Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

603 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
John

I'm crying

2
Raya

Sana, uansett hva du har gjort, så reagerer du med imponerende integritet! Det viktigste av alt.

3
Ohh snap

Ohh snap? she did it

4
Ellica

Först!

5

Man kan ikke se klippet i DK ?

6

Det er det man får for å ikke gi oss poeng på MGP :p

7
Thea

Haha, vi fikk faktisk 7 poeng av Danmark!

8

Det plejer at komme lidt senere. Også med tekster ?

9

Nu kan man

10
Nordmann

kom deg til Norge da

11
Marcus

Nej, det er lettere forfærdeligt ..... :'(

12
Joonie

i´m in pain

13
Fuck them

Fuck Eva og dem, jeg kan ikke tro de ikke vil høre hvorfor. Og at Noora som alltid hører på hva andre har og si ikke har spurt. For min del, så er det de som har forandra seg. Elsker Chris?

14
Digger Sana, men...

Helt krise å skylde på dem, hva er denne sinnsyke sympatien for Sana? Det rotet her har hun ene alene bydd opp til selv, nå får hun ta konsekvensene.

15
ikke enig

Av og til skal det litt rot til for å rettet på det som ikke er helt slik det burde være her i verden. Vet iallefall at jeg ble relativt opphisset og fikk helt jæ**** sympati for Sana i "Imagine all the people.."-klippet. Ventet på at de skjøgene skulle ta konsekvensene for at de på forhånd hadde bestemt at de skulle skvise Sana av bussen og skjule det for henne, så hun heller fikk infoen som et slag i trynet senere. Selv om Sana angrep det på litt feil måte er hun en bedre person enn alle de jentene til sammen som konstant snakker dritt og fryser ut folk som ikke "fyller kravene". At vennene hennes ignorerer henne på den måten når Sana prøver å gjøre det hun mener er riktig og tydeligvis har null evne til å se noe som helst fra hennes perspektiv er krise.

16
Ekte venner

spør hva som ligger bak. Og tilgir. Nå ser kanskje Sana hvem som er hennes ekte venner.

Noora har vist sitt sanne ansikt denne sesongen. Kjærestestjeleren.
Chris står opp! Respekt.

Resten viser hva de er. Fake.

17
Hæ????

Noora er kjærestestjelen???? William hadda da ingen kjæreste fra før, heller ikke Yousef. Vi lever i et fritt samfunn og kan bli sammen med hvem vi vil og kysse hvem vi vil, så lenge de er ledige på markedet - og det var William og Yousef! Og tror du gutter er helt uten fri vilje og ikke har noe de skulle ha sagt?
Du virker som en fordømmende sjel, en som oppfordrer til hat istedet for tilgivelse og kjælighet. Blir lei meg over sånne som deg. Håper at det er du som er fake, håper at mennesker er bedre enn som så.

18
Erica

Helt uenig

19

Litt å ta i kanskje?

20
Hva med deg selv da?

Hæ: hva med deg selv her nå?

21
Beklager

Ja, jeg var litt fordømmende nå ass..... Jeg trekker siste avsnitt og beklager mitt utbrudd!
Peace.

Men jeg står fast på det jeg skriver om Noora, William og Yousef.

22
Fredstegn.

Måske vi skulle lade være med t lede efter had men se det gode. Jeg er sikker på der nok snart skal blive god stemning i pigegruppen igen. De har trods alt gået gennem mange ting sammen. Når vi liker et opslag her på siden - kommer der ikke et hjerte men et peace tegn - det er nok meget passende for denne sæson

23
Grete

Herregud som det overreageres i denne diskusjonen, og over 800 likes på "Fuck Eva og dem". Mener dere virkelig det? Ikke rart at det er mye krig i verden!
Vi dømmer andre ut fra lite kunnskap, ut fra synspunkter sett fra kun den ene siden, uten kunnskaper om hva de andre jentene egentlig vet, mener og føler (vi har kun Chris' sin mening om det). Og på dette grunnlaget dømmer vi hverandre?! Ingen av jentene har opptrådt slik de burde, thats life! Vi gjør stadig dumme ting, alle av oss! Skriver dumme ting, sier dumme ting og opptrer dumt. Men de fleste av oss lærer av våre feil og heldigvis tilgir vennene våre oss.
Jeg er sikker på at dette kommer til å løse seg og at Sana vil få støtte, nettopp av de vennene flere har kalt stygge ting. Og så vil vi elske dem.

24
Caroline

Helt enig med Grete! ??

25
HannaBC

Er ganske skuffet over utviklingen i denne sesongen. Alt har blitt annerledes og alle personene har forandret personlighet, synes ikke det er troverdig lenger! Hvorfor skal Eva oppføre seg så dårlig mot Sana, og Sara får INGEN reaksjoner? Hvorfor er Noora plutselig så selvopptatt, hun har ikke sagt noe til Sana og det henger ikke på greip? Og hvorfor sier de at de ikke liker Sana så godt lenger? Det ødelegger hele inntrykket denne jentegjengen har gitt oss i løpet av 4 sesonger, at verken Noora, Eva eller Vilde sier noe som helst til Sana? og hvorfor har Sana plutselig blitt litt "weak", det matcher ikke personligheten hennes som hun har hatt hele serien.

26
Følg med

Noora har alltid vært selvopptatt. Du har bare ikke sett det fordi hun har lirt av seg en masse pk-greier og er veldig pen. Hun er fortsatt ikke mer enn 18 år.

27

Noora er ikke spesielt selvopptatt, ikke noe hun utmerker seg som. Hun så Vilde og hjalp henne med tanke på spiseforstyrrelsene. Hun lyttet til Sana og William og tenkte seg om når det gjelder vold og konflikter. Hun har prøvd å ta kontakt med Sana flere ganger i det siste. Måten Sana reagerer på i samtalen der Noora sier hun kanskje skulle konvertere islam, hun smiler og sier Allah ville digget henne, sier mye. Det sier mye. De har et sterkt bånd, respekterer, beundrer og er ordentlig glad i hverandre. Men alle gjør jo feil og det er jævlig vondt når man ikke får til å snakke sammen og er redd vennskapet er i ferd med å ryke. Noora har mange fine sider <3

28
@HannaBC

Ahahaha! Det er jo Nøyaktig sånn det føles for venninnene til Sana?!

29
Missa

Kanskje fordi det er Sanas sesong? Og det er slik hun opplever verden og menneskene rundt seg. Postmodernisme på film.

30
Jämtkalle

Den postmodernismen har ju blivit postpostpostmodernism.
Biter sig själv i svansen och blir
Trump i kubik!

31
Hvorfor ??? ??

Er sana helt uskyldig ? Hadde du bare tilgitt med engang hvis det var en av dine nærmeste venninner som hadde gjort det samme ? ?? synes selvsagt synd på sana ,men hun har dessverre mine skyld i dette selv ?? dette gikk også utover Vilde som kan minste Magnus , hun tenkte ikke så langt før hun gjorde det mot Sara, så dette er dessverre hennes egen feil? Men håper ting fikser seg,er veldig spent på hvordan Julie fikser dette på ca 2 og halv episode ,men du vet jo hvor god hun er ? Hadde aldri tro på at det endte godt i Sesong 3 heller for der var det også mye løse tråder,men det endte heldigvis veldig bra ???

32

Enig

33

Tro om Eva føler seg litt avvist? Ikke bare av Sana, men av alle i gjengen? Det er nesten alltid Eva eller Chris som tar initiativ til å henge, og de andre har mer eller mindre gode grunner til å ikke være med. Eva har vel ikke allverdens selvtillit hun heller, og det må jo tære når alle er for opptatt for henne hele tiden. Og Sana var frekk med den kongle-kommentaren, og hun har ikke vært med på noe Eva har foreslått i det siste. Saranors2 var nok bare dråpen.

34
Missa

Den siste sesongen av SKAM. Og vi bader i SKAM. Store norske leksikon:"En sterkt ubehagelig følelse av å ha vist en nedverdigende side av seg selv, og dermed avslørt seg selv som et mislykket, udugelig eller umoralsk individ. Skam er nært knyttet til selvfølelsen og får en til å føle seg liten, med ønske om å synke i jorden".
Skammens vesen er tausheten. Det som man ikke tør fortelle andre, i frykt for å bli utestengt og dømt. Bli alene og utenfor. Er så glad for at Sana kommer seg opp av synkehullet og bryter tausheten. Bryter ut av skammen, og heller viser tårer, tristhet og mot. Når hun gjør det er først Isak der, og så Chris.
Nå er det de andre som skammer seg og er tause og ikke sier noe. Fordi de ikke har vært der for vennen sin. Og blir påminnet sine egne dumme utsagn og handlinger. Sin egen skam.

Skammen kan fjernes: Ved å snakke sammen og vise ❤️. Give it to us.

35
MAGNET

Vakkert beskrevet!

36

De bør bytta navn på den bussen ass, for er det EN ting som er HELT SIKKERT, så er det at INGEN i den gjengen der er "flawless".

37
Hanna ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Eva, som gjorde en feil i sesong 1, og ville forklare seg til Jonas. Og Noora som også hadde en del ting å forklare til William, men som ikke ville høre. At de ikke har mer sympati for Sana er beyond me.

38
MAGNET

Det er en myte at vi alltid lærer av våre egne feil.

39
?Hustler in Hijab ?

JA! ❤️Chris!
Dette hadde jeg et stort håp om! Takker for denne utviklingen altså. Veldig glad for at Chris viser ryggrad! Det krever nok litt av henne, men det vil hun også vokse på.
Det mest realistiske her ville nok vært om noen hadde ringt eller i det minste sett melding, aller helst dro hjem til Sana. Forstår at de er sure, men ikke at de ikke er nysgjerrige på hvorfor i alle dager hun gjorde noe så idiotisk. Tror det skulle mye til at dette hadde foregått på denne måten i virkeligheten. Uten spørsmål, samtale, oppklaring i det hele tatt...? De fleste er for nysgjerrige til det, og den naturlige sosiale nysgjerrigheten skal til og med raseriet jobbe hardt med å undertrykke?
Men, greit nok - så lenge Chris viser seg å være den jeg trodde skal jeg være mer enn fornøyd! ?

...Puuh. Er glad. Men måtte grine litt og. All denne sårbarheten infiltrerer en stakkars hustler.

40
Skuffa

Er det bare meg som reagerer sterkt på det Eva og de hadde sakt?? Det med at de ikke likte henne så mye lenger! Hva faen, hvilken ting er de å si om en venn de har hatt i 2 år. Synes det var veldig ille at de sa det for sånnt er vanskelig å bygge opp igjen. Altså vennskap. Og må bare si at jeg misliker Eva sterkt nå! Så mye som hun har forandret seg. Noora har også sviktet den siste tiden. Skjønner ikke hvordan de kan si at de ikke liker sana så mye lenger uten å engang har hatt en vanlig, lang samtale med henne engang på et halvt år

41
Luna

Enig. Jag förstår faktiskt inte varför de bara kan strunta i och lyssna på henne. Visst, jag hade varit sur och förtvivlad över om någon gjort så, men aldrig skulle jag påstå att jag inte tycker om hen längre. Inte om man gått igenom liknande scenarion, dvs. Noora och Eva som inte fick förklara sig i första taget när de hamnade i liknande sits. Sana gjorde det för och vissa vilken falsk dritt Sara är, sen att hon inte förväntar sig att alla andra är likadana, är väl inte samma sak.
Förstår inte varför det är Sana som ska ta skiten för detta när hon bara ville visa på hur falsk Sara är utåt? Nej, hon skulle inte ha gjort ett hat-konto utan kanske bara visat för girl squad, men efterklok kan alla vara.

42
Er det så rart ?? ??

Hadde du tilgitt med engang ??? Eva reagerer helt greit , sana som har ødelagt for seg selv ,ikke skyld på alle andre , sana som har dritet seg ut her ass

43
#teamtruelove

Men forresten, at Noora alltid hører på hva andre har å si, det er jeg veldig nysgjerrig på hvor du ser? Jeg syns så ofte hun tar meningene sine og dæljer folk i huet med dem mer enn å lytte. Og at hun har ganske lett for å bli avvisende når noen gjør noe hun tolker som feil. Som å trekke seg fra bussen hvis spons fra Brun og blid, for eksempel.

