Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

158 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Førstemann

Først!

2
First thing first

Yousef må på banen <3

3

nej

4
halleluja

ja tamigfan, nu var du banne mig det.

5
Anonym

Jeg håper hun får fortalt dem alt imårra og at det løser seg <3

6
Silja

Jeg regner med hun forteller ting på feil måte og ting utelates slik at det skaper drama. Ting løser seg ikke ennå:(

7
Chris

Chris ass ❤️

8
#Sanamåprate

Håber Sana fortæller jentene alting i morgen!

9
nei vilde

hahaha vilde er en så fantastisk karakter

10
Pelle

Det er så perfekt at hun å Magnus finner sin egen dustete måte å løse ting på. 😀 Selvfølgelig gjør de det!

11
Vilnus

Ja. Jeg bare ser for meg hele opplegget.
- Magnus, nå må du ta meg imot fordi vi stoler på hverandre. Leste det på Kvinneguiden
- Eh OK?
- Lover du å ta imot?
- Jada, jeg lover
- Jeg stoler på deg *søtt, stort Vilde-smil*
~weeeeeh Vilde faller og Magnus tar imot~

Men sånn serr dette er all fun and games å spøke med, men de to har ikke et sunt forhold. Mjau

12

Trettisjette!!

13

Haha lol

15
Jaja..

Så sløser SKAM at de hadde glemt (tror nå jeg ihvertfall)det er helligdag imorgen.. ?Alltid bra med ekstra eksamensforberedning, men kanskje ikke helt vanlig på 2pinsedag?! ?

16
Osloelev

Jeg hadde eksamensforberedning (frivillig) 2. Pinsedag, så ikke umulig

17

Jaja, i fjor glemte de jo at det var høstferie! De kan ikke være perfekte, men de lager god TV.

18

Altså jeg hadde tentamenskurs på skolen 1. mai, så er helt vanlig å bruke fridager til forberedelse 🙂

19
Tomasyaki

Venta på denne kommentaren ?

20
Sofie

Øh...hvis jeg havde en prøve tirsdag, tror jeg nok, jeg ville læse op/øve på den mandag, selvom det var en helligdag..?

21
Rød dag

Men hvis du er lærer på vgs, ville du ikke brukt helligdagen på å være på jobb..det hadde heller ikke skoleledelsen hatt råd til, for da skal man ha ekstra lønn

22

De skriver at det er fridag, og frivillig oppmøte ?

23
Silja

Frivillig oppmøte ja, men skolen er jo stengt og lærerne fri. Ikke normalt at det er noe som foregår på skolen på rød dag.

24
Sensor

Lærerne sitter inne og sensurerer eksamener på røddagene i mai ?

25
Pøh

Det de sier er at siden forberedelsesdag er frivillig ="fridag ". Manusglipp.

26
Undrar

Om det var ett misstag hade det väl varit lätt att rätta till genom att visa klippet i morgon och byta dag som Sara sa hon skulle vara tillbaka? Eller typ hänvisa till att Sara är i kris och har därför inte koll?

27
Punktum

Eller framdriften i historien krever at Yousef dukker opp? Både sånn at Sana får ikke sagt det hun skulle si til venninnene, og sånn at vi får oppklaring på Yousana-fronten før publikum glemmer hele greia oppi alt dramaet.

28
Chris

Og ingen spør om Sana..eller å treffes..

29
#teamtruelove

Her sitter jeg og skulle skive en smart og distansert betraktning om likhetene og forskjellene mellom Isak og Sana. Hvordan de er motsatt og like. Speilvedntlike? Hvordan sesongene deres er motsatt og problemene deres er motsatt og de samtidig har så mye til felles.

Men noen ganger får man en atombombe av følelser i huet fra SKAM, og det er ikke annet å gjøre enn nyte det.

Jeg har for å være helt ærlig vært litt tvilende til alle heiaropene jeg har sett her om at Sana må snakke med Isak, han har lært så mye klokt sist sesong han kan dele med henne. Jaha, har jeg tenkt. Jeg vet ikke om det er ham hun har mest bruk for å snakke med akkurat? Men så tok de endelig praten da. Den praten mange av dere skjønte de trengte mye bedre enn jeg gjorde. Fordi etter de hadde snakka sammen huska jeg på noe jeg allerede egentlig visste så godt. Noe jeg lærte av Isak i fjor. *Hvordan du føler deg påvirker så til de grader hvordan du tolker menneskene rundt deg.* Vi var jo inni hodet på Isak sist sesong. Mange var enormt oppgitt over Madhi og Mags, hva var de for noen ubrukelige venner? Jeg vet ikke om de alltid hadde føltes sånn for Isak. Han har jo blitt kjent med dem en eller annen gang mellom slutten av sesong en og starten av sesong tre, mens vi ikke så på. Men kanskje føltes de sånn for ham hele veien, fordi han var mentalt på samme sted da han traff dem som han fortsatt var i starten av sesong tre. Kanskje var det mest Jonas som bånda med dem, og trakk Isak med på kjøpet. Men så åpna Isak endelig skapdøra på gløtt da. Og som lyset strømmet inn! Isak og vi fikk bade i smilene og godheten til både Mags og Madhi. Det gjorde et veldig strekt inntrykk på meg, hvor mye Isaks egne tanker hadde å si for hvordan han oppfattet og behandlet kompisene.

Og så er det Sana da. Jeg hadde det ikke som Sana på ungdomsskolen. Ingen plagde meg. Ingen gjorde noe som helst mot meg. Jeg skulle til å skrive at det var jo ikke så ille, men så skjønte jeg hva jeg hadde skrevet. Ingen gjorde noe som helst mot meg. Jeg var alene. Jeg trodde hvertfall jeg var alene. Og jeg gjorde det samme som Sana. Jeg vendte meg mot dem. Jeg gjorde den feilsutningen å tro at avvisningen deres handlet om meg, og ikke dem. Så jeg avviste dem enda mer tilbake. Jeg nedvurderte dem, alt det overfladiske de brød seg om, alt hva jeg tenkte om dem. Åja, dere vil ikke ha meg? Tror dere i deres villeste fantasi at jeg vil ha dere? Og jo mer jeg avskydde dem tilbake for likegyldigheten deres, jo rettere fikk jeg. Jeg hadde på en måte skjønt dette med fornuften før jeg så sesong tre. Jeg hadde i alle fall alle puslespillbrikkene liggende, om ikke kobla sammen. Men da sesong tre var slutt satt jeg igjen med en følelse av at jeg hadde tatt en tur med en tidsmaskin og tilgitt hele ungdomskolen for å la meg være usynlig. Det kjennes annerledes å tenke tilbake på de årene nå enn det gjorde før. Fordi jeg skjønte at jeg hadde foret den dynamikken så mye selv. Jeg hadde aldri gitt meg selv et snev av mulighet til å oppdage deres beste potensiale, for jeg hadde vært altfor travelt opptatt med å se for meg deres verste.

