Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

414 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

flere enn meg som føler at skam på en måte er ''slutt''?

2
NEI, på ingen måte!!!! Det er nå det begynner!!!

I min lille forstand har jeg innbilt meg at jeg har et ganske rikt indre liv, men når jeg nå ser hva som finnes i Julies fantastiske hode, skjønner jeg at åndslivet mitt er ganske fattig....! Men hva gjør vel det så lenge Julie og nydelige Sana kommer til å glede meg langt inn i sjelen i to uker til!! ??????

3
Samma her

samma her

4
nope

fortsatt humor, fine skildringer, rørende scener, viktige temaer.... ja, i grunnen alt som kjennetegner Skam<3

5
nei!

det er to uker igjen, og la oss nyte de!:)

6

Tror nok Andem trår til litt nå utover uka, slik at scener som disse egentlig bygger opp til noe stort på fredagen.

7

Jeg har en teori om at siste episode, fredag 23.juni kommer til å være Isaks bursdagsfest, han har bursdag 21.juni og derfor er dette logisk nok, og en god nok grunn til å arrangere en fest/avsluttningsfest! Andem rekker å putte inn masse bra på de to siste ukene!

8
Biovit

Ja, det virket litt som en farvel-scene med Eskil og Linn. Sjukt morsom, da.

9
@Biovit...

...referanse til Sanasol? :))

10
Hmmm

To uker igjen så er det over.

11

nei

12

rart at alle plutselig var venner i går uten noen forklaring. som om vi har hoppet over et klipp

13
Yees

Du har nok hoppet over et klipp, ja.. på russebuss møte ble Sana venner med de andre og Ballonggutta har ordnet opp med Isak og de.

14

Enig! Det var veldig merkelig. Likte klippet i går, men det føltes ut som en sesongavslutning. Forhåpentligvis får vi en liten forklaring på hvorfor alle plutselig var bestevenner senere denne uka.

15
Skuffet

Ja, er helt enig med deg! Sesongen bærer preg av mange snarveier og ting henger ikke helt på greip. Jeg skrev en lang kommentar under gårsdagens klipp men det ser ut til at de har valgt å ikke publisere den.Typisk. Syntes at Noora og William skygget over for Yousana i går og det ble helt feil. Så fortsetter de i dag å ha Noora i fokus... i stedet for at vi hadde fått et klipp med henne og Yousef.

16
Uenig

Det er blitt nevnt mye om det forsoningsarbeidet som allerede er skjedd. Legg merke til at Yousef overhode ikke snakker med Even. Da Isak slo til Mikael, sto han og Even og snakket sammen. Yousef så kald ut, eller redd, da han kom inn på Syng. Vi trodde det hadde noe med Sana å gjøre, men det var nok Even. Og Yousef gikk ikke ned til de andre da det var slosskamp.

17
xoxo

Det er jo ikke Noora som er i fokus, det er Sana som har det vondt fordi hun er redd for at Noora er sint på henne (hun har jo sendt en falsk e-post i hennes navn!!!!!). Så det er fortsatt Sana som er i fokus, og det var det jo i går også. Når det gjelder Even og ballonggjengen, så var de best buddies før Even ble syk. Even har jo holdt seg unna, men det var jo tydelig at han savnet dem da han spurte Sana om dem. Så ble han redd da de kom på Syng, men så fikk han jo snakket med Mikael (noe Isak flippa ut over, men han var jo flau over det etterpå). Så de var jo langt på vei til å ha ordnet opp, og det er klart at alle er glade og lettet når Even har funnet tilbake til de gamle vennene sine.

18
Hæ?

William kom jo heeelt på slutten da, og det pga Sana. Og i dag dreier det seg om internetgangsteren Sana igjen.

På meg virker det som om de som mener det er snarveier og utelatelser ikke følger helt med. Gutta hadde jo skværet opp på forhånd. Husker dere ikke at Isak sa til Sana hvorfor han puncha Mikael, eller samtalen mellom Sana og Elias hvor Sana sa at Even savnet dem og Elias ba henne hilse?

19
Min kommentar fra i går er også borte

....

20
Even

Even har hatt et godt vennskap med gutta før depresjonen sin, og selv om han kanskje ikke tok kontakt og skammet seg så var de ikke uvenner. Så veien tilbake var ikke lang, ikke sikkert han orker å fortelle alt.
Og Isak sin lille slosskamp virket mer dramatisk i Sanas øyne pga kommentarene fra Pepsi Max om homohat. Ikke sikkert at gutta tok det så ille opp.

21
Noomi

Tycker det är grejt! Räcker med allt bråk och krangel här i "krangelfältet". Klart man inte behöver va långsint och kan lägga saker bakom sig! Önskar folk i denna kommentarfunktion vore bättre på det. Fantastisk egenskap ju!