44
Amalie

Helt ærligt, så synes jeg, at du ("Fuck them") er helt galt på den. Det er med ordene som "Fuck Eva og dem", at tingene eskalerer helt. Hvorfor pege fingre af "de andre", når det er Sana, der er galt på den? Og så kort tid efter? Der er gået et døgn. Selvfølgelig skal de snakke med hende, men SELVFØLGELIG er de skuffede/sure. Prøv at se det fra den anden side. Hvad Sana gjorde var forkert. Og hun indrømmede det alt - alt for sent. Hun havde sine grunde; men det har alle vel, der gør dumme og forkerte ting - det retfærdiggør det ikke.

45

Selv om det Sana gjorde var galt (for det er jeg selvfølgelig enig i at det var) så var det faktisk ikke noe hun gjorde mot DEM. Hvorfor er de sååå sure på noen som viste dem hvor fake Sare har vært? Det skjønner jeg ikke. Hvis vennene mine gjør noe galt, noe som jeg synes er feil gjort mot andre, så sier jeg det til dem og så snakker vi om det. Vi unge er ikke så fjærne som det blir fremstilt her.

46
Jeg er enig med MAGNET

HERREGUD nå er jeg drittlei. Slutt å si fuck Eva og de, og si at de er dårlige venner osv. De andre må få lov til å få en dag på seg til å tenke over det når sana har hatt en uke på seg til å si at det var henne, og sa det til og med med en FEIL??? Sana har faktisk gjort noe alvorlig, på NETT. Er ikke bare bare, og det gikk indirekte utover Vilde. Alle gjør feil, alle er mennesker. Og folk blir såra, og det må være lov! Sana ble jo såra når Noora kysset Yousef, og har avist Noora helt siden da, selv om Noora ikke visste om Sana sine følelser og Sana forteller det ikke engang. Jeg kjenner meg igjen i Eva, når en person gjør noe sånt mot flere i vennegjengen så blir man skuffet, selv om det kanskje ikke gikk direkte utover en selv. Så slutt og lek moralpolitiet i kommentarfeltet, da er dere ikke bedre selv.

47
Tja..

Ja, alle har sine grunde, men forskellen på fremmede og venner er netop, at venner ikke dømmer hinanden. Tror, at grunden til, at alle er så sure på de andre piger er, at vi ser Sanas sandhed, hvilket de andre ikke gør. Vi ved hvad Sana har været igennem, og hvor hårdt hun har haft det. Desuden, så har Sana altså "bare" afsløret Sara i alle de frygtligering som hun har gjort, ja, det var forkert, men alle begår fejl, og Sanas fejl var altså ikke større end de andres...

48
#teamtruelove

Men det er jo ikke det at de dømmer henne for Saranors2 som er der verste. Det kan man på en måte forstå. Det er det at de sier at hun har forandra seg så de ikke liker henne like godt lenger. Og at ingen av dem tok tak i det. Sa fra til henne. Spurte hvorfor. At de egentlig nesten virker likegyldige mer enn såra og sinte? Vet ikke om de har forandra seg, men de har hvertfall forbedringspotensiale så det rekker!

49
MAGNET

Ingen er bedre enn noen andre - egentilig. Det er jo det som er poenget. Vi tenker at vi blir misforstått når noe rammer oss, uten å tenke på at vi selv har et ansvar for å være tydelige og gi den nødvendige informasjonen som trengs for at andre skal forstå.

Sana har oppført seg som en fordømmende person gjennom hele serien. Hun har fordømt i alle retninger og vært kald og bossy uten å selv ha tanker for hva den andre personen har følt eller tenkt. Hun sier hun har vært sånn fordi andre har missoppfattet henne, men ser ikke selv at hun selv ikke har forsøkt å forstå andre eller gjort seg selv forstått.

50
Sana!

Nå må du vanne blomster! Så blir det liv i deg og Yousef igjen!! Du trenger litt lykke!!

51
Jämtkalle

Men Sana har sagt de minnesvärda orden:" Om du inte ens försöker att förstå den du älskar är jag osv".Hon är inte dum-hon förstår mycket väl sndra.Men nu ska hon försöka förstå sig själv och det är minst lika svårt eller till och med svårare.

52
#teamtruelove

@Jämtkalle! Å ja! Definitivt vanskeligere å forstå seg selv! ❤️

53
Chris

Eneste som tar kontakt med Sana. Hun bæsjet litt på leggen i går - men Gud så glad jeg er i henne i dag. Hun og Isak - de er gode venner. Sana, snakk litt med dem. Chris forsøker å få de andre til å komme på møtet. Syns de andre jentene er lite forståelsesfulle nå. Vil bare minne om Eva i første sesong - da hun hadde hukket med Chris - og hun var fortvilet over Jonas som ikke ville la henne forklare.... Akkurat det samme som Eva nå gjør med Sana.
Isak derimot, som burde ha mye mere grunn enn Eva til å bli sur, tok seg tid til å snakke med Sana. Han forsto hva grunnen var, og tilga henne. I tillegg tok han på seg skylden. Det er virkelig en god kamerat det. Et hjerte til Sana, et til Isak og et til Chris.❤️❤️❤️

54
Uenig, blir redd av kommentarfeltet

Altså virkelig folkens? Legge skylden over på EVA fordi hun ikke har svart SANA på timer samme dagen hun får vite noe sykt Sana har gjort, SOM HUN HAR HOLDT HEMMELIG I EN UKE OG LATT ISAK FÅ SKYLDA. Altså folk reagerer forskjellig, og Eva er et godt eksempel på at man kan være opptatt av noe når man står i situasjonen selv, men ikke når noen andre gjør det. Dessuten fikk de vite det i dag, og må få lov til å tenke!! Sana gjorde faktisk noe ulovlig, lage en fake profil og poste private chat-meldinger. Det gikk utover Vilde, hun har avvist Noora uten å la Noora snakke også. Så ikke skyld på EVA når SANA, SARA og de som lagde @ellevillevillde2 er de som har gjort noe galt!! Glad jeg ikke er en eva i vennegjengen til dette kommentarfeltet as jeez..

55
Unnskyld meg, men ingen har lagt skylden på Eva!

Hvor står det at dette er Eva sin feil???
Det som mange sier at de synes Eva burde ha vært en bedre venn - forsøkt å forstå hvorfor ting har blitt som de ble.

56
Jeg mente ikke skylden på den måten

Men at folk skal være sinte på Eva fordi dere føler ikke at hun er en perfekt venninne? Men sara kan gå og sana og alle andre for det dumme de har gjort?? Derfor blir jeg irr over at det er så mye kommentarer om eva. Sorry hvis jeg skrev litt rotete:)

57
Til "uenig blir redd av kommentarfeltet "

Ingen legger skylden over på Eva. Det som blir sagt er at hun burde ha vært en bedre venninne for Sana. Har du hørt ordtaket "elsk meg når jeg fortjener det minst, for det er da jeg trenger det mest". Sånn er det. Litt forståelig at Eva reagerer som hun gjør, men samtidig burde hun ha forsøkt å snakke med Sana for å finne ut hvorfor hun gjorde det hun gjorde.

58
Det er jo det vi skal lære...

Det er alltid en årsak til at vi handler som vi gjør-
Eva gjør det fordi hun husker fremdeles smerten - da hun selv ble rammet av noe av det samme i sesong 1.
Hun følte at Sana overkjørte henne med russebussen og pepsi max gjengen.
Eva ville aldri valgt å være på buss med dem-for mange vonde minner.
Hun gjorde dårlige miner til slett spill og ble med .., så dette.
Men Eva kommer tilbake.Eva kommer til å forstå. Alt kommer til å gå bra!

59
Danskk

Eva har åbenbart brug for at lege Djævlens Advokat efter hun selv gik med dårlig samvittighed hele første sæson. Hun burde om nogen prøve at se bagom Sanas handlinger, i stedet for at dømme på forhånd.

60
Isak

Var ikke Isak LITT med på det også, da? Sana hadde ikke gjort det uten hans "oppmuntring" til å bekjempe drittsnakket. Var bare sur fordi Sana ikke spurte ham først, sa han ... Han hadde vært med på det om han var blitt spurt føltes det nesten som han sa (da de ble bestebuds).

61
ehh nei

Det var han ikke med på. Sana lurte seg inn på PC en hans når han ikke var der. Når det først var skjedd, så sa han ikke tenk på det, jeg har gjort dumme ting selv. Men det sa han først når Sana ba om unnskyldning - så nei han var ikke med på det!

62
MAGNET

Isak la litt opp til det. Slik jeg forstod det da han fortalte Sana om at han hadde snakket med Sara på chat og informerte henne om at Sara baksnakket og var fake. Den episoden innledet han samtalen med å spørre om de jentene hadde tatt fra henne vennene hennes. Så han ville hun skulle gjøre noe med det, men han hadde vel ikke helt tenkt at hun skulle ta bilder av hans chat.

63
@magnet

Helt uenig med deg. Det er fri tolkning å si at Isak la opp til det. Jeg hørte ikke at Isak sa at Sana burde gjøre noe med det.

64
Ueni

Det Sana gjorde var jo utrolig kjipt, i tillegg til at det gikk utover både Vilde og Isak, før hun innrømte det. Så reaksjonen til jentene er vel helt forståelig. Tviler på at de vil nekte å snakke med henne for alltid, men selv hvis de gjorde det syntes jeg "fuck Eva og dem" ikke blir helt rett.

65
Enig

Enig med deg, uenig!

66
Luluh

Syns og det er rart at de ikke er mer nysgjerrige på hvorfor hun gjorde dette... at de er sure skjønner jeg, men de har vært nære venner i snart to år. Da spør man! Ikke bare "vet ikke om vi liker deg lengre, så bye-bye!" ???
Det jeg er redd for er at Sana blir dømt etter en helt annen standard enn alle andre. Enten fordi hun tidligere har gjort seg selv til en moralens vokter, eller fordi hun ikke er "som alle andre"... er det nå vi skal få oppleve rasisme? Som ikke har noe som helst med at hun er en bossy bitch å gjøre. Men som bare har med andres fordommer å gjøre?

67
Solosan

Akkurat det er jeg redd for også. Når de trodde det var Isak var Pm gjengen enige om å ikke si noe til skulen,+ Sara hadde ordnet opp med Isak så det virket greit. Kommer det til å forandre seg når de vet at det er en muslimsk jente som står bak? Risikere kanskje hun lettere å ble utvist fra skolen foreksempel? Jeg sier ikke at det kommer til å bli sånn, men det blir spennende å se hvordan det kommer til å utvikle seg videre. Sana har selfølgelig gjort en ganske alvorlig feil, men den bør ikke veie tyngere pga hvem hun er / eller hvem de andre mener hun er.

68
kait

Jag tror inte Sara var förlåtande mot Isak utan hon menade att om Eva insisterade på att anmäla Ingrid och Lea så skulle Isak också ryka med. Hon hoppades väl på att Eva brydde sig mer om Isak. Anmäler de Sana nu så riskerar Ingrid och Lea samma öde.

69
YousefLovesSana

Jeg forstår egentlig ikke hvorfor Sana skulle måtte si at det var hun som gjorde det til andre enn Olafiaklinikken.

70
kait

Det är väl bara rätt att Sana erkänner? Det var okej med Isak att ta på sig skulden inför Sara och gänget men Sana ska väl inte låta honom riskera att bli utsparkad från skolan?

71
MAGNET

Hun ikke er som andre?
Hun er som andre.

Hun kritiserer andre muslimer for hvordan de tolker Islam. Hun kritiserer andre for hva slags klær de har på (kritiserte læreren som hadde samme skjorte i 2 år). Hun kritiserer folk som ikke tror på Allah og kaster dem ut av livet sitt. Hun har krevet at hennes syn er det riktige og andres er feil, og tror kanskje at andre tenker som henne. Det hun får tilbake nå er det hun selv har sendt ut. Hun har selv valgt å se på seg selv som annerledes, og det kan hun ikke legge over på andres skuldre!

72
Jazzen

"If you're like most people, then like most people, you don't know you're like most people.

73
@Magnet

Sana kritiserer ikke hvordan andre tolker Islam. Hun stiller kritiske spørsmål. Det er noe helt annet. Og det er definitivt noe man bør gjøre, ikke bare med Islam, men alle religioner eller ideologier. Viser jo bare at hun ikke er hjernevasket. Hun kritiserte ikke læreren, men hadde litt gøy med det (Jesus chrisy on a pogostick, hvem i all verden har ikke gjort litt narr av lærerene under skolegangen??). Hun kritiserer ikke folk som ikke tror på Allah, men hun simpelthet spør en frafalt Muslim om hvorfor han ikke tror lengre. Hun kastet ikke Yousef ut i fra livet sitt, men trodde det ville være uforenelig med hennes tro å gifte seg med ham. For henne er ikke dating uten en fremtid et alternativ. Har ikke til nå sett at hun har krevd at hun har rett og andre feil, men hun har stilt spørsmål. Det bør man vel gjøre?

