Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

159 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

❤️

2
Elliot

Isak är en pärla ❤️

3
Mina

Isak ass! For en fet fyr❤️

4
kait

Bra, Isak!

5
Even og Sana?

Jeg sidder her og håber at Even snart vil træde mere ind i billedet 🙂 Der er så mange paralleller mellem hans fortid og Sanas nutid... Tror at de kunne have sådan en fin snak.

6

Synes det hadde vært så deilig om dette IKKE kunne handle om Even!! Han har som ikke en gang hovedrolle fått masse tid! Ser ikke helt at de er i samme situasjon heller. Even var syk og trakk seg unna selv om kompisene prøvde å ta kontakt mange ganger. Synes ikke dette er det samme. Tragisk at ikke jentene tar kontakt. Utrolig leit at vi ikke hører om Yousef.

7
seføli!

Sana og Even kender nok hinanden mere end vi ved. De har mødtes i Sanaa hjem via Elias og guttene. Så mye at Even kender Sana og Elias' mor og hilser på hende. Isak har, så vidt vi vet, ikke været hjemme hos Sana. Måske Even endda kender Jamilla, ser jo ut som at hun også har varit en del hos Bakkoush familine. Har også fornemmelsen af, at Sana har haft en rolle i at hjælpe ham videre efter Bakka. Måske ved at opmuntre ham om at starta på Nissen. Og, som mange har spekuleret i, måske Sana har haft en finger i at få Even og Isak til at at møtes ved at tvinge Isak på Kosegruppe. I tillæg er vi en del der har en mistanke om at det ikke er Mikael eller Yousuf, Even har haft nåt grej med, men Elias. Men, det er en hel annan teori 😉

8
Er ikke Elias ,men yousef ?? han er bi

Jeg vet det !!! ?? Noora og yousef er også ett par

9
Furukongla

I tillegg til "vi snakkes" så skulle jo Sana hilse til Even fra broren, så en dialog her tror jeg kommer.

10
Sofie

Jeg synes ikke, det ville give mening..? Even er ikke og har aldrig været Sanas ven, han var Sanas brors ven og nu Sanas vens kæreste, og han har ingen speciel interesse i Sana. Han henvendte sig i sin tid til hende, fordi han var bange for, hun ville "sladre" om hans fortid og betagelse af Mikael til den jaloux Isak, andre grunde var det ikke..?
Selvfølgeligt er det fint, hvis udenforstående også bakker op, men det, du har mest brug for i en situation som dette, er dine venners støtte. Isak Best Buddy ❤

11
Måka

Jeg syns absolutt det gir mening om even også kommer til. Selv om Isak og Sana er nærere enn det Sana og Even er.

Det ene er at de to sannsynligvis vet ting om hverandres fortid som ingen av de andre på skolen vet. Kanskje even vet at sana ble rasistisk mobba. Og Sana vet mer om hva som skjedde på bakka, som vel kanskje også var en mobbesituasjon enn det noen andre vet. Altså. De to vet noe om den delen av hverandres liv som de skammer seg over.

I tillegg: Måten de har fortalt litt og litt av even sin historie, gjør at historia til han og sana ligner ganske mye på hverandre nå. Både even og sana har gjort ting som ingen av venna deres skjønner hvorfor de gjør. Som virker random og ukarakteristisk og som gjør at venna deres kanskje ikke liker dem like godt som de gjorde før. Even har mista venner på det, og vet hvor vondt det gjør. Sana holder på å miste venner på det, og har det utrolig vondt på grunn av det. Begge har til felles at ingen kommer til å forstå dem om de ikke prater ordentlig ut.

Altså. Det kan hende at even skjønner bedre hvordan Sana har det enn det isak gjør. Selv om det først og fremst er Isak hun er venn med. Og om isak prater med even og forteller om hva som har skjedd på skolen og sånn, så kan det faktisk hende at han kan være støttende for henne på en fin måte.

Det ville kanskje kjennes litt overraskende. Han har jo ikke vært der for henne før i sesongen. Men jeg syns absolutt at det gir mening.

12

Hur mycket vet Sana om Even egentligen? Det är först nu hon ens har frågat Elias om varför vänskapen med Even tog slut.