22
Enig med

Ja. Håper Julie gir oss en förklaring i ett laaangt klip....

23
100% enig med deg Ja

det føles som slutten og veldig unaturlig at alle brått er venner

24
Agnetha F

Denne sesongen stinker (dessverre), og Sana har ikke gjort særlig god jobb! Slik er det med den saken!!

25
Niina

Yes, somehow it is.... The magic is gone.

26

Ja, men jeg forsøker å ikke tenke det...

27
Linn

Man trenger ikke bruke krefter på å tenke på det. Det er temmelig klart. Stinky Sana.

28
SKAM ?

Ja...

29

nei

30
Eskild altså

Nei

31
Eskild for the win

nei!!

32
sille

engelsk

33
Line

Hahaha digger Eskil. Gode Sana som åpner seg opp ❤️

34
EVAK4EVER

Sana, now go to Even and talk with him. I think you get some better advices from him and Isak. Eskild is sweet but a little bit cryptical. At the same visit you can talk about Evens past 🙂

35
What for?

Why should Sana talk to Even? Sana went to see Noora. Sana seems to know what she wants for herself, and that is Yousef.

36
EVAK4EVER

Even knows Yousef before, so he could help Sana.

37
NegNan

You know you're reaching, don't you?

38
Golfkølle i nesa

Even får jo svi for ett eller annet Sana har satt igang snart ?

39
Why?

Sana doesn't need any help with Yousef. But she needs to know everything is okay between Noora and her.

This season isn't about evak, so stop trying to make it so. This one is all about Sana.

40
Letta sjel!

Er så letta etter at JEG fikk vite hva hun sendte til William ass!

41
Loys

Sa ikke det seg selv, egentlig? Jeg følte i alle fall ikke noe behov for å høre ord for ord hva som ble skrevet.

42
Noomi

Nej, det gjorde det inte. Hon kunde lika gärna ha skickat Nooras gamla utkast.

43
Hæ?

Jeg elsker deg kunne fremdeles ha vært Nooras utkast, da.

44
Noomi

Hon sa att hon formulerade många mejl och skickade aldrig. Tror hon skrev lite mer förklaring till William och inte bara "Jag älskar dig, kom hit!"

45
Yousana ?

Patiently waiting for a Yousana scene ??

46
SofaSofia

Jeg også! Også er jeg litt sånn #nooramåsvare. Sana trenger å vite at hun har Noora med seg nå - hun skal jo inn i noe som for henne er litt ukjent terreng...

47
Eskild dårlig advising

Sikke dårlig guru-advising. Han siger godt nok, at størst af alt er kærligheden, men men men han konkludere at et forhold mellem religiøse og ikke religiøse er vanskeligt. Det er IKKE det Sana havde brug for at høre :-O åhhhhh

48
Håpefull

Jeg mener hun trengte å høre det. Slike forhold ER faktisk vanskelig, det er derfor de fleste dater folk med lignende bakgrunn. MEN, det kan såklart funke, man vet aldri om man prøver. Som kommentaren nedefor sa så har Sana og Youself ganske like verdier når det gjelder livet og mennesker (virker det som). Så klart kan de få det til, de må bare passe på at det er åpen kommunikasjon mellom dem og at de forstår og respekterer hverandre. Kjærlighet er ikke alltid nok, man må jobbe for å få til et forhold, også om man har samme religion og bakgrunn. Jeg har høye håp for Sana og Yousef, de er vise mennesker 🙂

49
Eskilds nyangser

Eskild sier ikke et forhold mellom en religiøs og ikke religiøs er vanskelig. Han sier et forholder vanskelig, når du ikke har felles verdier. Det dreier seg om langt mere enn religion, og er noe alle forhold har å bryne seg på. Verdiene til Sana og Yosef er, basert på den ene lange seriøse samtale de har hatt, påfallende like. Deres kulturelle bakgrunner er, må vi tro, rimelig like. Forutsetningen for et meningsfylt forhold er rimelig gode for Sana og Yosef.

50
men er uansett sant da

han sier sannheten og pynter ikke på den, akkurat sånn han gjorde for Isak, derfor jeg elsker Eskild fordi han er så ærlig

51
Neida

Det går fint!

52
Pinnsvin

Problemet til Eskild er at han forholder seg til den virkelige verden og ikke Skam-universet.

53
Eskild har rett

Det er jo sant; et varig forhold mellom en religiøs og en ateist ER vanskelig. Religiøs tilhørighet og grunnleggende verdier... før eller siden blir det vrient!

