Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

485 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Hej!

????

2
LoveSana

Ikke et eneste spm om hvorfor Sana gjorde det....Prat med Jamilla og få deg nye venner.

3
Herregud

HØR PÅ SANA DA

4
PLEASE

GIVE US YOUSANAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!
WHEN THEY ARE TALK????(((((((((((((

5

Yousana er død.

6
June

Søte kris ❤️❤️❤️

7
Malle

Av alle måtte hun snakke med Chris, ass 😀 Love it, Sanasol og AwkwardChris <3

8
Second!!!

Yasss

9
Isabelle

Men det er jo fridag i dag... hvorfor er de på skolen?

10
Idis

Tror skam gikk på en liten glipp ? Men hentet seg igjen ved å skrive chaten i går. Men helligdag og fridag før eksamen og frivelig oppmøte.. Hadde ikke vært så mange i skolegården og klokka hadde heller ikke ringt inn.

Men det blir bare pirking etter detaljer? Fint klipp, liker hvordan Chris prøver å trøste Sana. Og hva skulle de kjøpe til Eva??

11
Loys

Fordi folka bak serien har glemt å ta hensyn til at det er fridag i dag, så de la ut en melding i går om noe frivillig eksamensgreier slik at det ikke skulle bli weird med dette klippet ?

12
Mettedagmar

Se chat fra i går, der snakker de om "eksamensgreier" på trods af fridag!

13

Les chatten fra i går så ser du det. Eksamensforberedelse.

14
Angelica pus

Det var noe ikke obligatorisk eksamens forberedelser man kunne møte opp på, hvis man ville

15

Eksamen*

16

De kunne gjøre tentamen hvis de ville.

17
Veronica

Eksamen

18
Ingrid

Var frivillig til eksamensgreier

19
Anno 1649

Les forrige mld fra sana

20
Chris

Du sier så lite men alikevel så mye<3

21
Sofie

I alle fire sæsoner har Chris reageret på samme måde, når noget blev svært; Kom nu! Drik noget! Vi skal være fulde, - Yeah!
Selvfølgeligt har Chris også en masse godt i sig, og sine egne problemer, men i gruppen har hun altid været den, der bare ville ha' det sjovt, den, der ikke syntes, man behøvede snakke om Evas angst for at være alene, Vildes angst for graviditet og for nu at miste ry og Magnus, Nooras problem med Nicos hævnporno og en mulig voldtægt, Sanas ensomhed og fremmedhed.
Alle vegnegrupper har en Chris, som er fed at have, når der skal festes, men en ven er hun ikke

22
Hustler in Hijab

Vet ikke, jeg tror vi får se en endring hos Chris. Jeg tror (håper i hvert fall) at hun kan være der når det virkelig gjelder. Ble veldig glad da jeg så at det var nettopp henne Sana åpnet seg til først. Hun er den som velger å ha en del distanse til konfliktene- det kan være irriterende og virke feigt, men er også nyttig, og alle vennegjenger trenger disse typene også, som ikke lar seg sluke av situasjonen og rives med i intriger. Selv om det dessverre heller mot konfliktskyhet for Chris sin del...
En positiv ting med reaksjonen hennes (eller mangelen på den om man vil) er at hun i alle fall ikke reagerer spontant negativt og støter bort Sana med å vise avsky, slik kanskje Vilde ville gjort, for eksempel. Chris blir overrumplet og redd, men hun avviser ikke. At hun kan tre frem som en støttende venn, ja til og med en klippe for Sana, har jeg troen på, og jeg håper vi får se det.

23
#konfliktsky

Vet ikke om det ligger så mye bak ordknappheten hennes jeg altså. Tror egentlig bare hun vil rømme fra hele greia. Men håper hun innser at Sana kanskje trenger mer støtte og at hun kan være en god venn. Kanskje noen fine meldinger ila uka? Kult hvis vi kunne få litt mer dybde i Chris!

24
Hvordan da

??? Det her er jo konflikskyhet i sin reneste form, it's not that deep

25
Vilde

Endelig får vi se Chris fra en sårbar side! For ikke å snakke om Sana!! Det er så hjerteskjærende å se når noen så tøffe mister maska...

26
Pilko

Ja, det er tydelug at det er vsnskelig for Chris å forholde seg til en sårbar Sana. Veldig bra spilt av begge!

27
Hvorfor?!

Hvorfor i all verden spør ikke Chris Sana om hvorfor hun gjorde det?!!

28
#Sanamåsnakke

Totalt # for denne sesongen! Det er lett for oss som følger dette gjennom Sanas øyne å si at jentene burde se at hun sliter. Ja, kanskje de burde det. Men som i tango, må det også i livet to til for å få noe til å skje. Sana må også slippe noen inn og stole på at det ordner seg til slutt. Kanskje hun må rope høyt til dem at hun sliter, men man kan vel ikke forvente at 17-18 år gamle folk kan vite at noe er galt når Sana har mer murer rundt seg enn Noora og Isak tilsammen. Jeg hadde spurt og sagt at jeg er her om du trenger meg, men jeg er voksen. Ja, det er vondt å se Sana, men det er også vondt å se Noora som prøver. Poenget mitt er at Skam viser oss igjen og igjen at man må dele, snakke og slippe folk inn ❤ #Sanamåsnakke

29
Hvor er alle danskerne?

Det var så mange morsomme og lune kommentarer fra dansker her i sesong tre. Hvor er det blitt av dere?
#håperviharplass

30
Kosegruppe DK på Facebook

Jeg tror de er i Facebookgruppe Kosegruppe DK, der er næsen 50.000 medlemmer:)

31
Extraordinärt bussmöte

Inte första gången konflikträdda Chris blir mållös. Vi minns alla Vildes extraordinärabussmöte om svartlistning av "sluttiga" Eva i säsong 1! ?

32
Ja, nå smeller det snart

Spådom om TRAILEREN:
Spenne bein på Noora:
Sana tror at Noora er sammen med Yousef. Hun har kanskje brukt Nooras Mail adresse til å opprette hat instaen mot Sara.

Vilde mister perlene:
Har allerede skjedd ved at Pepsi Max jentene oppretta hat kontoen mot Vilde, og hang henne ut.

Eva drikker og snubler i trappa:
Regner med at vi får den på fredag - de skulle tross alt spleise på 6 liter alkohol til henne. Kommer sikkert noe drit opp til overflaten - hun ville jo ikke være venner med folk som lagde hat kontoer bl.a.

Chris smeller selfiestangen i ansiktet på Even:
Chris har jo allerede sagt det i dag:"trenger du å si noe om det da Sana? Hatet på Isak det går over i morra det".... ved å ikke si noe rammer hun den neste i rekken.

Even får selfiestangen i ansiktet og blør:
Pepsi Max gjengen lager hat konto mot Isak, men ikke sikkert de har så mye på han. Men Even derimot, han er Isaks såre punkt. Der er det mye mer å finne. Så da drar de kanskje opp det som hente på Bakka, og dermed sårer de Even.

Alt på grunn av Sana - My intentions are good, you know...
Jeg håper at de klarer å få snudd dette da før det blir verre, men tror det dessverre ikke.?

33
Enig med deg, men

tror ikke det trenger å være så direkte som du påstår: som man ser blir Eva kun rammet indirekte av at hun faller på Vildes perler, så hun faller til å hate på den som har laget kontoene og nekter å gi tilgivelse. Tror Eva allerede "har falt" til misforståelsen om at det er Isak som har laget kontoen. Og det kan hende at Sana ikke har sabotert Noora i seg selv i det hele tatt, men det at det var selve tanken om Noora og Yousef som var dråpen for Sana. Noora representerer denne sesongen den klassiske norske, hvite jenta som går og vifter med håret fritt: hun er på en måte "den samme som Sara og de". Sana har ikke bare spent ben på Noora: hun har spent ben på den hvite norske party jenta, og det er det som startet kjedereaksjonen. Dette er bare en teori da! Ville jo vært litt merkelig om de ikke benyttet mailen og passordet til Noora nå som det har blitt hintet til to ganger. 🙂

34
Mulig det er sånn

Eva vet jo at Isak har forsøkt å ødelegge mellom henne og Jonas en gang tidligere. Selv om hun sa at Isak ikke skulle tenke noe mer på det når de snakket på julefesten. Jeg tror det blir sånn asså.

35
Hustler in Hijab

Mm...Tenker også på Evas kommentar her: Hva mer kan det være å snakke om?
Fins det klausuler i den kontrakten Sana undertegnet med PM-jentene som handlet om pengene? Har liten tro på at de jentene ikke sikret seg at Sana og gjengen skulle betale sin andel. Og er det noen i det hele tatt som har penger? Kanskje står Sana som ansvarlig for hele deres andel dersom ikke de andre betaler, siden det er hun som har skrevet under? Og vil de andre betale når de får vite hva Sana har gjort, og at hun har latt Vilde og Isak få svi uten å si noe?

36

Kom til å tenke på noe om Eva. Hun tror jo nå at Isak har forsøkt å ødlegge noe for andre igjen- akkurat som i sesong 1 når han la ut deg greiene om Eva og Chris(gutte Chris) Og nå, er jo dette iferd med å ødlegge mellom Vilde og Magnus. Hva om Eva blir så sur (og full ) på festen på fredag at hun drar frem at Isak har vært forelsket i Jonas? Det er jo kanskje litt sannsynlig at Eva kan gjøre det, om hun er irritert nok og tror at Isak vil føkke oppmelding Vilde og Mags....???

37

Tror ikke det er så farlig om Eva sier at Isak evt har vært hemmenlig forelsket i Joans( var han egentlig det??). For det var jo det første Jonas spurte Isak om da Isak fortalte at "det ikke var jente", da sa jo Jonas "er det meg?". Så tenker at det isåfall går fint... er vel ikke den første som evt er hemmelig forelsket i bestevennen sin 🙂 Men jeg synes det er merekelig at Eva, som Noora, ikke stiller spørsmål ved hva som skulle være Isak sitt motiv for å gjøre det. Hun hopper på en måte rett på at det må være slik. I stedet for å stole på at han forandret seg so hun egentlig tror...Så jeg tror det hun sier her kommer til å spille en rolle videre.. En annen ting jeg har tenkt på; utover at det selvfølgelig sikkert vil være grusomt ubehagelig for Even hvis de gamle meldingene kommer frem, men samtidig; disse gikk det jo rykter om i slutten av sesong 3 også, så kanskje det er "gammelt nytt"? Som ikke vil bli brukt? Men selvfølgelig, vil gjerne gi disse crazy (unnskyld) PM-jentene litt mer å jobbe med...Kaller de crazy for jeg synes det er så sprøtt å observere hvordan de griper til en ytre fiende istedet for å se det gigantiske problemet inne i gruppen; nemlig måten de snakker om hverandre på. De har jo ikke hatt problem overhodet med å gjøre det samme mot Vilde som ble gjort mot Sara, og det med fullt overlegg. DET er ille det. <3

38

Fordi Chris er notorisk konfliktsky.
Og prøver å glatte over all kime til drama uten å måtte velge side.

39
Ja, ja Chris

Bedre å tisse på stolen, enn å stole på tissen som du sa i går....
Men, tisser du på stolen kan det fort bli veldig ubehagelig å sitte der. Akkurat som å holde kjeft nå kan bli veldig ubehagelig om noen dager....

40
Eller så bare beskytter hun sana ! ?❤️

Det tror jeg ? De som var bestevenninner først ❤️ Har virkelig savnet dem ? Og nå blir det enda mer drama ,så spent på hvordan Julie skal fikse dette på bare 3 episoder til ?? håper bare vi snart får vite hva som skjer med sana,noora og yousef ? Det tar knekken på meg , Team yousana ??? og han hadde direkte sending på Twitter i går , han som spiller yousef og han sa at den vanskeligste scenen var ikke kommet ennå Please la det vare yousana ❤️????????

41
Olafiaklinikken

Er en klinikk for seksuelt overførbare sykdommer.
Chris i går: det er bedre å tisse på stolen enn å *stole på tissen*
Lurer på hva dette kan peke til?
#alterhint

42
Chris

Hun forventer ikke at det skal være Sana og blir satt ut. Mulig Sana så langt for de andre har framstått som tøff og rettferdig (jeg dømmer ingen) og de har ikke sett hennes sårbarhet, hun skjuler den pga tidligere mobbing. Og at hun skulle finne på noe som dette er utenkelig for Chris... derfor hun blir stille...
Og så håper hun det skal løse seg av seg selv

43
Enig Chris får helt sjokk

Sikkert derfor at hun ikke klarer å komme på noe bedre løsning enn å holde helt kjeft om dette..... håper de kommer på bedre tanker?

44
Jau..

Muligens fordi hun ser hvor vondt Sana har det og fordi Sana er dama som har hjelpe dem så mye i fortid? Og fordi Chris er AWSOME og fredsmegler? Hva hadde du gjort om det var din venninne er vel spørsmålet her.

45

Nå har Sana betrodd seg til to stykker som lar henne slippe unna med det...

46
Moral

Her skisserer de flere løsninger: 1) skylde på andre 2) håpe det går over eller 3) ??? Ta ansvar og eventuelle konsekvenser... håper jeg. Eller finnes det flere?

