Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

782 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Sana is my spirit animal

Woot!

2
Første

Æææææææ

4
Lilly

Kom1

5
William her og der

Så kedeligt at alt skal handle om William nu.

6
Noomi

Ja, ALT handlar ju bara om William...?!!!???
Jag såg nog ett annat avsnitt än du.

7

Nei. Accepter, at dette er afslutningen på SKAM - og alt handler langt fra kun om William. Julie gør bare sit bedste arbejde på at samle alle enderne

8
Noora og William

Noora (og William) fikk en stor del av sesong 1 (Noora trengte den for oppbygging av sin sesong) + sesong 2 selvfølgelig, og nå er de iferd med å ta sesong 4....
Det minner meg om at jeg føler jeg har fått mer enn nok av deres historie nå......

9
Länge vore roligt!

Tycker Julie A ska skriva och följa Noora och William i 25 år till!
Kan vara tre avsnitt -inte klipp-i veckan på Nrk. En given succe!
Vore roligt följa dem genom livet,med jobb,räkningar,hyttetur,blöjbyten och deras egna barn på Hartvig Nissen!

10
Avundsjuk?

Avundsjuk på hans bil och snygga tjej kanske?

11
Og..

...ikke glem at storien deres var i bakgrunnen i sesong 3 også... Heldigvis klarte de ikke å ta fokus fra Isak og Even's fantastiske kjærlighetshistorie:):) Men jammen har de tatt nok fokus ellers?

12
En sak jag tänk på - någon som håller med?

Varför kunde inte William och Noora fått löst allt innan s 4 eller i starten? Då hade de fått vara lyckliga under en hel säsong och så hade Sana då fått prata ut med olafiaklinikken om hennes tankar om allt som hänt. Klippet när de kommer och hämtar henne är underbart men jag hade önskat diskussioner och prat utöver meddelandet hon skrev till dom. Jag ska inte döma innan det är slut men det ser ut som att vi missar de viktiga samtalen. Gänget har varit miserabela hela säsongen och det har gjort så ont i hjärtat hela tiden, så det hade känts som att få andras ut om Sana fick ha såndana scener med dom direkt efter Håper du har plass.

Det føles att vi får event efter event men inte de viktiga samtalen ansikte till ansikte som gör Skam till Skam :/

13
Kanskje...

......William...altså Thomas Hayes var muligens ikke tilgjengelig da de begynte å skrive sesongen, noe de gjør ganske tidlig, kanskje rett etter jul..? Ellers er jeg enig med deg at ønsket mitt også er at de kunne ha fått denne sesongen i bakgrunnen, men slik gikk det nå ikke.

14

Jag tror att Hayes bara har kommit tillbaka nu på slutet som som tack till JA. Kan förstås ha fel, men jag tror inte att han kommer att synas så mycket nu. Han hade nog inte heller gått med på att vara med i bakgrunden under hela säsongen. Jag hoppas på att det blir fokus på Yousana detta avsnitt och på vänskap sista avsnittet.

15
Noomi

Skitbra ju! ??❤️

17
Yaya

Så kjedelig at du skal sutre sånn nu...

18
NegNan

Chatt om Noora i början och slutet av klippet men klippet handlade om Sana och Yousef. Du valde själv att fokusera på William.

19

Nei. Accepter, at dette er afslutningen på SKAM - og alt handler langt fra kun om William. Julie Andem gør bare sit bedste arbejde på at samle alle enderne

20

Så kedeligt!!

21
@ William her og der

Det handler ikke om William, det handler om at Sana er redd for at Noora ikke svarer fordi hun brukte Nooras e-post til å sende mail til William. Hun får ikke svar fra henne og det gjør ingen andre heller. Også sitter jeg og hopper for jeg håper bare Sana skal få fortalt Yousef hva hun føler, men hun er så treig lissom!??

22
Lilly

Yay jeg var kom nr1

23

Får aldri nok av Noora og William!!!!!! Den vakreste kjærlighetshistorien på film/TV ever!!! Mer, mer, mer...??????

24

Jag håller helt med! Mer av Noora och William❤️

25
Skippergata

Neeei, han kan ikke reise bort til august. De er jo soulmates <3

26

Han skal sikkert bare på sommerferie, null stress

27
Han åker till flygplatsen

men ångrar sig och kommer tillbaka? Nä, det är för likt Noorhelm-scenariot. Undrar vad som ska hända för att få Yousef att bli så övertygad om att han måste stanna med Sana. För jag tror inte att han åker. Eller kanske han åker iväg, men sen har de en het chat när han är i Turkiet, så att han kommer tillbaka?

28
Nina

Kanskje han drar, men Sana blir med 😀

29
Go ahead

Hvis de virkelig er soulmates gjør det vel ingenting, he's coming back

30
Enig

Helt enig! Det virker fuldstændigt utroværdigt at yousef pludselig er "kold". Så kompliceret er reality ikke.

31
Yousef må blive

Jeg tænker at der her er en parallel til sæson 2. William skal rejse til London - alene lige inden sidste uge af skam. Og nu skal yousef det samme - bare til Tyrkiet. Så mon ikke Sana får vendt om på det, og så bliver han, for at være sammen med hende?? Jeg krydser fingre og håber.

Men hvis de først ender sammen på fredag. Hvordan skal forældrene så nå at acceptere ham?

32
Tyrkia

Akkurat som William reiste til Løndønn

33
Yousef bliver som William blev

Jeg tænker at der her er en parallel til sæson 2. William skal rejse til London - alene lige inden sidste uge af skam. Og nu skal yousef det samme - bare til Tyrkiet. Så mon ikke Sana får vendt om på det, og så bliver han, for at være sammen med hende?? Jeg krydser fingre og håber.

34

Er de???!!!

35
William?

Han skulle jo flytte dit? Han jobber jo osv. Yousef skal bare på ferie, relax

36
Vero

Kaste gress og knuse hjertet til Sana på et sekund??????

37
kloever da

ikke bare gress men kloever! og det er smybol for lykke og love:)

38
Drømmeclip of the day..

Sana og Yousef som spiller basketball sammen med mer lidenskap enn noen gang! Nora har nemlig sendt Yousef en sms som sier at Sana er hodestups forelsket i han. Payback!