54
ikke religion som er problemet

Et varig forhold ER vanskelig, period. Har selv opplevd å egentlig tro det samme som noen men komme frem til helt andre resultater, og på den andre siden å være sammen med noen som tror på noe annet (eller, som tror på noe i det hele tatt), men vi kom til veldig like konklusjoner ang. livet, verdier osv. og kom ekstremt godt overens. Men, varige forhold er alltid vanskelige uansett...

55
Et varig forhold ER vanskelig, period.

Enig. Det er faktisk hard jobbing for å få et forhold til å vare. Enten man er "like som to dråper vann" med tanke på holdninger og livssyn i utgangspunktet, eller at man vet fra starten av at her har vi utfordringer. Det er viktig å velge hverandre - hver dag, og begge må ville det. Det nytter liksom ikke å klappe med en hånd.
Hilsen ei med erfaring. Jeg har vært gift med min elskede i snart 33 år.

56
Klang

Fantastisk! Dauer av Eskild.

57

Herregud! Jag väntade mig inte ett klipp redan idag! Steg upp ur sängen som en blixt...! Nu bara i väntan på undertexterna❤️

58

Ja, liiite svårt att hänga med när Eskild pratar snabbt.. ?

59
W.W.J.D/W.W.M.D

Eskild??????

60

Skikkelig god på sånn guru-advising du, Eskild! ??

61
hahaha

Eskild alltså...

62
Ells

Eskild...

63

Åååå, guru Eskild! ?Elsker det enormt! Og Linn og kollektivet ❤❤❤ Dette gjorde dagen for meg!?

64
MarHi

Ja for en opptur!! Hans råd er jo en blanding av gullkorn og kanari (litt som da han var guru for Isak) men himmel og hav som jeg har savnet disse to herlige kloke-crazy hodene - Linn og Eskild ;o)

65
Love On Top!

Jeg vil bo med Eskild og Linn! ❤️

66
Hildring

Man merker at det nærmer deg slutten. De gir oss alle klippene vi vil ha. Mest sannsynlig siste klipp med eksild, linn og kollektivet. Føles rent på en måte da, alle trådene blir nøsta inn <3

67
Benny

Alle trådene er virkelig ikke nøstet inn. Denne sesongen er en fiasko!

68
Sista

Jag hoppas verkligen att de firar Isak, Pride och tidig Eid som ett sista klipp- och då måste ju såklart både Linn och Eskild vara med!

69

Vil også veldig gjerne ha Pride klipp! Hadde vært så utrolig sterkt og rørende! Men Pride-paraden er ikke før 30.juni da, så med mindre de lurer oss med tidsskjemaet så får vi det neppe...

70
Julia

Hahaha finaste bästa Eskild <3

71
ESKILD

"Elias? Det er broren din ja.... Nei, det går ikke" HAHAHAH, digger Eskild as

72
Takk, Julie!

Tuuuuuuuusen takk for dette klippet!!! Nå vet vi at Noora og William er sammen!!! Og lykkelige.... De to hører sammen! De trenger hverandre og gjør hverandre bedre..???????

73
Leon Storm Tøgersen Lillengen

kjeft

74
Julie

Håper resten av sesongen handler om sana og yousef

75

Nå har jeg sett dette klippet minst 10 ganger i dag og jeg ler like mye hver gang! Eskild er jo bare helt herlig! The love guru strikes again! ?????

76
tampong

hva med "jeg sendte en gang en brukt tampong til en jente som klina med eksen min" og det Eskild reagerer på er "ekskjæreste". 😀 dør av latter!

77
Sana

Jeg er mer spent på hva moren til Sana kommer til å si når Yousana skjer. Det første hun spurte om var om den søte gutten var muslim, og hun tror jo det var Yousef som eide vodkaflaska...

78
Moren og faren til Sana

Jeg tror Yousana ikke er så ulik mamma og pappa, moren har tidligere bemerket at faren er "litt mer vimsete" går heller på kafeen enn i moskeen osv. Men vi har sett at faren er opptatt av de verdiene som kommer fra en oppdragelse som muslim, det har Yousef også, faren tulla etterhvert om den flaska, så kanskje han kjenner seg igjen i sønnen og vennenes utprøving. Faren tror jeg nøkkelen er til å overbevise mor om at Yousef er en bra kar med muslimske verdier selv om han ikke tror på Allah lenger, for de er ganske like. I tillegg tror jeg at Sana og moren har et så godt forhold i bunnen at Sana selv vil kunne få aksept fra mor bare ved å snakke og fortelle hvordan hun har det og hva hun tror på og hva som passer for henne når det kommer til islam.