Og med ett skjønte jeg at Jeg er Sana. Jeg er ateist. Jeg kunne ikke vært mer enig med Sana om hva som er viktig i livet. Om hvordan man bør oppføre seg. Om hvordan man bør tenke om og behandle andre mennesker. Og akkurat som Sana var jeg så sørgelig lite i stand til å få harmoni mellom teori og praksis. For i teorien hadde jeg så høye tanker om menneskene. Men i praksis hadde jeg så lite tålmmodighet og forståelse for individene. Og jeg delte også Sanas intense overbevisning om at mine verdier var gode. Mine verdier var riktige og rettferdige. Og de var jo det. Feilslutingen min var å tro at det betydde andrledes forankrede verdier ikke kunne være det samme.

Akkurat som Sana fant jeg gjengen min på videregående. Men de sylskarpe kantene jeg perfeksjonerte på ungdomskolen. Det tok årevis for dem å slipes ned, så jeg kunne slutte så skyve folk fra meg, og heller begynne å trekke dem til meg.

Jeg syns det var så mye symbolikk i sesong tre, og har ikke klart å se det like godt denne sesongen. Men hjelpes. Søsterartene. Som Sana og Isak snakker om. De som ser like ut på overflaten men faktisk ikke er i slekt. Sana har følt noe av det verste den mennesklige natur har å by på på kroppen. Som et resultat tror hun at hun kjenner det igjen overalt. Og fordi hun holder de aller fleste på trygg avstand, ikke kommer nært nok til kikke under overflaten, så får hun ikke se at det bare er der likheten er. Fordi hun er enda mer forsiktig med å la noen kikke under overflaten hennes får hun ikke oppdage hvor glad de vil være i alt ved henne. Jeg har vært så forvirra over hvor lite jentegjengen vet om religionen til Sana i straten av sesongen. Er de helt fjerne? Har de aldri spurt? Jeg har prøvd å tenke det kunne være fordi de ikke legger så vekt på religionen hennes, at de mest ser henne som en ung jente lik dem selv. Og det er kanskje litt det. Men jeg skønner jo nå, hvorfor Sana er så motvillig til å snakke om sin tro i annet enn trygt spøkefulle, ironiske og bastante formuleringer.

Og jeg som har lurt sånn på hvorfor det er så mye dårligere stemning denne sesongen? Jeg som har frustret meg sånn over klagingen over at folk ikke føler Sana, at ditt og datt er feil feil feil, at det er for mye av det ene og altfor lite av det andre. At ingenting noensinne var som folk ville ha det. Så dere tror ikke dere har kjent Sana? Dere som satt og var negative og tenkte det verste om alt? Presiserer: Jeg tror det er flere grunner til stemingskiftet her uavhenig av sesongtemaet. Men jeg tror sesongtemaet er grunnen til at det ikke har flommet over av positive og konstruktive tilsvar på samme måte som det gjorde mot all negativitet sist sesong. For når man forventer hat, så finner man hat. Og når man finner hat, så begynner man å hate selv. Og da driver man bort mange som egentlig kunne strekke ut en hånd. For de orker ikke negtiviteten.

30
TAKK!

Det var en interessant analyse. Takk!
Jeg håper inderlig det blir forsket på hele fenomenet SKAM - med alt rundt. The SKAMily, e-Online-avstemminga. Kosegruppa.DK. SKAM-fri og ekte. SKAMSIRKEL og all fanfics. Det er et helt univers, og jeg tror det er mye interessant å finne for både psykologer, adferdsterapeuter, filmfolk og kunstnere, osv., osv. Alt takket være at NRK lar Guru Andem lage stor kunst - med mening.

31

Takk for de fine refleksjonene. Ikke bare her, men i resten av sesongen, og sesong 3 som var den første jeg fulgte live.

Etter å ha lest dette begyner jeg å skjønne hvorfor jeg har blitt grepet nesten like mye av Sana sin sesong som Isaks, og sesongen er enda ikke over!
Jeg kjente meg veldig igjenn i aleneheten i Isaks sesong, og den er også her i Sanas sesong, men også det å skyve folk i fra seg når jeg har hatt vanskelige perioder i livet.
Slik som mobbing på ungdomskolen, og sykdom på vidregående skole.
Gjøre feil ting som får konsekvenser, når jeg egentlig har ment det godt eller rettferdig.
Kommunikasjon kan være så utrolig vanskelig.

32
Takk

"Men noen ganger får man en atombombe av følelser i huet fra SKAM, og det er ikke annet å gjøre enn nyte det." Akkurat sånn. Denne helgen har vært trist og fin. Fin fordi Sana og Isak saken gir håp, men trist fordi det er mye uoppklart i jentegjengen. Så jeg har hørt på "Jeg vet", og prøver å nyte denne berg-og dalbanen som kjører bare akkurat nå. Jeg er så glad for at du er tydelig i kommentarfeltet her igjen, at den forsonende linja og kjærligheten til Skam får plass igjen.

Og så har jeg tenkt litt på likheten mellom Sana og Even. Som begge har trukket seg unna fordi de ikke tror de har en plass hos de andre.