47
Hustler in Hijab

4) Bli avslørt
5) Få et annet problem: Pengene for bussen. Minnes ikke så detaljert tilbake, men gikk det ikke litt for fort å skrive under den kontrakten? Stod det noe med liten skrift der? Det var så mye styr med hvordan hun skulle skaffe penger, og det hele gikk litt for lett. Sana slapp unna der også. I scenen med kontrakten: Kan vi ha blitt avledet av dette med passordet til Noora, slik at fokuset ble flyttet fra pengene og kontrakten...? Bare spekulerer... Synes jeg lukter ugler i mosen.

48
Ugla

Sara skulle sende kontrakten til Mari i 1337-klippet. Når Sana senere konfronterer Sara i «dårlig følelse» sier Sara det skal være kontraktsmøte på mandag, men to dager etter overhører Sana jentene på Syng-doen si at kontrakten allerede er signert.

49
#teamtruelove

Nei PMjentene betalte hele summen, for de hadde den på kont. "Det er greit for oss altså, bare dere betaler tilsvarende for noe annet" - omtrentlig sitat Sara. Det var vel derfor de kunne snappe bussen rett bort fra under nesa på Sana.

50

Du har jo fulgt med, du vet hva Sana sa til Isak. Derfor tror jeg at Isak ikke sa noe på det

51
Lobha

Crhis får jo nærmest sjokk nå og klarer ikke å tenke klart engang. Hun skjønner jo ingenting bortsett fra at alt blir ett rent helvetet hvis alle får vite om det. Hun vil at alt skal være som det pleier. Ikke lage noe fuzz. Bare være chill. Ikke lage noe mer drama. Det er Crhis - hun trenger litt tid til å fordøye dette. Hun kommer ikke til å snu ryggen til Sana.
Det er vondt å se på og følge med. All negativiteten og kritikken rundt sesongenhjelper ikke på noe.
Det kjennes ut som å bli trengt opp i ett hjørne. Ingen steder å snu seg vekk og ingen som ser at man sliter.
Det er så vanskelig når alt krøller seg så kraftig til. Det er som ett press på brystet. Alle er så vanvittig opptatt av seg selv og det er helt typisk for tenåringer. Man er seg selv nærmest og samtidig livredd for å skille seg ut. De som tør å skille seg ut er jo de tøffe.
Sana er den tøffe. Hvem kan tro at hun sliter med noe som helst. Det synes ikke i det hele tatt og ingen tenker på å se etter. Så det blir ikke sett. Sana blir ikke sett. Noen ganger må den tøffeste bryte sammen for å bli sett.

52
#teamtruelove

Chris fremstår så avslappet, litt useriøs, spøkefull. Ja det kan stemme det. Men er den der avvæpnende humoren hennes også en forsvarsmekanisme, kanskje?

53

Ja, for ingen av dem tror jo egentlig på det hun sier der....

54
Chris da...

Ja, tror du?? Snakk om å være konfliktsky.. hvis hatet går over i morra, er d så farlig å si d da.. og Når sana forteller om alt det hun har slitt med må jo vennene forstå.. eller??

55
Sassy C

Ja, hun orket ikke å ta stilling til det og kikket desperat etter resten av gjengen da de gikk. Kan det være hun trenger litt tid og vil komme tilbake til Sana senere, kan vi faktisk håpe på noen smarte Chris-råd til Sana?

56
Frustrert

Fordi det er meningen at vi ikke skal skjønne en dritt, og bare sitte igjen med mer spørsmål istedet for å få noen som helst svar.
Derfor gir jeg opp denne sesongen, det er bare rot. Sesong 3 ble for kjedelig, da sitter jeg igjen med sesong 2 som var helt magisk! Men som dessverre ble ødelagt den dagen Thomas Hayes sluttet, og vi fikk en urealistisk avslutning på det sterke forholdet som faktisk Noora og William hadde. Som hadde fortjent en så mye bedre "The End"

57

Så enig i det du skriver!!
Men jeg har fortsatt ikke gitt helt opp sesong 4, det har vært en spesiell sesong til nå. Og ja ganske så rotete. Men er glad vi ser mer av jentegjengen, de så vi nesten ikke under Isak`s sesong. Det var jo nesten bare Even og Isak hele tiden, og det ble jeg lei. Viktig tema de tok opp, men det ble for langdrygt og "klissete" etter min smak.
Sesong 2 hadde alt, er enig i at den på en måte blir ødelagt ved å avslutte forholdet deres på den måten. Jeg kjøper den ikke, at de skulle bare gi hverandre opp pga Nikko som de ble enige om i s 2 at ikke skulle greie å gjøre det. Selv om Thomas sluttet kunne de valgt å holde dem sammen i et avstandsforhold.. Det er tross alt siste sesong, så det burde ha gått. Kan håpe på en overraskelse at William dukker opp igjen, men jeg begynner å tvile. Thomas har sagt i intervju at han vil at Noora og William skal holde sammen, ja da er det bare en ting å gjøre, Thomas!.
En annen ting er at Noora er så forandret denne sesongen, hun er som en annen person. Vet ikke om det er en menig med det, har hun kjærlighetssorg? eller er det pga av Nikko? Kanskje begge deler.. Savner den Noora vi så s 1 og 2, som aldri var redd for å si sin mening, ikke minst den glade Noora med humor. Ikke mye av den vi har sett denne sesongen.

58
Silja

Frustrert: så enig!

59

Gå og legg deg.

60
sesong 2

Sesong 2 var jo dritkjedelig - kun Noora som gapte og lå i senga si. Det skjer i det minste ting i sesong 3 og 4 🙂

61
Alle kan ikke like det samme

Smaken er som baken.... Jeg orket ikke se ferdig sesong 3, ble for kjedelig!

Men jeg respekterer alle som synes den var bra, selv traff sesong 2 meg veldig. For meg var den absolutt ikke kjedelig, skjedde mye. Mulig overgrep, angst og ikke minst den måten William og Noora gradvis nærmet. De var egentlig to ensomme sjeler, uten foreldre som slet med å føle seg elsket. Engasjerte meg og mange, men selvsagt ikke alle.

62
Hållerejmed

Jag tycker att s2 var fantastisk men Noora nuförtiden... nja... tycker faktiskt att det är hennes personlighet som förstör minnet av s2.

63
Jämtkalle

Ja det hela är djupt tragiskt. Den starka vackra Noora reducerad till
nån sorts playboymate.Var det verkligen nödvändigt för att visa Sanas pow?
Tror inte Sana själv skulle hålla med om bäste vännens "utveckling" var nödvändig .Som det blivit hittills i alla fall.
Ska bli spännande se om Julie A kan få nån liten ordning för Noora. Vill inte minnas henne som hon är framställd just nu.
Men vilken fantastisk skådespelare Josefine är!Från viljestark feminist till blåst bimbo med några repliker och ansiktsuttryck.Det tröstar litet.

64
Deg om det!

Jeg ELSKER sesong 4. Kanskje like mye som jeg ELSKER sesong 3. Se på noe annet du. Er så kjedelig å høre på sånn klaging. Alt er love!

65
Ikke enig

La folk få mene hva de vil, så lenge det blir argumenteres saklig. Dette er en side med meningsutveksling, det er noe av poenget.
Derfor er det ganske unødvendig å be dem se på noe annet, og si at det er klaging med en gang man har en annen oppfatning.
Det var spesielt i starten av denne sesongen, at det var endel kommentarer som grenset til klaging. Det var Evakfans som ikke fikk se sine favoritter, som mente de burde være i nesten hvert klipp.
Men nå har det vært ganske mye med de, spesielt Isak så da er blitt litt mindre med det. Og da skjønner ikke de at kanskje det er andre som ikke er så hekta på de to, som har andre favoritter de håper å få se mer til.

66
Är du en av dem som börjat hata på Isak?

Sedan några veckor tillbaka så har det kommit fram väldigt mycket aggressivitet mot Isak och t.o.m. börjar jämföra honom med William. Det ser rent ut sagt som avundsjuka... Och du drar alla över samma kant och säger att det bara var Evak fans som hade åsikter om starten. Folk ville se Sana, lära känna Sana och komma in i SANAS känslor. Men medan Isak och Even var med lite i bakgrunden så delade Sana sin säsong med Noora och allt snack om William, det var det alla klagade på. Gå tillbaka du och jämför de första fem avsnitten, William var med mer än vad Evak var. Folk ville lära känna Sana och väldigt många kände att det var för mycket fokus på Noora. Efter pausen har vi fått lära känna Sana och hennes tankar och känslor otroligt bra, men ändå så har det börjat klagats från vissa. Och om jag ska göra som dig så har mycket av klagandet kommit från kommentarer som också nämner att de tycker säsong 4 är tråkig samtidigt som de nämner att William måste komma tillbaka. Sluta skyll på Evak fans! Och innan du säger något mer: att folk vill se Even prata om sig själv har inte med Evak att göra, det har med att alla som känner sig representerade i honom behöver få höra killen själv prata om sina upplevelser och inte fyra andra personer. Mental ohälsa och självmord är inget som bara borde nämnas och sedan användas för drama. Men Julie har allt under kontroll! De som tycker säsong 4 är tråkig och vill lämna får göra det... Jag tycker den har blivit fantastisk och Sana är underbar att följa!

67

Ge gärna exempel på detta hat. Har läst nästan alla kommentarer här och har lyckats missa det. Så vida du inte likställer all kritik med hat?

Att folk blir trötta på vissa påstridiga Evak fans har egentligen ingenting med Isak eller Even att göra.

68

Det er jo viktig at folk får fram hva de faktisk mener om sesongen uten at man skal kalle det klaging og be dem forsvinne. Hadde blitt et merkelig kommentarfelt hvis det bare var lov å komme med ros. Hei Nord-Korea

69
Tornerose - svar til "Frustrert"

Uenig med deg ang. Noorhelm og at sesong 3 ble for kjedelig, men det er egentlig ikke poenget mitt her. Jeg synes også at sesong 4 er litt for mye rot uten en klar handling. Ethvert drama som har begynt i sesongen har på en måte sluttet før det har kommet ordentlig i gang. Hvis jeg prøver å tenke på hva det dramaturgiske toppunktet i sesongen har vært hittil, har jeg faktisk ikke noe svar. Håper det blir på bursdagsfesten på fredag. Går hele tiden og venter på at "shit's gonna go down", men blir skuffet gang på gang. Det som skjer nå synes jeg er dørgende kjedelig. At det skal dras ut i mange klipp at Sana skal fortelle sannheten, før jentene utvilsomt tilgir henne helt til slutt. Det er liksom ingen spenning igjen for min del. Veldig synd.

70
Tornerose - svar til "Frustrert"

Uenig med deg ang. Noorhelm og at sesong 3 ble for kjedelig, men det er egentlig ikke poenget mitt her. Jeg synes også at sesong 4 er litt for mye rot uten en klar handling. Ethvert drama som har begynt i sesongen har på en måte sluttet før det har kommet ordentlig i gang. Hvis jeg prøver å tenke ut hva det dramaturgiske toppunktet i sesongen har vært hittil, har jeg faktisk ikke noe svar. Håper det blir på bursdagsfesten på fredag. Går hele tiden og venter på at "shit's gonna go down", men blir skuffet gang på gang. Det som skjer nå synes jeg er dørgende kjedelig. At det skal dras ut i mange klipp at Sana skal fortelle sannheten, før jentene utvilsomt tilgir henne helt til slutt. Det er liksom ingen spenning igjen for min del. Veldig synd.

71
Chris!!

Ja jeg havde håbet, at Chris ville træde lidt mere i karakter som den forstående veninde, nu hvor Chris endelig får mere end en replik i et klip.
Det er ikke vejen frem til et godt venskab at have så store hemmeligheder for hinanden i pigegruppen. Sana må fortælle dem alle det, ikke kun Chris.
Der bliver drama på fredag til Evas fest.

Jeg synes Skam er en utrolig gennembearbejdet serie, mærkeligt at de har glemt 2. Pinsedag!

72
Hustler in Hijab

På skolen min hendte det faktisk ved flere anledninger at lærere åpnet dørene på søndager, og også på noen "røde dager" (helligdager) hvis de falt i nærheten til tentamen/eksamen. En gang var faktisk en lærer på skolen frivillig på en fridag og hjalp med eksamensforberedelsene også. Så i min verden er ikke dette urealistisk - noen mennesker er bare ekstra idealistiske. <3 til alle lærerne her i landet som gjør det lille ekstra.

73
Normalt med rød skoledag

Full fart på en av sentrumsskolene i Trondheim i dag, både elever og lærerne deres øver til eksamen

74

Men det ringer vel ikke inn på slike dager?..

75
Sofie

I Danmark på skoler med ældre ringesystemer er systemet indstillet til at ringe klokken sådan og sådan og sådan, og det gør den også i weekenden og på helligdage

76
Glemsk

Joda, skoleklokka er stilt som ei vekkeklokke til faste tider. Du må fysisk skru den av om den ikke skal ringe til vanlig tid. Naboene til skolen jeg jobber på er sikkert irritert over at jeg glemte å skru av klokka på fredag, det har ringt inn som vanliig i hele dag....