39
Be kind. Always?

Ok. Dette er en kommentar jeg har tenkt på lenge. Fundert på. Endret på. Den har ligge som en sten i magen siden april, og nå må den ut.
Jeg er skuffa jeg. Og litt lei meg. Skuffa over kommentarfeltet. Skuffa over hvor slemme folk er med hverandre. Skuffa over klaginga. For det er klaging. Det er ikke konstruktiv kritikk. Det er surmaga klaging. Enten du vil innrømme det eller ei. Så er det langt fra konstruktivt. Jeg er lei meg over at det fine kommentarfeltet hvor vi analyserte og delte tanker nesten er borte. At vi hadde lange debatter om hvorvidt du kommer deg til Gardemoen på 1 time eller hva den beste ruten fra kirken til Nissen er, og det var så gøy. Det er nesten borte.
Skam er, etter min mening, en fantastisk perle av en serie. Lagt med kjærlighet og ømhet til forskjellige tema og ungdom på videregående. Med varhet og forståelse, uten å overtolke, overdramatisere og overforklare. SERIE er her hovedordet. Det er en serie med manus, filming og skuespillere. En serie der ideen er ganske klar på forehånd og skaperne vet hvor dette skal ende. Det er ikke virkelig. Selv om det er så ekte at det føles slik. Det betyr også at vi ikke kan styre handlingen, selv om vi har veldig lyst til det. Selv om vi ønsker av hele vårt hjerte at ting skal være sånn eller sånn. Eller skje sånn eller sånn. Det er ikke slik det fungerer. Vi kan rope og skrike alt vi vil, men det blir ikke slik alle vil . Uansett. Det er kun i våre egne liv at vi kan være regissører og styre slik vi vil. Si det vi vil, og ordne slik vi vil. Om vi tørr. Men en serie. Nei! Her må vi faktisk bare lære oss å leve med hvordan serieskaperne har valgt å løse ting. Hvordan de har tenkt at ting skal være. Hvordan deres visjon ser ut. Så ingen av oss vet hvordan dette kommer til å endre, det er det bare de som vet. Hvem som skal si hva til hvem nå vil de neste ukene vise. Kanskje kommer et klipp som forklarer ting. Kanskje ikke. Men det er utenfor vår kontroll.
Jeg ser at mange er lei seg og skuffa over Evens historie i denne serien og hvordan han snakkes om. Og det er selvsagt lov. Full forståelse for det. Selvmord er dypt alvorlig, ensomt og smertefullt, og absolutt ikke noe en skal lage billige poeng av. Men har Skam gjort det? Jeg synes ikke det. Jeg synes ikke at Isaks og Evens historie "bare" skulde ha handlet om homofil kjærlighet. Isak ble enormt utfordret i sesong 3, og møtte vel alle sine fordommer. At Even er bipolar var en katalysator for at Isak skulle forstå sin mor tenker jeg. For at han skulle forstå at livet ikke er svart-hvit, at det absolutt er plass til psykisk syke i livet hans. At det å forelske seg i Even gjorde noe med Isak, endret hele hans måte å være på, å tenke på. Lot han møte seg selv i døren og forstå hva livet egentlig handler om. Så trist om ikke dette var en del av hans historie. Synes jeg. At selvmordet nevnes i sesong 4 har jo noe med hva som skjedde med Yousef, hvordan det var med på at han mistet sin tro. Noe som igjen er enormt viktig i forhold til Sana, som er sterkt troende. Han utfordret henne med sitt syn, og hadde ikke ting skjedd med Even, hadde ikke ting skjedd med Yousef, og igjen med Sana. Sana må også, som Isak, lære at ting ikke er svart-hvit. Jeg synes ikke de har utnyttet Evens historie, jeg synes de har brukt den til å skape forståelse, til å lære karakterene noe om livet og vise oss hvorfor noen av dem har reagert som de har gjort.
Skam har gjort noe med oss alle tror jeg, og kanskje det er grunnen til at så mange er sinte og klager nå. At Norhelm- fans og Evak-fans er i tottene på hverandre. Men er ikke begge historier like viktige? På sin måte. Hvor er forståelsen for hverandres meninger? Hvor er forståelsen for at noen kan mene noe annet enn deg selv? Hvor er respekten for hverandre? Er det virkelig ikke plass til alle? Til de som heiet på Eva da hun slo opp med Jonas for å finne seg selv? Til de som gråt sine modige tårer da William kom og holdt Noora og skrev avisartikkelen for henne? Til de som fossgråt av Oh helga natt? Til de som fossgråt av bussøyeblikket? Bør det ikke være plass til oss alle i dette magiske universet av en serie? Hvem er vi egentlig som kan kjefte på hverandre for å ha meninger? Klage på hverandre for å bli glad når noe skjer? Klage når noen er lei seg og skuffa? Er ikke rart at mange av de "vanlige" som kommenterer er borte, tror ikke det er tilfeldig. Tipper mange diskuterer i lukkede facebook-grupper istedenfor her. Og det er synd. Noe av det kjekkeste med Skam har jo vært nettopp kommentarfeltet. Alle mulige teorier og analyser i lys av det som skjedd. Men ikke nå. Med få unntak er det borte. Erstattet av kverulering, hakking, ufine kommentarer, kritisering av hverandre, pirking og at alt skal tolkes i verste mening. Våger man seg utpå en liten kommentar, analyse eller forslag, så er det rett på hoggestabben. Og dette kan jo tas rett inn i sesongen. Egentlig helt magisk etter min mening. Hvordan kommentarfeltet speiler sesongen. Hvordan Sana har misforstått, tolket alt i verste mening og bestemt seg på forehånd hvordan ting er. Og nå ser vi henne slippe opp, trekke til seg mennesker og snakke. Jeg håper, virkelig håper, at vi kan se en speiling av dette i kommentarfeltet. At folk er litt greiere med hverandre. Har respekt for at noen elsker sesong 1 mer enn 2, at andre elsker 4 mer enn 3. Må da være lov til det. La oss nyte de siste ukene av denne vidunderlige serien, dette magiske universet som har gitt oss alle håp. På forskjellige måter. La oss stole på at dama og folka som har gitt oss noen av de fineste og vakreste tv-øyeblikk i historien klarer å avslutte denne på en fin måte <3
Kom igjen folkens. Be kind. Always <3

40
Takk!

Dette var fint. Jeg er helt enig i hva du sier. Jeg husker da jeg brukte å åpne kommentarfeltet etter å ha sett en skam episode, for å se hva alle tenkte. Da var det fullt av lange kommentarer av hvor fin den episoden var, terorier av hva som skulle hende i neste episode, og folk var snille. De respekterte andre sine meninger og kanskje svarte tilbake med sin egen mening. Da var det positiv stemning, nå er det mest hat. Jeg vil at folk skal forstå at dette er en serie, og at alle sesongene er foskjellige.