13
Måka

Jeg syns absolutt det gir mening om even også kommer til. Selv om Isak og Sana er nærere enn det Sana og Even er. Det ene er at de to sannsynligvis vet ting om hverandres fortid som ingen av de andre på skolen vet. Kanskje even vet at sana ble rasistisk mobba. Og Sana vet mer om hva som skjedde på bakka, som vel kanskje også var en mobbesituasjon enn det noen andre vet.
I tillegg: Måten de har fortalt litt og litt av even sin historie, gjør at historia til han og sana ligner ganske mye på hverandre nå. Både even og sana har gjort ting som ingen av venna deres skjønner hvorfor de gjør. Som virker random og ukarakteristisk og som gjør at venna deres kanskje ikke liker dem like godt som de gjorde før. Even har mista venner på det, og vet hvor vondt det gjør. Sana holder på å miste venner på det, og har det utrolig vondt på grunn av det. Begge har til felles at ingen kommer til å forstå dem om de ikke prater ordentlig ut.
Altså. Det kan hende at even skjønner bedre hvordan Sana har det enn det isak gjør. Selv om det først og fremst er Isak hun er venn med. Og om isak prater med even og forteller om hva som har skjedd på skolen og sånn, så kan det faktisk hende at han kan være støttende for henne på en fin måte.
Det ville kanskje kjennes litt overraskende. Han har jo ikke vært der for henne før i sesongen. Men jeg syns absolutt at det gir mening.

14
? Hustler in Hijab ?

Lurer på om det kan være slik at Even har bidratt til eller på noen måte vært årsak til mobbingen av Sana da han ble manisk og så opphengt i Koranen. Og at hun muligens ikke vet det ennå, men at Even heller ikke er sikker på hvor mye hun vet. Han virket veldig usikker på henne, ja bærmest stressa, i begynnelsen, men virker tryggere nå. Kanskje han tenker at hun enten ikke vet,eller at hun skjønner at han ikke mente det/kunne noe for det siden hun ikke har ødelagt noe mellom han og Isak.
Så, når han får høre om hva Sana har gjort og Isak forteller om hvordan jentene har vært mot henne, kan det være at Even forteller om hva Sana opplevde av mobbing? Og sin egen rolle i det.
Det ville også forklare hvorfor han trakk seg helt unna guttegjengen. Hvordan forklare at man var den som fikk igang mobbingen av søstra til kompisen, liksom?

En slik vending ville i alle fall gitt meg mange svar... og det ville betydd flere nye interessante konflikter og løsninger nå mot slutten.

15
Måka

Jeg er ikke enig med deg. For meg så even bare ukomfortabel ut rundt sana fordi hun var noe fra hans gamle liv, som ble med over i det nye. Når han skulle lage seg et nytt. At hun liksom gikk og minna ham om det som var.

Men jeg ER jo enig i at vi skal få dritt på noen vi er blitt glad i. For meg er vel de to mest sannsynlige kandidatene Elias eller Yousef.

Har liksom forventa yousef. Fordi det må vel noe større til enn at vennen ens sliter, for at man skal miste troen? Er det ikke mer sannsynlig at man har sett seg selv bruke troen som våpen, og blitt skremt av hva en selv kunne få seg til å gjøre med det våpenet i handa? Men på den andre sida så har han vært ute av bildet så lenge nå, at det kjennes mindre sannsynlig for meg enn før.

Om det var elias, måtte det være på grunn av hele Allah9753-saken. 9753 er jo hans bursdag. Men om det er han, blir jeg så sjukt lei meg at jeg ikke tror jeg takler det. Heller yousef. Heller yousef. Yousef er disposable. Elias er for alltid.

16
Hustler in Hijab

Siden jeg ikke har sett episodene flere ganger måtte jeg google Allah9753 og se klippet på nytt... Takk for det, for nå fikk jeg meg en god latter:D - Løøøøp!
men hvordan mener du Elias skulle hatt noe med det å gjøre eller hva skulle han gjort i forhold til det? Banka opp de som stod bak den kontoen eller?

Har også tenkt at vi får mer dritt, og egentlig ikke om Even...Heller noe mer om Yousef, kanskje noen flere avsløringer om Noora..En overraskende vri på mamma Bakkoush hadde heller ikke slått meg helt i bakken, selv om serien ikke fokuserer på voksne. De har vært mer aktive i denne sesongen enn tidligere og det kunne kommet noe mer der.