33
Noorsak

Det var en lång och fin text med mycket självreflektion.Sammanvävning av egen uppväxt och erfarenhet och Isak och Sanas relation blir ju bevis på att Skam lyckats med sitt uppsåt,visa hur detkan vara,inte hur det är.
Det du inte nämner men som intresserat mig mer är den karaktärsutveckling som Isak och Noora genomgått sedan s 1.Och det oavsett genom vems pow som rått.Isak har gått igenom en närmast otrolig utveckling på knappt två år i positiv riktning. Han framstår som en ljusgestalt att luta sig emot och får förlåtelse för varje dumhet han än hittar på.Hans kamp har varit en ständigt uppåtgående kurva på alla plan.
Nooras?
Ja ,raka motsatsen, neråt,neråt,neråt.Hur kan det komma sig att de två viktigaste karaktärerna får så olika utveckling?(iofs inte särskilt trovärdiga realistiskt sett för nån av dem)Vad vill JA visa med detta?Att homopar med inslag av psykisk sjukdom kan ha det bra?Fint!
Att för övergivet barn utsatt för övergrepp kan det bara gå neråt?Jag vet inte syftet med Nooras karaktärsutveckling, mer än som
kontrast som norsk ljus jente i förhållande till Sana. Noora borde kanske ha skrivits ut ur berättelsen om Sana ,det blir helt enkelt för extremt.
Från självständig feminist till morotstuggande bimbo!Vad lär det unga flickor-att sex och konkurrens om pojkar är en framgångsväg?
Sett ur Sanas pow är det också för extremt- det kan omöjligen vara den Noora hon lärt känna ens om hon blivit ihop med en fuckboy.
Detta är naturlighvis en dyster betraktelse om en av mina favoritkaraktärer i Skam.
Men ,som du (och Isak säger till Sana)
söker du hat så finner du hat och börjar hata själv ,så vill jag vända på det och säga :söker du hopp, finner du hopp och börjar hoppas.
Lycka till Noora!

34
Jeg så de første episodene av sesong 1 i går...

Og det Eva sier til Vilde her er akkurat det samme som Jonas sier til Eva.
Eva stoler jo ikke fult ut på Jonas og vi se meldingene hans.

35
Mmmm

Digger deg #teamtruelove <3

36

TL;DR

37
Til Treamtruelove

Hvorfor spammer du ned kommentarfeltet med samme kommentar og samme kommentar med små tilpasninger?

38
Skamsteffi

Hvis man vil finde fejl, da gør man det. ✌?❤️
-Her gjorde jeg lige selv da!?

39
#teamtruelove

Må bare unnskylde, litt vanskelig å holde styr på hvilke som kommer gjennom eller ikke.

40

Det här var så fint. Kanske en av anledningarna till att jag gillar den här säsongen så himla mycket. Jag har också upplevt känslan att vara utanför, att känna sig annorlunda, att man för sin egen syn på sig själv förväntar sig att andra människor tänker likadant och kanske liksom väntar på att de ska se en likadant. Men för mig har det inte tagt slut i gymnasiet utan fortsätter in i vuxenlivet och är något jag måste kämpa med varje dag. Det var väldigt bra sagt allt det här, och jag känner att jag har lärt mig jättemycket av att kolla på skam. En av anledningarna till att Sana och Yousef's historia hittills har berört mig så mycket är att det liknar så mycket det jag har upplevt själv, man gillar en kille, utbyter blickar tvärsöver rummet, kanske pratar lite om något random och ler en massa och känner att jo men kanske han, kanske den här gången. Men eftersom jag inte förväntar mig att han ska gilla mig framför den snygga, coola "Noora-typen" håller jag mig på avstånd och inväntar på att något ska hända, bygger upp det i huvudet om hur bra allt är och sen står han där och hånglar med en annan, den där snygga tjejen alla gillar. Man får sina egna fördomar om sig själv bekräftade om att ingen kan gilla en när de kan välja någon bättre. Det gjorde så ont när Yousef och Noora kysstes för den känslan kom tillbaka så starkt och det gjorde bara ont. Jag känner igen mig i den känslan när man liksom inte vill höra om det för man vet ju att han valde henne och det är så världen ser ut. Men jag måste tro på att det blir bättre, att allt bara var ett missförstånd, att han faktiskt gillar Sana trots att jag vet att det inte är sån världen alltid ser ut. Det är så fint att vi alla kan få ut så mycket olika saker ur den här serien och att det kan hjälpa människor på alla olika sätt och vis. Kommer sakna den här serien när den tar slut. Jag tänker fortsätta att hoppas på att Yousef och Sana kan bli tillsammans ända tills sista klippets sista minut för alternativet är att sluta tro och det kan man ju inte göra. Oavsett vad man tror på som Isak sa.

41
#teamtruelove

Det er så fantastisk hvordan veldig ulike folk kan kjenne seg så sterkt igjen i de samme karakterene og hendelsene, få sine egne unike ahaopplevelser av det. Sier noe om hvor godt og mennesklig skildret SKAM er.

42
Så fint

Flot indlæg fra #teamtruelove!

43
SKAMLOVERRR

Det som irritere meg litt med det som skjedde at Sara hadde skreve masse dritt om jentene, hvorfor tar dei parti med Sara når hun er det stygge slemme ulven. Helt ærlig. Selv om Sara gjorde det for lenge siden, hun skrev jo masse stygge ting om de til Isak. Så syntes eg at det ikke er greitt. Også syntes eg at Sana må sei ifrå til vennene sine, hva hun føler. Det hjelper ikke at hun holde det inne for seg sjølv, og tar hevn på Sara med å legge ut private ting. Som hun egentlig ikke har noe med å gjøre. 🙂

44
#teamtruelove

Men til noe helt annet! Syns det er så nydelig at Yousef velger One dance på Nynnechallenge. Den passa så perfekt på alle måter i Jeg spiller alene, og nå som vi har sett hvor nedfor han så ut og at han valgte akkurat den sangen. Så lar jeg det styrke min mistanke om at Yousef hele veien har lengta etter en bekreftelse fra Sana. For om vi snakker om sykt frem og tilbake type så tror jeg sørenmeg Sana tar kaka. Først leser hun chatten hans uten å svare på dagesvis. Etterpå flørter hun på chatt så gnistene spruter. Deretter full radio silence før hun sørenmeg går hen og fjerner ham som venn! Og så når de har tidenes basketduell/dans og prat, hvor de deler en nærhet, fortroelighet, åpenhet og ømhet som det blåser sokkene av meg at er skildret uten at de noen gang berører hverandre. Etter den kvelden rister Sana på hodet når hun skjønner han vil kysse henne. Og siden gir hun ikke fra seg et pip på en hel uke. Jeg er jo drøyt optimist når jeg er forelska, men selv jeg ville begynt å tro hun la mer vekt på Islam enn på følelsene jeg regner med Yousef merker like godt som vi at hun har for ham. Når de snakker om religion har Yousef et veldig fint poeng. Tror du ikke jeg husker å være et godt menneske uten å be? Da smiler hun et tvetydlig lite smil og går rett videre til å prate om hvor viktige Islams ritualer er for henne i hverdagen.