Til slutt ville jeg bare si at du var veldig flink på å utrykke meningen din og med å få ut budskapet❤

41
@Takk!

Tusen takk for kommentaren ❤ Håper virkelig vi kan få tilbake den positive stemningen her inne før eventyret er over ?
- Irene

42
1000MILLIONER❤️TAKK

Akkurat sånn tenker jeg også, så ❤️Lig takk for at du satt så fine ord på det! ❤️

43
Historie eller?

Woow shit så lengt klarte liksom ikkje å lese ble så sliten av det det hvordan klarte du å skrive allt alt det men jeg gikk mest hvertfall halv parten og det bra skrevet og at folk må tåle litt også?❤

44
Fint innlegg, men ...

Fælt så mye negativt da!?

45
@ Be kind always

Kan ikke du poste dette innlegget etter hvert klipp og chat fremover? Folk trenger å bli minnet på hva SKAM egentlig er!.... og ikke minst denne sesongen: at muslimske ungdommer, og kanskje spes jenter nå endelig har fått rollemodeller de kan forholde seg til på TV og at det faktisk krever at vi viser respekt for det faktumet. Hvis vi er åpen for hvordan karakterene blir fremstilt og slik historiene er skrevet denne sesongen, kan vi faktisk lære litt om Islam og Sanas historie. De fortjener å bli hørt de og!

Også hadde det vært skikkelig gøy om vi hadde fått vært med på Id fest før serien er over, men episodene er vel allerede spilt inn så...vi får se!

46
Gjest

Så fint skrevet. Og godt set at kommentarfeltet spejler sæsonens tema. At sæsonen er bygget op omkring spejlinger, gør at det bliver meget metaagtigt på en både cool og weird måde. Tror det er fordi serien sætter så mange følelser i gang. Men man skal jo, som Sana er ved at lære, styre sine følelser, ihvertfald de negative. Så ja, seerne har været som Sana, hendes veninder og PM-jenterne. Eller omvendt...? Så ja, mere peace, luv, gulerødder, analyser, kærlige følelsesudbrud og sjove kommentarer på alle mulige sprog <3

47
@Gjest

Tusen takk ❤ Er så utrolig imponert over hvordan de klarer å få til dette med speiling i kommentarfeltet og at sesongene går inn i hverandre - magisk ?
Og JA til til kjærleik og gulerøtter på alle språk - har ikke lært så mye dansk og svensk siden videregående ?❤

48
@ Be kind. Always

Tack för ditt långa inlägg! Du uttrycker allt jag känner. Man blir så ledsen här nuförtiden. Har vi inte lärt oss något av Skam liksom? Vi bör respektera varandra mycket mer.

Alt er Love ❤️
Noomi

49
@Noomi

Tusen takk for en fin kommentar ? Blir lei meg jeg også. Og har vi ikke lært noe av denne sesongen? Som handler om netthat og nettmobbing. Alt er love - be kind ❤
- Irene

50
@ Irene

Tack! ❤️

Noomi

51
@ Irene

❤️

52
Crazyness!

Asså, vad är det som försiggår på instagram och twitter och tumbler och allt... det är ju rena nät-hat mot Williams karaktär, där profilbilder byts mot hans bild för å håna honom och det skrivs om "Willhell" och "Noorhell"... jag blir helt jävla chockad måste jag säga...

Allt detta i samband med en serie som denna säsong har handlat om näthat och nätmobbing...
Life imitating art eller vad är detta?
Galenskaper! Skitskrämmande ju...

Trodde ALT ER LOVE...

:'-(

53
@ Crazyness

Det er ikke bra for helsa å være på de nettsidene der, folk er klin gærne og de aner ikke hva de hverken sier eller driver med. Jeg ville holdt meg laaaangt unna og bare latt de holdt på. De mindre oppmerksomhet osv....Skam er snart historie så det blir vel mindre å hate og kommentere, så la oss bare leve for det SKAM vil vise og lære oss: toleranse, respekt, medmenneskelighet og kjærlighet. Det er det som betyr noe!

54

På slutten av episode 4, så har yousef så lyst til å kysse sana. De ser så forelsket ut. Jeg tror han er redd nå, siden han har følt seg avvist

55

Noen som får med seg hva gutta planlegger på fredag, og hvem Elias egentlig skal møte som bare kan bli med dem? Hvis de skal åpne fasten sammen, håper jeg vi (og Sana) kan bli 🙂

56
❤️

Alt blir godt! ☺️ Y er genert og usikker, nu må S sige hvad hun føler.
? ❤️ ?

57
Spennende uke :-)

Mye må skje denne uken - før Yousef drar. Det drar seg til, nå eller aldri, Sana!! Blir drama! Vi vet ikke så mye om Yousef så det er ikke nødvendigvis så enkelt som at Sana sier at hun liker ham og så er alt idyll. Tror på en heftig uke 🙂 🙂 Og Noora må hjelpe til å rydde opp slik at Yousef skjønner hvorfor Sana har vært så cold..

58

Är det någon norsk som hör vad dom snackar om innan Sana tittar ut? kanske inbillar mig men hör "sjalu", "bara si det", "dama"

59

Høres mer ut som de diskuterer hvordan man skal kaste kubb

60

Hvis det er det på 1:04, så sier han "skjønner du", ikke "sjalu"

61
Semi

Jag tyckte också att jag hörde det, men är ikke norsk..