Likevel stod dette med Even plutselig frem som en helt logisk og samlende tråd, for meg da.
Men, apropos Elias - kan det være at han har lagt frem noen hindere for Yousef og Sana, mon tro? At Særlig etter festen hvor Yousef klina med Noora. Det kan jo ikke Elias ha sett blidt på, tenker jeg.

17
Måka

Elias hadde dratt fra Festen da Noora og Yousef klina, og heller ikke sana har snakka om det. Elias virke fortsatt som om han heia på dem i "Jeg spiller alene", og det tror jeg ikke han hadde gjort om han visste at de hadde klina. Og så så jo elias skuffa ut - og ikke bare skuffa på sanas vegne - når han hørte at noora og yousef hang sammen i "Ramadan". Altså. Jeg tror Elias helt genuint gjerne ville at Sana og Yousef skulle teame opp.

9753, som i instabrukeren "Allah 9753" er bursdagen til Elias. Vi vet fortsatt ikke hvem som hata på sana. Vi går ut fra at det var en penetratorsfyr, og sannsynligvis var det jo det. Men det er farlig å anta ting. Vi veit at Elias og William var russ samtidig og kommer fra samme nabolag. Vilde la i "Fy faen" ekstra vekt på at William og Elias er like gamle. Vi vet at at Elias og gjengen liker drøye spøker. Og Sana kommenterer på Elias sitt første instabilde "Velkommen til insta, bare 10 år etter", men hvem lager sin første instakonto i 2017? Og var ikke den reaksjonen på at Elias kalte Sana for "slavekvinne" veldig... stor? - Skyldtes hele gjengens "Pass på hvordan du behandler søstra di mann" at det var en forhistorie som de kjenner, men ikke vi?

Men latså. Jeg bare fikser ikke at det er Elias. Jeg er glad i elias, nå.

Og. Hustler. Nå som jeg ksriver så langt, så håper jeg at du fortsatt er her. Du vet sikkert ikke selv hvor mye du skremte meg med den forrige posten din. Jeg gikk tilbake og lagde denne timelinen:

Even droppa trolig ut før jul 2015, siden han må gjenta hele året.
Mars 2016: Elvebakkenrevyen, men fb-grupper oppretta før jul.

16. April 2016: Bilde av sana med øl på chris' insta.
2. Mai 2016: slut slut slut - sana har begynt å få hat.
3. Mai: Allah9753 etterforskes
9. mai : Allah0753 Skriver sharmuta på sanas insta og på skapet hennes.
12. mai: Sana har posta hat til jamilla

(timelinen inneholder ikke meldingene fra jamilla, da. Siden det var even du fikk meg til å bli bekymra for.

18
Mina

Hadde vært på tide med den "snakker med deg seinere" praten mellom Even og Sana nå!

19
#teamtruelove

"Vi snakkes" var det han sa. (Måtte se klippet på nytt nå for å få det ordrett.) Å herreminhatt. Det som virket som en klassisk frustrerende tease der og da var faktisk et løfte? Selvfølgelig skal de snakkes. Gleder meg sånn! <3

20
Navn

Vi snakkes, er noget man som regel bare siger når man skilles. Ikke et egentligt løfte.

21
#teamtruelove

@navn
Jajaja jeg vet jo det! 🙂

Mente jo et symbolsk løfte, fra Andem!

22

Jeg har tatt det som et løfte hele tiden, men blitt jækla sliten av å vente ?Gleder meg ikke mindre av den grunn ?

23

Jeg dagdrømte akkurat et klipp. Even kommer inn på biblioteket og snakker med Sana nå.

Isak ❤️

24
#teamtruelove

Ja! Lurer på hvordan Sanas nåtid og Evens fortid skal løses sammen. For det som føles og ser ut som den verste floka akkurat nå, det er faktisk den vakreste, mest intrikate Andemfletta. #gimegenlykkeligslutt

25
? Hustler in Hijab ?