79
Iris

Sana har vel egentlig aldri gitt moren en sjanse til å godta Yousef heller. Som i mange andre situasjoner i sesongen har hun bare antatt at foreldrene vil ha et problem med at han ikke er muslim. Ja, jeg vet at moren spurte om han var det, men det betyr ikke at hun automatisk hadde forbydd Sana å se han igjen eller noe. Både Sana og Elias er jo veldig inkluderende og tolerante, så jeg tenker at de to som har oppdratt dem må være det også.
Siden Sana er veldig samvittighetsdreven, vil hun nok ta ansvar for den vodkaflaska, og fortelle foreldrene at hun skal være russ. Håper forøvrig at vi får se jentene på besøk hos dem snart 🙂

80
Kongen av gamle Egypt

Jeg måtte sjekke ut om det er noen religioner der bror-søster ekteskap har vært tolerert, men det er det visstnok ikke (forståelig nok). Eneste unntaket jeg fant var Farao-familiene i gamle Egypt, som også ble sett på som guder. Der måtte prinsessene gifte seg med noen av samme rang, men utenlandske kongelige var ikke tillat. Så da endte de i blant opp med nære slektninger, som brødre. (Stakkars!). Men for resten av befolkningen var dette ikke tillat.

81

Elsker det virkelig! Et av favorittklippene mine til nå denne sesongen! SÅ hylende morsomt og likevel så sår undertone med Linn og Eskild som mimrer om eksene sine. Linn nevnte jo han indirekte i chatten i uke 9 i høst, da hun fortalte om sin tidligere kjærlighetssorg og gav råd til Isak når han var langt nede (selv om det også var et drittråd, for å bruke Isaks egne ord). Tenkt at det var SÅ lenge siden. Å, Linn... Hun er nydelig i all sin absurditet. Og Eskild og Lito, jeg husker dem jo godt, og tenkte det bare var en enkel fling for Eskild. Har lurt på hva han bærer på for slags erfaringer siden han alltid gir gururåd men ikke ser ut til å ha noen varige forhold selv. Så sårt når han midt i den fullstendig random ranten bare sier "Da gråt jeg mye...". Så mye bakgrunnshistorie og så mange følelser i et enkelt klipp! Genialt! En STOR shout out til Carl Martin og Rakel for skuespillet sitt, ikke bare i denne scenen men hele veien de har vært med. Love you!

82

STORT shoutout til Carl og Rakel - fantastiske bipersoner, der burde have en spinoff!!!

83
Mona

JAAA!!! De er virkelig fantastiske ??

84
Måka

Kjære Eskild.
Det har kommet en ny desperasjon over deg siden i fjor. Hva har skjedd med deg? Har det vært tungt, etter at Even og Isak flytta sammen? Jeg kan forstå det. Uansett hvor glad du er i ham er det lov å syns det er litt bittert når en guttunge på 17 allerede har funnet noen som orker ham ikke bare i de glade dagene, men også når han er sjalu og vrang og gretten?

Jeg skjønte i dag morges hvor vondt det med Lito den gangen gjorde. Sorry at jeg ikke så det alt i 2015. Det var bare fordi det var Noora som fortalte meg det. Hun har ikke så høye tanker om deg, så det var ganske dårlig gjort av meg å tro på henne. Jeg har kommet meg siden. Jeg så at det svei da Isak i fjor fikk deg til å tenke på han fyren som sa at han elska deg, men som likevel ikke ville forlate kona si. Isak var for opptatt av seg sjæl til å se deg. Men jeg så det. Jeg så at du brukte dine egne dyrekjøpte erfaringer til å hjelpe ham. Og jeg så at du så at det gikk bedre for ham nettopp fordi han IKKE fulgte råda dine. Og du vet like godt som meg at det samme gjelder Sana, at hun kommer til å få det til å funke med not-muslim-boy. Grunnen til at råda dine ikke funker, er jo at de stammer fra for mange nederlag og for mange skuffelser.

Seriøst, Eskild. Jeg skulle ønske at noen var der for deg, sånn som du var der for Isak. For du er i en ond sirkel, nå. Du prøver å komme deg etter gamle skuffelser, ved å lage nye situasjoner som du VET at kommer til å skjære seg. Du jobber deg gjennom hele kverna som en grenselos som ofrer seg sjæl for at andre skal komme ut og bli fri og få muligheten til å gå videre og finne seg noen andre enn deg. Og da blir du stående helt alene igjen. Og faen, Eskild. Du er for bra til å måtte stå alene. Du er morsom og hjelpsom og så omsorgsfull at det grenser mot selvutslettelse. Du er så flink til å ta på deg den der sjukt lættis-maska. Men ikke tro at alle vi som er glade i deg er som Emma. Du trenger ikke alltid være sykt lættis for oss. Du kan også være ærlig. Du kan grine. Du kan banne. Du kan være forbanna. Og du kan be om hjelp. Og du kan fortelle venna dine når livet går skeis. Selv om de skal ha vært bra fulle for å ikke ha sett det i natt.