62
Amalia

Jag är inte norsk men hörde också "sjalu" och "bara si det"

63
Er det bare meg eller??

Elias vil ha Nora, og er sjalu? Eller er jeg helt ..? Noen som stemmer for at det blir dem? Jeg!?

64

Elias ser så bitter ut haha

65

Det ser ut som Yousef finner støtte i Elias i kjærlighetssorgen. Elias synes kanskje synd på Yousef.

66

men halloo vad är det dom pratar om innan Sana tittar ut.. hörde "sjalu". någon norsk som hör?

67
Ny jente?......

Hvem er den nye jenta på fredagens klipp...... Står i bakgrunnen når det synger bursdags sang.

68
Dama til

Det er dama til han som spiller Yousef i RL
Gøy at Skam tuller med oss;)

Et annet tullete fenomen er i det klippet ballonggutta dikuterer fasten og jomfruer og de spør hvor er Yousef... Fordi han som spiller Adam heter Yousef i den gamle SFO serien. Og han som spiller Mikael heter der på ekte

69
Klang

Han som spiller Adam, heter Adam i virkeligheten.

70
Sanas sister

Da kan han vel klare å kaste gulrøtter og reparere kjærligheten igjen på ett sekund. Eller er det det Sana må gjøre?

71
Tøff i trynet

Foran gutta! Men kroppsspråket avslører deg, Yousef. Elias har også sett det. Han kjenner både deg og Sana. Og Sana fikk kløverblomster.. Det betyr at hun kan ønske seg noe.. Og hun kommer til å få det hun ønsker seg mest, Yousef❤️ Yousef traff jo blink og vant! Han har Sana innen rekkevidde! Jeg har trua!!

72

Mio (den svenska här)
Jag har ändrat mig... klövern var nog inte så illa ment, det var bara Yousef 12 år som dök upp igen... Blev alldeles nervös och till sig.
Sana, han är på väg till Turkiet, make your move! And make it now! Annars kommer du att ångra dig för alltid.

73
Syk plot-tvist...

Hvorfor skal Yousef til Tyrkia hele sommeren? Jo - foreldrene hans er bekymret fordi han ikke er muslimsk lenger og har bestemt at han må gifte seg med en ordentlig muslimsk jente fra hjemlandet. Når Sana får vite det må hun handle, og da holder det ikke med noen svake meldinger. Det må en "jeg elsker deg. Hvis du elsker meg, bli i Norge" til for henne også 🙂

74
Bra tenkt!

Helt enig!

75
Hahhaha

Eeehhh snakk for deg sjæl a, han drar dit sikkert fordi han har familie Elr no. En ting til, sana er en ordentlig muslim, hva er det du vil komme frem til?

76
eeh nei?

Psjt, tull. Tyrkia er ikke Saudi-Arabia. Man sender ikke ungdommer dit fordi de ikke er muslimske nok. Der er de sekulære, moderne, det er mye festing osv. Digg sommerland

77
Fulgt med i timen?

Tror Tyrkias sekulære tidsperiode er på hell.. Men, uansett, vi vet ingenting om Yousefs familie, og det er vel det som teller her.

78

He he , den var morsom

79
?Hustler in Hijab?

+1... Arrangerte ekteskap under press og tvangsgifte skjer ikke bare med jenter. Kan også være at han selv aksepterer at foreldrene vil finne noen til han, hvis han er ulykkelig over situasjonen og har mistet troen på at han kan finne noen selv.

Eller kanskje han skal undersøke mulighetene for å starte en gulrotfarm i Tyrkia.

80
Julie

Ehh... Fordomsfull much?

81
Rana

Slap af de skal bare på
Ferie. Sikke nogle fordomme du har dudd

82
Aldri ...

hørt om verken humor eller arrangerte ekteskap? 🙂

83
Krydser fingre!

Og jeg håber du har ret!

84
Linn

Ja, han snakket med Linn i timesvis på festen (i følge Eskild), og nå er det de to!❤ Cute!

85
Hæ?

Eskild sier til Linn "det var jo han du prøvde deg på i hele går." (Og da tydeligvis uten hell)
Det er ingenting på gang mellom Yousef og Linn

86
Haha

It was a jokeeeeee

87
Optimist

Jeg tror det ordner seg for Yousana, ganske sikker på at Yousef tester Sana nå. Han vet ikke hva hun føler, han vet ikke at Noora viste Sana meldingene. Så han trenger en "bekreftelse", og det tror jeg han får snart. Hun trenger en prat med Noora nå, hun vet hva hun føler. Sana er nok stressa for mailen nå, at hun ikke svarer. Men tror også hun har behov for å prate med henne om Yousef.
Må kommentere noe annet også, ser det er endel som klager på at William (og Noora) får for mye oppmerksomhet. Da spør jeg ser vi på samme serie? Han fikk 30 sekunder fredag, ble nevnt litt i går og i dag av helt normale årsaker. Dette er den aller siste sesongen, det er igjen 2 episoder så skal ikke Noorhelm også få sin avslutning? Sesong 2 er fortsatt den mest sette sesongen, og Noora og William var og er veldig populære. Men det er vel der problemet ligger for mange, spesielt Evakfansen at de liker ikke at de blir satt litt i skyggen.
Hvor mye har det ikke vært om Even og Isak i Sanas sesong? Da er det helt greit, bortsett fra det fortsatt ropes på enda mer Even. Tenk om Evak hadde vært som Noorhelm, og f.eks Even kom tilbake til Isak etter flere måneder?
Selvsagt vil man vite hvordan det går, og gjerne se de som et lykkelig par litt i bakgrunnen som Evakfansen har fått ganske mye av denne sesongen også. Det er bra, kjærlighet er fint å se på! Da er bare så synd at noen ikke greier å glede seg over andres kjærlighet, utenom de som er "favorittene".
Jeg synes Julie Andem har gjort en fantastisk jobb med å samle sammen alle løse tråder, hvor hun inkluderer hele Skam gjengen.

88
"Evakfansen"

Hur många gånger ska du skiva att det "Evakfansen" som gör si och så och har försökt gång på gång trycka ner? Det är bara du som skriver "evakfansen" men nu efter att William faktiskt kom tillbaka så har du äntligen fått lite bakom dina ord. William har väl fått väldigt mycket tid i säsong 4, men nu kom han tillbaka fysiskt.