Begynner å lure på om Even kan ha hatt en finger med i spillet i mobbingen av Sana. Altså, ikke fordi han er slem, men at han ble så oppe i Koranen da han var syk (manisk) at han ble fiksert på at alle skulle gjøre ting rett etter Koranen osv? Det virker jo litt søkt i og ned at Sana spør Elias hva Even egentlig gjorde. Men det er jo ikke sikkert at hun vet det....? Kan være at Even spilte opp noen andre mot Sana også. Og at han vet det selv, men ikke alle de andre, eller Sana.
Det kan være derfor han hadde ekstra vanskelig for å face vennene sine igjen etterpå - hvis han har gjort noe som spilte opp til mobbingen av søstera til Elias, liksom... uff. Han virket jo også veldig utrygg på Sana i begynnelsen, redd for at hun skulle si noe til Isak osv. Mens han virker tryggere nå. Kan være at han var usikker på hvor mye hun visste, om hun visste at han hadde bidratt til mobbingen og om hun i så fall ville si det til Isak og ødelegge for dem som hevn eller fordi hun trodde han var en dårlig person. Men så føler han seg kanskje tryggere nå på at hun ikke vet det.

Måten Sana håndterer dette på nå med å dyå frem, men ikke fortelle noe om hvordan Sara ville skyve henne ut, stemmer jo også med holdningen overfor Even: Hun sa til Isak at hun mener at det må være opp til personer selv å velge hvor mye de vil dele fra sin fortid.
Det er vondt for Sana nå å stå frem. Men kanskje vi får se noen innrømmelser fra Even også.
Nå er jeg ikke av dem som ser alle episodene 10 ganger, så det er godt mulig jeg har oversett masse. Det er bare en følelse... Det er så mange løse tråder og usikkerhet både mellom Elias og gjengen og Even, Sana og Even og i fortiden til både Even og Sana. Dette ville kunne være en forklaring som nøster litt opp. Eller hva tror dere andre?

26
Nej da! :-)

Even er ikke utryg ved Sana! Sana og Evens relation går helt tilbake til S3. I E1, hvor Isak ser han for første gang, er det Sana og Vilde som spørger om han vil i Kosegruppa (man ser det i baggrunden, mens guttene snakker om at gå ner på chicks). Han ler og smiler til henne og Vilde. I E3, i Bånder, kysser Even Sana på kinden når han ankommer til festen (med Sonja). Dette kys på kinden er det eneste intimitet vi har set Sana have med en mand, udover basketspil med Yousuf. Ikke at der er noget romantisk. Men utryg er det SIDSTE Even er med Sana. Tværtimod.

27
Hustler in Hijab

Er klar over at Even og Sana har hatt flere scener sammen. Men Sana trenger ikke ha visst om at Even hadde gjort noe mot henne.... Even kan ha vært redd for at hun skulle skjønne det, eller få vite det av noen, og oppført seg "normalt" for at ikke hun skal undre seg. Håpe at det skulle gå over helt og forbli en del av fortiden hans.
Han virker jo ikke utrygg overfor Sana nå, men det kan være han er blitt trygg på at hun ikke vet noe. Det trenger jo ikke ha vært noe stort han har gjort, det holder med at det har vært avgjørende. Det vil jeg tro det er ganske vanskelig å leve med, spesielt når man er en snill og god person, og spesielt når det går ut over søstra til kompisen?
Reagerte i alle fall på at Even har trådt så varsomt, og ikke har tatt mer direkte kontakt med Sana og de gamle kompisene. Kunne han være redd for at Elias hadde funnet ut dette jeg spekulerer i og at gutta kom fordi de ville ta ham på "imagine"-klippet? At nå kom folk til å få vite hva han hadde gjort? Og Isak som er best bud med Sana og allting...

Om det er slik, ville det vært en givende parallell synes jeg, og en meditasjon over tilfeldigheter, årsaker og konsekvenser og hvordan det ene fører til det andre... Even gjør noe som er "ute av karakter" for ham, i affekt, som setter i gang noe som får konsekvenser både for ham og Sana og kompisgjengen... Sana begynner på ny skole, gjør noe i affekt, som får konsekvenser hun ikke hadde forutsett... om ringen skal sluttes et sted må ting frem i lyset. Med en slik historie med Even ville Sana fått muligheten til å møte sin fortid og (kanskje) tilgi. Even ville (kanskje) kunne få muligheten til å leve mer fri fra sin skam (Imagine viste helt tydelig at han fremdeles henger fast i noe)
Og det er tross alt lettere å stå frem sårbar og be om tilgivelse til en som ikke fremstår som en moralsk uklanderlig person... Det ville også vise oss at Sana i sin streben etter å være den som gjør rett hele tiden, kan ha gjort det vanskelig for henne selv å få en oppklaring på det hun selv opplevde. Fordi Even ikke har turt å ta kontakt? Akkurat som hun selv ikke turte med jentene... Just sayin'...
Det kan være så mange veier videre i denne sesongen, men jeg fikk lyst til å legge frem denne.