Jeg tror Yousef har hatt lyst til å nærme seg Sana en stund. Og antagelig tok han mot til seg etter han traff venninne hennes. Når hun kan ha sånne venninner bør han vel ha en sjans? Så da sender han chatten. Og Sana smiler betatt, og fortaper seg i bilder av ham. Men hun lar jo ikke ham vite det. Likevel tar han mot til seg for å nærme seg henne igjen i Inshalla (Hvis Allah vil: Det er vel ikke tilfeldig at det er med den tittelen de deler sitt første øyeblikk på tomannshånd?). Han blir oppmuntret nok til at han tør å prøve igjen på chatt. Og det virker. Til hun finner ut han ikke tror på Allah. Da brytes linjen tvert. Yousef aner ikke hvor mye motstridende følelser og sorg Sana slet med i den prossessen. Det er det bare Sana og vi som gjør. Når han prøver å nærme seg tar hun et skritt tilbake, et frem og så tilbake igjen.

Og sist vi så dem sammen, I jeg spiller alene.
S: Kan jeg få den?
Y: Kom og ta den!
S: Serriøst, jeg gidder ikke, bare kast den.
Fjeset hans rett etter den replikken. Så oppgitt. Han ser bort et øyeblikk, før han slenger hennes egne ord tilbake til henne.
Y: Serriøst, jeg gidder ikke, bare kom og hent den.
Sana går mot ham, han finter unna. Smeller ballen i kurven.
S: Jeg gidder ikke!
Y: Neivel, da tar jeg med ballen, da. Og stikker.
De burde jo prate skikkelig. Men samtidig som de er så indirekte at det halve kunne vært nok er Yousef egentlig veldig tydelig her. Be meg bli eller slipp meg fri.
Men Sana lar ham jo stikke. Og jeg bare nevner det, det ligger en annen basketball i gresset ved benken.

45
De kommentarene....

De kommentarene fra #teamtruelove kommer jeg til å savne når denne sesongen slutter. Finnes det en blogg eller noe der du/dere skriver?

46
Bedtemor

Noen av signaturene fra skam-kommentarfeltet kan du nå finne igjen på instagram. Like anonyme som før. Kanskje flere følger etter?

47
#teamtruelove

Jeg har nettopp kommet meg på instagram. Tror jeg kommer til å spare på mere gjennomarbeidede ting herifra der etter sesongen er slutt. Flere andre fine folk fra kommentarfeltet som er der og henger også.

48
Pelle

#teamtruelove Jeg får gåsehud av det du skriver. Og tårer i øynene.

49
Kristina

Tack teamtruelove för fin och innerlig text, sitter med tårar i ögonen nu.

50
alicia

paller icke til å lese

51
DAAAMN!

WOOOW , for en lang tekst. Rettere sagt 1133 ord, det er sykt det. Jeg skriver ikke så lange tekster på heldags i norsk engang.

Mye bra , slik refleksjon er noe av det jeg liker aller mest med skam kommentarene!

52
#teamtruelove

PS. Men dette er jo et kvartal i SKAM, da. *Litt* mer enn heldags, liksom. 😉

53
#teamtruelove

Haha, tenk jeg forkorta det en del før jeg posta! Sjarmert over at du tok deg bry med å telle. 1133 minner meg nesten om de symetriske klokkeslettene sist sesong.

54
kjære Teamtruelove

Skriver du MASTER i Skam eller ??.. makan til tekst, synes den burde være lengre hmmm.Kan jeg spørre deg om hvor gammel du er?

55
#teamtruelove

Jeg har hvertfall valgt fordypning i Skam de siste to semesterne av livet. 🙂

Syns det er fint at vi får være bare ordene våre her, så tror ikke jeg vil svare. Med mindre jeg får overbevisende begrunnelse for å ombestemme meg.

56
leann

Takk så utrolig mye for denne kommentaren. Jeg får helt vondt i halsen og tårer i øynene, for Sana er meg, og jeg gjør det samme som henne. Kjenner dette så godt igjen.

Det er vondt å leve slik som Sana gjør nå. Man ønsker bare å bli sett, validert, og vite at man er en ok og god person som er som fortjener venner. At man er en person som man vil ha i en gjeng, at man er en person som blir likt blandt andre. Men grunnet fortid eller usikkerhet, gjerne en miks av begge, er man så varsom og redd for å vise de sidene av seg selv som er vanskelige, fordi man er redd for at disse sidene vil ødelegge en til slutt. At de sidene blir de som gjør at man bli skyvet bort av andre til slutt, og man ender opp alene.

Så er man bare alene likevel, fordi man dytter alle bort. Redselen for at noen ikke skal like en er så sterk at man ikke tør vise de gode tingene, og ingen får se hvor god, morsom, snill og strålende man er. Lar man noen kikke under overflaten, er det en sjanse for at folk ser noe de ikke liker. Og sjansen er også, som du sier, at lyset strømmer inn, og folk blir glad i en. Det er noe jeg prøver så hardt å jobbe med, for det er så utrolig ensomt å ha alle disse tankene! Det er vondt og slitsomt og skummelt.

Jeg skal være ærlig, resten av gjengen irriterer meg til tider. De ser ikke Sana, for skallet hennes er så hardt, og alle ser for seg at det går bra. Vi er jo ungdommer, og vi har alle vårt eget rot å holde på med. Men kjære vene. Jeg håper girlsa tenker seg om en gang til, og banker på døren hennes, symbolsk eller ikke! Jeg håper fine fine Sana får kjenne kjærligheten snart fra alle kanter, la lyset strømme inn, for hun fortjener det så veldig!!!!!!!!!!!!!!!!

57
Kjersti

Takk!

58
Jeg tror at Vilde er med barn.

Jeg tror at Vilde er med barn.

59
Yngvild

Hvorfor tror du det? Synes ikke det er noen hint til det i det hele tatt.

60

Vilde er ikke med barn. Herregud går det an å være så dum. Vi fikk allerede en pregnancy-scare i sesong 1.

a) Vilde har lært hvor skummelt det er og har nok lært. Akkurat slik hun lærte ang. poteter.
b) Andem har bedre fantasi enn å drive med slike klisjeer.

61
@Leo

Sender deg en klem jeg, Leo 🙂

62
????

fjern deg a hvorfor så lang tekst

63
Nämen

Läser hellre en så lång text med tankar och tolkningar om Skam än femtielfte kort text om att Even ska berätta sin egen historia (uppenbarligen allihopa skrivit av samma person i samma dåliga engelska).