Att du tror att det har med att favoriterna inte är i centrum att göra, är så jävla skrattretande, säger mer om dig och vad som har svidit för dig. Du verkar heller inte ha någon aning om varför folk har reagerat på att Even inte har fått prata om sina känslor och historia, men andra har gjort det. Det är en annan situation för det handlar om en MI och att sjölvmordförsök bara har använts för drama, när det inte hade behövts nämnts. Men det spelar ingen roll hur många gånger personer som du kommer klaga på Even och Evak, du kommer aldrig förstå det här ändå.

89

Er ganske sikker på at det ikke bare "Optimist" som mener det.
Det er nærmest en krig mellom Noorhelm og Evak fans, og må si at mange av de som ser bare Isak og Even, burde skjerpe seg og begynne å tenke seg om hva de skriver Serien er mer enn de to.

90
#SANADESERVEDFUCKINGBETTER

virkelig? Mer enn halvparten av sesongen har vært bortkastet på det Noorhelm bullshit. Jeg ønsket å vite mer om Sana og hennes religion, om hennes familie og hennes vennskap, hennes tradisjoner. Men hva fikk vi? Jævla Noorhelm, mer enn 20 minutter bortkastet på dem, da vi kunne lære om Ramadan eller om ballongguttene eller mer om jamilla og hennes forhold til Sana. Og ja, jeg elsker evak men jeg ville være sint også hvis de hadde samme skjermen tid som Noorhelm har hatt.
Og du vet hva? Even SELVMORD tomten var mye mer interessant enn Wilhelm og Noora, Men det ble bare brukt til drama og sidelined, som SANA historie, for en historie som var over to årstider siden.
Noen tror dette er NOORA andre sesong

91

Haha alltsåååå personligen tycker jag Yousef ser sjukt nervös ut (som när man sitter bredvid/ pratar med någon man är kär i) och inte riktigt vet vart han ska ta vägen.. + att han inte vågar visa hur han känner efter att Noora skrev att Sana sa "att hon inte gillar honom på ett sätt som fick det att låta som hon faktiskt gjorde det". Jamenaaa jag hade reagerat likadant som Yousef i den här situationen

92
Jämtkalle

Tycker han ser närmast rädd ut!
Sana är ju väldigt aktiv,sätter sig obesvärat bredvid honom-svagt sminkad-har hon ens läppstift? och frågar nyfiket.Och äntligen har hon vågat passera en dörröppning och inte bara stått och tjuvlyssnat och tjuvkikat!
Omogna tonårspojkar brukar dra när flickor går på offensiv!Och det gör han verkligen Yousef ända till Turkiet.Mycket längre än Londonwilliam.Han kanske rent av har nån utsedd flicka som väntar i morotsplanteringen?

93

Hahah älskar referensen till Tjechov!!! Skogsplanteringen...

94
Gress

Hvorfor kastet han ikke Gulrot på henne?

95
Råtne gulrøtter

midt i fjeset hennes!

96

HAHA nå lo jeg godt!!

97
Noomi

Men, ärligt talat, hur tuff är man som kille när alla kompisar inkl. hennes bror är med och man sitter i de muslimska föräldrarnas trädgård. Tror inte de flesta killar skulle bli romantisk och börjar råkline där och då! Don't blame Yousef! I feel it coming... ?

98
Russegirls

Jeg opplever dette klippet motsatt. Yousef er lei seg og en smule forvitret og kaster gress på Sana for å fortelle at han egentlig ikke vil dra men at hun har vist at hun ikke vil ha han eller er interessert. Et klønete signal på at jeg skjønner ingenting og deg er din skyld! I verstefall så har Elias også fortalt han at hun har kommet over han. Legg merke til at han rister litt på hodet rett etter at han har kastet gresset. Yousef aner ingenting..... og Sana blir avbrutt når hun prøver å fortelle at hun har sett meldingene på Nooras Tlf. Som klippet heter: din tur. Nå må Sana i aksjon før han reiser og det haster.

99
Sana trenger sin winglady Noora :-)

Nå må Noora komme seg ut av Williams armer og sende Yousef en liten oppdatering 🙂

100

Sana, nå er det DIN tur! Du må snakke med Yousef. Det er ikke alltid lett, selv om du vet at Yousef har følelser for deg. Men du tenger bare starte med å si "Yousef, jeg liker deg" og så ser du hvor det går derfra ?

101
Jämtkalle

Din tur?
Vi tror att det syftar på Sana-men det syftar Yousef som är "Din tur".

102
kanskje det går

rett oppi senga?!

103

Yeeeee gurl

104
Russegirls

Jeg opplever dette klipoet motsatt. Yousef er lei seg.... og kaster gress på Sana for å fortelle at han egentlig ikke vil dra men at hun har vist at hun ikke vil ha han eller er interessert. I verstefall så har Elias også fortalt han at hun har kommet over han. Legg merke til at han rister litt på hodet rett etter at han har kastet gresset. Yousef aner ingenting..... og Sana blir avbrutt når hun prøver å fortelle at hun har sett meldingene på Nooras Tlf. Som klippet heter: din tur. Nå må Sana i aksjon før han reiser og det haster.

105
Lobha

Så skuffet Sana blir stakkars. Endelig har hun funnet litt mot til å snakke med Yousef og så viser det seg at han reiser. Til Tyrkia. Blir borte hele sommeren.
Det der er veldig gjenkjennelig. Litt sånn som når du er i Syden på sommerferie. Så har du gått og sett på en kjekk gutt på hotellet i 9 dager. Når du endelig tør å snakke til han viser det seg at han også liker deg. Men han skal reise hjem. Dagen etter. Til Sverige. De siste dagene griner du og savner de svenske gutten så mye og forbanner at du ikke turte å si noe til han før. Sånn er det jo. Akkurat sånn. Tenåringsforelskelse.
Heldigvis er ikke historien til Sana og Yousef over enda.

106
12 år, eller?

?

107

De er jo forholdsvis unge, da 😉 Ungdom tror gjerne at de er både voksne og modne, men det er de som oftest ikke. Som oftest er de både naive og klønete.