77
Hustler in Hijab

Nei, det er jeg enig i- det ringer ikke inn da. Så det var nok en glipp.
Eller måske en statement fra SKAM-redaksjonen om at vi må avskaffe røde dager som er begrunnet med religion? ?

78

Det var jo et frivillig tilbud de fikk på skolen, som eksamensforberedelse. De måtte ikke komme.

79
Alternativ?

Chris: (ställer sig upp framför Sana)
Hör nu Sana Bakoush!! Du är en smart Jente. Men vad som helst får du inte hitta på!
Så om du verkligen menar allvar och vill bli kvitt de där dumheterna du gjort så kallar du omedelbart samman ofaliaklinikken och berättar sanningen!
Och försök inte slingra dig ur det här!
(Chris spänner ögonen i en chockad Sana)
Sana : (med låg röst) Ok....jag meddelar er...
#måndag kl 15.

80
Hahaha det hadde jo aldri skjedd ;-)

Chris er jo ikke den typen. Alt for mange oppfører seg sånn på film, men i virkeligheten er jo de fleste av oss rimelig konfliktsky.

Dessuten tror jeg ikke det er nødvendig eller riktig med en skjennepreken. Sana skjønner jo veldig godt at hva hun har gjort er galt. Chris trenger ikke fortelle henne det. Hun trenger Chris sin støtte til å stå fram ovenfor de andre og si hva hun har gjort galt.

81

..Hadde inte varit en scen i Skam.

...Hva skulle Sana lære av det? Hvordan skulle hun da utviklet seg?

82
Alternativ2

Att Chris inte är en clown kanske med fler sidor än hon visat?
Det hade varit en Skamvändning det!Men Chris får nog fortsätta som comic relief-kommentarsfältet behöver ju trygghet det med- i oroliga tider!

83
@Chris...

Om de har glemt 2.pinedag eller ikke, har det noe som helst å si???? Det gjør jo ingenting i såfall <3 🙂

84
Viktig og viktig

Er kanskje ikke så viktig, men er bare litt funny, siden hele serien er basert på å legges ut i real time, og funny at noen ikke ser at Skam-folka har faila og redda seg inn med en chat. Noen synes det er HELT plausibelt at de chatta i går om at de skulle på noe eksamensforberedende i dag... Men bra du er så positiv at du bare tenker at det gjør ingenting 😉 Fokuserer på handlingen, du!

85
Eksamenforberedelse

Les forgje melding..

86
Sarah

De har ikke glemt 2. Pinsedag! De sa på chatten i går at det var frivillig oppmøtet.

87
hmm..

Blir säkert drama på festen men vet inte hur de ska få till de?
Varken PM eller Isak kan väl bli bjudna på festen nu (och ingen Isak betyder väl att hela boy squaden droppar festen). Blir spännande och se vilka som kommer dyka upp! (hoppas på Eskild & Linn).

Känns dessutom som att de även glömde Evas födelsedag/glömde bort att pausen skulle skjuta fram allt eller något. Tycker det är lite märkligt att man först ordnar festen en hel vecka efter födelsedagen (när dessutom hennes 18 års dag är en FREDAG, vem har den turen?) och sedan säger chris "Evas 18årsdag" som att den ännu inte inträffat.. Skumt

88
Evas bursdag

Tror du glemmer at Vilde er sammen med Mags. Ingen hemmeligheter sa Vilde i går. Så det kan godt være at Magnus også kommer, og han syns kanskje det er kjipt å være alene gutt - så da kommer kanskje boys squaden også??

89
#teamtruelove

Det med første pinsedag kan eller kan ikke ha vært en glipp. Usikker der, jeg. Men det med feiring av Eva er jo fordi de elsker å erte oss med forhåpninger om ting som skal komme. Og så hopper vi av fryd og bare, YAAS fest i morgen. Men faktisk får vi først fest om ei uke.

90

For noen er det viktigere å dra på byen på 18 års dagen og ta festen senere. Jeg var skikkelig Eva-full på min 18 års dag, kom meg ikke ut på byen ??

91

Inte så konstigt att det inte blev någon fest i fredags då Vilde var så ledsen. Men det är inte trovärdigt om inte Eva kontaktar Isak och frågar vad det är som sker?! Hon känner ju honom bättre än så.

92
Eget id-kort

Jag tycker att det är ganska trovärdigt att de gick på stan på själva födelsedagen i stället, det var ju första gången Eva kunde festa på stan med eget id-kort. Och så hade de inte haft tid att planlägga hos vem en födelsedagsfest skulle äga rum.

93

Måtte tenke lenge på denne. Id-kort? Så for meg id-kort som i "id mubarak", kort man gir til id/eid. Skjønte ikke hvorfor Eva skulle feste med det. Men tok jeg den! Uansett - snart id, folkens! Lag id-kort! 🙂

94
@hmmmm

De har ikke glemt bursdagen, det var jo bare et viktigere klipp som skulle vises på fredag og bursdagen skal feires uken etter, dvs nå på fredag 🙂

95

De glemte også høstferien i fjor...

96
Ikke glemt 2.pinsedag

De snakket om det i går. At de skulle på skolen og ha frivillige eksamensforberedelser, forde om det egentlig var fri:)

97

Det har de vel! Det var jo derfor de snakket om det på chat i går. For å redde seg inn. Klippet i dag var allerede planlagt.

98

Skolen er åpen på grunn av eksamensforberedelser.

99
Neppe

Helt ulogisk at skoleklokka ringer på en rød dag.

100

Nei, det er helt realistisk, ville du vite hvis du bodde rett ved en skole.

101
Neppe

Det er bare hvis de har glemt å slå den av. Irriterende!

102
Ring ring

Motsatt- de fleste skoler slår ikke av klokka på helligdager eller fridager.

103
Ring ring

Det er ikke alltid skolene har en klokke som kan overstyres på flyttbare helligdager. Særlig eldre skoler som Nissen har sikkert klokker som er satt til å ringe i gitte intervaller mandag til fredag okke som

104
Ring ring ring

Elsker at vi diskuterer alt mulig her, inkludert detaljer som dette. Særlig morsomt at det antagelig er spilt inn på en helg eller helligdag.

105

Hahahaha, JAAAAA, så de har faktisk slått PÅ ringeklokka så det skulle virke realistisk, fordi den var avslått på grunn av helga! ? Det er jo dritfunny.

106
Rebekka

Skoleklokka er stilt inn til å ringe alle ukedager, uavhengig om det er mennesker der eller ikke.

107

Selvfølgelig kan de slå av klokka manuelt! Bryter jo helligdagsfreden hvis ikke, og får masse naboklager. Alle skoleklokker kan slås av og på. Mange skoler glemmer å slå den på første dagen etter ferien, og kommer på det når første time begynner. Ringer alltid litt for seint da, fordi de må gi et manuelt ring.

108
Riktig

Vi kan skru av klokka manuelt, men vi gjør det ikke for en enkeltdag. Nettopp fordi vi kan glemme å skru den på igjen. Har aldri fått naboklage. Hilsen glemsk på byskole

109

Dummeste jeg har hørt. Er vel verre at klokka ringer 10 ganger på en rød dag, enn at man glemmer å slå den på igjen etter en ferie/fridag, så man manuelt må slå den på når lærerne skal hente inn elevene til første time, slik at den i verste fall ringer 3 minutter etter tida. De fleste lærere vet jo når første time begynner, og sier fra til noen på kontoret om klokka ikke ringer! 😉 Retter meg selv litt: På VGS "henter man" sikkert ikke elevene inn, men - dere skjønner... Uansett: Er det mulig for noen som bor i President Harbitz gate å fortelle oss om skoleklokka ringte på Nissen i dag, på 2.pinsedag????? Så blir vi ferdige med saken! 😉

110
Chris er konfliktsky

Thats why. Men dette er det dårligste rådet ever. Bare vente til det går over lissom .... Ja, ja da er det bare å vente på at Pepsi Max gjengen drar fortiden til Even opp av hatten og flasher den for alle - for det skjer om ikke Sana snart reagerer som hun burde for lenge siden. Om pepsi Max/Sara ikke finner noe på Isak, så er det ihvertfall noe å finne om Even. Og det bør ikke komme frem på denne måten.
Dette er så pain å se på - får helt magevondt. Sana må stå for feilene sine - ingen annen løsning. Og hun må gjøre det NÅ! Ingen tid å miste?

111

Men vi vet at det ikke skjer.
For vi har alle sett introen.

Og vi vet at Even ender opp med neseblod.

112

Det vi så i traileren til de andre sesongene har vi jo ikke sett direkte. Isak i garderoben med melk, Noora i senga med fulle folk sovende på gulvet og William med kaffekopp. Det er bare spenningstriggere, små hint som ikke avslører noe. Teasere. Tviler på at vi ser Even med neseblod, vi har jo sett Isak blø. Husk at traileren spilles baklengs, alt er kanskje motsatt?

113
Jämtkalle

Det är väl snarast så ingen av de tre trailerna har inträffat i respektive säsong.Inte bokstavligt i varje fall mer som bakgrundskittlare.

Var det mycket spekulation i kommentarsfältet om trailern till s 3 i höstas?(har inte läst).

I s 4 är det ju spekulation om trailern efter varje klipp!

114
#teamtruelove

Det som hvertfall er sikkert er at traileren er velegnet for overanalyse og dessuten til å gjøre mange både forvirra og redde..

Julie liker å playe sitt publikum.

115
Chris er ikke hykler, som mange andre. Go Chris!

Chris heia på Sana ( og det gjorde forsåvidt de andre jentene og) da hun hang ut Jamilla. Hadde vel vært hyklerisk å hate henne for det nå. Tror det skaper bare mer drama nå om dette trekkes mer ut. Er poenget ¨tære ut konflikter i det uendlige, eller å kunne legge ting bak seg og gå videre? De andre jentene inkludere ikke en gang Sana i samtalen! Må være inn i granskauen vansklig å nå gjennom til de nå.

116
Fordi Chris er konfliktsky

og en nokså happy go lucky person som ikke grubler over ting. Hun skjnner ikke hva som foregår i hue på Sana nå. Og hun vil kanskje ikke skjønne det Fordi det aner henne at dette kan føre til mye drama. Mye mer drama. Og det vil hun ikke ha, Først og fremst for egen del. Men kanskje litt for å beskytte Sana også. Men først og fremst fordi hun selv ikke vil ha drama. Hun vi bare ha fest og ha det gøy.

117
Chris

Eller så har kanskje Chris og en historie vi ikke vet noe om, som gjør at hun tror hun må møte verden med et " happy go lucky"-skall?

118
Mari

Word. Jag är så ledsen över att vi inte får en Chris och Vilde-säsong också. Så mycket som pågår i deras liv som jag önskar jag fick se ur deras ögon.

119
Chris sesong 5 og Vilde sesong 6!

Det var i alle fall det jeg ønska meg. Vi får lenke oss fast rundt NRK-bygget og demonstrere til de skjønner at de må fullføre løpet.

120
Chris er konfliktsky?

Thats why. Men dette er det dårligste rådet ever. Bare vente til det går over lissom .... Ja, ja da er det bare å vente på at Pepsi Max gjengen drar fortiden til Even opp av hatten og flasher den for alle - for det skjer om ikke Sana snart reagerer som hun burde for lenge siden. Om pepsi Max/Sara ikke finner noe på Isak, så er det ihvertfall noe å finne om Even. Og det bør ikke komme frem på denne måten.
Dette er så pain å se på - får helt magevondt. Sana må stå for feilene sine - ingen annen løsning. Og hun må gjøre det NÅ! OMG ingen tid å miste.... ?

121
Fordi

Fordi Chris er glupere enn noen gir henne credit for og skjønner greia?

122
Chris

Alt kan ikke bare være lek og morro hele tiden. Noe er alvorlig også, men det er jo det Chris er så redd for. Hun er klovnen, den morsomme. Den med de vittige kommentarene. Men når det kommer til alvorlige ting da blir hun redd. Som nå. Sana må face det hun har gjort - og Chris burde ha støttet henne isteden for å satse på at ting går over..... Det er vennskap, du støtter vennene dine. Som best bud Isak gjorde på fredag.

123
Femme

Eh? Chris glup? Hadde ikke overrasket meg om hun var med på plottet. (Y)

124
Pilko

Nei, jeg kan absolutt ikke se at Chris skjønner greia her. At hun forstår at Sana har hørt noen av bussjentene snakke om at Sana skal av bussen? Neppe

125
Chris er redd for konflikter

Det er grunnen!

126
Chris!

kan man ikke både være konfliktsky og glup??

127
Anna

Chris ❤️?

128

Chris❤ så fint att de äntligen fick en liten stund och att Sana kunde säga åtminstone en del av sanningen till henne! Ett steg framåt är alktid ett steg framåt oavsett hur litet steget är!

129
#teamtruelove

FAEN! Sitter her og roper av full hals til nettbrettet. Flaks jeg var alene hjemme.

Jeg visste det med en gang jeg så klippet het Unnskyld. Jeg bare visste at det kom til å bli noe mer krøll. Akkurat som jeg frykta.

