammen, det skal vi så gøre noget med.
- Jammen kan vi ikke bare dubbe det hele så vi slipper at høre disse fjeldaber?
- Nei, det er altfor meget der foregår på chat. Vi får lave noget, der er dansk, helt dansk.
- Jammen, så skal vi sette det op i teatret.
- I teatret?
- Ja, i teatret. Som en slags, vad hedder det nu, Russerevy.
- Jammen det blir riktigt fedt. Hookefest i teatret. Snapchat på stor skjærm. Avgangsklasserne vil storme teatrene, det er jeg helt sikker på.

145
Ja, så slipper dere dansker å høre på disse fjeldaber som dere sier

....?

146

Rolig nu..
Synes også det er ret uorginalt, uopfindsomt, men hvis nogen skal sige noget fjollet om det, skal 'vi' nok selv ordne det..

147
Chill

Alt er love. Vi ler bare med dere. Det er jo søtt da.

148

#magnusmåsvare

149
Vilde og PM

Hva er egentlig dealen med Vilde og PM-jentene? Hvorfor ble hun kasta av bussen i sesong 1?

150

Skrev de inte att de kastade av Vilde för att hon försökte kuppa mot busssjefen i säsong 1?

151
kait

Det hade med toarullarna att göra. Tror hon gick och köpte de med PM:s pengar utan att få klartecken av bussjefen?

152
Malle

Kan ikke folk bare skjønne at William IKKE kommer tilbake?!

153

Når får vi vite hvem juliandahl Er ??? ?

154
Exper5

Nooras lösenord- var det ett villospår från Julie A tro?
Annars är N nästa person att råka illa ut.