74
@Magnet, du som svarer Magnet

Jeg tror det man ser er at Sana blir holdt til en annen og høyere standard, sånn som Luluh snakker om.

75
Hallo Magnet!

Nå syns jeg du er litt vel hard og fordømmende mot Sana. Hun innrømmet til Isak st hun tok feil angående evolusjonsteorien og homofili. Og hvem har ikke gjort litt narr av en lærer man har hatt.

76
Dette stemmer ikke

"Hun kritiserer folk som ikke tror på Allah og kaster dem ut av livet sitt"- dette stemmer ikke!! Hun har følelser for Yosef-DERFOR sletter hun han, fordi hun skjønner at det ikke kan bli dem, og er derfor redd for å ha han for tett på i livet sitt nå siden der er følelser... Sier ikke at løsningen er å slette noen -men poenget er at hun kritiserer IKKE noen fordi de ikke tror på Allah! Det er vikitg for henne å ha en partner som hun kan delle sin tro med bare. hilsen kristen

77
Pilko

Og her kommer altså Vilde sin "the secret" til sin rett ☺

78
^idiot

Hun har da ikke kritisert noen for å ikke tro på Allah, her trekker du konklusjoner med lyshastigheten. Hun har ikke kasta noen ut av livet sitt heller fordi de ikke tror på Allah, som du ser nå, griner hun faktisk fordi en gjeng som ikke tror på Allah, ikke svarer henne. Og at hun kritiserer kjolen til læreren, hun kom med en kommentar om at det ikke var så hygienisk, har altså absolutt ingenting med religion å gjøre. Her prøver Skam å lære man å ikke trekke konklusjoner, men ser ikke ut som du lærer.

79
Julian

"Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always." -Dette quotet stod paa speilet til Noora i 2. sesong. Haaper hun ikke har glemt det.

80
YousefLovesSana

Bra tenkt.

81
Jämtkalle

Så sant!
Tyvärr verkar det som om Skams fyra säsonger inte räcker för att komma ihåg citatet.Läs kommentarsfältet, rätt elakt mot medmänniskor.Behövs nog tio säsonger till,minst!

82
Kristina

@jämtkalle, måste ju fråga om du kommer från Jämtland, eller vadan namnet?

83
Jämtkalle

Kallar mig Kalle jämt!

84
#teamtruelove

Å, nei jeg håper at det faktisk holder med med bare de tre episodene som gjenstår. Tenk alt som skjedde på tre siste ukene sist sesong?

85
Grunn?

Noora har grunn til å ikke like Sana lenger. Hun ville glede Sana. Sana snerret mot henne av uforståelige grunn litt for mange ganger, da forsvinner tillit og tålmodighet. Hverken Vilde eller Eva vet at Sana skånet dem, at PM gjengen også snakket dritt om dem?

86
Ingi

Enig. Noora har været en god ven, som Sana har disset. Vilde og Sanas forhold har altid været mere anstrænget, men Vilde ved i flere tilfælde ikke at Sana har stillet op for hende. Eva skal nok blive god igen, hun er bare vred. Hvis Sana kommunikerer og åbner op for sine positive sider, og giver veninderne tid, så skal de nok tilgive hende.

87

Men sana har jo aldri gjort noe for å såre dem!! Burde de ikke i det minste høre på hva hun har å si?!
- Sana gjør alt hun kan for å ordne opp nå
- Chris overasker
- Noora skuffer meg
- Eva...Alle kjenner en som Eva, som bare hører og prøver å forstå når hun selv har bestemt seg for de. Som dramatiserer og dømmer og surer seg. Hun står sikkert i spissen for alt Chris sa de hadde sagt, Eva er Skarp, brå og utrolig bestemt. hun Kan klare å vende de andre mot sana...
- Vilde er jeg spent på

88
Vilde

Teori: Jag tror det kommer bli jobbigt för Sana imorgon om hon möter alla samtidigt och det urartar på något sätt. Jag tänker att Sana kanske svimmar (också pga att hon inte kommer att ha ätit eller druckit något). Då tror jag det är Vilde som kommer till och lyfta och bära fram Sana (som Sana gjort tidigare med Vilde i Herlig er jorden-klippet).

89
Tilde

Sana er helt uskyldig i hva som skjedde med Vilde. Det er ikke Sana sin feil sted pepsi-max opprettet den kontoen uten noe som helst bevis.

90
@Tilde

Jeg er absolutt enig! Det er ikke Sanas ansvar hva PM jentene gjorde mot Vilde. Hun har ikke foreslått det, tvungen dem til det eller selv a.) skaffet seg materialet de la ut eller b.) lagt det ut. Sana er kun ansvarlig for det hun har gjort mot Sara, ikke Vilde.

PM jentene må ta ansvar for hvordan de selv reagerer og handler. De kunne enkelt ha ventet til de viste sikrere hvem som hadde gjort det eller spurt Vilde. Hvorfor er det ingen som snakker om hvor dårlig Ingrid og co er på kommunikasjon? Istedenfor gjør de som de gjør. Jeg tror det var fordi mistenkte var nettopp Vilde. De har aldri likt henne, det senker terskelen for å hevne seg og terskelen for hva som er akseptabelt. Legg merke til hvor ulikt de reagerer på når den mistenkte er Isak kontra Vilde.

Hvis Olafklinikken bare skal la dette gå utover Sana tror jeg de trenger å ta noen runder med seg selv for hvorfor de behandler Sana og PM-jentene så ulikt.

91
Ikke helt enig der

Sana må ta noe skyld der også ,så lenge hun lagde den kontoen til Sara! Skjønner godt jentene reagerer med sinne,men går helt sikkert bra til slutt ❤️❤️ Ikke si at sana har 0 skyld for det blir for dumt ??

92
Uenig

Uening med deg asså. At noen velger å svare hat med hat er aldri greit, å at Pepsi max gjengen velger å lage med konto om Vilde (I tillegg før de hadde konkrete bevis på at det var henne) er IKKE Sana sin skyld. de kunne tatt det opp med Vilde hvis de var så sikre. De er like dårlig selv når de velger å besvare hat med hat.

93
Eva da?

Hvorfor skal hun tilgi? Sana har jo ikke gjort henne noe. Var det noen som burde være sure så var det Vilde og Isak. Og Isak har vært en kjernekar - best bud - og tilgitt Sana. Men, Eva derimot - sur som ei padde.

94
Ikke "sur"

Eva er ikke "sur", hun er indignert. Poenget er ikke om noe er blitt gjort mot henne. Hun er opprørt fordi hun mener Sanas handlinger sier noe veldig dårlig om hennes karakter. I motsetning til pepsimax har Eva en viss standard for hva slags folk hun vil være venner med. Det sier i utgangspunktet noe bra om Eva, men hun burde ikke dømme før Sana har fått forklare seg. Såpass burde hun ha lært av egne feil.

95
Indignert...

Okey, hvis Eva er så indignert burde hun i det minste ha forsøkt å forstå hva som fikk Sana til å handle som hun gjorde. Og hvis hun har en viss standard for hvordan folk hun ønsker å være venner med, ville det ikke vært naturlig at hun først gikk litt i seg selv? Slik hun opptrer nå har hun på en måte dømt Sana før de har fått snakket sammen. Det er ingen bra egenskap. Forståelig at hun opptrer som hun gjør, men når hun først legger opp til en viss standard på venner burde hun gå foran som et godt eksempel selv.

96
Gamla

Lurer på når/om det andre grumset kommer opp? At de skrev kontrakt på bussen uten Sana, og førte henne og venninnene hennes bak lyset. At de hadde bestemt å kaste Sana av bussen?
Og at russebuss kanskje var viktigere for Sana enn for noen av de andre!

97
Enig

Eva ass, sier bare drit og dra på en regnværsdag. Har ikke mye til overs for henne nå. Skal plutselig være moralens vokter nå. Hun som hadde null forståelse for at Jonas ikke orket å snakke med henne med en gang etter at hun hadde rota med Chris i sesong 1. Som sutret, at hun måtte jo få forklare han hva som hadde skjedd. Nå er hun lissom dødelig fornærmet.
Nei Eva, bare drit i. Hadde håpet at Eva hadde vist at hun hadde vært litt mere som Jonas var for Isak i høst. Men, så langt skuffer hun. Håper virkelig hun kommer på bedre tanker.

98
Kanskje det er noe vi kan lære av det?

Er ikke uvanlig at når folk står i en situasjon selv, at da skal de ha det sånn, men når noen andre gjør det samme/lignende ovenfor dem blir de forbanna. Som når hun selv var utro og ville forklare men ikke ville gi Jonas tid, og ikke lar Sana nå. Sånn er MANGE folk jeg kjenner, og det er kanskje det Andem prøver å få frem? Uansett så er det gått et par timer, og syntes det er urettferdig at dere skal la EVA bli den sorte fåren, når hun ikke har gjort en shit galt. Sana er den som har dritii seg ut, og Pm-jentene. Ingen andre.

99
For å si det med Evas egne ord

Eg aner ikkje ka som foregår i hodet honnes. Eg trodde jo hun hadde forandret seg!

100

"Sur som ei padde" er det BEDSTE udtryk jeg har hørt i lang tid!

101

PAdder er da ikke sure de✌?

102
Uttrykket

Du har vel hørt uttrykket paddesur...

103
Men?

Moralen til Eva er vel ikke så ulik Sanas: Ikke sleng dritt bak noens rygg på den ene eller andre måten.

104
Men men??

Moralen til Eva er vel ikke helt der oppe når det gjelder å ikke slenge dritt bak ryggen til noen nå, ettersom de åpenbart prater bak ryggen til Sana om at de ikke liker henne lengre i stede for å prate MED Sana?

105
Enig ass

Eva er ikke så mye bedre hun heller

106
Chris - glad i henne i dag

Eneste som tar kontakt med Sana. Hun bæsjet litt på leggen i går - men Gud så glad jeg er i henne i dag. Hun og Isak - de er gode venner. Sana, snakk litt med dem. Chris forsøker å få de andre til å komme på møtet. Syns de andre jentene er lite forståelsesfulle nå. Vil bare minne om Eva i første sesong - da hun hadde hukket med Chris - og hun var fortvilet over Jonas som ikke ville la henne forklare.... Akkurat det samme som Eva nå gjør med Sana.
Isak derimot, som burde ha mye mere grunn enn Eva til å bli sur, tok seg tid til å snakke med Sana. Han forsto hva grunnen var, og tilga henne. I tillegg tok han på seg skylden. Det er virkelig en god kamerat det. ❤️❤️❤️ Tre hjerter - et til Sana, et til Chris og et til Isak

107
Idis

Men hvorfor er Eva den som er så sur egentlig?? Virker som alle skjønner det, utenom meg..

108
fordi hun er et menneske?

Hun ble såret over å få vite at venninnen sin kunne gjøre noe sånt og la det gå utover vilde, og la isak ta skylden? Vil du være venn med en sånn? Nei, gi hun tid til å tenke så prater de og ordner opp. Sana hører jo ikke på Noora når Noora prøver å muntre eller fortelle henne ting heller, sååå..

109
Jeg skjønner det ikke

Ingen ide om hvorfor Eva plutselig skal ha en mye bedre grunn enn alle andre til å være sur.
Jeg skjønner at de kan være skuffa over Sana, men ærlig talt .... Sana har vært venninnen deres lenge, de burde i det minste tatt seg bryet med å snakke med henne og spørre hvorfor hun gjorde det.

110

I sesong 1 ble det fortalt på internett at Eva var utro mot kjæresten Jonas, så nettmobbing er nok et sårt punkt.

111

Og den som fortalte det, det var Isak. Isak visste også at Jonas ikke var utro mot Eva, men lot henne tro at han drev på med Ingrid igjen. Og Jonas løy for Eva og sa han ikke var hos Ingrid da han var hos broren hennes og kjøpte hasj. Så Eva blir skuffa og sint av at venner går bak ryggen hennes

112
Kanskje fordi...

Eva aldri har gjort feil i sitt liv, lzm..?..Men noen folk er jo sånn...

113
jesuisvilde

Måske Eva bliver trigget af bagtaleri og mobning på grund af alt dramaet mellem hende og Ingrid i sæson 1?