108
Så ont

Ja han är verkligen kall, hur kan han kasta frön i hennes ansikte sådär. Och Turkiet! Wtf, vi vill ju få till yousana nu på slutet.

109
Kald?

Skjønner ikke helt at alle sier at han er kald. Det smilet når Sana kommer ut er ekte!
Han holder litt tilbake, men det er jo ikke så rart. Hun har jo vært kald så lenge.
Og, hva et greia med den gresskastinga? Eneste jeg kan tenke meg, er det han sa i chatten med Noora. Husker ikke ordrett, men noe om at han oppførte seg som en unge, og tok ballen hennes. Kanskje gresskastinga er noe av det samme?

110
FIRKLØVER

Kasta han ikke firkløver?? Det betyr at man kan ønske seg noe. (Vet ikke om det gjør det i Sverige og Danmark men)
På en måte at man kan ønske seg noe som mye mulig går i oppfyllelse.. <3

Han vil at Sana skal ønske seg....han selv. Haha

111
Kjærlighet starter med

snøballkast/gresskast ...... og ender med bleievask, heter det. Det var et kjærlig kast

112
Soulmates

Det begynner med kast og ender med bleievask❤️

113
Tøybleia

Bleiene skal vaskes, ikke kastes

114
kait

Det blir många blöjor som ska tvättas om det blir 12 barn.

115
Fra Island

"Blir du lenge"? Aaw she was was worried he was going for a long time and Yousef noticed and threw grass at her to tease her ❤️ If they are soulmates, few weeks apart should not be a problem. I hope he will pull a "william" and bail like he did when he was going to London that time in seas.2 and stay in Oslo for the summer to be with Sana ❤️

116

När Sana säger "blir du lenge?", så ser Yousef väldigt förvånad ut, som att han inte förstår varför hon bryr sig om hur länge han kommer vara borta... Yousef tror inte att Sana har några känslor för honom. Sana, nu måste du reda ut alla missförstånd och ge Yousef en episk kärleksförklaring så att han stannar hos dig för alltid...

117
Yousana

Omg och när han kommer till baka hooke dere

118
Soulmates

Jeg er såå enig!! Det må jo bli de to!!

119
Nå er det din tur ❤

Trur faktisk ikke at han skal på tur jeg. Tror faktisk at det er en plan for å sette fyr på Sana. Tror også at tittelen på klippet er et metaforisk hint til Sana. Nå er det din tur. Din tur til å ta grep, si at du liker han til han og ikke vente på at han skal ta initiativ. Nå må hun trekke han til seg , tror dette ordner seg jeg ❤

120

Det hadde vært perfekt men altså... alle gutta snakker om det og ganske seriøst og, så tviler at deg hadde bare vært plan for å sette fyr på Sana ?

121
Sette fyr på Sana?!

Skjønner det er et ordspill men det hørtes mest ut som om han virkelig skulle sette fyr på Sana og brenne henne opp!!?

122
Noora snak

Min ikke Lopra kan give sana det skub som hun behøver, for at tage snakken med YouSee og sige at hun faktisk liker han. Jeg håber det. Håber vi går det Yousef inden fredag. Er ved at gå til af spænding

123

Lopra og Yousee <3

124
Noora talk

Og mon ikke Noora kan give hende dette skub? Som sana gav noora? Så at hun siger det direkte til ham. Håber på at vi snart får et klip mere med Yousef. Er meget utålmodig og spændt nu.

125
Jämtkalle

Blir nog ett snack i en fönsternisch mellan Sana och Noora snart.
(eller har skolan slutat ?inte klart för mig det)

126
Din tur

Yousefs tur...

127
Mina

Nei, nå er det Sana sin tur!

128
Sana sin tur

enig med deg Mina. Sana bør handle før det er for sent. Takler ikke å se på denne tragedien. Viss de ikke blir sammen er det Sana sin feil. Hun må handle nå. Vær så snill!!! Yousana <3

129
Sanas sister

Vær modig og ta steget Sana!! Sommerferien kommer til å bli så mye bedre da!

130
nye græsgange

Måske kaster han med græs for at vise, at han søger nye græsgange - han er færdig med at jagte hende. Han har jo ikke reelt hørt fra Sana at hun er interesseret. De blikke de havde fredag har de jo haft hele sæsongen

131
Jämtkalle

Så där har jag också gjort!
Slängt gräs en vacker sommarkväll.
Slutade med...jaja...inga fantasier om jag får be!
Men var inget folk runtikring.

132

Er fortsatt to epsidode igjen så vi trenger mere drama før alle lever lykkelig i alle sine dager. ?Yusef vet jo ikke at Sana liker han! Og hun forteller det sikkert ikke før etter han har dratt til Tyrkia. Og i siste episode står han nok plutselig på trappen hennes. ?❤️

133

We wish....på hende trappe. Nej din besked er ret sød.

134
Gress

Det har, som alt andet i Skam, helt sikkert en symbolsk betydning, at Yousef kaster græs. Græs, symboliserer bl.a. det frodige og det naturlige, men også det forgængelige eller ydmyge

135
Kua spiser gress!

Kanskje han syns Sana er ei ku?!

136
Yousef er 12 år....?

Kaster gress på henne, og tar ballen fra henne?

137
Fordi

Han jobber i en barnehage.

138
Man blir hva man omgås..

Hva blir det neste? At han dytter henne?

139
Yousef er 12 år men

Det er ret charmerende. Meen vis lige at du er 20, mand.

140
Forelskelse

Da jeg bar 20 år var jeg kjempeforelsket i en gutt. Jeg husker at vi satt på gårdsplassen og kastet singel på hverandre ?❤️ Ungdomsforelskelse

141
Yousef er 12 år men

Det er ret charmerende. Meeen vis lige at du er 20, mand.

142
kait

Ja, hva var greia med att kasta gräset? Var det som när han tog Sanas boll?

Och ingen Yousef i avsnitt 10?

143
Yosana

Det er flere historier som skal avsluttes nå. Det er under to uker igjen av sesongen, og mye kan skje frem til lørdag før han reiser. Men fader heller, skjønner ikke åssen dere klarer det, men jeg klarer bare ikke å holde interessen for forholdet mellom Sana og Yousef gående lenger. Den var lagt død når han og Noora klina, alt etter det har vært care! Best å avslutte det kort.