64
Dakar deg

Det var jo ingen som tvang deg til å lese alt da? Kanskje ikke så greit å blame andre for at du har begrenset konsentrasjonskapasitet?

66
@????

Ingen kan gjøre alle til laks sa vårherre, og skapte silda.

67
Enig

Stemningen og frustrasjonene vi har følt denne sesongen er et speil av hva Sana sliter med og føler. Kanskje ikke frustrasjon, sinne og irritasjon over de eksakt samme sakene men JA gir oss de samme følelsene. Hun er et geni!!

68
Emma

Mer innehåll än 15 avsnitt av SKAM :O

69
Takk, atter en gang

Du er fin, du, #teamtruelove. Jeg får alltid mye å tenke på av kommentarene dine. <3

70
Takk igjen

Du er fin, du, #teamtruelove. Jeg får alltid mye å tenke på av kommentarene dine. <3

71
Love it

#neveforget ?

72
ikke bra

Minner meg om forholdet mitt til eksen. Dette er ikke bra. Vilde har ikke en gang gjort noe galt. Håper hun finner ut av det og gjør det slutt selv. Uansett hvor søte Magnus og Vilde er, så er ikke dette noe å basere et forhold på.

73

Men serr. Er det så ille å la kjæresten lese meldinger av og til? Ikke hele tiden liksom men en gang i blant. De har jo ikke noe å skjule.

74
Pelle

Jeg er helt enig, men samtidig er det veldig realistisk med tanke på at de går på vgs.

75
Hanna

Referanse til mislykka hyttetur 2015 ❤️

76
#teamtruelove

Til hustler in hijab ref. mange kommentarer på Savner dere. Prøvde å svare deg men har ikke hatt moderingshell så langt, så ingenting kommer gjennom. Prøver lykken her og nå i stedet.

Jeg liker at du utfordrer perspektivet mitt, syns du understreket veldig godt et par ting jeg har tatt for lett på. Som takk utfordrer jeg deg tilbake: Noora har defintivt sett. Noora har prøvd og prøvd. Lenge. Mange ganger. Det er skuffende at hun ikke hoppa på ballen på flekken nå, men jeg tror ikke hun er så tapt bak en vogn som du mener. Man kan ikke tvinge noen til å prate. (Dessuten tror jeg for å gjøre ett halvt spøkefullt hopp til siden her nesten at vi må gi Noora bittelitt slack siden hun er med i en tvserie der den dramatiske fremdriften skal stige gjennom uka, hver uke.. Men når det er sagt syns jeg Julie er drøyt flink til å få det til å skje realistisk.)

Og så er det interessant at Sana selv velger å skyve dem bort med å vektlegge akkurat religion når hun skal begrunne at hun trekker seg fra bussen. Og det er hun som for en hver pris ikke vil de skal vite hva Sara har gjort mot henne. Når hun ikke vil det blir det sabla vanskelig for dem å komme noen vei.

Vilde sier jo også at hun syns det skurrer på Facebook. Og man kan se det på fjeset til Vilde i Ikke snakk til meg også. (Ikke snakk til meg, forresten, det er virkelig Sanas themelåt i det siste..!) Det der får Vilde ikke til å rime. Men Vilde er nok litt redd for å nærme seg Sana. Vilde har jo fått mye røff kjærlighet av Sana. Som vi ser så godt bare vil Vildes beste Vi ser henne tørre å si fra om at William ikke er interessert i sesong en når de andre helst ikke vil ta ubehaget, selv om å si fra er til Vildes beste. Sana forteller de andre at hvis ikke vi som er venninnene hennes kan si det til henne, hvem skal da? Men direkte til Vilde gir hun bare den kalddusjen. Sana har vært fantastisk mot Vilde mange ganger, og Sana er kanskje den i gjengen som har høyest tanker om Vilde. Men de er veldig forskjellige, og Vilde er for det meste ganske lykkelig uvitende om hvor tolreant Sana er mot Vilde når hun spør uvitende, hvor mye hun står opp for Vilde ovenfor andre uten at Vilde er tilstede. Vilde har andre gode egenskaper, da. Sana bryr seg nok om henne for en grunn. Og nå nylig har Vilde nettopp blitt skivsa fra bussjef ut av det blå, og tvunget tilbake på en buss full av jenter både Sana og vi vet var skikkelig ekle mot henne høsten 2015. Hun ble ikke spurt om noe av det. Hun virker kanskje som hun smisker med PM jentene, men hvilket valg har hun? Hun er så livredd for ikke å passe inn. Og hun vil vel ikke ha mer hat fra dem. Ikke at det hjalp en døyt, som vi så. Sana er skarp i kantene. Vilde er livredd for skarpe kanter. Jeg skjønner hvorfor ikke Vilde har vært mer på, selv om hun nok skjønner at hun burde. Det er jo hun og Sana som egentlig deler lidenskapen for russebussen.

77
Hustler in Hijab

Hei!
Er i farten usikker på hva jeg kan ha understreket for deg eller utfordret deg på, men tar gjerne dine utfordringer.
Tror ikke jeg har nevnt Noora og Vilde spesielt, annet enn å nevne at vi gjennom dem har sett tegn på at *jentegjengen* har gjennomskuet de dårlige unnskyldningene til Sana. Og nei, Noora er ikke tapt bak en vogn. Hun har dessuten vært utsatt for en voldtekt og har nok sitt å stri med med hensyn til det.
Det har heller ikke vært mitt poeng at noen av jentene har en slags plikt til å være der «på flekken» og kaste alt annet til side, som jeg ser flere enn deg har tolket meg som. Det jeg reagerer på er at det har vært utrolig få forsøk på å nå inn til Sana, og ingen spør direkte. Det er greit at hun er avvisende og begrunner det med religion. Men hva skjer med å spørre direkte? Si «Det der er det veldig vanskelig å tro på Sana, fordi du har jobbet så hardt for denne bussen og disse verdiene du snakker om har det ikke virket som har vært et så stort hinder før! Vi er dine venner og vil gjerne forstå deg, men du fremstår så hard når vi nærmer oss at vi synes det er vanskelig å ta opp ting med deg, eller vite hvordan vi skal hjelpe deg.
Det Vilde skriver til PM-jentene i bussgruppa, er garantert ikke bare noe Vilde tenker, men også de andre jentene. De snakker jo så klart om det sammen. Og de stod alle med måpende skeptiske fjes og trodde åpenbart ikke Sana da hun møtte dem på skolen i krigsmalingen sin. Så dette er noe de alle tenker, men ikke gjør noe med. Det synes jeg er svakt.