28

Håper på det samme ♥

29

Very strange looks friendship Isak and Sana

30

Not strange at all <3

31
Gjest

You mean a lovely friendship <3

32

Åh, Isak - så godt å se at hun i allefall har en venn som står opp for henne

33
❤️❤️❤️

Det er bra at Sana ha så gode venner som Isak og Chris! Håper det ordner seg❤️

34

Isak ❤

35
Jag dör, de är bara för söta!

Vem skulle ha trott att en av de bästa sakerna med Skam skulle bli en vänskap mellan Sana och Isak?❤?

36
❤️❤️❤️

Homsen og muslimen, best buds.

37
Søtnoser indeed!

Det er så fint hvor mye han har vokst når man sammenligner med starten av SKAM. Vondt når det føles som om jentene har hatt motsatt utvikling nå. Men Andem kan heldigvis lære både oss og dem mye på de neste to og en halv ukene.

38
Isak ❤

Så utrolig enig. Skrev det på fredag også, for en fantastisk karakerutvikling ? Var innom sesong 1 en kveld og det er helt utrolig å se på!

39
Tom 18

Skjønne skjønne Isak <3

40
Ugla

Det mest triste her er at Sana lagde en konto mot Sara i stedet for å fortelle vennene sine hva som hadde skjedd og hvordan hun følte det. De hadde forstått det mye mer, en alt det kaoset som har oppstått nå:(

41
Maia

Helt uenig. Det mest triste er at folk slenger så mye ditt bak ryggen på folk, tror på rykter og sprer dem videre. Og at jentegjengen faktisk ikke har vært superflink til å se Sana. Det er tristere

42

Kan alle se til Isak og vært litt mer som han. Stille opp, høre hva man har å si og ikke dømme folk nord og ned når du kun har halve sannheten.

Jeg skjønner at jentene er skuffa, men å ikke ta kontakt for å høre hennes side av saken / la henne forklare seg er skikkelig dårlig gjort! Du kaster ikke en venninne til ulvene (PM jentene) på den måten. Ærlig talt!

43
Ohh,

Og det, fordi hun gjør ÈN jævla feil, som hun gjorde for å beskytte de på en måte.

44

4real boy

45

Ikke hørt noe fra jentene! Faen, altså!!!!!! Hva er dette for noen venninner?????!!!!

46
Navn

Jeg frygter faktisk at de ikke kommer. Og måske vi faktisk slet ikke får et klip med det så. Men i aften får vi så et med, ja jeg ved det virkelig ikke.

47
Smulan

Fina, fina Isak. ❤️❤️❤️

48

Isak, Sana og Chris <3

49

Fine Isak. ❤️

50

Okay where do I find a friend like Isak? Loving this!!!!!!

51

He is simply the best friend someone could ask for! ❤

52
Best buds! ♥

Tusen takk Isak for at du er der for henne, hun trenger det nå! Bra Chris er det også, så får vi håpe resten av jentene gjør det samme snart :')))

53
Lightwood

Isak ❤❤❤

54
Isabel and Sanasol

Love your friendship! <3

55
Isak❤️❤️

Omg, Isak er så bro

56
anna

Hänger inte riktigt med. Vad är det för bussmöte Sana pratat om med både Chris o Isak. Hade hon inte hoppat av bussen? Är det bussmöte med bara de 5? När blev de egen buss i sånna fall?

57
Bussmøte

Hele poenget er at hvis noen sladrer til skolen, kan noen bli utvist. På grunn av skolens strenge reglement mot nettmobbing.

58
kait

Även de som har hoppat av ska vara med på mötet för att reda ut detta med hatkontona.