(jepp. jeg er sen til festen. Sorry. Har brukt mye av dagen på å gruble på Eva sine instastories.)

85
#iamsana

Digger at Sana endelig har begynt å prate med folk igjen og at hun forteller hva hun føler og tenker på! Kommunikasjon er alfa og omega! ✌❤

86
Gulerot

Dra gulerøtten mot deg, icke fra deg. Tänker att Isaks råd stämmer så bra med den scenen med Yousef. Nu gör hon det genom att öppna sig och kommunicera. ?

87

Gleder meg til å se hele sesongen om igjen - i ett strekk
Og elsker sånne tullete klipp?

88
Dagen derpå

Eskil gir kanskje ikke de beste rådene, men elsker humoren hans! Det har vært lite av det denne sesongen, så det var på tide..selv om han er litt stygg mot Linn til tider tror jeg ikke han mener så mye med det. De har bodd lenge sammen og kjenner hverandre godt!
Veldig bra at Sana skrev selv istedet for å sende Nooras. Ganske sikker på at Noora har tilgitt Sana for lenge siden, ellers hadde hun neppe blitt med William. Det kan hende hun takker henne, og jeg håper vi går se noen små klipp med kjærlighet også mellom Noorhelm, slik som med Evak før Skam dessverre blir historie 🙁
Selvsagt må det bli mye med Yousana nå, tror ikke Sana hører på hva Eskil sier, dessuten har hun bli mye mer åpen nå. Så hun har tydeligvis lært mye de siste ukene, så dette går nok bra ♥

89
Håper!!!!

Men kan nesten ikke tro det...,
At Julie benytter sjansen, og gir oss det som var planen med Noorhelm i s3!
De flytter sammen - i Oslo!!
Det er tøft å skrive det, fordi håpet er så stort, samtidig føles det for godt til å være sant!
Skal vi nå endelig få se disse to, nydelige - som egentlig trenger hverandre så sårt - starte et liv ?Et år har gått..., blir slutten på Noorhelm bare at de burde ha snakket sammen på et langt tidligere tidspunkt?- Eller at Noora ikke lenger ønsker slike kompliserende faktorer i sitt liv?Eller skal vi faktisk få se de to sammen bære flyttelass, ta i mot besøk av Sana og først og fremst virkelig elske hverandre! Jeg har troa Julie- fordi du virker å være en rettferdig sjel - om Isak fikk sin Even - så skal Noora få sin William!! Ps: Det siste er et statement grunnet at Noora - av alle skam karakterene virkelig har behov for å bli sett, for den hun er og elsket for den hun er. Ingen av skam karakterene kjenner Noora bedre en William!

90
Silja

Synes Eskild rett og slett er uspiselig på enkelte punkter. Han er skikkelig frekk og ufin mot Linn!

91
Ørjan

Frekk og uspiselig? Ikke i det hele tatt. Dersom man ikke kan tulle slik med hverandre i et vennskap, så er det ikke verdt å ha. Et vennskap basert på korrekthet og alvor er møkkakjedelig. Men ikke alle forstår ironi eller humor. Folk har blitt alt for selvhøytidelige.

92
Neidaa..

Nei, Eskild er bare morsom. Det er jo humoren mellom de, han er jo ikke frekk og ufin for å være slem 🙂

93
Kutt ut da

Eskild er jo helt priceless - bare elsker han❤️
Ærlig all the way ... legger ikke noe imellom. Han er seg selv 100%

94
Guruen har 50% rett, men bommer på konklusjonen

Eskild gir jo kongeråd, om man bare ignorerer konklusjonen hans. Voksenpraten, hvor man snakker om folk og sånt, der var de helt uenige og derfor ble det slutt. Men den praten har Yousana allerede hatt, og de bygget broer over dine ulike synspunkt og kom fram til en felles forståelse, sitat Y: Da er vi to? S: Da er vi COOL. S (lavt): Da er vi to.

95
Guru advicing

Jeg hadde gladelig paya 500 i uka for å få guru advicing av Eskild.... beste scenen i denne sesongen??? ... Tror ikke jeg har ledd så mye på lenge... En salig blanding av Gud og Mohammed.. brukte tamponger... velskapt k*k, cornflakes og love on top. Beste jeg har sett på lenge... tusen, tusen takk for denne oppturen?

96
Let the love flow???

Beste på lenge!
Vi bestemte oss for å gå "all in"... let the love flow og sånn?

97

Jeg er fullt med! Vi kan starte kronerulling for guru advising!

98
Mina

Sjæl ass!