Kanskje tenker jeg annerledes enn mange andre om dette, men jeg synes det er veldig rart hvordan det å snakke direkte og ærlig til andre tydeligvis er så vanskelig, ja nærmest umulig for mange. En kan fint si vanskelige ting på en ærlig og direkte måte, som samtidig er respektfull…! Ved å snakke ut fra sin egen opplevelse av situasjonen, beskrive det man selv opplever, og presisere at "ting kan være annerledes, men det og det ved din oppførsel tolker jeg dithen at…» og på den måten pirke borti den andre og provosere frem en forklaring så en kan ha et grunnlag for å forstå. Og kanskje et bedre grunnlag for å hjelpe, og støtte den andre til en mer hensiktsmessig adferd.
Det er imidlertid ikke slik at jeg ikke skjønner at det er vanskelig for vennene til Sana. Når jeg skriver det jeg skriver i kommentarene er det nok like mye for å få folk til å tenke og se ting fra dette perspektivet - ikke nødvendigvis at jeg mener det er urealistisk slik de oppfører seg. Det er nok dessverre nærmere normalen enn ikke at vi lar venner "glippe» fortere i dagens samfunn enn før, og vi tolererer mindre «pes» og «stress». Uten tanke for at vi selv kan komme i en situasjon hvor vi får det vanskelig og er pes og stress selv… Det er bare min påstand. Men som nevnt i en tidligere kommentar; Synes det er ganske talende med fokuset man ser i noen av de glossy damebladene, for eksempel. Hvordan slå opp med en venn. Hele artikler om "hvordan håndtere en venninne som suger energi av deg». Dette fokuset - i stedet for et fokus på hvordan man kan møte en slik person som man *føler* suger energi (vi er da ikke vampyrer noen av oss?) og finne tilbake igjen til det som var grunnleggende bra i vennskapet? Kanskje til og med komme styrket ut av det, med større forståelse for hverandre? men nei, i stedet skal man ha et fokus som går på at vennene hele tiden skal gi noe til deg, en konstant strøm av noe givende. Det er ikke menneskelig. Og det gjør avstanden større mellom mennesker, når vi gjør det lett og akseptabelt å gi opp folk fordi de går igjennom noe vanskelig.

Forstår at de andre karakterene har andre ting i livene sine, at Sana er annerledes enn dem og fremstår som skremmende for Vilde osv.
Men, så er det også dette med at de er det det at de er fire personer «igjen» i gjengen da, som kan støtte hverandre. De kan snakke sammen om hvordan de skal gå frem overfor Sana (forutsetter at de vet at noe er galt - som jeg føler meg ganske sikker på) De kan snakke med henne alle fire om det så skulle være absolutt nødvendig og om de virkelig er så redde for henne som person… (Greit at hun har en bossy fremtoning, men hun er deres venn, da? Hvor redd kan man være for en som man tross alt kjenner ganske godt når man har tre andre å støtte seg på?)
Angående Vilde er jeg forresten enig med deg i at hun alene antagelig ikke er den som man burde kunne forvente tok opp dette med Sana.
Faktisk hadde jeg holdt en knapp på Chris, fremfor både Vilde og Noora. Allerede ganske tidlig i sesongen kan jeg huske å ha skrevet i en kommentar at noen måtte snakke Sana til rette angående måten hun fremstod på, og at jeg hadde et godt håp om at den personen skulle bli Chris. Hun er «klovnen» i gjengen, men hun er samtidig en direkte type og virker ikke så redd av seg, hun virker mer trygg i seg selv enn de andre. Så faktisk er det Chris jeg er mest skuffet over. Eva kunne godt også stukket hodet fram. Men alt i alt er det gruppedynamikken i en slik jentegjeng som gjør meg oppgitt. De er fire, som snakker og sladrer om alt. De kunne funnet en måte å nærme seg Sana på, og i hvert fall stilt noen spørsmål i chat, eller kanskje til og med foreslått en konkret avtale på et annet tidspunkt en annen dag, når hun åpner døra på gløtt og vil møtes. Ja, de er tenåringsjenter, men venner er observante. Og flere av disse jentene har vel erfaringer med å bli oversett? (Ja, jeg peker på Eva).

Er heller ikke så enig med deg i at Noora «har prøvd og prøvd. lenge. Mange ganger.» Ser at hun har kommet med noen inviterende kommentarer og små hint innimellom, men i mine øyne er ikke det å virkelig prøve. Er heller ikke helt på din linje om at man ikke kan tvinge noen til å snakke. Selvfølgelig, man kan ikke fysisk tvinge noen til å snakke. Men i egenskap av å være en god venn som bryr seg kan man lirke, lokke, kreve noen svar og ikke gi seg men være irriterende og pågående overfor en person man bryr seg om og er «i en gjeng» med. Det er gode venners privilegie - man kan være ganske mye mer irriterende enn andre og slippe unna med det i lengden. Synes ofte jeg hører folk si nettopp dette «man kan jo ikke tvinge noen som ikke vil» eller «har sagt at h*n får si ifra hvis det er noe, mer kan jeg ikke gjøre» osv… og jeg hører i disse kommentarene en hjelpeløshet og avmakt, men også en feighet og en rettferdiggjøring av egen unnlatenhet. JO, du kan gjerne gjøre litt mer, og enda litt mer, hvis du har en sterk følelse av at det er noe galt. Det mener jeg. Hver og en får selvfølgelig vurdere hva de mener om dette. For vi har forskjellig moralsyn og for en annen kan det kanskje føles helt ruskende galt moralsk sett hvis de skulle i det hele tatt prøvd å nappe tak i en venn på den måten, og ikke gi seg. Noen synes frihet er alt, og at mennesker alltid skal få fullt rom til å være hvor destruktive de enn vil være, på grunn av «frihet». De er jeg da altså uenige med - jeg tror vi mennesker er viktige for hverandre og at fire personer som ser en venn forandre seg kraftig og stå alene, har et slags kollektivt «ansvar» til å prøve *hardere enn det de allerede gjør*. Selv om denne vennens forandring innebærer at hun er vanskeligere å ha med å gjøre. Slik er det jo for alle som har problemer, på ulikt vis blir man vanskelig å ha med å gjøre. Sana blir tilfeldigvis hard. Jeg synes det virker som om mange i kommentarfeltet tror at denne hardheten er noe hun bare kan velge bort, og de blir irriterte når hun ikke bare dropper dumhetene, liksom. Er det så vanskelig å se at dette er en forsvarsmekanisme som sitter så dypt at det kan være nærmest umulig å komme fri fra? Noen ganger trenger mennesker andre mennesker for å komme seg løs fra sitt indre fengsel. Kanskje Sana trenger at noen graver seg inn i cellen der hun sitter med teskje. Eller en gulrotskreller. Og nei, vi kan ikke kreve det av dem, hun kan ikke kreve det av dem, - slik ingen av oss egentlig kan kreve eller forvente noe av et annet menneske. Man kan ikke tvinge noen til å være en over gjennomsnittet engasjert venn:)
Men personlig forbeholder jeg meg retten til å håpe at det er mange som er enige med meg i at det er viktig å være det.. Håpe at samfunnet blir litt mer medmenneskelig orientert og at vi blir mer nysgjerrige på hverandre og opptatt av hverandres tilhørighet. I storsamfunnet, i skoleklasser, på arbeidsplasser, i familier og i mindre vennegjenger.
Håper dette var «litt» svar på dine utfordringer:)
-HiH