114
Aner ikke

Kongla, kanskje?

115
Noora ved ikke en dritt

Jeg tror ikke at Noora ved besked. Hun har formodentligt meldt sig ud af gruppen dengang hun meldte sig ud af bussen. så måske hun først får kendskab til det på fredag. Nægter at tro, at Noora ikke vil være der for Sana

116
Noora vet en hel masse dritt

Meldingen i Flawless gruppa var sett av 25, og de var 25 på bussen. Så Noora har sett. Noora så også at det har blitt prata dritt om Sana, men spurte henne ikke hvordan det gikk med henne. Noora så når Sana sendte melding og spurte om de kunne møtes (til alle jentene), men hun overså Sanas forespørsel og spurte Vilde hvordan det gikk med henne og Magnus.

117
Dårlig samvittighet kanskje...

Siden hun innerst inne forstår at Sana er forelsket i Yousef. Og at hun nok en lang har tatt en gutt som en annen av jentene var forelsket i.

118

Det var nog bara en kyss. Yousef ser inte nykär ut i Hey B-videon (han ser ledsnare och ledsnare ut över tid).
Tror inte att han är kär i N.
Noora har nog dåligt samvete för att hon innerst inne vet att S är kär i Y och hon utnyttjade sin starka sida (att hon är snygg) när hon var desperat.
Tror inte att Noora är kär i Y heller men jag tror att N känner sig sviken av S. Hon litade på S men S öppnade sig inte på samma sätt... men idag så... tror jag att Noora, Chris och Vilde kommer till sans. Eva med men det tar någon dag till.
Man står bakom sina vänner. Så är det bara!!

119

Dette gjoer vondt. Sana har viklet seg inn i problemer og ensomhet, hun har ikke greid aa kommunisere med sine venner. Men... De straffer henne hardt! Mye hardere enn naar de andre har gjort feil. Det er ikke rettferdig. Vi alle gjoer feil. Og Pepsi-Max gjengen har jevnlig spent ben under de andre jentene.

120
Lars

Sana virker helt dysfunksjonell. Hvordan har hun blitt slik? En tragedie!!

121
Noora og Yousef

Jeg har mistanker om at det ikke er noe mellom Yousef og Noora! At Yousef egentlig liker Sana, og at Noora vet det fordi Yousef har betrodd seg til henne.

122

Hvorfor kyssede de så?

123
Jeg tror ikke noora visste det

Trist at hun blir beskyldt for det ??men tror heller ikke at hun er forelsket i yousef , men bare liker han veldig godt ? Og kysset tror jeg kun noora gjorde pga William hadde fått seg dame ! Gooo yousana

124
Troa på Yosef

Nei, nei! Det er ingenting mellom Yosef og Noora. Noora prøvde jo å finne ut om Sana likte han for å hjelpe han! Etter at Noora i sin fortvilelse kaster seg over han på syng forklarte Yosef henne at han liker Sana men at han var usikker etter unfriendingen. Etter basketscenen ble Yosef ennå mer usikker og gikk for å få hjelp av Noora. Hun spurte Sana: Liker du han? Er du sikker? Noora opplevde Sana som kald og avvisende. Også litt av grunnen til at Noora synes Sana har forandret seg. Den tøffe masken til Sana skaper bare misforståelser og det er viktig at jentene snart skjønner hvor sårbar Sana er!!

125
Hvordan vet du det ??

Håper jo ikke det jeg heller,men har jo nesten ikke sett yousef siden episode 6

126
kait

De var 25 på bussen och det finns en poäng med att de har visat att 25 har sett meddelandet (ska egentligen vara 24 då den som har skrivit inte räknas). Noora har läst.

127
Magnus kanskje

Magnus kanskje, som Vilde har lagt til?

128
Magnus ja!?

Haha

129
Noora

Håpar du har rett i at Noora ikkje veit, viss ikkje synest eg ho oppfører seg aller merkelegast no... Men er det ikkje naturleg at ho er med i chat med Chris og dei då? ??

130
ja fuck you

Det er Noora og Yousef skyld.. de kysset..

131
Slutt og gi all skyld til noora og yousef ??

Sana må åpne munnen sin !! ?

132
Hun visste ikke

Sana fortalte aldri noora eller jentegjengen om yousef, så noora har ikke gjort noe gærnt egentlig.

133
I alle

Så leit at ingen av dem (utenom Chris) prøver å skjønne hvorfor hun har gjort dette. Dette var vondt å se, men go Sana for å legge alle korta på bordet og for å stå for dine feil. Du inspirerer enormt, jeg tar dette til meg

134

Enig! Venninder er venninder og står sammen - også selvom en av dem har lavet noe dritt

135
Det ordner seg nok

Chris + Sana = alterlove

136
Det ordner seg nok

Men de har rett til å være skuffa, de fant det jo nettopp ut! Og tror dem også er sjokka fordi sana gjorde dette uten dem. Men de blir nok gode venner igjen<3

137
Jag hoppas du har rätt...

...men jag är orolig för att det inte ordnar sig. Tänk om Sana försöker ta livet av sig (samma som Even). Det är kanske det som hans näsblod i trailern symboliserar, att Sana hanterar problemen på samma sätt som han. Att hon enligt de andra förändrar sig och börjar göra en massa "random" saker, och nu känner hon sig helt ensam och övergiven... JAG KLARAR INTE DETTA!

138
YousefLovesSana

En muslim tar ikke livet av seg. Det er forbudt i religionen. Uansett er ikke dette en slik situasjon. Sana er bare lei seg.

139
? Hustler in Hijab ?

"En muslim tar ikke livet av seg. Det er forbudt i religionen" ER DU SERIØS?
Hadde det ikke vært et så alvorlig tema, skulle jeg nesten ofret dette utsagnet en liten latter. Er du av dem som mener at en muslim ikke er homo, også kanskje? En muslim sånn og sånn. Det er så tåpelig. Så fryktelig begrensende for muslimer med slike holdninger. Kvitt deg med dem. Det der holder bare ikke vann!
Det er dessuten livsfarlig å spre slike holdninger. Hva skal en alvorlig deprimert muslim tenke? Det er mennesker vi snakker om! Ærlig talt.
Tenk deg om.

140
@Jag hoppas....

Nei, det tror jeg nok ikke kommer til å skje. Men nå skal vi kjenne på Sanas følelse av å være alene, og den er forferdelig, særlig når du vet at det er fordi du har gjort noe dumt (og også noe som egentlig er helt "ute av karakter" også... Sana er jo ikke sånn og derfor føles det ekstra hardt nå. Sara derimot har det jo tilsynelatende strålende for hun har alle jentenes støtte (kan det virke som)... Her er masse å lære om mye. <3

141
#Geossettlyckligtslut

Snälla ni skapare av SKAM, gör så att det ordnar sig för Sana och alla andra i SKAM! Gör så att Sana får sina vänner tillbaka och att Sana och Yousef blir lyckliga tillsammans. Vi behöver ett lyckligt slut på allt det fina som Skam har gett oss!

142
#Geossettlyckligtslut

✌️?

143
Julie

Hvordan kan Sana bli pushet ut med en gang, mens VILDE som har kalt Eva "slutty" og generelt sett vært ganske tankeløs, kan komme unna med alt bare fordi hun er Vilde? De har jo tilgitt henne tusen ganger. Dette er så urettferdig mot Sana.

144
Vilde

Vilde har jo ikke bare blitt godt behandlet av venninnene, ofte blir hun ikke hørt. Men for all del de pleier å ta vare på hverandre 🙂

145
Frida

Det er jo fordi vilde er åpen og tankeløs og naiv. Sana blir sett på som sykt gjennomtenkt, rettferdig men også litt dømmende og holder alltid alle kort tett til brystet. Du blir mer skuffet over et svik fra noen du føler "vet bedre" enn av et fra noen som du vet er sånn.

146
...!

Forstår stadig ikke hvorfor de ikke har talt med hende for lang tid siden.
Ved nogen sikkert tænker, kliche kliche, men det her er bare når piger er værst. Sorry men sandt. Jep, er selv pige.

147

Snufs. Gode Chris. Håper de andre blir nysgjerrige på hva som gjør at venninna har forandra seg. Sana❤️

148
Sana

Sana har vært rar og sint og bitchy i hele sesongen - etter at hun fant ut at forelskelse i en ikke-retttroende var negativt og derfor begynte å søke innover til hennes "egne verdier"... Det er så uendelig trist at når smarte folk skal prøve å følge regler, ender det ofte opp med at man mister varmen og kjærligheten. Been there done that... La fordommene falle, Sana, og sett deg selv fri!!

149
Liss

Hun er fryktelig kald! Huff!!

150
Eh... nei?

Da tror jeg vi har sett forskjellige sesonger. Sana forandret seg når ting begynte å bli vansklig. Før det så vi da heller en mykere og mer smilende Sana enn ellers.

151
Ikke kunne gifte seg med Yousef...

Ja, og det begynte å bli vanskelig for Sana allerede der. Men: Det er nok vanskelig for ikke-religiøse å forstå hvor vanskelig det er når religionen din setter grenser som du selv finner urimelige... Og knuser drømmene dine...

152
Religion og valg

Det er aldri religion som setter grenser. Det er alltid ens eget valg.

153
Søs

Helt enig. Det er svært for ikke-religiøse at sætte sig ind i, når religionen sætter grænsen. Var selv meget religiøs på gymnasiet, hvor jeg ikke talte med andre om mine crushes. Folk troede, jeg var meget kysk/ikke kunne forelske mig, mens jeg fik hjertet knust.
I et langt tidsrum var jeg meget vild med en rigtig sød dreng i min klasse. Han var ikke religiøs, men var utrolig klog, sød, skøn. Han havde fanget det og synes også jeg var sød. Men da han en dag lagde an på mig (på en sød, stille og rolig måde - ikke festagtig), afviste jeg ham, fordi jeg ikke kunne overskue at præsentere ham for familien... og jeg tror ikke, at han helt ville kunne overskue alle de snakke om grænser, som min far ville tage med ham. Så får at skåne ham og mig, blev det ikke til noget.

Denne sæson er første gang, at jeg føler, at jeg kan genkende en del af min gymnasietid. Nogle gange har jeg været træt af Sana. Som når hun ved alkohol ikke er tilladt i hjemmet, og hun ikke siger fra, selvom man kan mærke, hun har lyst til det. Der kan man mærke, at hun er en usikker pige, som faktisk går langt for at passe ind.

Men altså. Senere i mit liv forlod jeg religionen og er nu ateist - men med en enorm forståelse og accept af religion. Og jeg ser ofte at ikke-religiøse kan have svært ved at forstå religiøsitet. Som at man ofte kommer til at gå imod sine egne behov for at opfylde religionen, men når man holder af sin religion, gør det ikke så meget. Så får man nogle andre behov opfyldt. ❤️

154
Orda

Tack för att du delar med dig ❤️

155
#iamsana

Nå må da vel bunnen snart være nådd? Hvor mange ganger skal vi måtte se henne gråte? ? Godt å høre at hun prater med Chris, og så har hun jo Isak, men likevel, dette gjør vondt! ?

156
Sikkert ikke nådd bunnen ennå?

Vi har jo 3 episoder igjen

157

En håpløs sesong!

158
Anna

Det er helt naturlig å reagere som de gjør. Sana har gjort noe dumt, og resten kommer til å komme til henne etterhvert, når de har fått tid til å "fordøye" og tenke nærmere over saken.
Dette ordner seg til slutt - det gjør det alltid.

159
#teamtruelove

Gode, gode Chris. Som faktisk ikke dømmer Sana. Og som så gjerne vil skåne henne. Og modige Sana, som endelig har funnet tilbake til seg selv, og insiterer på å få høre sannheten.

160
Charlotte

Jaha, nå er jeg omsider også blitt en a de som skriver hva slags klipp jeg vil ha. Aiai. Jeg vill ha et klipp hvor vimsete, blide og rare Chris setter resten av jentene fullstendig ut da hun kjefter på de for at de ikke er der for Sana og for at de ikke vil på bussmøtet. Jeg vil ha en solid speech for Sana fra Chris!<3 (Ai, nå er jeg for engasjert i denne seien,ass.)