59

Jo, de er hoppet af bussen, men Sara indkaldte til "ekstraordinært busmøde" hvor alle skulle møde op. Så at du kan snakke om alt det dritt der er sket og sådan 🙂

60
Elin

Isak behöver prata med Eva! Han vet hur förtvivlad hon var när Jonas inte ville lyssna!
Eller blir det Vilde- Det är ju henne Sana vill ha med ut i krig!
Fin chatt mellan två fina vänner! Alla borde ha vänner som dem!

61

Det som alla blev inbjudna till, inklusive de som hoppat av bussen, i klippet Utvist i måndags. Till för att de ska diskutera och rensa luften fattade jag det som.

62
Nurebruf

I klippet på mandag ble det kalt inn til ekstraordinært bussmøte, både for de som fremdeles er med på bussen og de som har meldt seg av.

63
O Lord

Är det Isak som är O Lord i trailersången?
Han uppträder ju nästan "gudomligt".

64
Dramalover

❤ISAK❤
Min lilla gulle muffins!

65
"Jeg backer deg"

Det må vel være akkurat det Sana trengte å høre nå ❤️

66
4real

du er ikke alene sana!

67
natasha

I know this season is Sana, but I so want her correspondence with Even. I miss him.Bitch Sarah shows more than him. LET HE SUPPORT SANA.They in fact for a long time are familiar

68
Isak is my man

69
Jämtkalle

Men nu går det väl tyvärr illa snart mellan Isak och Sana!Är alltför bra för att vara Skam....

70
@Jämtkalle

Jag förstår din oro, men kanske det är så att avsnitt 8 formulan bryts den här gången och det faktiskt slutar med Sana på topp?

71

Tror også det blir satt på prøve så det holder, men at det vil tåle det.

72

Hi! Can someone translate this conversation please?? ?

73

"Didn't see you at school"
"is here. Sitting in the library trying to waste time"
"i see
have you heard anything from the girls?"
"no"
"when is the busmeeting?"
"16"
"Ok. Good luck. I'm backing you
for real"
"❤️"

74
Sofie

Isak: Didn't see you at school.
Sana: I'm here. Sitting in the library passing time
I: Ah, I see.
I: Did you hear anything else from the girls?
S: No
I: When will the bus meeting take place?
S: 4 o'clock
I: Okay. Good luck. I'm backing you
I: You know, 4real
S: ❤

75
Sofie

Sjovt at se tre oversættelser under hinanden (hvor mange flere kommer nu..?) ☺

76
Translation

I: didnt see you at school
S: Im here , library. Trying to make the time go by
I: ah , I understand. have you heard anything from the girls?
S: No
I: when is the meeting?
S:16
I : ok. Good luck. Im backing you up, Like 4real
S: ❤️

77

Isak: didnt see you at school
Sana: im here. Sitting at the library trying to make time go faster
Isak: ah i see
Did you hear anything from the girls?
Sana: No
Isak: When is the busmeeting?
Sana: 16
Isak: ok. Good luck. I got your back
Like 4real
Sana: ❤️

78

i miss even and sana friendship

79

Hi ! Can someone translate this conversation please??

80
Translation :)

Isak: I didn't see you in school

Sana: I'm here. Sitting in the library trying to pass time

Isak: Ah, I see
Isak: Have you heard anything from the girls?

Sana: No

Isak: When is the bus meeting?

Sana: 4 PM

Isak: Ok. Good luck. I'll back you up.
Isak: Like 4real

Sana: <3

81
Jævla dejlig

Isak.. skjønner ikke hvordan en gut kan være så forstående som han. Ville gjøre ALT for å få en ekte venn som han i livet mit. Sanasol har fått seg den beste gutten som best bud. Hun må skjønne hvor heldig hun er.

82

I'm tired of being treated with twenty-year-old girls. I'm tired of people who come up with temporary borders for us. 20-24 - find a guy, 24-26 - make him make an offer, 27-29 - get married. Tired. I do not want to receive messages from the best friend who has hysterics in 2 nights because she thinks she will die alone. I do not want to see how my twenty-year-old girlfriend spends time on some asshole who is not even interested in her. I do not want us to fall in love with every normal guy who does not behave disgustingly. I do not want girls to be sad or nervous just because they do not fit into this schedule. Are you okay. Live full life, one day you will meet a wonderful person, so do not chase any assholes simply because you do not want to be free. Do not share your love with people who do not deserve it. Leave it to yourself - you will understand when the time will come. I know it hurts. I know that you would like to just open up to someone and carefree love. But not all love should be romantic. Love the family, friends, plants, yourself.