78

Skulle likt å ha deg til venn i de vanskeligste periodene i livet mitt☺

79
Til hustler in hijab

Synes generelt du sprer alt for mye hat framfor kjærlighet!

80
Hustler in Hijab

For øvrig har jeg nå lest gjennom hele kommentaren min på nytt (puh...) og det er meg en gåte hvordan du konkluderer med at det jeg står for er hat. Hele innlegget er jo et forsvar for vennskapet, og at vi bør bry oss mer om hverandre her i samfunnet, selv når de andre ikke alltid "fortjener det".
Men altså, hat. Ifølge deg:D

81
Hustler in Hijab

Hat? Presenterer noe kritikk av karakterene i en TV-serie og analyser som helt sikkert er forskjellig fra dine (du er velkommen til å utdype hvordan vi mener forskjellig i stedet for å angripe meg som person)
Men hat, nei. De ordene kan du gjerne bite i deg og svelge, for det er ikke hat jeg står for.
Gjør du dette hver gang noen har meninger som avviker fra dine?
Lykke til på veien til å å slutte å "spre hat" i form av triste hersketeknikker:)

82
Ananas ringer

"Noora har defintivt sett. Noora har prøvd og prøvd. Lenge. Mange ganger. Det er skuffende at hun ikke hoppa på ballen på flekken nå (...)"

Men hun gjorde jo det. Hun tok det umiddelbart.

Sana spør om de skal møtes på skolen litt før. Og Noora skriver en kommentar som sikrer at alle de andre møter opp. Det er neppe så mye fordi Noora bekymrer seg for at alle skal stryke, som fordi hun skjønner at Sana endelig er klar for å snakke. Som du er inne på har jo Noora vært veldig oppmerksom mot Sana, faktisk helt siden hun påpekte at det neppe var for hennes egen skyld da hun og Sana drakk te på Grønland. Og siden det har hun jevnlig sondert terrenget for å se om Sana var klar for å prate, uten å være for pushy. Sana er kanskje den beste vennen Vilde har uten at hun er klar over det, men Noora er en minst like god venn for Sana.

83
kjære Teamtruelove,,,

der er du igjen.. jøss.. fremdeles holder på med MASTER oppgaven din??? HIlsen Marit 20 år

84
Hersketeknikk

Stå på #Teamtruelove! Dine refleksjoner er viktige. Håper flere følger ditt eksempel nå.

85
Helt erlig

Master oppgave vitsen din er ikke morsom engang. Hva er det du vil frem til? Det er jo bare bra at folk kommer med meningene sine, om du ikke klarer å lese lange tekster så er det jo ingen som tvinger deg til det.

86

Hva faen r egt vitsen m å skrive "først" no one cares okei?

87

Noen mennesker mener at det er status å tilfeldigvis være innom siden på akkurat det tidspunktet oppdatering kommer. Det gjør livet deres komplett eller noe slikt.

88
Til Leo (og alle andre også, egentlig)

På skrolletokt nedover her ble jeg så glad at jeg måtte bare smile da jeg så svaret du ga Me sin kommentar/utspill, som bærer tydelig preg av et behov for å lufte litt frustrasjon (noe jeg forsåvidt ikke har noe problem med å forstå).

Grunnen til at jeg smiler?

Fordi du rett og slett starter med deg selv - omsetter teori til praksis, og tar på alvor Imam Valtersens visdomsord om at man må svare på spørsmålene man kanskje oppfatter som dumme, truende, uvitende, negative osv. Ta spørsmålet på alvor, og gi et skikkelig svar. Vet ikke om akkurat _dette_ spørsmålet vil kunne inspirere til så mange farlige svar man finner på selv, men du har holdningen på plass. Da er sjansen god for at du gjør det samme i andre sammenhenger. Og da gjør du verden til et bedre sted.

Jeg skal ta ditt eksempel til inspirasjon, og håper mange andre også gjør det samme. Det er i alle hverdagslige øyeblikk vi kan være med på å gjøre en forskjell, og gjøre verden litt bedre.

89
Kristine

Yasss, digg å se at ting begynner å ordne seg!

90
vell jentene kommer nok til å gå i tankeboksen en liten stund

når Sana forteller hva hun har gjort...

91
Ler og ler

Jeg lo høyt når Vilde skriver om tillitsøvelsen. Se for dere hun og Magnus, naive og søte begge to.

92
Mette

Hahah ja, og med helt alvorlige ansiktsutrykk!

93
Yess!

Can't wait them to see tomorrow! 🙂

And the thing with Vilde and Magnus doesn't seem very good in the long run...

94
Magnus is sick

He wanted to read Vilde's messages before this all happened... Too jealous. Trying to control Vilde. Run Vilde, RUN!!!

95

It was wrong of him to want to read her messages before, but he´s not sick, he´s young and it´s his first relationship ever.
He has never dealt with jealousy in a relationship before and doesn´t know how damaging it can be. He lacks experience, as many guys and girls in his age do.
It´s high school, you can´t expect these teenagers to be all wise and have all the answers to everything before experiencing it firsthand themselves.