161
tunfisken

skulle gjerne hatt det fra Chris jeg også, men mistenker at vi ikke får det...kanskje de kommer - de er vel litt nysgjerrige? Håper Noora Be Kind Always våkner nå, og skjønner at Sana trenger henne på det bussmøtet..Ellers så håper jeg egentlig at det kanskje kommer støtte fra helt uventet hold..? Vilde?? eller hva med Sara - hun bør jo ha lært noe nå??? jeg håper hun kan få lov å vise seg fra en sympatisk side også innen sesongen er over, ingen er vel bare kjipe..Litt som at i denne sesongen er Sara og PM-jentene den store stygge ulven, mens i sesong 3 var det Sonja. Og Sonja viste seg jo helt til slutt å være en ok jente som bare brydde seg om at Even skulle ha det bra.. Går vi i samme fella på nytt og tror at Sara&PM er bare kjiipe? Kanskje alt de bussgreiene er misforståelser..? Har Sana egentlig sjekket den kontrakten som Sara sendte den gangen? Jeg håper det bussmøtet er Sanas bunnpunkt - og at det deretter bare kan gå en vei - oppover..vi trenger det! men Exper5 lurer i bakgrunnen, så kanskje enda mer må skje før det sakte bygges broer mellom alle de ensomme øyene som misforstår hverandre?

162

Ej ja!

163
#teamtruelove

Nei! Det er du ikke! Og nå ønsker jeg meg det samme.

164
#teamtruelove

Men nå er jeg helt enig med deg Hustler in Hijab. Nå har jeg fullstendig mistet tålmodigheten med dem. Eva. Vilde. Noora: Dere må ta imot henne når hun faller!

For svingende.

165
?Hustler in Hijab ?

Yes! Noen er helt enig med meg??
Dette er min dag føler jeg. Og alle er triste - mens jeg er overlykkelig fordi jeg ser ut til å få rett om Chris?

"Bedre med en real venn med usikre råd,
Enn en skråsikker duste-squad"
-HiH.

166
#teamtruelove

Jeg tror forresten ikke du fikk sett det lange svaret mitt til det lange svaret ditt på Utvist.

167
? Hustler in Hijab ?

Skal se om jeg finner det... Har dårlig oversikt over hvor jeg har skrevet, beklager.
Ser ut til at det er litt kaos med kommentarfeltet i dag også. Virker veldig dårlig her hos meg i alle fall. Dumt.

168
Jente 18

Var det Eva og de som sa at sana hadde forandret seg eller var det Sara og den gjengen der som hadde sagt det?

169
Eva og de

som sa at Sana hadde forandret seg og at de ikke liker henne så godt lenger 🙁

170
Men en ting jeg har lurt på en stund, Sana...

Hvorfor offentliggjorde du ikke bare det som sto om deg i kontrakten? Du hadde jo fått den på mail... (Skjønner ikke helt hvordan det der foregikk. Skrev Sana under uten å lese? Var hun ikke med? Hva stod det egentlig..?)

171

Sana fick bara en kopia på kontraktsförslaget... Hon har inte skrivit på någonting alls. Sara skrev på kontraktet "för bussgänget" men sedan hade pepsimax gänget både betalat för bussen och skrivit på kontraktet. därför skulle de kunna kasta ut Sana.

jag tror, och hoppas, att bussen kommer gå sönder och att pepsimax blir sittande utan buss medans girlssquaden kör Sanas pappas gamla bil och har super kul tillsammans!
Var snäll, alltid!

172

Hva mener du med hva som stod om Sana i kontrakten? Tror ikke det stod noe som helst der som har med dette å gjøre.

173
kait

Hon fick en kopia på kontraktförslaget på mail. De skulle träffas med Mari måndagen efter Syng för kontraktsmöte men sedan fick ju Sana veta att Sara redan hade skrivit på kontraktet före Syng. Behövdes ju inte Sanas underskrift för det.

174
Er vel helst...

Eva som snakker for tiden - Og Vilde. Mens Noora er litt mer distansert og funderer. Og Chris - happy go lucky - lurer på hvordan ikke alle bare kan være venner igjen.... Eva irriterer meg så grenseløst om dagen! Høylytt, dømmende, liksom-omsorgsfull, men hører bare sin egen stemme....

175
Eva!

Helt sikkert

176
Manehya

Sara

177
Jente 17

Eva og de hadde sagt det.

178
sana

Eva og gjengen hadde sagt det i den chatten de nå har uten Sana

179
Jente 12

Eva og dem:(

180
Sinus

Det va Eva og de som sa det ja

181
Skamfan

Snälla nrk släpp gro låset så jag kan se klippet från Sverige. Kan inte vänta till på lördag ????

182
Maria

Sök annars på Isak+Even på Twitter, där ligger alla klipp och översättningar.

183
Maria

Lugn, det brukar ta en timme bara.

184
Tålmodig svenske

Imponert over din stoiske ro. Jeg holdt på å gå på veggen for et par uker siden da klippene ikke samarbeidet fra samsungmobiler. En time *bare*?! 🙂

185
Nina

Jeg skjønner ikke hvorfor Sana er den som skal ta støyten her. Det er tross alt SARA som har vært bitchen her!!! Sana reagerte på akkurat samme måte som enhver person hadde reagert på!!! Faen ass!!

186
Aurora

Håper virkelig ikke at "en måte som enhver person ville reagert på" for deg er å ta snikbilder av chatten til en uskyldig venn, også poste det på en anonym Instagram konto? Da lurer jeg virkelig på hvordan du og de rundt deg reagerer på ting.

187
Det er ikke bare at Sara er kjip. Folk har kort minne om PM-jentene

Flere av PM jentene hadde jo gått i lag om å hive Sana av bussen. Sara har kanskje eller kanskje ikke lurt både Marie og Sana ved kjøpet av bussen. Vi kan krangle om hvorfor, men de var islamafobiske om det på jentedoen i det Sana overhørte.

Vet mange nå har sugd opp Isaks unnskyldning for det, men det er påfallende at det er bare Sana som ble planlagt hevet av når de snakker sånn om det. Og, jeg må spørre. Hvordan har Sana vært så "bossy bitch" (BTW er sexistisk både i å kalle hun bitch og i å kode bossy som negativt) mot PM? Og hvordan gjør det plutselig det greit å hive henne av bussen for? Legitimerer det virkelig PM jentenes oppførsel? Og apropos det, vae hun så fæl på det bussmøtet? Sånn virkelig? Er det det som er å være "bossy bitch"?

Føler folk har blitt blinde på alt Sana har gjort siden at de ikke ser/glømmer det PM jentene har gjort.

Det er en syk teit dynamikk valgt for dette temaet og med de elementer som har blitt dratt inn.

188
Sana ftw

Synes det er et godt spørsmål det med at Sana er ''Bossy bitch''. Ser virkelig ikke hvordan hun kvalifiserer til å bli kalt noe sånt. Bossy? Ja - hvem andre av jentene prøvde å steppe opp og få ting gjort? De visste de ikke hadde penger til bussen, og hadde ikke Sana spilt høyt som hun gjorde så hadde det ikke blitt noe buss. At hun overkjørte de andre jentene ved å slå seg sammen med PM gjengen? Altså, om de andre var så motstandere av det, hvorfor sa de ikke bare nei? De kunne bare trukket seg ut. Jeg så ikke at Sana trua de til det. Skulle de ha bussen så var det alternativet. Kuppa bussjef rollen? PM jentene hadde aldri akseptert Vilde som bussjef. Uten å kreve det så hadde de vært der kun på PM jentenes nåde. Tror heller hun stilte det ultimatumet for å sikre at jentene hennes var ivaretatt. Meldingen Sana sendte ut om møte var formel, men likevel hyggelig. På bussmøtet lot hun de andre jentene drikke og slå seg løs, selv om det gikk på bekostning av henne. Etter dette skjedde det ikke stort før kvelden på ''Syng''. At det revnet for Sana etter det burde være selvforklarende.
Og - ja, jeg er enig i at ''bossy bitch'' i seg selv er sexistisk. Man ville ikke brukt den betegnelsen om en gutt som hadde pååført seg helt likt.

189

Mycket bra skrivet dessa två ovan!

190

<3 BRA skrivet

191

Hva faen, "Bossy bitch" er ikke seksistisk

192
"Bossy Bitch" er egentlig to i lag og dobbelt så ille

Du har "bitch" som er brukt som et skjellsord for kvinner. Det er hentet fra dyreriket og konnoterer underdanighet, underlegenhet og forakt for kvinner.

Så har du "bossy" (sjefete) som så og si aldri er et positivt uttrykk for jenter. Det kan være en utrolig negativ karakteristikk å få for jenter. Det holder folk nede og stjeler selvtillit. Det er en egenskap som blir fremstilt som negativ hos jenter og holder dem borte fra lederroller og ansvar. Man misliker jo jenter som er "bossy". btw: Jeg anbefaler å sjekke kampanjen #banbossy.

Så er det ingen ting i konteksten som helt avhjelper denne sexistiske grunnlinjen. Det blir sagt om Sana og ikke av Sana. Hvis Sana selv hadde sagt det om seg selv hadde det vært noe annet (hun kunne ha tatt kritikken tilbake og trykket det til seg). Det blir også spesifikt oppgitt som en grunn for hvorfor Sana blir ekskludert og mislikt, som jo nettopp er problemet med å være "bossy" om du er ei jente (du blir mislikt for det).

Kombinasjonen av bossy og bitch fjerner jo også enhver tvil om at det å være "bossy" er noe positive.

Så det ganske sextisk budskap. spesielt for det Sana blir kalt "bossy bitch" for. Altså oppfôrselen overfor PM jentene (der det før insta ikke var så mange udåder).

193

Bra skrivet! Pedagogiskt och välformulerat lyckas du förklara något som dessvärre går många förbi. Genom små (till synes) vardagliga trivialiteter så hålls sexismen mot kvinnor vid liv. Minns Nooras första replik!

194

'Bitch' er et nedladende udtryk for en kvinde, så jo ..? Ligeså sexistisk som'føkkboy'

195
Er ikke enig

While Sara was a gossipy and isn't necessarily a nice girl, what Sana did was childish and caused hurtful consequences to other people. The fake Vilde account the Pepsi girls made was also childish, but at least they published a very clear apology. Sana and all of them will learn from it, that this isn't the way to deal with conflict.

196
Don't agree

The Fake Vilde-account wasn't childish. It was mean. Really mean. And much more so than the fake Sara-account. The revenge was not an eye for an eye... the PM-girls showed their true faces and I hope Vilde realize she is so much better than those girls.

The PM-girls are toxic... as Noora once pointed out. Even their apology is fake.

197
Gamla

Agree that the fake Vilde account was really mean revenge! Considering that everybody seemed to accept their apologies it will be really strange if the same from Sana is not accepted - at least if she explaines why it all happened...

198
svenskdansken

Ikke at jeg synes det Sana gjorde er rigtigt, men hun postede bare en reel konversation, ting Sara skrevet sort på hvidt. Ingrid og dem derimod, postede fake ting om Vilde, digtede op historier, skrev at Vilde havde anorexi på trods at de viste at hun kastet op fordi hun var beruset, og prøvede at slå op hende og Magnus. Deres undskyldning synes jeg også føles rimelig fake.

199

Faen ass -kort og godt.

200
Litt uenig

Altså, det er greit at Sara og de ikke har vært spesielt hyggelige mot Sana, men det er ingen unnskyldning for å lage en anonym hat-konto på nettet! Sånt forsvinner aldri! Sana kunne reagert sånn jeg tror de fleste ville reagert i en sånn situasjon ved å enten kutte de menneskene ut av livet sitt eller ta det opp med dem på en ordentelig måte.

201
Sana gjorde INGET HAT-konto...

Vet du ens vad du menar med "hat-konto"? Det är inget hatkonto att publicera vad andra skrivit så du vet. Den största hataren i dramat är ju Sara själv.

202
sana fortjener bedre

det var ikke en hat-konto da. det var saras egne ord. sana bare postet de. moral of the story: ikke baksnakk andre for du vil bli exposed

203
Angelica pus til "Sana fortjener bedre"

Kunne ikke vært mer enig!! Det var ikke Sana som slang dritt om vennene sine bak deres rygg. Sara burde for pokker meg få høre at det hun har sagt ikke er greit

204
Maia

Det var ikke mye hat i saranors2. Det var å oute en jævlig falsk person. Ellevillevilde2, der snakker vi hat.

205
Silja

Sana har jo bare vist hvor falsk Sara er og advart venninnene mot henne ved å publisere det. Og så får Sara sympati etter å ha blitt avslørt for å ha oppført seg som drittkjerrig, og alle ringer henne og prøver å få snakket med henne. Mens Sana vil ingen snakke med. Enda det hun gjorde ikke er så ille. Og hun har en god grunn, som ingen er interessert i.