130

Tror IKKE dette kommer til å være glemt i morra. Det blir nok noe mer drama. Det jeg sitter og lurer på er om hvor mye gutta vet. Ryktet om at det er Isak har jo helt sikkert spredd seg. Hvis Isak har skrevet at det er Sana (eller hvertfall at det ikke er ham selv) til Magnus eller felleschatten, kommer vel Vilde til å oppdage det hvis hun leser meldingene. Og vil jo kanskje lure på om han beskytter noen, og tenke at det er Even? Og dermed ruller ballen. Tror uansett ikke f.eks Jonas kjøper at det er Isak sånn helt uten videre, men han klarer vel å holde tett. Håper i alle fall det løser seg ved at Sana innrømmer alt, før det går utover flere.

131
Jeg bare lurer

Hadde der virkelig vært Isak som sto bak, så hadde det nok blåst over på et paar dager. Er ikke like sikker på at Sana slipper like billig unna. Isak står fram som en som er forelska i en gutt, og blir overøst med positiv oppmerksomhet. "Alle" vil ha en homo i livet sitt, si at de kjenner en sykt lættis homse. Der er nok ikke like mange som synes der er sykt stas å være venn med eller kjenne en muslim. I Norge i dag er toleransen og entusiasmen for homofile endelig på god vei. Muslimer får nok ikke den samme toleransebonusen. Vil en tilståelse fra Sana da bare bygge opp under oppfatningen om at muslimer er moralsk mindreverdige?

132
Hustler in Hijab

Det er en interessant innvending du kommer med. Det kan være at noen vil tolke det slik, men jeg tror i så fall det vil være de personene som *alltid* vil tolke det slik. De som griper etter hver minste lille ting de kan bruke for å rakke ned på muslimer.
Hvordan utfallet blir, hva slags "sisteinntrykk" folk flest vil sitte igjen med av Sana som karakter, det er vi enda langt fra å vite. Det vil nok avhenge stort av hvordan hun selv velger å takle de vanskelige situasjoenene som vil hope seg opp nå - men også hvordan de andre jentene viser oss sitt perspektiv på saken ut fra hvordan de kjenner Sana. Tenker at Sana som karakter vil komme til å bli dømt av seerne som en tenåringsjente først og fremst, heller enn som en muslim. Vi ser jo tydelig at det ikke er religionen hun gjør sine dårlige valg ut fra, men sin egen stolthet, sine godt innarbeidede forsvarsteknikker og sine egne kaotiske følelser. Så blir spørsmålet om hun kan klare å rydde opp i rotet, og om hun finner nåde hos noen av de andre karakterene, som støtter henne igjennom, om de ikke akkurat omfavner henne med kjærlighet lykkelige over å få vite at hun har gjort noe så dust. De vil nok skjønne.
Faktisk tror jeg at Sana-karakteren er et positivt, friskt pust når det kommer til synet på muslimer. Mange oppfatter religiøse som noen stuck-up individer som er høye på seg selv og tror de er moralsk overlegne. Sana har jo vist noen slike sider, men vi vil nok få se at hun blir pokka nødt til å ta et oppgjør med dem. Vi har også kjent på presset hun føler, som medvirker til hennes behov for å ha denne oppfatningen av seg selv som litt "bedre", og en som ikke gjør feil. Rollene hennes. Nå er rollene hennes i forandring, og det er bra. Hun blir mer menneskelig for oss, og de fleste kan akseptere menneskelig. Det er verre med "feilfrie" folk. Når noen fremstår som moralsk uklanderlige blir de fleste av oss skeptiske. Mener til og med jeg har lest forskning på dette - vi har større aksept for en person som innrømmer og står for sine grove feil, i hvert fall hvis vi får et tillitsvekkende inntrykk av vedkommende og at hen har tenkt igjennom sine feil - enn vi får av de som tilsynelatende ikke har gjort feil i livet. Da tror vi de har noe å skjule:)

133
Jämtkalle

Men Nooras lösenord då? Har det bara försvunnit i historien-ungefär som Yousef...Hmm.Blir nog mer drama på nätet!

134
Muffert

First!!!

135

Kan det lösa sig med girl squad eller Yousef snart eller? ett långt klipp där allt blir förklarat. Som nu så förstår ju inte Chris ens nästan varför Sana gjorde det

136

Hoppas hon berättar för girl squad innan festen på fredag, så dom kan bli sams tills dess

137
Mina

Tror det er på festen på fredag det virkelig smellet jeg ass!

138
hæ?

Sana er jo ikke ei partyjente, så det er slettes ikke sikkert vi ser noe til den bursdagsfesten

139
Hustler in Hijab

Sana har jo pleid å være med de andre på fest, det er bare nå etter hun forandret seg hun gir inntrykk av å ikke ville være med.

140

Partyjente eller ei, det er bursdagen til Eva, hennes venninne. Så hun kommer nok til å gå.

141

Ser ut som trailern kommer hända ändå. Chris ger Sana rådet att inte berätta så det skadar Even

142
Lene

Stakkar de som må gå på skolen 2. Pinsedag.....

143
Mettedagmar

De skrev jo om "eksamensgreier" på skolen, i går i en chat

144
Lene

Det er nok for redaksjonen å ro seg inn for å ha bommet heftig. Ingen skole holder åpent 2. pinsedag. Aldri.

145

Sikker? Her hadde de akkurat frivillig eksamensforberedelse på lørdag og søndag.

146
supa hot fire

First

147
Not over

Åh Chris... I got a bad feeling about this. Tror ikke det er glemt i morgen

148
Hevn over Isak Valtersen

Enig! Tror de tar hevn på isak. Han har sikkert skrevet mye rart tilbake til Sara. Da blir ikke isak så glad i Sana vil jeg tro.

149
EVAK4EVER

I believe Pepsi Max girls don't understand, that Even has nothing to do with this, and Sara&co. tries to have a revenge to Isak by posting something about Evens past. It will hurt both Even and Isak.

150
Femme

Lite taktisk av SANA å si det til hu der; Eva må ta seg sammen ass. Folk får det dem gir; de som plotta å få SANA av bussen fortjener dette dramaet.

151
Kaja

Tror jeg hadde reagert på samme måte som Eva selv ass. Hun er sur fordi noen har hengt ut venninna hennes. Men hvis Sana faktisk forklarer seg, tror jeg til en viss grad at de kan forstå henne. Selv om det var ille å poste Saras dritt, er det tross alt det er verre det som ble gjort mot Vilde.
Enig i at det kanskje ikke er det mest taktiske å si det til Chris, men det er kult at Chris blir brukt til noe annet enn comic relief. Men hun er jo allergisk mot dårlig stemning, så rådet hennes blir jo deretter. Kan vi ikke bare glemme det og ha det gøy liksom? Men tror nok ikke det er glemt i morra, Chris.

152
@Kaja

Men hvor var Evas indignasjon når Sana ble hengt ut? EN person spurte om hvordan det gikk med Sana, og det var en eneste gang. Siden du hadde reagert som Eva, hvordan hadde du reagert når Sana var hengt ut (Ja, jeg vet Sana gjorde det selv, men det vet ikke de). Hadde ikke du spurt et eneste spørsmål om hvordan det gikk med Sana?

153
Tika

Jeg tenker litt annerledes. At kanskje grunnen til at Eva er pissed på den som la ut Saras meldinger, er fordi den hengte ut hennes veninne Sana. Men kanskje bare ønsketenkning.

154
Kaja

Du har et poeng, måtte finne den chatten og lese den igjen. Sant at Eva går rett til Ingrid og spør ikke om Sana i det hele tatt. Eva og Sana er kanskje ikke de som er mest close og hun og de andre tenker vel at det går greit når Sana sier det gjør det. Vilde er mye mer åpen om følelsene sine og enklere å trøste? Ikke at det er noe unnskyldning forsåvidt. Men Sana gir ikke inntrykk av at det er noe big deal og det er vanskelig å "tvinge" følelser ut av henne hvis man ikke vet om de er der engang

155
HÆ?

Chris er pålitelig, hun kommer ikke til å si noe til de andre. Eva vet jo ikke bakgrunnshistorien til saranors2 kontoen, og forstår veldig godt at hun er forbanna for ellevillevilde2 kontoen. Sara fortjente kanskje å bli "avslørt", Men du sier folk fortjener det de gir...da kanskje Sana fortjener å bli skvisa av bussen også da, jeg mener hun hustla jo pepsimax gjengen til å betale hele bussen, og satte seg selv til selvoppnevnt buss-sjef. Jeg hadde ikke likt å punga ut 100 000 kr, så overgitt alt ansvar til noen som ikke har fortjent det. Det lå vel i kortene at hun satte seg selv i en sårbar posisjon når hun hustla dem.

156
Ikke det samme

Sana gav PepsiMax-pigerne et valg, og det var helt klart for dem hvad de skulle betale for at være med. Sara gik derimod bag om ryggen på Sana, og lavede en kontrakt uden hende - det er en helt anden type opførsel.
Jeg undrer mig bare på hvordan det kan være de piger der solgte bussen, først vælger Sana og hendes team, og kort derefter skriver under på en kontrakt, der ikke involverer Sana?

157
kait

Men Sana låt Sara sköta kontakten med Mari så Mari trodde de var enade.

158
Femme

SANA har betalt for sine feil; bussen initierte dette dramaet så snart dem begynte å plotte (Y)

159
røtpia.

"hu der" heter Chris

160
Sara sin feil!

Jeg skjønner bare ikke! Hvorfor blir de sure på Sana, når det er hun sara som går rundt å snakker dritt om folk?? Sara later som om hun er helt uskyldig og ikke har gjort noe galt, Det er hun som er falsk og snakker dritt om sine egne venner!

161
Sana Chris

Så fint at se mere til Sana og Chris' venskab!

162

Chris skjønner instinktivt hvorfor hun gjorde det og blir ikke sint på henne. Det vitner virkelig om et fint vennskap synes jeg også. Ikke rart at Chris tenker at det er best om spesielt Eva og Vilde ikke får vite at det er Sana. Var jeg en av disse jentene tror jeg ikke selv jeg ville hatt fantasi til å forestille meg at Sara & co er i posisjon til virkelig å ramme Isak. Chris tenker at dette er på vei inn i fortida nå. Her bak skjermen sitter jeg imidlertid og biter negler og bare vet at det kommer til å gå til helvete denne uka. ?Vildes replikk om Noora er vel et frampek på at hun også blir rammet

163

Chris skjønner instinktivt hvorfor hun gjorde det og blir ikke sint på henne. Det vitner virkelig om et fint vennskap synes jeg også. Ikke rart at Chris tenker at det er best om spesielt Eva og Vilde ikke får vite at det er Sana. Var jeg en av disse jentene tror jeg ikke selv jeg ville hatt fantasi til å forestille meg at Sara & co er i posisjon til virkelig å ramme Isak. Chris tenker at dette er på vei inn i fortida nå. Her bak skjermen sitter jeg imidlertid og biter negler og bare vet at det kommer til å gå til helvete denne uka. ?Vildes replikk om Noora er vel et frampek på at hun også blir rammet, i tillegg til Isak og Even.

164
Ehhhh

Kris spør jo ikke engang hvorfor Sana gjorde der. ....vennskap.....ville heller si de bare henger sammen....

165
kait

Kan det vara så att Chris litar så mycket på Sana att hon bara tar för givet att Sana hade goda skäl för det hon gjorde?

166
Tine

Vennskap kan være forskjellige. Det viktige er jo at Chris åpenbart støtter Sana uansett. Jeg tror hun skjønte mye av det som skjedde i Sana sitt hode. Hun så det på ansiktet til Sana at hun var helt knust. Men ja, det er nok vanskelig å forholde seg til en Sana som plutselig viser følelser. Ingen av vennene til Sana "forventer" det.

167
Vennskap???

Dette er pain å se på!!!! Ikke mye venninne i Chris akkurat nå. For et syyykt dårlig råd ?. Dette kommer ikke til å forsvinne, det blir bare verre og verre jo lenger Sana venter med å fortelle sannheten. Hun må stå for det hun har gjort - det er det eneste som nytter.

168
Sara

Setter litt pris på at ikke alle i denne serien er en fontene av visdom og forståelse i en alder av 17-18 år. Skulle gjerne ønske litt mer substanse for Chris sin del, men samtidig så er hun jo også den typiske klovnen i gjengen - som ALLTID letter på stemninga, men det er vel ikke hun du går til for de dype samtalene

169
Alle kan ikke være helter i Skam

Synes det er realistisk. Ikke alle i Skam kan gjøre alle de rette tingene til enhver tid. Om vi er ærlige med oss selv så hadde nok mange svart som Chris. Det viktigste her er kanskje at Chris ikke fordømmer Sana. Tror greia er at Chris ble såpass overrasket at hun ikke helt viste hva hun skulle si. Tror hun må tenke over det.

Mulig også Chris ikke synes det er så viktig som de andre jentene.

Men jeg er enig i at før eller siden så må Sana fortelle de andre jentene hva hun har gjort. Jeg tror hun kommer til å gjøre det og de kommer til å støtte henne. Men i beste Skam stil tror jeg det blir litt though-love. Hun kommer nok til å få litt tyn for at hun ikke har snakket med dem tidligere og lat dem hjelpe henne.