96
Sofie

Håber, Sana så får mulighed for at blive hørt...

97
Eskild

NY SCREENSHOT WOOHH

98
Tb til sesong 1

Jeg husker så klart når Jonas sa det Eva skrev "Så du må du lese hans meldinger og han må lese dine for at dere skal stole på hverandre?" Før syntes ikke Eva at det var dust men nå syns hun det! Fantastisk at dere tok med dette nå i sesong 4 🙂 Elsket sesong 1!!!

99
SNÄLLA JULIE

GE OSS EVA OCH JONAS IGEN!! DE ÄR REDO, VI ÄR REDO?❤️❤️

100
Can Noora finally tell Sana

she is NOT dating Yousef, please? And then inform Yousef that Sana thought they were dating? And then Yousef will finally talk directly to Sana himself? LET THEM TALK!

101
Sim G

"Tillit"...

102

1. Kan ikke tro at Magnus og Vilde hadde TILLITSTESTER hvor de skulle falle bakover og ta imot hverandre.
Jeg får helt latterkrampe av å se for meg de to gjøre dette.
2. Eva og Noora har rett, tillit oppnås ikke gjennom å ha tilgang til hverandres meldinger. Men Vilde var vel desperat for å overbevise Magnus om å ta henne tilbake og bevise sin uskyld så godt hun kunne. Viktigste er at Sana prøvde å ordne opp så godt hun kunne mellom de, og mangel på tillit var det jo også før dette skjedde med instagram. Som den gangen da Vilde la Magnus til i gruppechatten.
3. Vi får se jentene prate med hverandre i morgen! Yes!

103
Alekz

Vilde och Mags som är så himla fina ihop ?

104
Evasesongen

Det Eva skrev var akkurat det Jonas sa på hytta da Eva var i den samme situasjonen om tillit

105
ringen er sluttet

the circle of liiiiife

106
Hashtag never forget

LOL

107
squad

can we have already clip with girls squad and boys squad together. like everyone becaume friends in season 3, isak and eva are good friends, vilde is going out with magnus but except karaoke night nothing. like this tought will come in mind logical that we would see that. we kind of expect it but? like its now looks like that isak is more friend with sana than eva. not that i complaining i love biology buds. 😀

108
Såååå

hva kommer Sana til å fortelle når hun treffer jentene i morra mon tro. Og nei Vilde, å lese hverandres meldinger for å gjenopprette tillit....hmm...nei det er ingen god løsning. Det føles som det er en rimelig stor forskjell i modenhet i forholdet mellom Isak&Even og Magnus&Vilde... La Evak bestå❤❤

109
Ostepop

Smart måte å rette på tabben om at Sara skulle på skolen på mandag, som de ikke hadde tenkt på var helldigdag da de laget episoden.

110
Amalie

Men nå sa jo nettopp Sana at de har ekstra frivillig jobbing på skolen før eksamen, så da gir det mening.

111
PINSE

liker at de ska på skolen imorgen... når det er pinse..

112

Har redaksjonen glemt at det er 2.pinsedag i morgen, allerede filmet klipp på skolen som skulle sendes mandag, og redder seg nå inn med "eksamensforberedelser"?! ? Lurer på hvor mange lærere som får ekstra betalt for oppmøte på skolen på rød dag. De fleste sitter nok hjemme og retter tentamen i helga.

113
redan inspelat

Finns ingen anledning för några lärare att komma in i morgon när avsnittet redan är inspelat väl?

114
Vildus

Læse hinandens beskeder? Magnus og Vilde lyder ikke som et sundt forhold.

115
Stine

Yousef er helt glemt i denne sæson

116
Anne

Hvorfor eksamenskurs så sent? Burde ikke det vært før eksamenstiden startet ettersom man ville hatt bruk for det før en eventuell skriftlig eksamen også? Og hvem har tentamen SÅ sent på året? (Ja jeg vet hun har hatt den nå)

117

Men nej Vilde, nej. Grejen är att kunna ha två separata liv och ändå vara tillsammans.

118
Fuglen

Hashtag neverforget????

119
Lese meldinger mellom mags og isak

Nå kommer vilde til å finne ut at det var sana som laget saranors2.

120
Vilde dump Magnus.

Ask Mutta out instead. 🙂

121

I find it weird that the recent terror attacks aren't mentioned at all. (Not because Sana is a muslim, you can't compare these extremists to regular muslims ofc) I just find it strange like that big, horrible events like this aren't even mentioned in the chats? I'm Norwegian btw, and the media is full of coverage. I dont believe that this is something teenagers dont even talk about, c'mon.

122

But Sana posted about the Manchester attack. And we don't see ALL of their messages, mostly the ones that drives the plot forward.

123

Jeg har ikke snakket med vennene mine om dette på chat idag, helt okey at det ikke blir nevnt.

124
Evak❤

Jeg har sett mange som håper på et frieri mellom Isak og Even i siste episode...hmm...nei...gutta er bare 18 og 20 år!! Det er vel ingen som tviler på kjærligheten de har for hverandre, så det holder lenge at vi får høre de si de tre ordene❤ For meg ville det vært den perfekte avslutningen for Skam og Evak❤ Det er lov å håpe...

125
æsj

18-20-åringer som forlover seg. Æsj.

126
Nej tak

What the fuck?? Jeg elsker Isak og Even, men det er SÅ urealistisk hvis de bliver gift som så unge. Og det er alt for tidligt i deres forhold. Nej, jeg vil bare se Isak stå ved Evens side og minde ham om, at han aldrig er alene <3

127
Var har du hört det??

Jag har bara sett en bild på det fantastiska skkamm på instagram, inte att folk pratar om ett frieri??

128
@Evak...

Cuteness overload ? (Men seff enig med deg) ?

129

Pleas more Chengiz. He is good actor.

130

more yousef

131

Nej, men Vilde nej, grejen är att man har sina egna liv och utgår från det tillsammans

132

I miss Eva and Jonas couple.

133

Magnus and Vilde super.

134
Nadia

Chengiz fun , smart more Yousef pleas

135

Sana and Yousef , Eva and Chris (Jonas,Vilde),ideally.

136
Dasha

I want a scene of conversetion Even and Yousef

137
Önskar yousana

Å vad jag önskar att det blir yousana! Sana förtjänar sååå mycket att få drabbas och njuta av förälskelse och besvarad kärlek.