144
Til Yousana

Ja jeg mistet også interessen for Yousana etter at han hooket med Noora. Men det gikk over gitt. Han er tilgitt og jeg heier på dem igjen

145
Det kommer jo en høst..

Er vel ikke så sjokkerende om han drar med familien til Tyrkia om sommeren, hvis det er der han kommer fra. Et par måneder går fort - er de soulmates, så er de vel fortsatt det i august.. Det ordner seg sikkert innen han drar 🙂

146
Gamla

Og så kan de jo bli venner igjen på face?

147
MM Love is in the air

Det ordner seg!!!
Spenningsmomentet er: Hvordan?
Vi vet jo det blir overraskelser .
But: Love is in the air???

148
SofaSofia

Hvem er sykt cold nå, liksom! Men det er litt bra fordi det utfordrer Sana: Nå må hun ta initiativet og dra han til seg. Hvis ikke forsvinnner han ut.

149
"Gulroten" til Yousef

Den store gulroten til Yousef... Hun må dra den til seg! ?

150
Hildring

og DER gikk sana endelig gjennom sløret som har skilt henne fra verden utenfor

151

Nå har jeg ikke fått sett videoen med lyd på, kun med undertekster. Men kroppsspråket hans virka litt avvisende? Det var heller ikke så mye øyekontakt? Og så kaste det gresset på henne..
Nå overanalyserer jeg kanskje, men synes dette var rart..
Er det fordi han kanskje har hørt noe om hva Sana har gjort i forhold til William og Noora..? Eller fordi han tenker det er for sent for han og Sana når han skal reise så snart til Tyrkia..

152
Maria

Äsch, han kommer hem igen. Ha tro, det blir bra.

153
Sjenert

Jeg var sjenert tenåring og opplevde dette scenarioet siden jeg aldri turte si noe

154
12 år - Sjenert

Hadde jeg nesten glemt!!!
Satt i båten ved siden av crushet. Var nok gjensidig. Den sterke spenningen var til å ta og føle på. Hendene våre var ved siden av hverandre, vi flyttet dem ikke, begge ventet vi på at den andre skulle ta initiAtivet. Men skjedde det? NEI.
Var nok begge like skuffede da båtturen var over....
Just to remind: Ikke alle er William , - eller Eva....

155
@Sjenert

Samme her, bringer frem gamle minner om mange sånne episoder..? Skjedde gang på gang, haha, fortsatt irriterende å tenke på!

156
Sanas sister

Det der traff hjertet mitt altså ;( </3 "godt" å høre at vi er flere sjenerte typer.

158
Amanda

Självklart ska han till Turkiet nu när allt blir bra

159

Ellerhur asså jag orkar inte lol

160
Du har ret

Selvfølgelig skal han det...... alt andet ville være helt mærkeligt.

161
Skuffa

Kjipt at Julie bare brukte selvmordsforsøket til Even som et slags virkemiddel. Og i stedet for å løse de 3456789 plottene i sesongen, bruker hun de siste episodene til å fokusere på Noora og William...

162
ikke ferdig enda

ehh - hvordan vet du at andem bare brukte selvmordforsøket til even som et billig virkemiddel? litt tidlig å konkludere ennå - høres når siste episode er vist.

163
samma här..

magnus: han er ikke gal, han er bipolär

*han bitchen er gal, gal, gal, gal*

164
Sjura

Hvorfor tror team Noorhelm og Even-fansen at det ene må gå på bekostning av det andre? Og krangler om hvem som tar mest oppmerksomhet fra Sana? William har såvidt vist seg, han stjeler ikke oppmerksomhet, den kastes på ham! Fokuset i historien nå er på Yousana, og for øyeblikket holder universet på å fortelle Sana at dette er det bare å gi opp. Noora har midlertidig meldt seg ut for at Sana ikke skal ha hennes innsikt til hjelp i denne kritiske fasen, og William var i så måte en rask plot-device forkledd som fanservice. Even sin rolle blir enten å bidra til anti-Yousef-trenden eller å snu den. Hans forklaring kan fortelle hvorfor hendelsene på Bakka var så definerende for Yousef, men ikke for Elias, Mutta og Adam. Vinflaska til Mikael sier meg dessuten at Yousef ikke snakket helt sant om hvor religiøs Mikael er. I tillegg har vi måten Yousef og Even reagerte på å se hverandre på Syng.

At slossinga ikke ble gjort noe stort nummer utav på fredag er etter litt ettertanke greit og realistisk for meg. Ingen var spesielt stolt av det hele, og det var ingen prestisje. Da er det enkelt å tilgi. Og både Yousef og Even var for omgitt av kompiser til å kunne mimre sammen.

165
Afslutning

Blot fordi, at du sikkert først begyndte at følge med i sæson 3, betyder det ikke, at alt der skete før ikke stadig er relevant for serien. Alle sæsoner i SKAM har haft en sammenhæng imellem dem og Williams tilbagevendelse er med til at afrunde SKAM på en fantastisk måde, for alle dem der har fulgt med fra sæson 1.

166
Vennskap

Jeg tror ikke den festen der de alle var glade og hadde det morsomt sammen var et resultat av at Even og de andre har snakket ut sammen. Vennskap er like mye noe man gjør dom noe man har. Ofte kan det være lettere å bli venner igjen ved å gjøre noe morsomt sammen, tulle og le, enn ved å snakke ut om det som har vært problematisk. Kanskje blir festen, og det at Even og co hadde det kjekt sammen, noe som legger til rette for at de kan ta den praten vi ønsker oss.

167
Han bitchen er gal

Jeg husker den sangen i episode 5 (det første klippet) som sier "jeg vet, de vet han bitchen er gal (gal- gal - gal- gagagagal)" mens vi ser et close-up av Even. Det gjorde vondt, men da trodde jeg fortsatt vi ville høre fra Even selv. Nå som vi ikke har så er det sang-valg og close-up veldig bad taste.

168
Blir gal

Jag husker det klippet! Ville se på det igen när du snakke om det för och se hur det var gjort, men nu kan jag ikke finne det. Vart är det? Hittat det varken i episode 5 i säsong 3 eller i episode 5 i säsong 4. Vore snällt om du ville hjälpa mig!