170
Hustler in Hijab

Hadde alle vært helter i SKAM ville det vært en dårlig serie. Vi ville ikke jo ikke hatt noe å diskutere. Det som er mer oppbyggende enn å se "perfekte" karakterer, er å se de som strever med å finne sin plass og modne vokse gjennom å prøve seg frem og streve seg til noen "helteøyeblikk" hvor de skinner og viser seg selv og oss hva de er laget av. Det gir håp til alle oss andre som vet at vi ikke er perfekte, men håper at vi alltid har potensiale til å bli bedre mennesker enn det vi er.
Mitt håp er å se et slikt helteøyeblikk for Chris denne sesongen. Når det gjelder Sana tror jeg det kommer til å ordne seg på et vis. Men ikke nødvendigvis med at "Alt er love".
Alt er liv.

171
Enig i det du sier

Alle kan ikke være helter. Det er ikke realistisk. Men det er skikkelig vondt å se på dem nå da......

172
Annie

Chris ? Lett å se at hun syns d var kleint.

173
Chris da!!

Nytter ikke å stikke hue i sanden. Vær en god venninne og støtt Sana nå.

175
Øystein Opstad

Endelig sa hun ifra!! Nå blir alt bedre ?

176
Ehhhh.... nei

Det blir ikke bedre om de bare holder kjeft...? Håper Chris tar seg sammen og gir Sana et godt råd, for det om å vente til alt går over var et skikkelig drittråd....

177

VARFÖR LYSSNAR DE ALDRIG PÅ SANA??? HAE???

178
kait

Eller hur? Andra gången hon har frågat om att träffas.

179
Amansa

CHRIS OCH SANA <3

180
LoveSana

For en gjeng. Hvorfor holder de egentlig sammen? Ingen spørr Noora hvordan det går med henne etter William fikk ny kjæreste? Hvorfor er ikke fokuset nå på hvorfor Magnus ikke stoler på Vilde? Ingen bryr seg om Sana utenom K. Nå er det så utrolig boring.

Vil heller se Yousef, Sana i moskeen og Sana sin familie.

Så lei disse tekstmeldingene. Move on.

181
Pilko

Vi får jo ikke se alt som.Sana ikke er en del av. De andre jentene kan godt ha spurt Noora om hvordan det går med henne og det samme med Vilde.

182
Marte

I'm so scared for Isak! He didn't do anything and now all these girls are going to come at him. Sana better make this right or Isak is going to get hurt by the girls.

I'm disappointed in Eva and Noora for saying it's just Isak going back to his old ways. Don't they have any trust in him? He apologized to Eva and Noora was his roommate.

183
Chris

Chris er en super venn da❤️

184

Nei, nei, nei Chris! Fy, så dårlig råd!
Sana må få si det var henne før de finner ut av det på en annen måte!

185
Nå går det nedover

Det baller bare på seg! Vanskelig for Sana nå. Og Chris hjalp ikke så veldig akkurat. Tipper de fire jentene blir sammen med PMaxi gjengen igjen, og at sana når bunnen til helga og står helt alene. Fysj for et opplegg. Itillegg er vel Yousef på festen sammen med Noora. Gruer meg til fredag kjenner jeg.

186
Pilko

Jentene tror jo det er Isak nå og de er fortsatt sinte på PM for at de lagde kontoen om Vilde så jeg ser ikke hvorfor de skal gå tilbake til PM jentene når de får vite at det er Sana.

187

Eksamensforberedelser!!! ? Masse folk på skolen, skoleklokka ringer på 2.pinsedag, Noora, Vilde og Eva går til "timen". En liten manusfail der ass! Men fint klipp da. ?

188
Waiting

Waiting for English subs of this clip ????

189
Linnéa

Alltså Chris <3

190
Men herregud da - snakk sammen!

Vet det er en fiktiv serie med 17- 18 år gamle folk, men nå roper jeg faktisk til datamaskinen! Kan ikke folk bare SNAKKE sammen da , padle øyene inn til hverandre og bygge broer! Elsker at Skam får meg til å føle så mye ❤

191
Vanvittig at de klarer å få en til å føle så mye om en så triviell verden

Enig med deg. Tenker på hvordan disse småtingene i Skam føles mer dramatisk enn Game of Thrones. Det er imponerende dramatisk sett å få oss til å bry oss så mye om helt hverdagslige ting.

Tenker på alle superhelt filmer der verden står i brann og jeg egentlig bare gjesper meg gjennom hele greia, men her sitter jeg på nålputer og venter på at en 17 åring skal si unskyld for et fake instagram konto. Hahaha det er helt sykt.

192
Best bud

Føler det store spørsmålet nå er hvem som er Sana sin best bud. Det er i hvert fall ikke Chris, hun spør jo ikke hvorfor en gang... Hvis de har vært nære før, så er de det ikke nå. Så da gjenstår Noora og Jamilla.

Hvis det er Jamilla, føler jeg moralen i historien blir at det ikke går for en muslimsk jente å ha "norske" venninner. I hvert fall ikke som forstår henne, som er ordentlig nære. Så jeg håper det blir Noora hun endelig kan snakke ut om alt med. Om det som virkelig er sårt, som ugjengjeldt kjærlighet. Men jeg kan faktisk godt forstå at det sitter langt inne å vise den sårbarheten for henne som Yousef ser ut til å foretrekke. Tror sannelig jeg hadde vært for stolt til det selv...

193
Yousef and Jamilla are her best friends.

Honorkilling-Noora, who thinks Sana can't have chrushes or fall in love is not her friend.

194
Karro

Hva med Isak da?

195
Må vel være Noora?

Noora er jo den som har vært tettest på Sana og som har prøvd å spørre og grave tidligere. Hun er jo også en outsider så hun kan relatere til Sana. Men jeg har på følelsen av at Julie kommer til å overraske oss fordi hun vet det er det vi venter skal skje. Det kan hende noen av de andre jentene skinner sterkere enn vi hadde ventet. Husk hvordan Vilde overrasket tidligere når Noora fortalte henne om William.

Jeg tror det er potensial for at Sana sier unnskyld til Vilde først fordi hun fikk mest trøbbel pga dette og fordi Sana alltid har vært ganske hard mot henne. Det kan være en interresant vri at Sana blir den svake ovenfor Vilde, fordi det alltid har vært motsatt.

Det er så klart også en mulighet at hun snakker med Eva, siden Eva har vært ganske anonym hittil og hun hadde ganske hard kommentar om den som stod bak. Kan hende Sana vil føle at hun må vinne over Eva først.

196
Jada

Isak er Sana sin best bud❤

197
Pilko

Eller Isak. Hun har ikke fortalt ham grunnen til at hun gjorde det.

198
Word

Det er borte i morra det:)

199
Feig, ass

Synes Chris er skikkelig konfliktsky og feig her! Må jo spørre oppfølgningsspørsmål, jo! Hodet-i-sanden fungerer aldri!

200
Fæææn

Digger Chris ass❤️❤️❤️❤️Løøøøv, game on!

201
#teamtruelove

Jeg har vært så forvirret over moderering av kommentarer denne sesongen. Det Går Så Trått. I motsetning til sist sesong da de ofte raste inn og gav oss evig optimisme og ofte påfølgende skuffelse om at det var en oppdatgering like rundt hjørne har denne sesongens oppdateringer vanligvis kommet ut av det blå når kommentarer ikke har blitt oppdatert på et halvt døgn eller mer.

Og som et resultat er det så mange kommentarer som ikke slipper gjennom. Jeg hadde det jo så fint her sist sesong. Jeg har ikke skjønt en dritt. Jeg har tenkt det måtte skyldes helligdagene i starten. Jeg har prøvd å finne mål og mening. For det henger ikke på greip. Denne sesongen. Sana. Og så er det i diskusjonen om henne at negative eller ekle kommentarer får stå uimotsagt i timesvis mens liksene tikker inn på dem. Hvorfor? Det føles så forvirrende. Det føles så feil.

Sist sesong syns jeg moderering av kommentarene fra dag til dag ofte gav oss en delt følelse med Isak. Hvor er det de vil med det de driver med i sesong fire, har jeg lurt. Vil de ikke egentlig ha oss her? Det er jo frustrernde å hele tiden føle man blir avskåret når man bare så vidt var i gang.

Men plutselig slo det meg. Dette kommentarfeltet har jo like dårlige kår for kommuinkasjon som Sana. Og det du skrev, Hustler in Hijab: At man skal ikke gi så lett opp når noen avviser deg. Når de plutselig forandrer seg og trekker seg unna. Nei. De trenger sansynnligvis ikke space. De trenger at du står på desto mer, insisterer på å være der for dem. Ikke gir deg. Slik så mange har gjort herifra. Jeg merker jo det. Jeg skjønner jo det. Jeg var der nesten selv. Men jeg skal ikke gjøre det.

Vær så snill å si at jeg har rett. Vær så snill å si at når Sana noensinne bare får åpna seg, slipper folk til. At vi også skal få slippe til igjen. Prate sammen ordentlig igjen.

202

Synd att samma kommentarer upprepas dels genom att det godkänns flera gånger och dels genom att fördröjningen i publiceringen gör att flera människor skriver samma svar till en fråga utan att kunna veta att den redan har besvarats flera gånger tidigare. Funkar inte heller att sortera kommentarer. Vet inte om det är med flit eller bara resultatet av överbelastning.

203
MarHi

Åh, deilig med et klipp som fikk meg til å le! Herlig med Chris' respons. Hun så ikke den komme! Hun er seriøst ikke vant til å få betroelser! ;o)

204
Hustler in Hijab

Lo selv? Synes Chris sin karakter er herlig, selv om hun har sine irriterende sider også. Veldig glad for at dette forumet fins, forresten - ellers hadde jeg gått glipp av Vilde sin Trump-kommentar. Priceless!

205
Slitasje

Tror heller det er et resultat av en sliten stab som bruker siste kreftene etter snart to intense år på å få publisert selve klippene. Modereringen er lenger ned på pri-lista

206
@slitasje

Det er ikke nødvendigvis samme folka som modererer da... Antagelig ikke egentlig. Det ville kanskje vært rart å bruke tiden til Mari for eksempel på det?

Ok komiskt tanke nå om Mari faktisk satt og godkjente denne kommentaren.

207
Nope sorry

Det tror jeg ikke ass

208
Jämtkalle

Fråga: menar du att kommentarsfältet är "fjärde väggen" i dramat? Och spelar med utan vi begriper det?
Då är det oerhört raffinerat upplagt!
Om det är så kan väl s 4 sluta hur som helst...utan att vi ens inser det när den är slut utan fortsätter i det oändliga.

209
#teamtruelove

Vet ikke helt, tror hvertfall jeg mener SKAM bruker absolutt hvert eneste virkemiddel som finnes (og muligens et par ekstra de har funnet på selv) for å forsterke innlevelsen i hovedpersonen. Drive frem handlingen på en måte som gjør at vi deler det humøret hovedpersonen er i. Stemningene og følelsene. Skam er jo helt uovertufne på å vekke følelser hos folk. Det var *veldig* mye frustrasjon, håpløshet, motløshet og oppgithet i uke seks, sesong tre, husker jeg. Og så i uke syv fløy vi på rosa skyer alle sammen.

Og ja. Følelsene våre, og tankene våre og disksjonene våre. Det er en del av SKAM. At SKAM fortsetter i det uendelige, for en vakker tanke.

210
Bestemor

Utrolig god kommentar. Hvis du har rett er skam-skaperne enda mer subtile enn man kunne ha forestilt seg. Men det gir jo absolutt mening selv om det i så fall er å spille et høyt spill med interessen til de som følger serien fra dag til dag.

211
#teamtruelove

Hvis det stemmer er det i kanskje overkant modig gitt sesongens tema? Men de har jo troa på målgruppa si, da. Og folk generelt i grunnen.

212
Mor di

Håper #teamtruelove har rett

213
Jämtkalle

Bra beskrivning av William också!
Han gav aldrig upp hur många dumheter han eller Noora än gjorde.När hon skulle ha space,när hon inte svarade på sms .Låste in sig i rummet.
Kanske Sana trenger en kjempestark "William"?Som inte blir rädd när Sana spänner ögonen i en.Utan går emot och håller om.
Yousef verkar ju inte direkt aktiv när Sana vill ha sitt space.Begriper inte hur de ska få en fungerande relation om det blir de två.
Hon får väl börja med att skälla ut Yousef för hans dubbelfel-då kanske det finns hopp om en trepoängare!

214
Respekt

Men Yousef held seg vel unna Sana av respekt for valet hennar (sjølv om han ikkje klarer det heilt), ikkje fordi han er feig/passiv? Eg synest Yousef ser ut til å vere vel så bra og sterk som William, men han skjønar nok ikkje heilt enno at han har såra Sana, og at ho ikkje er så sterk som ho verkar. Han respekterer kanskje meir at ho har tatt eit val enn kva William gjorde?William var vel meir van å vere meir pågåande, eller iallfall å få dei han ville ha? Og etterkvart så vart det vel også tydeleg for han at Noora trengte han? Det er ikkje så tydeleg for Yousef iallfall...

Eg trur Yousef kjem til å vere akkurat så sterk, og annleis i synet på verda, som Sana treng for at det skal vere interessant, samtidig som dei eigentleg har felles verdigrunnlag (og ikkje minst sportsinteresse;) Ein magnetisk match!