99
Eskild og Linn er helt konge

Dette klippet var 100 ganger bedre enn det i går - helt fantastisk. Bare elsker dem❤️

100
Eskild, ass!

Når tittelen er Guru advising vet du hva som kommer. En helt absurd morsom scene med Eskild som sier alle de feil tingene det er mulig å si. Ler meg ihjel. Synd at den han snakker til ofte tror på han i starten. Men heldigvis har det vist seg til nå at ting aldri, jeg gjentar aldri, er slik som han tror.

101
Love on top

??? " så det bestemte vi oss for å prøve... at jeg var topp... og gå rett inn i kjærligheten.... ja og det hørte jo du Linn..." ??? jeg tror jeg dæver??

102
Elias scene be om :-)

Er jeg den eneste som har brug for at se en scene med Elias, hvor de snakker om festen og om Yousef??

103
Loys

"Det blir rart"

104
Pernille

Jeg å????

105
Linn

...digger Eskild, -- og Linn!!!
En undervurdert karakter i SKAM.
Hadde ikke hatt noe i mot å bli bedre kjent med henne.
(- Og det hadde vi vel blitt, dersom serien hadde fortsatt..)

106

hvem er linn

107
linn

Det er hun deprimerte jenta som bor i kollektivet til Eskild og Noora, i begynnelsen av serien lå hun bare på sofaen i stua. Nå virker det heldigvis som om hun har begynt å bli i litt bedre humør, hun ble jo til og med med på festen igår 🙂

108
Linn

Og hvis hun har hatt klamydia 13 ganger så har hun vel ikke BARE ligget på sofaen?

109
Noomi

??? bästa kommentar!

110
Linn

Ja, det er all grunn til å være nysgjerrig på Linn . Hun er en sammensatt person.
Og Kollektivet hadde ikke vært det samme uten henne!!!

111
Linn uten joggebukse

Ja, ikke bare var hun MED på festen. Hun var jo PYNTET. Baggy joggeantrekk var skiftet ut m penkjole:-) ?
Og ikke har hun ligget BARE på sofaen hjemme heller. Hun fortalte jo til Vilde at hun hadde hatt klamma 13 ganger!!!! ?

112
SKAM er mobbere

Er vel ikke noe å skryte av akkurat.... Synes de herser altfor mye med karakteren Linn, det blir bare for å ha en karakter å drite ut for en fast comic relief... Det er faktisk ganske stygt å se på. Hvis man tenker over det er Linn den eneste karakteren i Skam som det kun er negative ting forbundet med (bortsett fra at fansen ler av henne fordi hun har et kjipt liv) Ganske tragisk, ikke?? Blir helt dårlig av å se på det jeg. Tenk på at det sikkert er en god del som kjenner seg igjen i denne karakteren også, hva skal de føle?

113
Linn

Alle (her) vet vel hvem Linn er? Linn, som bor i kollektivet sammen med Eskild og Noora

114

Eskild altså! Ler så jeg griner. Men du, ikke hør på love-guruen! Han tok feil mth Isak og Even og kan gjøre det igjen. Følg hjerte ditt.

YOUSANA ???

115
Margrethe

Eskild ❤️❤️

116
Alekz

HAHAHAHA, Eskild är true guru ??? och vad härligt att Sana pratar om hur hon känner! Så skönt att hon öppnar sig! ?

117
Raya

Skam-Guru og Matrix Oracle - same same 😀

118
Alekz

Undrar dock vart Eva och P-Chris tog vägen ?? (Evas instastory)

119
Tika

Eva og p-criss hadde nash med Eskild og Linn. Chriss var ikke med, så neppe der.. Og Noora sov hos William... Jo, vet om et sted nash hadde vært helt akseptabelt.

120
Eskild altså

I love you ?❤️?

121
Love

Så ærlig sana har blitt ? I like the new sana. Fra smerte og stillhet til å fortelle følesene hennes, og hva hun har gjort. 2 ganger på en uke! #proud

122
Mari

Eskild, ass.
Isak hørte ikke på guru-advisinga di. Satser på at Sana ikke hører på det, heller?

123
Bad guru

Nå lo jeg høyt! Eskild ass, han er virkelig one og a kind, men tror han skal droppe gurukarrieren! :)))
Men seriøst Sana, hvis Yousef er alt du tenker på bør du virkelig gi han en sjanse! Han kjenner Islam og deler jo mange av de samme verdiene som deg! Gi <3 en sjanse!

124
Følg med

Sana vil ha Yousef. Etter praten med Elias er ikke det med at Yousef ikke er muslim noe issue mer. Det var hookingen med Noora som fucka det hele opp.

Regner med at vi får se konfrontasjon mellom Sana og foreldrene på det med religion. Elias ordner nok opp igjen.