206
Kansje

Måske har Sara også en god grund.
Sara får sympati fordi hun viser hun er sårbar og fortæller hvad der foregår. Det gør Sana ikke. Det er det der er forskellen.
Og selvom Sanas grund måske er god, så retfærdiggøre det ikke det hun gjorde. Det var ikke okay. Sara er også et rigtigt menneske, hun er mere end bare falsk.

207
KRISSI

Faen så urettferdig. Sara slipper SÅ lett unna, får tverdt i mot sympati, mens Sana må ta hele støyten. Og det alene, uten at vennene hennes (bortsett fra fine Chris) bryr seg. Jeg er helt enig i at Sana har vært kald og streng og alt det der, men hun har gjort så mye for de jentene. Stått opp og forsvart Vilde når noen snakket dritt om henne bak hennes rygg, støttet Noora. Og hva får hun i retur? Nada. Hun elsker de jentene, men hun har vanskelig for å åpne opp pga tidligere hendelser. La nå Sana få sympati, og la Sara, den virkelige onde, få svi.

208
"Den av dere som er uten synd kan kaste den første stein.."

Tror nok karma biter Sara i rumpa etterhvert. Sana tar i det minste ansvar for det hun har gjort, tviler på om Sara er like tøff.. Vi kan dessverre ikke gjøre noe annet ennnå vente og se, men jeg tror at det vil ordne seg mellom jentene. Håper bare Sana klarer P fortelle de nærmeste venninne hva som ligger bak (drit i å si det til pepsimaxgjengen, de vil trolig ikke forstå allikevel og er ikke nær Sana).
Det er i tøffe tider vennskap får prøvd seg og Sana har ALLTID vært der for de andre. Nå har hun driti på draget og trenger virkelig tilgivelse. Kanskje fallet blir så dypt nettopp fordi hun egentlig er så "moralsk"og sterk.
Det hun har gjort er veldig galt, men hun har gått langt for å skjerme vennene sine og det burde bety noe. Flere av dem har vel i tillegg gjort litt ugreie ting tidligere.. FORTELL, Sana!! ❤️ " ..In good times or bad times I'll be on your side, forever more..THAT'S what friends are for!" (Dionne Warwick)

209
Enig

Ikke sant! Om Sara ikke hadde vært bitch, hadde ikke Sana trengt å legge ut de chattene. Altså, det hun gjorde var ganske unødvendig, men om Sara hadde oppført seg ordentlig og vært hyggelig hadde ikke Sana gjort det.

210
Hm..

Ser at så mange skriver om Sara som bitch osv. Men tenk om det er Sara som stiller opp for Sana på bussmøtet og legger seg flat...? ?

211
kait

Ja, undrar om tjejerna på toaletten bara hittade på och om de till och med visste att Sana var där inne och ville att hon skulle höra. Tyckte det var lite konstigt att de skulle kolla om det var någon inne i båset. Om någon var där skulle de väl ha stängt och låst dörren, nu gjorde inte Sana det för att hon bara skulle tvätta händerna.

Som det är nu blir Sara för mycket skurk liksom. Jag tror att det måste visa sig att vi har varit för hårda mot Sara, att hon är en person som hånar sina vänner via PM till andra men att hon kanske inte har intrigerat för att ta över bussen. Eller att skälet kanske är att hon upptäckte att Sana och vännerna bluffade och att de inte hade pengar till bussen så egentligen borde de inte ens ha varit med och konkurrerat om bussen.

212

Tror nok bussmøtet i morgen kan bli en stor vending. I hvilken retning klarer jeg ikke gjette meg til.

213
Eh... bare nei!!

Enhver annen person hadde neppe laget hatkonto på insta!!

214
Luluh

Jeg er enig i at Sara er en bitch, og hun får ufortjent lite pes for all dritten. Men det er jo naturlig når Sana velger en sååå kjip og feig måte å "ta" Sara på. For det Sana har gjort er IKKE greit!!! Begynner å bli mektig oppgitt av alle som mener at Sana hadde en slags rett til å gjøre dette! Fordi Sara var bitch mot Sana så er alt tillatt, liksom? Hvilken verden får vi da?
Nei, Sana vet at dette ikke var greit, og hun vet at selv om hun hadde sine grunner, så unnskylder de ingenting!

215
Hjerteknus

Sana..herregud.. <3 Sterke,flinke,Sana. Ikke svikt henne nå,plis

216

Osäker på om ni fick meddelandet att geoblockern är på. Vi kan inte se i Sverige.

217
Annika

Ehm va? Jag surfar från Stockholm och kan se alla klipp på skams pr no sida, vi ska kunna se alla klipp från Sverige. Det är nog något fel på din webbläsare.

218
kait

Ibland blir det fel när de först lägger upp klippet. Har också hänt att ett klipp som tidigare har gått att se på plötsligt blir låst.

219
Hvem snakker hun med?

?

220

Chris

221

hun snakker med Chris

222
Tak til Chris

Åh Chris. Nu ser vi hende som den gode ven jeg vidste hun var. Så fint, så fint. Stakkels Sana.

223
from denmark

i can not see the video

224

Åhherremin, for en skuespiller! Dette var vondt langt inni hjerterota...

225
Sana er best

Helt enig! Sana er en flink skuespiller? Fikk tårer i øynene av å se på dette klippet.?

226
Isak to the rescue

Nå trenger Sana sin best bud Isak mer enn noen gang!!! <3

227
Bare rolig

han skal også nok være der. Han vil ikke synes andet end at det var cool gjort. Own up to what you did -og så videre med livet. Nå, var titlen på afsnit 10 sæson 3.

228
Even kunne også hjælpe hende...

Enig.... Og Even kan relatere til det med at miste sine venner (selvom det var ham der træk sig bort). Han og Sana har en masse paralleller, så en snak mellem dem kunne være så fin. Jeg venter spændt

229
Måka

Og sin old bud Chris.
Som sikkert husker godt det de to sammen gjorde mot Jamilla, og derfor ikke føler at Sana har forandra seg så mye i det hele tatt.

230

Så godt at Sana hvert fall har Chris <3

231
De har jo rett

Hun har forandret seg - eller det har hun kanskje ikke.. Hun har alltid vært en litt bossy type. Men hun har trukket seg tilbake og da forsterkes tøffheten hun viser andre. Skjønner godt at de trenger å tenke seg litt om. Hun har ikke bidratt mye i forhold til gjengen denne sesongen, hva går de glipp av om de trekker seg unna...? De ser jo bare hennes tøffe ytre så lenge hun ikke viser de noe annet.

232
Ikke bidratt?

Sana skaffet både bussen og betaling for den. Resten av jente gjengen hadde aldri hat "baller" til å fikse det. Hun har gjorde også en god jobb som buss-sjef. Det var også hun som hadde fylle-fest hos seg til tross for hvordan alle burde ha skjønt at det opplagt var vanskelig for en muslimsk jente. Kan ikke si de andre har gjort så mye.

Problemet er så klart at selv om Sana har vært rettferdig, så har hun vært alt for hard og holdt for mange kort til brystet. Hadde hun vært mer åpen ovenfor vennene sine og litt mykere i kantene så hadde mye gått bedre.

Men så klart man er et produkt av sin fortid.

233
dårlig bussjef

den verste jeg har hørt om

234
Lite omtenksomt

Synes det er trist å lese at noen her synes det er greit å trekke seg unna en venninne utfra at en ikke «går glipp av noe»... Er det slik folk tenker om venner? Hvor ble det av omtenksomhet, omsorg og medfølelse for andre mennesker? En burde ikke bare være venner med noen fordi en får noe tilbake, en bør også være venner i perioder hvor en ikke får noe tilbake, det er nettopp det som er å støtte en venninne. En er der for personen uten å tenke på eget utbytte, uselvisk - er det for mye forlangt?

Syns Eva og co er elendige venninner nå, som chatter med hverandre, og ikke sier et ord til Sana. De fryser henne ut. Dette burde Eva vite alt om at er jævlig kjipt, ref. første sesong - hvor alle også tenkte det verste om henne men hvor hun fikk forklart seg, en story har ofte to sider- det gjelder å lytte til hverandre

235
C.N.

Eva og co fryser henne ikkje ute, dei er kjempeskuffa. At dei ventar med å ta kontakt til det verste sinnet har lagt seg er kanskje lurt, trur ikkje Sana treng ei verbal utskjelling...
Og at dei snakkar med kvarandre er normalt. Vi menneske treng å snakke med kvarandre, ikkje berre for å forstå kva andre meiner, men òg for å drøfte eigne tankar og forstå kva vi sjølve meiner.

236
?Hustler in Hijab ?

Word! Blir varm om hjertet av å se noen ta til orde mot denne holdningen som har vist seg med jevne mellomrom denne sesongen. At det tas for gitt at vennskaps-regnskapet skal være i konstant balanse, og man kun har et ørlite rom for å feile/være dust før det er greit å rasle med den berømte kroken på døra: Skyld deg selv. Greit du har det sikkert vanskelig, men du gir meg ikke nok. Når ble det slik, mon tro?
Så lenge vi er mennesker, ikke roboter, er regelen mer enn unntaket at vi går på en smell. Og hva da? Hvilke typer mennesker ønsker vi å ha rundt oss da?

Og hva går vi glipp av om vi kun omgir oss med personer som gir like mye hele tiden?
Da går vi glipp av varige vennskap, for slike mennesker fins ikke. Hvis de fremstår slik kjenner vi dem ikke særlig godt.
Det blir i så fall en sirkel av brutte eller svært overfladiske relasjoner om vi ikke skal kunne gi hverandre rom for å feile... et rom som er stort nok for et helt menneske. .

Vær der for noen når de minst forventer det, eller oppfører seg kjipt. Det vil de aldri komme til å glemme, uansett hvor hardt skallet er. For de kan stenge inne sine egne følelser, men ikke unngå å legge merke til ord, handlinger og intensjoner som er større og vakrere enn noe de selv forventer eller synes de fortjener.

237
Sarkasme

Ja, når venner "endrer seg" fordi de sliter da bør vi være ekstra irriterte på dem fordi de ikke bidrar i vennegjengen like mye. For ei kjedelig venninne som er så opptatt med å ha det vanskelig liksom!

#sarcasm

238
wmmA

seriøst ass. noen av kommentarene her er helt FJERNE. har dere aldri hatt det vanskelig selv, eller?! nesten så jeg håper noen av dere går på en ordentlig smell, så kan dere se hvor gøy det er å bli møtt med totalt manglende vilje fra deres nærmeste til å overhode prøøøøve å sette seg i deres sko. er du bare venner med noen i oppgangstider, er du faen meg ikke en ekte venn.

239
Sara

Er enig i at Sana ikke er fri for kritikk, men synes den holdningen med å forstå at de "ikke liker henne lenger" er dårlig ass. Sana har gjort noe dramatisk og kjempedumt. Hun har vært der foe jentene i tre sesonger, så hun fortjener venninner som tar et steg tilbake og for kanskje første gang skjønner at de må SE Sana for hun har det ikke bra.

240
Charlotte

Når en venninne forandrer seg skal man være tilstede og spørre hva som skjer. Helt til hun svarer.

241
Nei, de har faktisk ikke det.

Hun har ikke forandret seg noe, bare lukket seg enda mer når ingen av dem har giddet å faktisk stå på for å hjelpe
Synes det er veldig rart at jentene kunne ta seg tid til å høre på pepsimax jentene som faktisk har skrevet dritt om dem, men ikke engang kan ense at Sana aldri lagde kontoen for å avsløre dem.

242
Sham

De tar seg ikke tid til å høre på PM-jentene heller - som Chris sier er det slettes ikke sikkert de kommer på bussmøtet, og Eva var også tydelig på at hun ikke syntes det var noen vits i det første klippet i går. Jeg har oppfattet det hele veien som at gjengen støtter opp om Vilde, mens PM jentene tilsynelatende støtter opp om sin venninne - Sara. Til de som mener Sara slipper billig unna: hvem vet hva de andre PM-jentene sier og gjør som vi ikke får høre fordi vi følger Sana? Kan hende de er sintere på Sara og tar mer oppgjør med henne enn det vi får se...

Jeg opplever egentlig mest at jentene er sinte på PM-jentene pga det som skjedde med Vilde, og overrasket og trenger litt tid til å fordøye det Sana gjorde. Vi får se om ikke de snart tar kontakt for å snakke med Sana!