215

William gav heller aldrig upp när han tvingade Noora på dejt fastän hon inte ville, och sedan började med samma avvisande beteende igen i London som när han drog till London första gången. Sana har börjat öppna sig och kommer att göra det. Att hon och Yousef går om varandra för att de båda tror att den andra inte är intresserad och det är väldigt vanligt och på så sätt blir man ännu mer sårad.

216
Jämtkalle

Du får nog se om s 2 tror jag. Och räkna på antalet Nooranej.Återkom gärna!

217

...nu fattar jag vad du menar ang. William. Förlåt, lite förhastat där.

218
Til folk aom syntws sesongen er treig

Mange klager på treig sesong, og at det er rot, og at det er for mye spørsmål. Jeg satt med samme følelsen i sesong 3, og syntes det var den verste sesongen(syntes det fortsatt). Vi er alle forskjellige, og liker forskjellige ting. Jeg syntes sana sin sesong i forhold til sesong 3 er bedre fordi det er mindre "metaforer som minner om andre filmer osv". Det var jo romeo og juliet all over, og alt ble overdrevent dramatisk og derfor kjedelig og pinlig og se på. Men nown er uenig med meg, akkurat som motsatt. Men vi trenger jo for søren meg ikke å være overdrevent frekke konstant mot hverandre?

219
William?

Vilken beskrivning av William är det som är fin, Jämtkalle? Jag hänger inte med här, har din kommentar kommit in på fel ställe? Jag brukar förresten för det mesta vara enig med dig Jämtkalle och funderar ännu en gång om du verkligen är en "Kalle" dvs en kille? 🙂

220
Jämtkalle igen

Ber om ursäkt! Tog i litet mycket i polemik där.
" Gick igång" på att så fort en svensk(inte speciellt du även om du råkade komma vägen)ska diskutera så är första fråga: vilket kön har du?
Det är för att du är man/kvinna som du tycker si eller så och det oavsett fråga.Sen bestäms resten av det.All diskusion upphör nästan.(Ska väl inte belasta ett norskt kommentarsfältet mer med detta.)

Tack för att du uppskattar mina inlägg!

221
Ingen fara

Jag log när jag läste ditt svar. Självklart spelar det ingen roll. Jag har bara inte träffat en svensk kille som gillar Skam och framför allt inte en som försvarar Williams karaktär på samma sätt som jag. När jag läser dina svar tänker jag att du är en kille från Jämtland. Ville bara göra en reality check. ?

Är redan nu ledsen att det snart inte blir nåt Skam-utbyte längre. Eller finns det ett annat forum där ni hänger?

222
Jämtkalle

Jag är hermafrodit och bor på Svalbard!

223
#teamtruelove

Ja jeg har også ganske sansen for hvordan William hamrer på døra til Noora slipper ham inn. Litt trist men kanskje desto mer realistisk at de begge ikke helt vet hvordan de skal te seg når han vel har sluppet inn. Og jeg vet ikke om de kan finne tilbake igjen. Men jeg håper virkelig at hvor stor plass William har hatt denne sesongen betyr at de skal få en bedre slags avsluttning enn den de har nå.

Forresten er jeg helt overbevist om at teksten i Nostalig 3 millioner (spiller når Yousef og Noora snakker i Fy faen) er om Noora og William. Det passer så perfekt.

224
Jämtkalle

Fy faen!
Smärtsam text -klart det handlar om dem!
Fin iakttagelse,tack för den.

225

Og Noora og Yousef snakker jo om Sana.

226
Min første kommentar...

...denne sesongen. Vil bare støtte deg i dette. Finner ikke helt det samme engasjementet denne sesongen. For egen del handler det om at det er kjærlighetshistoriene som alltid fenger meg mest. Nå er det for mye som skjer samtidig, og for lite Yosef og Sana. Men jeg er enig i at en skal støtte de som trekker seg unna fordi de trenger det desto mer:) Skal forsøke å gi en innsats! Synes kommentarene dine kan være vel så interessante som klipp, så ikke gi opp #teamtruelove

227
Tack för din första kommentar!

På svenska finns det ett talessätt som heter: "Älska mig mest när jag förtjänar det minst, för då behöver jag det bäst." Så känner jag inför denna säsong.

228

Den tenkte jeg også på da jeg så dette klippet <3

229
#teamtruelove

Til Hustler in Hijab vol. 2
Takk for et langt, utfyllende og oppklarende svar. Jeg tror mange ville tatt poengene du prøver å fremprovosere ved å som jeg oppfatter det trampe litt hardt med foten bedre om du brukte den fremgangsmåten du gjorde i svaret til meg. Følte meg hvertfall så mye klokere på hvor du kom fra etterpå selv.

Det du utfordret meg på var min forståelse for hvordan jentegjengen oppfører seg. Tror kanskje jeg er litt ekstra villig til å tolke dem positivt fordi jeg ikke klarer få bort fra bakhodet at det er Andem som trekker i snorene, at et av hovedpoengene hun ønsker å formidle til seerne er hvordan snakke sammen. Og at det blir så mye mer effektfullt når man først får frustere seg så innmari av å se Hvordan Det Ikke Skal Gjøres.

Men du har et godt poeng. Andem skildrer jo som vanlig dette frustrerende scenariet på en god og troverdig måte. Og der hun sørger for at det ordner seg til slutt er det i virkeligheten kanskje vel så ofte at det ikke gjør det.

Til dere som ble nysgjerrige, Hustler in Hijabs grundige svar er å finne ganske langt nede på Eksamensforberedelser, chatten fra i går.

230
Hustler in Hijab

Takk for en fin kommentar. Det er fint at du ser hvor jeg kommer fra.
Det er ikke så viktig for meg at alle er enige med meningene mine. Men, jeg vil gjerne nå frem og bli hørt når jeg mener noe sterkt - og i dette tilfellet syntes jeg det ble en overvekt av meninger som gikk på at Sana bare kunne ha det så godt og måtte legge fra seg det tullet sitt. Så det var viktig for meg å bekrefte en følelse blant de som måtte sitte og lese i kommentarfeltet som kanskje syntes at noe skurret, og mener at vennskap bør være noe sterkere. Motvirke likegyldigheten litt og belyse at dette kanskje ikke er noe man bare kan legge fra seg, ta seg sammen med - Sanas reaksjonsmåte er hennes store problem og hun trenger drahjelp til å få hull på den boblen.
Så er det nok slik at jeg tror på å noen ganger trampe litt hardt med foten, for å provosere frem tanker i andre. Karakterene i en TV-serie må det være lov til å ha sterke meninger om, men jeg prøver å unngå å være urimelig med de jeg diskuterer med og jeg går ikke til personangrep.
Det er også viktig at folk som leser ser på hva andre faktisk skriver. Jeg synes det er forbausende når folk svarer meg og åpenbart har tolket masse inn i det jeg har skrevet og så er det som står der noe helt annet. Men det er også nyttig, for da kan jeg gjøre dem oppmerksom på det. Og kanskje leser de meg, og andre, litt nøyere neste gang før de reagerer.

Det har også vært min intensjon å prøve å svare på de fleste tilbakemeldingene som har kommet, og dermed gripe muligheten til å utdype nærmere til de som har grepet ballen. Men det er som du sier et veldig frustrerende kommentarfelt, og det ødelegger dialogen, dessverre. Synes du er veldig tillitsfull hvis du klarer å tro at dette er et bevisst grep fra SKAM-redaksjonen:) Det tror nok ikke jeg, men de er sikkert takknemlige for kommentaren din og tar nok imot den forklaringen med takk 😀
Det er dessverre også slik at man synes best når man skriver "rett fra levra" - det ser vi også i kommentarfelter på facebook også videre.
Den kommentaren der jeg trampet litt hardt med foten, var også den kommentaren som gjorde at jeg ble synlig. Det var ikke noe jeg forutså på forhånd- men jeg synes det er interessant. Og er det så galt å si ting tydelig, om man kan stå for det, og man ikke angriper andre enkeltpersoner som kommenterer?
Selv mener jeg at det ikke er mitt ansvar å forklare alt i hjel når jeg ytrer en mening. Det er viktig at folk tenker selv, og kan lese en mening som avviker fra deres egen uten å tenne på alle pluggene og tolke masse annet inn. Samtidig er jeg ikke en som BARE tramper hardt:) Det har vært min intensjon hele veien å prøve å svare på de tilbakemeldingene som har kommet, til tross for den høye sugefaktoren på dette kommentarfeltet (da sikter jeg til hyppigheten på oppdateringene...;) Når noen av svarene mine ikke kommer før etter to døgn, og kommentarer om at jeg visstnok "sprer hat" og enkelte grove mistolkinger av meg som person og mine intensjoner får ligge ute og få mange likes i mellomtiden -da er jo det litt demotiverende. Så det er synd at SKAM-redaksjonen ikke har rettet opp i dette (synes forresten dette var det samme forrige sesong...)

Nå tror jeg du har smittet meg med et virus som gjør at jeg skriver lange kommentarer....! Det har jeg egentlig ikke tid til:D

Ha en nydelig dag alle sammen, og gå litt ut i solen også ☀️ SKAM venter på dere til en regnværsdag:)

231
#teamtruelove

Haha, altformangeordviruset! Jeg liker det.

Det med å få mest oppmerksomhet når man tramper i bakken har jeg tenkt litt på i det siste. Hvordan debatter i offentligheten handler om å få inn det siste ordet, hamre hverandre i hodet med poenget sitt, ha rett, gi den andre feil. I stedet for å nærme seg hverandre, prøve å forstå den andre uten å nødvendigvis bli enig. At polariserte artikler med provoserende overskrifter genererer flest klikk er ikke så merkelig for det er mye letter å lese noe man vet fra før akkurat hva man mener om, enten man er innmari for eller innmari mot. Jo steilere fronter jo mer tviholder folk på meningen de hadde fra før. Når man føler seg angrepet blir man ikke forsonende og imøtekommende. Åååh! Apropos de to eventyrene i hei Briskeby som definitivt har masse relevans for sesongen, så minner det meg om et annet eventyr. Det om vinden og sola som skulle kappes om å få en mann til å ta av seg jakka. Og jo hardere vinden blåste, jo strammere kneppa han jakka igjen. Men da sola kom frem og skinte på ham tok han den av. Så rart at jeg aldri har sett symbolikken der før. Men det jeg egentlig hadde tenkt å skrive var at det handler litt om å ikke la tonefallet hindre folk fra å høre ordene man sier. For hvis man stadig hever stemmen og slamrer med dørene, sitter man tilsutt med døra i vranglås, både hese og hørselskadde alle sammen. Og syns det har vært mye tendenser til det her inne denne sesongen.

Håper forresten du vil komme og finne meg på instagram, for jeg tror jeg blir litt trist om jeg ikke får snakke mer med deg etter sesongslutt. Har forresten vært en tur ute i sola, eller regnet, eller begge deler som det visst ble, jeg lover!

232

Folk som synes denne sesongen er mindre bra, må få lov til å uttrykke seg. Folk er forskjellige og har ulike meninger. For å være ærlig syns jeg flere i dette kommentarfeltet fremstår som ganske intolerante. Hvis man har påpekt at denne sesongen er treig, så har man blitt kalt dum og alt mulig.

Jeg har selv fulgt med på alle sesonger av Skam, og mener dette er den dårligste. Jeg syns det er spennende at vi følger Sana, men det er for mye rot og historien er urealistisk. Det er for mye som forblir usagt. Sesongen begynte bra, men så ble det rett og slett kjedelig.

Så vær så snill. Forstå at folk er forskjellige og har ulike meninger. Det betyr ikke at man er dum eller at man ikke skjønner noe. I de fleste serier så er det sesonger som er svakere enn andre, og folk har ofte ulike meninger om hvilke sesonger de synes er bra.

Det er heller ingen som "eier" dette kommentarfeltet. Dette kommentarfeltet er ikke bare til for konspirasjoner og hyllester av Julie Andem. Det må også være rom for de som har fulgt med på Skam, og som nå er skuffet over sesongen.

233
#teamtruelove

Ja visst må de det. Hadde vært helt rart om alle hadde samme favorittsesong. Men jeg tenkte ikke egentlig på kommentarer som Æsj dette skuffa. Jeg tenkte på kommentarer som kunne vært grunnlag for å prate videre sammen om. Men som heller bare blir flagrende som løse tråder. Forresten var det en av tingene jeg likte sist sesong. Når folk som klagde ble møtt dårlig, ble bedt pelle seg vekk eller holde kjeft. Så kom det ofte motkommentarer til det. Forsøk på saklighet i stedet for å opptrappe konflikt. Beskjed om at det blir ikke greit å møte noen på den måten, uansett hvor flåsete de slenger med leppa. At man trenger ikke svare på samme måten.