125
Skam

Dette klip fik mig til at grine. Eskild og Linn, for faen❤❤

126
HAHAHA

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA ESKILD <3

127

"Let The Love Flow!" ❤

128

Eg dør av Eskild

129
MillaCamilla

TAAAAKK!!! Han er så sinnsykt god. God karakter, god skuespiller. Og Sana blir påtvunget "guruen". THIS IS GREAT ACTING and a GREAT SCENE!

130
YOU ARE SHOWING SOME LOVE TO FINNISH FANS!!!! THANK YOU!!!!

The Moomin mug in the back round. We see what you are doing!!! 😀 😀 😀

Love from Finland back to you guys!!! <3 <3 <3 <3 <3

131
Gule gardiner

Först var det Stinky i säsong 2, nu Snusmumriksen. Båda passar så sjukt bra till scenen! Kudos, igen.

132
Hehe

Moonin is quite big in Norway. I grew up loving that show.

133
Mummifan

Moomin (Mummi in Norway), is very popular here. At least for my generation (1987), I grew up with watching the show on TV, and absolutely love it, and still do to be honest. Thank you, Finland, for making such a good childrens story. 🙂

134
Wednesday

For the Finn: We love Moomin! Moomin mugs are very trendy in Norway, and a normal occurence in a lot of Norwegian homes 🙂 I have almost 30 mugs 😀 Sending lots of love to Finland <3

135
Finally!! ??

Haha, I noticed it too! ? I don't know if this was a sign of love for Finland, but I decide to take it as one! ???

136
Finally! ??

Haha, I noticed it too! ? I don't know if this was a sign of love for Finland, but I decide to take it as one! ???

137

Märkte inte det förrän du sa det! Ja, vi finlandssvenskar och finnar älskar även SKAM ❤️

138
Belle

ESKILD KAN DU VÆRE STILLE

139
Nei - fortsett Eskild!

Topper hele sesongen. Beste klippet???

140
Topp

"Jag var top. Ja, du hörde ju det Linn". ???

141
Luluh

Neineinei, Eskild må ikke være stille, helt fantastisk å våkne opp til dette ??? dette er nydelig surrealistisk guruadvicing, helt blottet for objektivitet, kun en manns personlige opplevelser og svevende tankeassosiasjoner - som ikke har noe relevans for noen andre, men som allikevel er fantastiske å høre på!! I love it ❤?

142
Guruen har 50% rett, men bommer på konklusjonen

Han snakker om at det er viktig å ha felles verdier, og det er jo sant. Vi har allerede sett Yousana bygge broer over forskjellene sine, de har jo felles verdier.

143
hvorfor det ?

han sier bare sannheten

144
Noomi

Tror att det var en referens till säsong 2, när Linn kommer ut och säger "Kan dere vare stille?"
Eller?

145

Eskild<3<3<3 Takk for denne scenen! Kjempemorsom!!

146
Elle

Han har jo rett da, forhold mellom religiøs og ikke-religiøs ER vanskelig

147
Tja ...

Nok av eksempler på at det går helt fint også da ... Men det går nok bare dersom ingen av partene er fanatiske i sine oppfatninger. Tror også at en agnostisk ikke-religiøs ofte fungerer bedre sammen med en religiøs enn det en hard core ateist gjør. Agnostikere kan være sammen med alle, de.
Og som Monty Python sier: There's nothing an agnostic can't do if he really doesn't know whether he believes in anything or not. 🙂

148
Wenche

I så fall må begge være åpne og aksepterende. Sana er ikke av den typen.

149
Ella

Selvsagt kan det fungere, har ikke sagt noe annet, men vanskelig er det

150
Elin

Det blir såklart ytterligare en grej att förhålla sig till, men är man öppen och visar respektför varandra är det såklart inga problem!

151

Men ikke umulig! Mine foreldre har vært gift i nesten 30 år og klarer det fint. Og mange av minne venner også 🙂

152

Eskild stinker på kjærlighetsråd, ass.
Det burde gjengen vite nå!?

153
Eskild...

Du er jo heeeelt ute....

154
Kollektivet

Tænk at man kan blive så følelsesladet af at se et køkken. Men åh, det er jo THE kitchen. Isak & Even <3

155
tunfisken

Godt Sana stakk innom-nå vet vi at Noora og William er samme sted - og forhåpentligvis får de snakket ut om det ene og det andre-uansett hvordan det skulle ende og vi fikk både guru-Eskild&Linn-jippi! Men Eskild pleier jo egentlig å ta feil når det gjelder konkrete kjærlighetsråd - håper Sana stoler på sin egen intuisjon. Snakk med mamman din - Sana! og møt Yousef snart! Tøft av Sana å innrømme at hun ikke sendte mailen for Nooras skyld, men for sin egen del.