243
Ikke helt enig

Sana har vært veldig avvisende mot jentene, ikke så lett å "stå på for å hjelpe" noen som avviser deg gang på gang. Hun viser en oppførsel som er mer og mer merkelig - ikke så rart at de tenker sitt. Gi nå jentene tid til å ta inn dette. Sana har, med Isaks ord, virkelig oppført seg nedlatende og bossy, og ikke akkurat lyttet til de andre jentene. Når hun overrasker med dette kan det oppfattes som nok en aggressiv handling. En forklaring hadde vært på sin plass!

244
what

Hvordan skal hun komme med en forklaring når ingen gidder å høre på henne eller i det hele tatt spørre "hvordan går det med deg?".

245
Endrer ikke på det faktum at de har feil

Noora kunne oppføre seg annerledes og pushe alle rundt seg bort, men de var fortsatt der for henne og sto på for å finne ut hva det var som gikk galt. Vilde har vært en bitch siden s1 med slutshaming, rasistiske utsagn osv men har fått utallige sjanser
Hvis de jentene virkelig hadde vært Sanas venn hadde ikke holdt seg til at hun var avvisende - ordentlige venenr står på. Videre hadde de også tatt seg tid til å spørre om hennes motiver - Sana lagde aldri en hatkonto av noen (det å avsløre en falsk person som Sara er ikke en hatkonto), noe de hadde lite problem med når det kom til pepsimax som FAKTISK HAR SKREVET DRITT OM DEM. Sana har for faen ikke vært bossy, det var aldri i Isaks plass og redusere hennes opplevelser med diskriminering og rasisme som muslimsk jente i Norge bare fordi han var opprørt med henne der og da. Hørte du ikke da de jentene satt og snakket dritt om Elias og at han måtte være homofob fordi han var muslim? Fikk du ikke med deg at de ville kaste henne ut fordi hun var muslim og en "dårlig representant for religionen"? Fikk du ikke med deg at den eneste grunnen de ville kaste henne ut var fordi hun var muslim?
Det i tillegg til mobbing fra tidligere gjør faktisk noe med en, og hvis noen har rett til å være sint så er det Sana

246
HELT ENIG

PREEEEACH!!!! ??????

247
Enig i at de tar feil

Pluss det er superteit å bruke rasisme som backdrop for noe som handler som alltid om dårlig kommunikasjpon med ny vri og ha narratives plassere skylden hos Sans (jenta som opplever rasisme). Føles utnyttende. Virker ikke at budskapet er om hvordan andre må lære seg å respektere Sanas identitet som muslim med attityde men å
A.) hvordan være en god, snill og mindre "bossy" minoritetsperon som samfunnet kan akseptere og like (så fin og ufarlig)
B.) og hva som er ifølge storsamfunnet den aksepterte måten å reagere på disrespect og diskriminering (folk glømmer at greia med PM jentene og ikke bare Sara dreide seg om at Sana var muslim, ikke norsk partyjente osv. Ikke bossy. Og de har ikke vært noe nysgjerrig om det)

248
Bodskapet

Det er noko som skurrar i dette bodskapet ja, det kan då ikkje vere det vi skal sitje att med: Muslimen Sana må opne seg og slutte og leite etter hat, norske partyjenter kan berre gjere som dei vil...? Nei, det kjem nok ein vri her som endrar det bodskapet??

249
De tilgiver dig

Men de er jo venner, så er man der for hinanden og tilgiver hinanden, selvom man ikke ville "gå glip af" så meget ved at trække sig væk.

Hvorfor er ingen taget over til hende? Hvorfor er det kun Chris, der ringer? Så Eva er sur, okay, Vilde er også forståeligt, men hvad med Noora? Hvorfor er hun der ikke også?

250
heltenig

Så enig.

251
Pain

????

252
Åh nej

Varför kan det inte visas utanför Norge nu dåå? ?

253

Sitter och gråter på bussen just nu

254
Angelica pus

Chris og Sana ❤❤❤

255
Tekstet versjon

Når kommer tekstet versjon?

256
Herdís

Kjære NRK...jeg vil veldig gjerne se dette klippet! Hilsen fra Island <3

257
#GISANASOLATILBAKE

Jeg elsker at Island er fans! Jeg har akkurat vært på Island, FOR ET FANTASTISK LAND!!

258
Elisabeth

Herregud, jeg får så vondt av Sana. Skikkelig dårlig av jentene og ikke støtte henne sånn som hun har støttet de! men godt ho har Chris.. Er så spent på å se hva som skjer videre!!

259
Regine

Sana baby <3 De andre kommer nok over det etter de har kommet over sjokket. Bare vent og se <3

260
anon

Skjønner ikke helt de andre. Hvis de synes hun har endret seg så mye (og på relativt kort tid), så burde de jo skjønne at det er noe som er galt. Misforstå meg rett, det Sana gjorde var galt og det burde være konsekvenser for det, men som tidligere nevnt tar hun hele situasjonen med eleganse og integritet og modenhet, og det er jo tydelig at hun har forstått at hun gjorde noe dumt. Håper det ordner seg for Sanasol, fordi jeg synes virkelig ikke at hun fortjener å miste alt på grunn av dette.

261
Woooow!

Gikk ut uten lommebok idag, fordi da jeg stressa ut døra var det viktigste å huske på høretelefoner i tilfelle klipp. Rett prioiritering!

262
Whyelskerallesana

Herregud - Sana har jo oppført seg som en dritt hele sesongen. Avvist Noora hele tiden, selv når Noora sier at hun virkelig trenger å snakke. I tillegg har hun bare bestemt over de andre at de skal være med på buss, og at de skulle slå seg sammen med pepsimax-gjengen. Hun bare bestemmer alt uten å spørre de andre - en venninne jeg absolutt IKKE ville hatt. Skjønner at det topper seg når hun gjør noe så dumt som å henge ut både Isak og Sara på nettet, i tillegg til at det går utover Vilde. Hun har hatt mange sjanser til å si at det var henne som lagde kontoen, men lyver om det. Det ville ikke jeg tilgitt uten videre.

263
Altså

Sana er den i jentegjengen som har stilt opp mest for Noora denne sesongen, og hverken Eva, Chris eller Vilde fortalte henne at William hadde fått seg ny kjæreste. Uten Sana hadde de ikke hatt noe russebuss. Hvis de andre jentene ikke ville vært med på bussen hadde de nok sagt ifra for lenge siden. De har vært ganske gira på russebuss siden begynnelsen av sesong 1. Og de ville aldri hatt råd til bussen om de ikke hadde fusjonert med Pesi-Max gjengen. Det er helt naturlig av Sana blir bussjef når det er hun som har stått på og fiksa det praktiske. Hun henger jo ikke ut Sara, hun viser bare hva slags person hun egentlig er. Hun burde ikke ha laget saranors2 kontoen, det var helt feil måte å gjøre det på. Hun burde heller vært ærlig og sagt til de andre jentene at Sara planla å kaste henne av bussen. Men ingen er perfekte. Det var dumt at det gikk ut over Isak, men hun har sagt unnskyld til han, og gjort opp for seg nå. Og det virker ikke som han bryr seg så mye om det uansett.

264
KarlRåbert

Sana redda Isak ut av ei knipe da hun tok vare på på hasjen hans i forrige sessong. Det er kanskje litt av grunnen til at han stiller opp for henne og til og med tok på seg skylda for saranors2.

265
Sana for best bud

Husk på HVORFOR hun lagde den kontoen, avviste Noora osv. Det første var for å ta igjen for backstabbinga hun ble utsatt for av Sara og PM, og som hun ikke "sladrer" videre om - og det andre med Noora er fullt forståelig oppførsel fordi hun tolker det dithen at Y og N har noe på gang. Synes vel ikke det kvalifiserer til å oppføre seg "som en dritt". Nå er Olafiabanden sure, men bare vent til de får hele historien, da håper jeg inderlig de vil snu, og vise seg som de gode venninnene de har vært tidligere!

266
Altså

Jeg er helt uenig. Sana er den i jentegjengen som har stilt opp mest for Noora denne sesongen, og hverken Eva, Chris eller Vilde fortalte henne at William hadde fått seg ny kjæreste. Uten Sana hadde de ikke hatt noe russebuss. Hvis de andre jentene ikke ville vært med på bussen hadde de nok sagt ifra for lenge siden. De har vært ganske gira på russebuss siden begynnelsen av sesong 1. Og de ville aldri hatt råd til bussen om de ikke hadde fusjonert med Pesi-Max gjengen. Det er helt naturlig av Sana blir bussjef når det er hun som har stått på og fiksa det praktiske. Hun henger jo ikke ut Sara, hun viser bare hva slags person hun egentlig er. Hun burde ikke ha laget saranors2 kontoen, det var helt feil måte å gjøre det på. Hun burde heller vært ærlig og sagt til de andre jentene at Sara planla å kaste henne av bussen. Men ingen er perfekte. Det var dumt at det gikk ut over Isak, men hun har sagt unnskyld til han, og gjort opp for seg nå. Og det virker ikke som han bryr seg så mye om det uansett.

267
Amalie

Men Sana fortalte jo netop ikke Noora at William havde fået sig en ny kæreste - kun da Noora HAVDE fået det at vide og Sana derfor måtte gå til bekendelse.

Sana har haft det hårdt denne sæson, og hun har haft rigtig mange ting at bakse med. Jeg føler med hende, og jeg synes at det er synd for hende. MEN det retfærdiggør aldrig ens handlinger. Hvilket sted ville verdan da være, hvis man havde carteblanche til at gøre som man ville (selvom det er forkert), bare fordi man havde en "grund". Alle har jo en grund og en historie til at gøre forfærdelige ting. Selvfølgelig skal de tilgive hende, og det kommer de også til. Og selvfølgelig skal de høre på hende. Men hvad Sana gjorde er og var forkert - og hun hængte jo Sara ud.

Jeg håber, det hele løser sig, men jeg synes også at det er naivt bare at tage Sanas parti fordi vi ser det igennem hendes øjne.

Everybody is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always. Jeg håber, de husker disse ord. Sana glemte dem for en stund.

268

De andre jentene er ikke noe ærligere og bedre venn mot Noora. De sa jo heller ingenting om Williams nye kjæreste...
Å henge noen ut vil jeg si er å gjøre narr av noen. Ellevillevilde2 kontoen ble opprettet for å henge ut Vilde. Sana fikk bare Saras baksnakking fram i lyset. Men det var feil å gjøre det.

269
Kanskje du er litt for biased imot Sana?

Hun har faktisk oppført seg som en "dritt" whatsoever, hun har lukket seg fordi ingen av de jentene har giddet å se om hun faktisk har det bra. Noora har heller ikke vært noen engel, og Sana kan faktisk ta seg litt tid etter å ha måttet se henne kline med Yousef sånn uten videre.Vilde er enda verre. Ikke at hatkontoen har vært fortjent (det blir det aldri), men hun har slutshamet Eva, sagt masse ignorant om Sana og hennes religion, snitchet på Elias til pepsi-max men hun har fått utallige mange sjanser. Spesielt dritt er det at disse jentene kunne høre på pepsimax som faktisk fucket dem over bevisst fremfor Sana som har det ekstra tøft nå. Hun har aldri "løyet" om kontoen, faktisk prøvde hun å si fra at det verken var Vilde eller Isak.

270
til deg WhylelseralleSana

Endelig en fornuftig person.Helt enig med deg.

271

Oppført seg som dritt?? Er det ikke lov å slite og ha det tungt? Er det ikke lov å gjøre feil? Hvorfor skal Sana dømmes så hardt? Hun har alltid stått opp for venninnene sine. Hvorfor har ikke de sett hvor vondt hun har hatt det denne sesongen? Hvor er de når hun trenger de? Og må jenter ha følelsene klint ut over hele seg hver eneste dag for at man skal forstå at de har følelser?

272
?Hustler in Hijab ?

Ti tomler opp til deg.
Det er veldig godt og riktig at vi får se en annen jentepersonlighet som er litt mer introvert og lukket denne sesongen. Det er ikke noe galt med å holde følelsene tettere til brystet, om det er det som kjennes mest riktig.
Om ikke alle hadde tatt det for gitt at jenter skal grine straks de er litt triste eller la følelsene ta overhånd når de ble sinte, ville også kommunikasjonen gått lettere for mange jenter. Vi er jo egentlig ganske gode på å tolke non-verbale signaler, de fleste av oss, hvis vi bare legger godviljen til og ikke lar oss blinde av vår egen forutinntatthet. Så vi trenger vel egentlig ikke et visst antall tårer og fikst formulerte klagesanger for å fatte at en person sliter.