234

Det du skriver får meg til å tenke at man kanskje har latt kommentarfeltet speile hvordan folk i virkeligheten reagerer på oppførsel som Sanas. Man vet ikke hva som ligger under, som jo er ganske komplekst med mobbing og det å være annerledes, og er ikke villig til å forsøke å forstå henne. Ekle kommentarer får nok stå lenge og uimotsagte også i den virkelige verden. Man er utålmodig og vil at fortellingen skal oppfylle ens egne forventninger, ens egen virkelighetsforståelse. Vi møter dermed i kommentarfeltet de samme reaksjonene som Sana møter i sin verden. Og akkurat det kan jo være frustrerende for en som #teamtruelove, som forsøker å forstå 🙂

235

Ærre muulig?!? Jeg har også vært frustrert over kommentarfeltet denne sesongen, og kommentert lite pga all sytinga og hatinga, men det du sier #teamtruelove får alt til å henge på greip. Min frustrasjon og irritasjon har gjort at jeg ikke har sett det som nå er åpenbart. Takk skal du ha!

236
#teamtruelove

PS. Sorry at noen kommentarer har kommet flere ganger. Om det er noen unnskyldning at det er et resultat av at ganske mange andre aldri kom frem får dere avgjøre selv.

237
Enig

Jag beundrar er som orkar skriva så långa kommentarer, för jag har gett upp detta. De flesta av mina kommentarer kommer aldrig upp ändå, trots att jag håller mig till nettvett och så.

238

Jeg lurer på hvor mange av kommentarene her som tilhører redaksjonen og hvor mange som ikke gjør det. Og hvorfor er det slik at det ikke betyr noe om man velger eldste, nyeste eller mest populære her. Set er uansett de samme kommentarene man får lese først...

239
Sorry as

Men jeg må bare le ved tanken på at skamredaksjonen skulle ha tid til å sitte her og skrive lange kommentarer. Trooor de er travle nok fra før.

240
#teamtruelove

De to øverste kommentarene er alltid de mest populære, men under der følger det etter den rekkefølgen du har valgt som rangering. Fordi det pleier bli mest diskusjon på toppen må man ofte bla ganske langt for å komme ned dit, da. Og innser jo at dette svaret ikke får meg til å virke mindre som om jeg har noe med laging av SKAM å gjøre. Men jeg har ikke det. Jeg har bare vært så (alttfor?) mye her inne....

241
#teamtruelove

Også, det mest frustrerende er hvor mange av de som aldri kom gjennom som var svar til andre, Spørsmål til andre. Det var så fint å se hvordan folk møtte hverandre her i fjor. Hvordan folk modererte seg etter inspill, forandra mening. Og nå er det så mange steile fronter?

242
#teamtruelove

Apropos kom ikke denne gjennom i går. Men jeg sparte på den. Og prøver igjen:

Syns det er så nydelig at Yousef velger One dance på Nynnechallenge. Den passa så perfekt på alle måter i Jeg spiller alene, og nå som vi har sett hvor nedfor han så ut og at han valgte akkurat den sangen. Så lar jeg det styrke min mistanke om at Yousef hele veien har lengta etter en bekreftelse fra Sana. For om vi snakker om sykt frem og tilbake type så tror jeg sørenmeg Sana tar kaka. Først leser hun chatten hans uten å svare på dagesvis. Etterpå flørter hun på chatt så det gnistrer. Deretter full radio silence før hun sørenmeg går hen og fjerner ham som venn! Og så når de har tidenes basketduell/dans og prat, hvor de deler en nærhet, fortroelighet, åpenhet og ømhet som det blåser sokkene av meg at er skildret uten at de noen gang berører hverandre. Etter den kvelden rister Sana på hodet når hun skjønner han vil kysse henne. Og siden gir hun ikke fra seg et pip på en hel uke. Jeg er jo drøyt optimist når jeg er forelska, men selv jeg ville begynt å tro hun la mer vekt på Islam enn på følelsene jeg regner med Yousef merker like godt som vi at hun har for ham. Når de snakker om religion har Yousef et veldig fint poeng. Tror du ikke jeg husker å være et godt menneske uten å be? Da smiler hun et tvetydlig lite smil og går rett videre til å prate om hvor viktige Islams ritualer er for henne i hverdagen.

Jeg tror Yousef har hatt lyst til å nærme seg Sana en stund. Og antagelig tok han mot til seg etter han traff venninne hennes. Når hun kan ha sånne venninner bør han vel ha en sjans? Så da sender han chatten. Og Sana smiler betatt, og fortaper seg i bilder av ham. Men hun lar jo ikke ham vite det. Likevel tar han mot til seg for å nærme seg henne igjen i Inshalla (Hvis Allah vil: Det er vel ikke tilfeldig at det er med den tittelen de deler sitt første øyeblikk på tomannshånd?). Han blir oppmuntret nok til at han tør å prøve igjen på chatt. Og det virker. Til hun finner ut han ikke tror på Allah. Da brytes linjen tvert. Yousef aner ikke hvor mye motstridende følelser og sorg Sana slet med i den prossessen. Det er det bare Sana og vi som gjør. Når han prøver å nærme seg tar hun et skritt tilbake, et frem og så tilbake igjen.

Og sist vi så dem sammen, I jeg spiller alene.
S: Kan jeg få den?
Y: Kom og ta den!
S: Serriøst, jeg gidder ikke, bare kast den.
Fjeset hans rett etter den replikken. Så oppgitt. Han ser bort et øyeblikk, før han slenger hennes egne ord tilbake til henne.
Y: Serriøst, jeg gidder ikke, bare kom og hent den.
Sana går mot ham, han finter unna. Smeller ballen i kurven.
S: Jeg gidder ikke!
Y: Neivel, da tar jeg med ballen, da. Og stikker.
De burde jo prate skikkelig. Men samtidig som de er så indirekte at det halve kunne vært nok er Yousef egentlig veldig tydelig her. Be meg bli eller slipp meg fri.
Men Sana lar ham jo stikke. Og jeg bare nevner det, det ligger en annen basketball i gresset ved benken.

243

Du är fantastisk #teamtruelove vilka kommentarer, tolkningar och bra iakttagelser du gör! Vill bara påpeka en sak, Sana ville inte ha den andra bollen... hon vill ha Yousef. Och Yousef har kysst Noora och det borde han nog ge henne en förklaring om innan hon vågar öppna upp.
Jag kan ärligt säga att jag hade varit likadan mot Yousef och mot Noora om det hade varit jag som var i Sanas skor. Det enda hon vet med säkerhet är att de har kyssts. Hon vet att Noora är varje killes dröm (åtminstone i Skam). Hon har hört att Yousef och Noora har träffats. Klart det gör ont! Klart det tar emot att lyssna till vad Noora har att säga. Dessutom VET hon att Noora har varit i samma situation tidigare, fast då med Vilde och William. Sanas integritet är hög och den är viktig för henne. Det är ett karaktärsdrag hon högaktar och något hon tycker att fler (tex Vilde) borde vara mer noga med.

244
#teamtruelove

Jepp jepp, Yousef burde snakke. Men han vet vel godt at han har driti på draget. Og han er sikkert redd for konsekvensene. Næmmen, her ser jeg plutselig en parallell!

245
Ja parallellen er

Noora og William - som sluttet å snakke sammen.
De skal nok finne sammen -
både Noorhelm og Yousana.

246
Russegirls

Jeg vet ikke hvor gammel du er men jeg har en mistanke om at du er som meg, eldre enn målgruppen. Jeg har også som flere uttrykker, til tider tenkt at det går tregt, at det er rotete og at det å følge Sana dessverre kanskje blir "kjedelig" for mange da det ikke er så mye fysisk kjærlighet og forelskelse å se. Jeg vet ikke, men vi er enkle mennesker som blir stimulert av å se at folk har det bra. Denne sesongen så har det vært mer negativitet enn positivitet. Vi er allerede ferdig med episode 7 og det er kun 1 episode hvor vi har sett at Sana har nærmet seg Yousef. Folks opplevelse blir da at sesongen er dårlig og kjedelig blant målgruppen siden vi dessverre ser lite fysisk kjærlighet. Sana som muslim er kanskje kjedelig for mange som lever et annet liv med fokus på andre ting i livet enn å følge en religions leveregler. Personlig synes jeg at det er litt lite spenning, men en viktig sesong som gir oss innsikt hos en muslimsk jente som setter opp guarden for å beskytte seg selv og som nok gjentatte ganger har blitt såret over å prøve å tilpasse seg norsk kultur og som dessverre til slutt tar noen dumme valg. Jeg har til tross for lite fysisk kjærlighet blitt klokere av denne sesongen ? Takk, #teamtruelove for at du deler alle tankene dine. Vi får satse på at sesongen avsluttes med masse kjærlighet i jentegjengen, at Sana finner fred med Yousef og at Guttene blir en samlet gjeng ❤️ ALT er love

247
LoveSana

Hva mener du den ekstra ballen betyr?

248
Hustler in Hijab

Jonas kommer tilfeldigvis forbi når Sana spiller sinna-basket. Han snapper ballen fra henne men viser seg å være dritdårlig til å drible. Sana lar ham score noen ganger for det, fordi han har så søte øyenbryn og ertende smil. På et tidspunkt snubler de og har et "Simba og Nala"-øyeblikk der han får Sana over seg og masse lilla leppestift klint utover det ene øyenbrynet og panna.
Sana blir flau.
Jonas spør Sana direkte om mange ting, siden han har fått referat fra Isak som er fortvilet fordi PM-gjengen poster ting om Even. Av en eller annen grunn får han Sana til å åpne seg. Vi kan tydelig se at noe i Sana overraskes av denne sjarmøren Jonas. Det hjelper selvfølgelig også på interessen at han er best bud til hennes best bud. Han må jo være en bra fyr. Hurra!

249

Other fish in the sea...

250
#teamtruelove

Hun kunne jo bare latt ham gå. Hun kunne spilt selv med den ballen som ligger igjen.

251
Så bra skildrat

Tack för din detaljerade analys. Fint att läsa. Vad tror du händer framöver då? Jag hoppas hoppas hoppas på fler möten som i "det bästa från islam"

252
#teamtruelove

Samme her! Ser for meg det kan bli omvendt av Imagine. At alt eksploderer baklengs, faller på plass samtidig. Evt at det kommer et siste grusomt sjokk som samtidig fremprovoserer det samme. Det hadde vært noe! Gjerne på fredag.

253

Ser bare kommentarer av teamtruelove og hustler in hijab, mine havner i bånn der ingen sjekker jo...

254

Ja #teamtruelove ge oss mer av vad du tror händer framåt! Nyfiken!

255

Er spent på hva Sana har gjort mot Noora, det var jo henne hun spente bein på først, som ikke viser seg før senere, tydeligvis. Kan det være å sende mailen til William...? Men hvordan det går ut over Vilde, som allerede har mistet perlekjedet sitt, den ser jeg ikke.......

256
#teamtruelove

Jeg tror hun spente bein for Noora ved å la henne få sjokket av å høre at William har fått ny kjæreste ut av det blå fra en perifer bekjent. (Mari, antagelig?) Det gjorde at Noora falt eller kastet seg rett i armene på Yousef, veldig ulikt henne. Og da mista Sana henne. Sana trekker seg helt unna Noora etter det. Hvis ikke ville hun kanskje prata med Noora om det Sara hadde gjort da Noora også trakk seg fra bussen og inviterte til å henge på tomannshånd. Men helt alene og isloert sank hun dypt ned i fortvilelse og motløshet, og til slutt når hun hører at Yousef er hos Noora så får hun det siste puffet. Hun lager Saranors2. Noora ville forhåpentligvis og antageligvis hjulpet henne til å håndtere det på en bedre måte. Så laget Ingrid og de Ellevillevilde2 og perlene til Vilde triller alle veier. Det er min tolkning. Lurer på om Evas kommentar om at det er ikkje noe å diskutere, hvis du lager hatkontoer så vil ikkje eg være vennen din i dag kan ha vært relatert til traileren også, for det var den som skremte Sana fra å si det hun hadde planlagt.

257
SofaSofia

Kan det være overtidsbudsjettet til NRK det handler om?

258
kait

Har dock någon gång lagt märke till att nya kommentarer publiceras mitt i natten så det verkar finnas råd för tillägg för nattarbete.

259
#teamtruelove

Art by accident? Å grøss, Det er frykten. Jeg håper så inderlig ikke det. Det vil jo snart vise seg da. Men jeg kan ikke skjønne annet enn at skikkelig moderering av dette kommentarfeltet må være noe av den rimeligsete folkeopplysningen NRK kan lage?

260
Hustler in Hijab

Føler meg ganske trygg på at dette er art by accident, ja:D

Må samtidig si at jeg digger at du er såpass tillitsfull!

Tipper det er noen trøtte medarbeidere i NRK som setter ekstra pris på det ?

261
#teamtruelove

Men er det ikke litt pussig hvor god flyt det har vært i oppdatering i kommentarfeltet i dag? Etter at Sana endelig har snakka med både Isak og Chris i det minste. Hun er langt fra i mål, men hun er ute av startgropa i det minste. Litt redd for å junxe her nå, men så langt har alle kommentarene mine kommet gjennom. Og det er jo ikke så rent få, for det merkes at jeg har savna å få prate med folk her, altså...

262
Hustler in Hijab

Absolutt, det er noen som har strammet grepet i dag. Kanskje en stakkars moderators fyllesyke som har begynt å slippe taket?