83
Jämtkalle

Beskriver du sången "Father and son" av Yousef Islam/Cat Stevens?
"Its not time to make a change
Just relax ,take it easy
Youre still young ,thats your fault
There so much you have to know
Find a girl, settle down
If you want you can mary
Look at me I am old , but I'm happy"
Många likheter i alla fall.

84
? Hustler in Hijab ?

? Hopefully, you will reach out to many people with these words. I totally agree with you. There are many ways to live a life, and the one correct answer to how one can live life to the fullest do not exist. When my friends are sad, I try to ask them what can make them feel some happiness right now... Often, we think about the future too much because we worry we are not in the right place. Comparing ourselves to other people who are different from us and creating pictures about a future we cannot possibly comprehend or control - that is not a recipe for success.
I will follow your advice and give and recieve the love that is available to me at the moment...
And decide for myself what kind of life I can be happy with.
Much love.

85

Ge inte upp hoppet, Sana har lärt dem att man står upp för sina vänner - oansett vad!
Isak & Chris kan säkert tala dem tillrätta om inte annat...

86
#teamMeg

Gode Isak ❤️ Stiller opp for Sana han, selv om han også egentlig er et 'offer' oppi dette ....... hans egen reise har nok gjort at han skjønner seg mer på ulike aspekter ved livet. Og hva med Even ...... ? Han har jo faktisk opplevd noe av det samme som Sana gjør nå; innbiller meg at han kan ha noe å dele med Sana som kunne ha vært godt for henne ........ og hvem vet ....... kanskje for ham, også. Det blir jo litt parallelle historier; Even og ballonggutta og Sana og jentegjengen. Her trengs det forståelse, kontakt og forsoning på flere plan.

87

Even og Sana

88
veldig koselig

Liker vennskapet deres, men blir litt trist at jente-vennskapet er skikkelig dårlig i denne serien. Er veldig stereotypisk at jenter bare baksnakker og er sure osv:(( mer chris-sana love pliis eller hvem som helst noen bare <3

89
siri

litt enig! men det er også en god del folk her i norge som tror at alle muslimer hater homofile, så det bryter ned noen fordommer også! (utrolig irriterende som skeiv å se at folk jeg overhodet ikke er enig med bruker dette som argument for sine meninger, og spesielt når man ser de samme kommentatorene også er i mot at jeg skal få lov å være likeverdig forelder med en fremtidig jentekjæreste..) også veldig fint at isak kan være en støttespiller nå, etter at sana var det for isak i fjor. selv om de ikke kjente hverandre så godt da, så kom jo sana med innspill som ga isak det han trengte for å kunne komme ut til moren sin for eksempel!

husk at jentegjengen nok er veldig forvirra over hva som har skjedd her. sana bestemmer at de skal slå seg sammen med pepsi max, så melder hun seg brått av, og kommer med noe veldig dømmende som grunn til hvorfor, og plutselig er det er anonym insta account som er laget for å skape splid i bussen, og en uke senere, etter hevnkonto mot vilde og isak har tatt skylda, finner de ut at det er sana. jeg synes det er litt rart de ikke har bedt om en forklaring, men det er viktig å huske på at vi har vært på sanas side gjennom alt dette, og mye av det som har skjedd er det bare vi som vet. husk hvor fine jentegjengen var når vilde drakk seg altfor full og trodde hun var gravid i s1, og hvor fine de var når noora fortalte dem om det som hadde skjedd med nico. og de sto også alle på sana sin side når noen begynne å kommentere dritt til henne i fjor. jentegjengen er så fine, bare gi dem litt tid så skal de nok på skinne igjen!

90
Just det

Blivit väldigt sterotypt med falska jenter och pålitliga (homo)gutter.
Borde väl Skam ordnat bättre. Får snart börja använda ordet "kjedeligt "själv.
Nu fattas bara att Even frälser resten av s 4 också!
Patriarkatet regerar!

91
tja..