156

Eskild, du er megasøt, men du må slutte å generalisere på bakgrunn av dine egne begrensa erfaringer!

157

Eskild og hans dårlige men velmenende råd ❤️ E-posten var (heldigvis) ikke ille, selv om den ble sendt av "feil" grunner. Krysser fingrene for at alt ordner seg til sist ? Lenge leve kjærligheten ❤️

158
Inte så dåligt egentligen

Är ju dåligt råd pga att vi vill se Yousana, men han talar av erfarenhet och det ligger något i det han säger. Dock kommer ju Yousef från en muslimsk bakgrund så tror inte kontrasten mellan Yousana blir lika stor som mellan Eskild och Lito ( eller vad han heter lol). Tror dom kommer få ihop det tillslut, att julie medvetet drar ut på det så att de slipper filma situationer som Iman (obs! förmodligen, har ej belägg för detta) valt att avstå från pga sin tro.

Själv är jag bara lättad över att det är Sana som använt Nooras lösen, vi visste ju att antingen hon eller Sara skulle göra något av det och tack och lov inte Sara. Sara hade säkerligen gjort något MYCKET värre.

159
hvorfor det ?

han er jo bare ærlig, synes faktisk ikke rådene hans er så ille,verken til Isak eller sana <3

160
Hjelp!

Hvor var Noora??

161
Du hørte jo det

Eskild sa det jo!

162
Eskild

mest sannsynlig med William, de dro fra festen sammen sa Eskild

163

Med William vel
Eskild sa jo at hun forsvant i bilen hans

164
Hos William

.

165

Eskilds "guru-advice"!

166
#teamMeg

Da har jeg egentlig bare en ting å si: HERLIGE ESKILD !! Ååhhh, gud jeg har savna deg !!
Kjenner også at det er deilig å være tilbake i kollektivet ....... ikke minst på kjøkkenet ....... så mange gode minner derfra !! Men hvordan kan Linn ha hatt chlamydia 14 ganger - eller no' sånt - når hun ikke har hatt kjæreste siden i 7. klasse? Da har hun jammen vært uheldig; virker jo ikke akkurat som om hun har en veldig 'utsvevende' livsstil heller ......
Hva får du ut av dette da, Sana? DET lurer jeg på ?

167

Krävs inte kjæreste för att ha sex.

168

I need Yousana

169

Where Yousef and Sana? We need their talk

170
Haha

Haha. Digger Eskild og Linn

171

? kedelig, nu det er så få klip tilbage.
Bliver Så spændende at se Sana skulle vise og dele kærlige følelser for en...

172
Sofie

What would Jesus and Muhammed do? Let the love flow 🙂

173
Ditte

Tak, Julie Andem, fordi du giver os alt det, vi har længtes efter: Yousana, William og nu også Guruadvising med Eskild ❤️

174

Eskild ass??

175
Yeah, yeah

Herlig klipp!
Nå er jo ikke akkurat Sana Eskild og Yousef heller ikke Lito.. Heeelt uavhengig av religionsforskjeller så kan det jo være ei bittelitta mulighet for at det er noen andre grunner til at det forholdet gikk litt skeis? ;)) Husker godt Lito, en beskjeden, rolig kar 😉 Eskild er nå herlig da, men guruadvisingen har han kanskje ikke helt sving på, enda..:)

176
❤ Yousana ❤

Elsker Eskild og Linn! ❤ "Å, det var bare en mail som skulle til..." ? Men vet ikke helt om det var dette vi trengte akkurat nå - guru advising - eller mer som guru avvisning i forhold til Sana...

Sana, du må selv snakke med Yousef, lytt til ditt eget hjerte og drit i hva alle andre sier, tenker eller mener. Det er hva dere to tenker og mener som teller - soulmates! ? Frustrerende med disse ett skritt fram, to skritt tilbake greiene. Veit at vi var i lykkeland i går, og at det sikkert er for godt til å være sant, men please ikke knus håpet vårt om at Yousana er mulig... ? Jeg nekter å gå med på at budskapet vi skal sitte igjen med etter denne sesongen er at de religiøse (evt. livssyn)/kulturelle forskjellene er så store at de er uforenelige. Alt er love! ❤

Cengiz skrev det selv som caption i går på instaen sin under bildet med Maiken (de har vært sammen i 3 år): "Just respect each others cultures" (underforstått religioner/livssyn også). Når Cengiz og Maiken kan, som så mange andre "blandede" par kan, så kan Sana og Yousef også! ? ✌ Størst av alt er kjærligheten! ❤

177
Tova

Hahahah älskar Eskild, men hans guru advising verkar ju inte vara den bästa, det vet vi ju sen säsong tre