263
#teamtruelove

Apropos all misnøyen fra særlig internasjonale fans. Prøv å tenke på at de fleste oppdaget SKAM med sesong tre. At veldig mange er sultefora på den representasjonen, den levende skildringen SKAM har gitt til grupper som sårt trenger og lengter etter det. De så hva Isak og Even fikk. Tenk som de har gleda seg til Sana. Hun bærer så mange gruppers forventinger på skuldrene sine. Tenk på hvordan det er å leve i et land der du risikerer at politiet skyter deg, bare for hudfargen du er født med. At det er en bekymring du bærer på hver dag. for deg selv, for sønnen din, for broren din. Ikke gå med sånne klær. Ikke vær på feil sted til feil tid. Ikke strekk hånda etter mobilen i lomma. Du kan dø av det.

Det finnes et indisk ord: abhiman. Det er vanskelig å oversette presist. Selv-stolthet dekker det ikke særlig godt. Det handler om smerten og sinnet som som følger når vi såres av noen vi forventet at skulle behandle oss godt. Og de tror Julie behandler dem dårlig nå. De tror sesong tre var representativ, den nesten uten sideplott og med et dypdykk i Isaks stemninger og humør. De tror Sana får smuler fra de rikes bord. Jeg håper de ser hvor bra det blir til slutt. Jeg håper ikke de synker så dypt ned i følelsen av avisning at de ikke klarer å se hva som er rett foran dem.

Ps. Ja jeg har et oppslagsverk med ord for følelser på ulike språk. Det er interessant hva man plutselig kan få øye på når man har fått et ord å sette på det.

264
Skriver langt svar og kommentaren blir ikke publisert

Hva feiler modereringen her? Hva er poenget å bruke tid på Skam om alt blir litt på vilkårlig slump om innlegget ditt kommer frem?

265
Det er ikke bare de internasjonale fansene. Konsensusen har bare vært ei luftspeiling.

Jeg synes det er kjedelig kritikken skal forklares bort og at mye av kritikken blir avvist med at det er noe utenforliggende og ikke-norsk. Det har hersket en konsensuskultur som har vært veldig kvelende i sin sødme rundt Skam her. Det har gjort det vanskelig å delta for oss som har følt og syns annerledes og skapt lite rom for oss å kommentere. Det er fortsatt vanskelig. Det er mange i kommentarfeltet som vil kvele all diskusjon med at de er "trøtte" av kritikk eller at det finnes en virkelighet utenfor deres opplevelse av verden. Eller at du blir bedt om å dra bort fra Norge til et "Muslimsk" land bare du mener noe som peker i en annerledes retning enn det de liker (som verken hadde noe med Norge eller andre land å gjøre).

Synes egentlig at det er litt herlig at det er borte. Men du bør være forsiktig med å forklare bort uenigheter. Jeg har vært her siden sesong 1 og min kritikk av sesong 1-3 har ingenting med at Skam sulteforer meg på representasjon (jeg mener dette var en serie om en jentegjeng men vi har ingen lesber? Det måtte være en gutt) og gjør det fortsatt sånn 1/2 med seson 4. Jeg trenger ikke å se meg selv for å like noe eller mislike noe (f.eks. liker jeg fortsatt Evas sesong best). Det er ikke fordi at jeg har hatt for store forventinger at jeg er misfornøyd eller det at Sana ikke innfrir (og de fleste er ikke misfornøyde med karakteren Sana. Vi er misfornøyd med Andem.. Jeg syns sesongen er dårlig og jeg synes budskapet så langt er dårlig. Folk er så glade i sånne lette og pene visdomsord og nye idiomer som "Så fort du begynner å lete etter hat finner du det, ass. Så når du finner hate selv" her. Det skrives mye om at temaet er "Don't let me be misunderstood" etc. men det er utrolig lite forståelse å få i kommentarfeltet her. Sånn det kunne vært med noen lette grep vært et veldig fint budskap (ikke at Sana skal være muslimsk ambassadør til norsk uvitenhet men at hun ikke må gi opp og gi slipp på vennene sine og tingene som er viktig i livet for henne når hun møter sånt. Hun skal ikke drives bort fra livet sitt bare pga. folk som Sara og PM-jentene) men mye av kommentarfeltet her har gjort at det budskapet (om vil legger litt velvilje) til føles veldig hyklersk når folk skriver ting som "Det finnes ikke rasisme i Norge" osv og at du tar feil om du mener noe annet.

Jeg er enig i at for modereringen har vært litt rar, kommentarer kommer og forsvinner mens andre kommer dobbelt eller i feil rekkefølge. Men jeg lurer på hva du legger ned i "negative kommentarer". Det jeg tenker på når jeg sier at modereringen har vært rar er at folk har fått skrive ting som "fuck all muslim countries" og spredt masse falske nyheter om ting sånn at det finnes masse hatkriminalitet mot hvite nordmenn gjort her i Norge og de gir ingen kilder.

266
#teamtruelove

Ser at jeg kunne vært enda mer presis. Jeg mente ikke særlig fra mange internasjonale fans. Jeg mente akkurat de mange utenlandske fans med ulik minoritetsbakgrunn som har hatt en spesiell type forventing og forhåpnign og dermed skuffelse med plottet og som du sier, men Andem, akkurat denne sesongen.

Jeg mente absolutt ikke å bortforklare alt som ikke er hurrarop med denne posten her om internasjonale fans. Jeg syns også det er rart at noen av de som roper høyest hurra for hvor bra serien er samtidig er så raske til å fnyse av dem som er uenige. Jeg syns jo det er de ulike meningene her som er så vidunderlig, hvor utrolig forskjellig folk opplever og tenker om de samme tingene. Syns det har vært kjempelærerikt å lese så mye jeg ikke hadde fått øye på selv.

Jeg mener ikke at alle var saklige eller at alle var fornøyde i noen av sesongene jeg har fulgt med på. Men den generelle stemningen var likevel stadig preget av at det fantes folk som sa i mot dem som kom med krass avvisning og bad folk pelle seg vekk eller holde kjeft eller kalte dem stygge ting. De helt drøye kommentarene du skirver om på engelsk har jeg faktisk ikke sett så de kan jeg ikke uttale meg om. Virker veldig merkelig at det slapp gjennom. Antar det i så fall ikke fikk stå oppe lenge?

"Sånn det kunne vært med noen lette grep vært et veldig fint budskap (ikke at Sana skal være muslimsk ambassadør til norsk uvitenhet men at hun ikke må gi opp og gi slipp på vennene sine og tingene som er viktig i livet for henne når hun møter sånt. Hun skal ikke drives bort fra livet sitt bare pga. folk som Sara og PM-jentene"

Håper du er mer fornøyd med det aspektet av plottet nå?

Jeg elsket forresten Evas sesong, den var helt fantastisk. Men ja det er jo ingen hemmelighet at jeg syns alle sesongene er vidunderlige.

267
Oppslagsverk

Jeg elsker at du har et oppslagsverk for ord for følelser på ulike språk! Andre språk kan ha uttrykk for nyanser som vi ikke ser i vår kultur. Har du laget dette oppslagsverket selv, eller er det mulig å oppdrive noe sted? 🙂

268
#teamtruelove

The book of human emotions / Tiffany Watt Smith. Det er kjæresten som har kjøpt det, faktisk.

269
Jämtkalle

Klok kjeresta du har!
Blir litet fattigt säga "jag älskar dig"
hela tiden i vårt kalla Nord!

270
#teamtruelove

Fint skrive, veldig enig ? Kanskje poenget er at vi skal føle oss like frustrerte og utenfor som Sana gjør?

271
Pilko

Ja, og kanskje hjertene forandrer seg også til å bli hele hjerter, ikke bare et tomt skall (altså de grønne, tomme hjertene) Vi må til og med jobbe for å få gitt peace-tegn når vi vil like et klipp eller kommentar

272
#teamtruelove

Å ja! Ja. Peacetegnet. Vi må jobbe for alt. Det tvetydige tegnet forresten. Peace eller Victory?

273

Chris : " Det hatet forsvinner det. Det er borte i morra det."

Haha, jeg dæver ?
Chris er en god venn, Sana prøvde og si noe, men de andre bare ignorerte henne. Chris var den eneste som ble igjen og faktisk hørte på Sana.

274
Alkohyl

...ja, men bare fordi de trenger spleisepenger på 6(!) liter alko til Eva. Ikke fordi hun senser at Sana trenger en venn. Hun ser etter de andre, hun vil bort fra situasjonen, glemme hele greien. Dette går ikke bra.

275
Pilko

Hun viste seg vel ikke som en veldig god venn. Stilte ingen oppfølgingsspørsmål om hvorfor Sana gjorde det

276
Thea

Tror Ikke det var så viktig for Chris hvorfor Sana gjorde det, bare å støtte henne og berolige henne, selv om hun ikke vet helt hva hun skal si. Synes Chris var en veldig god venninne! ❤️

277
Jämtkalle

Vilken duktig skådespelare Chris är!
Väldigt bra i den här scenen.

278
Chris and Sana

BEST BUDS! <3

279
Jada

Nei

280

Så nu vet vi i princip Eva och Chris fall från trailern.
Chris pga att hon vetat om att det är Sana bakom kontot och inte fört de vidare till de andra tjejerna. Evas fest kommer gå åt skogen. Förmodligen kommer sanningen fram där.

Men Eva kommer självklart förlåta Sana. Hon har ju förlåtit Isak och det han gjorde var direkt riktat mot henne och Jonas. Men det lär vi inte få se förrän sista avsnittet

281
Sanasol

Pointen er jo ikke kun at Sana skal få sagt at hun stod bag Saranors2, det vigtigste er at hun få gjort de andre i stand til at forstå hvad der drev hende til at gøre det hun gjorde. At de endelig ser Sana som den hun er på godt og ondt. Det er sigende i dette klip hvordan hun kæmper med at få det sagt og hvordan hun som så mange andre gange totalt bliver ignoreret. Hun misser momentum, men Chris og Isak ved det nu og mon ikke hun trænger igennem til de andre. Håber blot hun selv får gjort det.

282

Snälla undertexter!:)

283
Maria

Lugn det kommer. Ge det lite tid.

284
So..

Making it... Really hard for me to empathize with Sana as main right now. Especially if this blows up and affects a lot of people.

285

Really? Hard for you to empathize with Sana?
Sana is trying to come clean, but as usual the girls don´t notice anything she tries to say verbally or non-verbally (I mean, look at that facial expression!). The only one who has ever asked anything this season, has been Noora. I have had a lot of understanding for the girls up till this point, but now I am just tired of how oblivious they can be tbh.
You can obviously tell something is wrong by Sana´s expression here. Even without knowing the entire story like we do.
She tries to tell them, but then Eva just goes on talking about what messages she got from Ingvild and how she could never be friends with someone who makes a "hate account". Eva doesn´t even go saying "sorry, Sana, you wanted to say something before I interrupted you, what was it?". They just get up and leave.
Chris is the one who manages to read her expression and realize she has some "bad news" to tell. Unfortunately, she gives her bad advice, which I really hope Sana won´t follow.
I hope she sticks to her original plan and tells the girls, so they don´t find out another way.

286

I meant to say Eva talked about messages she got from Ingrid*

287
kait

I've seen "ingvild" a bunch of times on the site. Is that autocorrect?

288
Ingvild

It is a norwegan normal name. It is my name too

289
kait

Tack, Ingvild. Hade inte träffat på namnet tidigare, nu vet jag. 🙂

290

I wrote it on my computer, so I cannot exactly blame it on autocorrect. I just got the two names mixed up because they are similar, I think it´s because I don´t hear her name nearly as often as Sara´s and the rest of the girls.

I´ve noticed people mixing up Even and Isak too.. which aren´t really similar names, but I guess when you are quick to write and post, you can make mistakes like that 🙂

291
kait

Thanks. Was thinking at first that it might be a hybrid of Ingrid + Vilde for some reason.

292
Silja

Hvorfor kan hun ikke bare få fortalt hvorfor hun meldte seg av bussen?

Isak har jo allerede tatt på seg skylden for Sana. Han driter i det.

Sana har ingen skyld i at Vilde ble utsatt for dette, det er jo helt dust å ikke sørge for å vite at det var Vilde før de laget den kontoen.

293
Dingo

Nemlig! De kunne ikke vite sikkert at det var Vilde og dessuten er det forskjell på å videreformidle ting noen faktisk har sagt/skrevet (selv om jeg ikke synes det er bra eller riktig å gjøre det), slik Sana gjorde mot Sara, og å finne på og spre ting som ikke er sant om noen, slik Ingrid & Co. gjorde mot Vilde.

294
Luluh

Konfliktsky, alltid glad og morsom.... hva er Chris` historie da? Synd hun ikke får en egen sesong, det er nok mye mer bak den festlige fasaden... og Sana: hun må bare si det!!! Eva kommer selvfølgelig til å tilgi!

295

Jeg tror ikke det er noe bak fasaden. Ingen hjemme der.

296
Natalie

I adore Chris, but that was a hopeless advise! Tell them, Sana, because the truth always finds a way out of hiding!

297
Klipp på fredag - fest og bråk?

Oihoi- da blir det vel fest på fredag der en full Chris forteller de andre hva Sana sa. Eva og Vilde er også fulle og shit hits the fan! Skriking og grining og hele pakken. Kanskje guttene er der og. Kanskje Eva sier noe til Isak. Eller kanskje Sana brister fullstendig og forteller alt. Herregud - dette blir show!