Eller også er det en måde at portrættere et venskab som mange tror er umuligt. Nemlig et venskab mellem en vit, homosexuel gut og en jente med mellemøstlig/muslimsk baggrund. Som som, når man ser bort fra køn, legning, hudfarve, religion m.m. bare er to ungdomar. Jeg tror det er første gang jeg ser sådan en relation, ikke bare i mainstream media, men i media i det hela taget. Og det kan man bare ge thumbs up for! Og ved ikke hvor meget homosexuelle mænd som er en del av det store heteronormativa patriarkat...

92
Pålitliga homogutter - en stereotyp?

Vad snackar du om? Hur ofta får ens homogutter visas som stöttande vän och inte bara sin sexualitet? Är det du som har varit så aggressiv och kommit med nedlåtande kommentarer om Isak så fort han har varit med de senaste veckorna? Jag är enormt trött på detta, SLUTA. Isak har varit en bra fyr och Julie har kontroll och en idé med att tjejerna inte stöttar Sana för tillfället, men det kommer snart förändras.

93
Håller inte med "Just det" men

Är det du som anklagar folk så fort de inte hyllar Isak?

94

Det siste der tror jeg er noe av det siste jeg ville beskylde Julie Andem for. Dette er en kaotisk situasjon for jentene. De trenger litt tid på å fordøye og forstå. Isak har mer avstand. Han er ikke emosjonelt truffet av dette, til tross for hva Sana gjorde mot ham. Han bryr seg ikke om hva Sara og dem tenker om ham og vet at ikke de kan skade ham (han tror ikke det i alle fall). Dessuten har han gjort noe selv som minner litt, så han kan skjønne hvor hun kommer fra. Even har også noen egne erfaringer som gjør at en prat mellom dem kunne gjort veldig godt.

95
Sniff

Enten har jeg nå kommentert sånn førti ganger at jeg elsker Isak, eller så har ikke kommentaren kommet gjennom. Usikker. Men jeg elsker i alle fall Isak. Veldig. ❤️

96
Pana

Ååå, Isak! Du er fantastisk! <3

97
fina fina Isak

så bra att Sana i alla fall har någon att prata med!

98
dasha

Still waiting for Sana to understand that her friends are not her friends at all. And he will score on them as well as on this Yousef. And at the end of the season, they will all understand what kind of Sana man really is and will still lick her feet, if only she would deal with them with two-faced creatures

99
Don't be so judgemental ;-)

Isn't that what Skam is about? We don't just give up on people. All seasons are about all the shit that happens when we don't communicate and misunderstand each other. Her friends are only acting this way because Sana hasn't been good enough at communicating her problems. As viewers we are cheating, because we see everything that happens to Sana. We got to give her friends some time to prove themselves. Also giving up on her friends would just make Sana sad and bitter. Not a good outcome.

100
Kari

Hadde jeg vært venninnen til Sana, ville jeg støttet henne uansett. Fordi vi er ingen perfekt her i verden. Har på følelsen at Sana blir ikke vist de andre sesonger hvis resten av gjengen ikke godtar det hun gjorde. Alle gjør jo dumme ting, Men at hun skulle få den straffen nå, er helt bakmål. Altså, Sara har snakket stygt om alle og det har hun blitt tilgitt? Hvorfor kan ikke Sana bli tilgitt for det hun har gjort? Er det slik når de skal møtes seinere, skal de spørre diverse spm hvorfor hun gjorde det som hun gjorde? Og ikke slippe unna med det? Hva om de jentene ikke støtter henne???
Hvis de ikke støtter henne, er det ikke verdt å være venn med dem...

101
yana

He forgave and supported her, because he perfectly understands what kind of Sarah bitch, how she poured mud at all her "girlfriends", and San's reaction to this is quite expected. That's what real friends should do

102
Skamelsker?

❤️Isak❤️

103
Liza

The only one who really stayed with her

104

klip klokken 16 confirmed!!!

105
MM Du er ikke alene

Stoor klem til Isak.
Han har hatt på sko som ligner de Sana går i nå. Han kan relate, - og gir nødvendig psykisk støtte.

106
Rika

Isak er den eneste som spurte Sana hvorfor gjorde hun det og lyttet. Realest person her. Chris er kult også.

107
Richard Sthlm!

Jag vill ha Isak som pojkvän!! 🙂

108
MM Du er ikke alene

Stoor klem til Isak.
Han har hatt på sko, som ligner de Sana går i. Han kan relate, - og gir nødvendig psykisk støtte.