273
Jojo

Sana har gjort många fel, men också mycket rätt. Hon skällde ut PM/tjejerna när de gjorde sig lustiga på Vildes bekostnad, hon tog hand om och bar hem Vilde när hon var full, hon stöttade Noora när hon behövde råd om William, hon räddade knarket som Isak gömde hemma hos Eva och räddade därmed både Eva och Isak från trubbel.
Hon har hjälpt Isak med skolan och varit lojal mot Even. Hon är också lojal mot sin bror som slåss och super.
När hennes stora felsteg nu drabbar hennes vänner så erkänner hon och ber om ursäkt. Sana har många goda sidor och är en lojal vän, men hon är inte mer än människa. Hon har också brister...

274
Sham

Enig, og derfor tror jeg nok de vil støtte henne nå! De trenger kanskje bare å få tenke seg om - som Chris sier...

275
She's trying so hard ?

She's trying so hard to have control over all the aspects of her life. I know people like her, outside they seem so hard because they are so afraid to be mobbed or to lose control. Through Sana we can try to understand those people in real life. It's not easy to always stay strong.

Chris ❤️

276
Sinus

Ja, hun har gjort mye dumt. Men det tror jeg at vi alle kunne gjort viss vi hadde følt det sånn som Sana. Hun møter motstand hver eneste dag fordi hun går med hijab, og tar mye dritt fra både Sara, pepsi max gjengen og alle andre hun møter. Jeg skjønner godt at hun ble knust da hun fant ut at hun ble kastet av bussen, og at hun gjorde det hun gjorde. Hun hadde ingen gode venner å støtte seg til, de var bare opptatt av seg selv. I tillegg var hun i en konflikt med Noora og en med broren (ballonggjengen vs Evak og de). Når alt dette baller seg sammen og toppes med at Yousef blir sammen med Noora, så skjønner jeg at hun blir knust.
Jeg sier ikke at det var rett det hun gjorde, men jeg føler med henne og forstår hvor vanskelig det er for henne å ordne opp når venninnene bare avviser hennes forsøk på å prate med henne.
Derforelskerallesana

277
Måka

Det er ikke alltid så lett å være åpen med folk, da. Av og til bare fryser man til.

278
Fordi Sana er god og har sunne grunnverdier

Sana har det vondt. Mennesker som har det vondt gjør dumme ting. De trenger kjærlighet for å få det godt og bli bra igjen, ikke en kald skulder. Jeg håper vilt at de ikke forlater henne liggende nede i søla, for hun trenger trygge og gode venninner hun kan snakke ut med nå. Hun har hatt det vondt alt for lenge og trenger å få åpnet seg opp. Da vil det bli bedre <3

279
Yousana ?

She still has the flowers Yousef gave her 🙁

280
NÅ gråter jeg!

Nei....!!!! ?????

281
? Yousana ?

Yes, she does! ?

282
Hildring

og der. begynte tårene å renne

283
Chris❤️

Fine, fine Chris❤️ Skuffa og irritert på Noora egentlig. At hun ikke har prøvd mer for å få sana til å snakke, sånn sana gjorde da Noora var deppa pga William.

284
Sham

Noora har da virkelig forsøkt å prate med Sana - men har blitt ganske bryskt avvist. Enig i at hun bør være der for Sana nå - og det tror jeg også hun kommer til å være! Bare vent og se! Noe annet hadde vært helt merkelig og veldig ulikt Noora sånn han blir portrettert...

285

#EvaMåSvare

286

Akkurat nå så takler jeg ikke hvordan Eva oppfører seg som om hun aldri har begått en eneste tabbe i sitt liv.
Mens man egentlig trenger bare å spole tilbake til sesong 1 for å se at ja, det har hun.
Jeg håper faktisk at jentene (spesielt Eva) innser og sier at de også har gjort mange fucked up/dumme ting i livet, sånn som modne Isak sa til Sana at han hadde gjort, ellers så eier ikke disse jentene selvinnsikt..

Og når de sier at Sana har endret seg siden bussen.. ja, så dere var altså klare over dette hele denne tiden, men ingen rakk ut en hånd bortsett fra Noora?

287
Shame

Altså, nå må folk slutte å hate på Eva! Det eneste vi vet er at hun var krass mot folk som lager hatkontoer FØR hun visste at det var Sana - og da var hun mest opprørt over de som laget hatkontoen om Vilde. Hun var mye krassere om Ingrid og Lea enn hun var om Isak (hun trodde jo da at det var han som hadde laget konto om Sara...) Etter at hun fant ut at Sana laget den første kontoen vet vi bare at hun reagerte med å bli veldig veldig overrasket, som meldingene hennes viste, og at hun ikke har svart på telefonen enda. Det trenger ikke være fordi hun er sint eller sur, men kan også være fordi hun trenger litt tid for å forholde seg til den nye infoen. Bare vent og se - Eva vil forhåpentligvis vise seg som en bedre venn enn dere gir henne kreditt for nå!

288

Jeg hater ikke på Eva, men jeg reagerer på hennes bastante meninger fordi hun har gjort så mange feil selv. Og jeg er klar over at ting mest sannsynlig vil bli godt igjen mellom Sana og Eva/jentene, men selv om det kommer til å skje, så har jeg fremdeles lov til å si hva jeg føler og mener angående Eva og hennes oppførsel akkurat nå.

Forresten, så stemmer det ikke akkurat at vi ikke vet noe annet enn at Eva reagerte med å bli overrasket og ikke har svart på telefonen enda. Ifølge Chris er jo jentene sure og liker ikke Sana så godt lengre.

289
Geoblocking

Geoblocking again... Finland wants to see!

290

Why didn't the girls even bother to ask sana what happened? I know indeed people should take responsibility for what they did, but you are her friend and that's different, right? Why you don't care your friend before judges and blames her???!!

291
Gretten, gammel gubbe.

Selv om Chris var rimelig opptatt av å unngå konflikt i går, så er hun den som står ved Sanas side selv UTEN å vite grunnen til at hun gjorde som hun gjorde. Det alene sementerer henne som 'best bud'.

For øvrig trist å se de visne blomstene - som så vidt jeg kan skjønne er de samme som Yousef plukket for henne for noen uker tilbake.

292
?Hustler in Hijab ?

Er ingen botaniker, men... Er det forglemmegei?

293
Botanikern

Det är scilla ?

294
Hustler in Hijab

Aha! Der kan du se. Godt at en blomst bare kan være en blomst noen ganger?
Kanskje Yousef dukker opp med en liten kaktus. De dør aldri.

295
UBRUKLIG

Hvem snakker Sana med??

296

Hun snakker med Chris

297
DETTE FIKSER DU SANA!

jeg heier på deg !!

298
skjerpings!

Synes Sana gjorde det riktige da hun la ut Facebook innlegget, og det er dårlig trekk av de andre å ikke engang spørre hvorfor Sana gjorde det hun gjorde og dømme henne uten forklaring

299

hatten av for skuespillet og takk Gud for Chris

(tenk at ho har blomstern enno aww <333)

300
STOP

JEG TRENGER ET GODT CLIP

301
Noora hvor er du?

Hva har skjedd med deg?

302

Noora er opptatt av noe annet.Og det er ikke Yousef;-)

303
Charlotte

Uff. Tenk om Sara har hacket seg inn på mailen til Nora og fått det til å se ut som om det er Sana som har gjort det. Tror ikke Nora fikk med seg at Sara hørte hennes passord. ? Da er det enda verre ting som skal komme. Usj.

304
kait

Hela matsalen (eller i alla fall de som satt i närheten) hörde hennes lösenord.

305
Do they even care about Sana orrr....

How can the girls be redeemed from this? Where is the friendship? Why are they portrayed as gigantic assholes who don't even ask WHY? it's ep 8 and not one thing is resolved about this series...more than that... Do we keep forgetting how Ramadan is important to who Sana is as a person? Not linking it to any drama. Just her ! It seems to be drama for the sake of drama and I feel SO lost.

306

Jeg håper i morgen er avgjort det hele tatt, jeg er lei av å se SANA sørge

307
Omg!!

Etter alt Sana har gjort for dem, støttet dem. Så kan de ikke engang ringe henne å spørre hvorfor hun gjorde det. Skjønner at de er sur osv.. men det er SARA som har skrevet alt den dritten ikke Sana. Og hvis de mener hun har forandret seg, burde de ikke å spørre henne hva skjer liksom eller går alt bra, er det noe som plager deg osv.. isteden for å snu ryggen til henne fortere enn vinden.

308
Vennegjeng i oppløsning?

Sana trenger nye venner i dette tidspunktet. Det virker som ingen av dem egentlig bryr seg om henne, ettersom Olafiaklinikken tar lite initiativ til å finne ut hvorfor hun har forandret seg. De gir ikke henne engang sjansen til å forklare seg. De bryr seg rett og slett bare om festing og hooking.

Eva bør også være den siste som burde dømme Sana i dette tilfellet. Hun har ikke akkurat vært den moralsk sterke personen i denne serien. I sesong en har hun blant annet stjålet sin daværende bestevenninnes kjæreste, også i tillegg vært utro mot Jonas fordi hun ikke har tillit til ham. Hun burde da vite at alle begår feil, spesielt i ungdomsårene.

Kanskje moren til Sana har et poeng, at hun rett og slett burde omgås med personer som Jamilla. Det er jo tross alt et ordtak som sier at "like barn leker best". Vi får nok håpe at dette ikke er budskapet for denne sesongen.

309

Så trött på att Eva får all skuld för att JONAS var otrogen!! Varför läggs inget ansvar på honom? Visst, fel av Eva, men Jonas var den som var otrogen. Jonas var den som ljög för Eva om att han rökte på. Verkar som att han ljög för Eva för att han inte orkade om hon skulle moralisera - sjukt omoget!

Nä, skulden är Jonas OCH Evas. Sluta låt Jonas komma undan så lätt.

Fint att Jamilla och Sana pratar igen, men hoppas hoppas hoppas att Sana får förståelse och kärlek från tjejgänget!

310
Sofie

Ingen tekster i tre forskellige browsere, og jeg kan se, det er et VIGTIGT KLIP!!! ?

311
Ikke ordentlig vennskap dette as

Synes det er så synd at jentegjengen skal oppføre seg slik. Noora, Eva og Vilde har selv vært i lignende situasjoner hvor de har dummet seg ut, og Sana har alltid vært der for dem. Synes de i det minste kunne prøvd å forstå, jeg blir faktisk sint. At Chris er den eneste uten noen forståelse og har troa på Sana; er ekte vennskap. Noora har vært ganske slem ovenfor William og kommet med egne tolkninger av folk, det er akkurat det Sana har gjort mot alle rundt seg, generalisert folk. Vi vet heller ikke hvorfor Sara gjør som hun gjør, men i det minste har hun en vennegjeng som støtter henne og hun støtter dem selv om de går i gråsonen til tider. Er synd at Eva, Noora og Vilde ikke kan legge til side Sanas feil og spørre før de dømmer. Eva som var så kjap på å konkludere med at Jonas var utro og tok igjen med å kysse Chris. Nei jeg er bare sint nå, dette er ikke ordentlig vennskap som vi så i Nooras sesong med Vilde på klinkken.

312
Leit

Åh, som du får sagt det! Kjenner på akkurat den samme frustrasjonen/sinnet. Sara, som i bunn og grunn er rota til alt dette tullet, har GODE venner som bryr seg, viser omsorg, forståelse og tilgivelse, og har ikke et eneste sekund vendt henne ryggen! De godtar at "shit happens", og står ved hennes side, enda så falsk Sara er. Hvor er vennene til Sana? Hvorfor kan de ikke vise samme omsorg?!?! Sana som jo er ekte tvers gjennom. Som alltid!!!! har stilt opp for dem, uansett! At hun nå har gjort noe veldig dumt, betyr bare at hun trenger den samme støtten tilbake. De prøver jo ikke engang! Hvorfor gjør de ingen innsats for å prøve å forstå? De vet jo ingenting, bare: Nei fy, dette var for dumt Sana, vi liker deg ikke lengre. Sammalt d hvorfor du har gjort det, du har forandret deg så det er det samme for oss...... Er så usigelig trist...

Takk for at Isak og Chris er der, det redder dette litt <3

314
Matilda

Ååh fyfan vad man gråter, Iman är en så fantastisk skådespelare. <3