169

Första klippet i avsnitt sex, efter pausen efter SYNG.

170

Jag förstår inte varför folk säger att det är fansen som har skapat något som inte finns där när det kommer till Even, när nästan hela säsong 4 har haft hints om Even och hans historia. Tror inte folk skulle ha brytt sig om Even om inte säsong 4 haft så många hints. Tycker det är dumt att ta upp hans självmordsförsök för att göra drama och sedan bara låta det vara. Tycker det är dumt att zooma in på Even när det spelas "alla vet att han bitchen är galen). Asså, Julie hade inte behövt ta upp något av detta eller ha the balloon squad som hans gamla kompisar om det inte skulle tas upp senare. Tycker det är helt sjukt att alla plötsligt är kompisar utan att vi fått någon slags förklaring.

Tycker också att det är roligt att det är Sanas säsong när det kommer tlll Even, men inte Sanas säsong när Nooras storyline tar upp avsnitten och hela säsongen, och när William and Noora tar spotlighten från Sana/och Sana&Yousef. 🙂

171
Sur padde

Jeg pleide å kose meg med kommentarene her på Skam-siden, men nå er det bare Even-mas og Norhelm-hat etter hvert eneste klipp. Jeg har digget alle de tre tidligere sesongene og koser meg også med denne. Hvorfor kan vi ikke bare kommentere klippene og ikke bruke kommentarfeltet til å "bestille" de scenene vi vil se? Skam er da ikke en restaurant der alle kan forvente å få sine favoritter? Ingen MÅ se på hvis de ikke liker det de ser. Hvis du ikke har noe hyggelig å si, la heller være.
Om dagens klipp: det var søtt og litt stressende. Nå må du åpne deg for Yousef, Sana! Selv om han er som (en søt) 12-åring noen ganger! Våg å vise følelser, også til Y 🙂

172
TAKK!

Ja la oss bare kose oss og nyte den lille tiden som er igjen, ikke mase om negativitet rundt "Even-William-Noora-hvem-hva-nei-Sanas-sesong-nei-ja"

..... bare la oss kommentere klipp og ikke klage.. <3 Tror jeg snakker for 99% av oss.. (uten at jeg kan bevise det)

173
La oss

Fortsette å bestille klipp og se hva som skjer...? Jeg synes det er så mange herlig sprikende meninger, her, og så blir vi hele tiden avslørt av serien i våre fordommer??

174
Sana og Even har jo felles historie

Og hva med traileren der Even blør, har vi sett noe gå ut over Even enda? Det er det siste eller første som skjer. Har Sana hatt noe å gjøre med det som skjedde med Even? Vi vet jo også st Sana hadde et annet syn på homofili før. Lurer på om vi ikke har sett alt skitt enda

175
Tanker rundt 4.sesong

Jeg vet at du Julie leser kommentarer, så jeg håper du ser denne.
Jeg skjønner ikke helt greia med denne sesongen?
Jeg lurer på hvorfor alle disse hintene til dramatikk rundt Even, når vi ikke får vite hva som har skjedd? Det legges opp til så mye shit, men det skjer liksom ikke. Jeg skjønner det ikke....?
Hva var vitsen med all denne mystikken og hentydning til selvmordsforsøk?.... Og nå phiff.... siver lufta ut som av en gammel ballong rundt historien om Even.
Det hadde vært mye, mye bedre om sesongen om Isak og Even kun hadde handlet om 2 gutter som forelsker seg, hvis det ikke var meningen å utdype noe mer rundt all den mystikken som er bygd opp rundt Even som person. Hvorfor ble det valgt å blande inn psykisk sykdom når det ikke er meningen å avslutte på en ordentlig måte skjønner jeg ikke. Det er et veldig alvorlig problem, som hadde fortjent en bedre håndtering. Det er så mange som har problemer med psykisk sykdom, eller som har venner, bekjente eller familie som sliter med dette. Derfor mener jeg at det hadde vært fint om Skam hadde tatt seg tid til å avrunde Evens historie ordentlig. Jeg vet det er 2 episoder igjen, og jeg håper virkelig at vi skal få mere. Men slik det er nå ser jeg bare tiden forsvinner, og ikke mye skjer.
Beklager, men jeg kan ikke si at jeg er annet enn veldig trist.
Jeg har en teori på hvorfor det er blitt som det er, og jeg vet ikke om det er riktig så dette er bare noe jeg tror.
Jeg tror grunnen er at det plutselig ble bestemt at dette skal være slutt-sesongen. Og det kanskje før det var meningen å avslutte....? Mulig at Skam universet ble så stort og populært at det ble for mye oppstyr til å håndtere. Kanskje presset føltes for stort og krevende.... hva vet jeg?
Men iallfall - siden siste sesong plutselig kom, så må alle tråder nøstes opp, og det føles som alt bare er stappet inn bare for å avrunde. Og det blir hesblesende, og dessverre føles det rotete. Vi får ikke tid til å summe oss og ta inn alt som skjer, for det er for mange ting på en gang. Sana får ikke fortalt sin historie på en skikkelig måte heller, for hennes sesong skal i tillegg inneholde opprydding rundt alle. Jeg nevner bare dramaet rundt Noora og William.
Kanskje det hadde vært bedre om dette hadde vært nest siste sesong? Tatt en god pause før en avrundings sesong? Da hadde en fått tid til å nøste trådene på en bedre måte. Jeg vet at dette er veldig lite sannsynlig, men kun noen tanker fra min side for å få en bedre avslutning.
Jeg håper jeg ser på dette på en annen måte når de 2 neste ukene er omme. Jeg vet at du Julie er historienes mester, så jeg håper virkelig at Evens historie vil føles bra til slutt. Men akkurat nå kjenner jeg det ikke, og jeg er mest lei meg dessverre ....
Og ikke misforstå meg, jeg er utrolig, utrolig glad i SKAM - det er nok derfor jeg synes dette er så trist og leit...
Og til sist, til dere som leser dette. Dette er slik jeg føler det. Dette er min mening. Ikke sikkert alle er enige, men alle burde få lov å si det de mener uten å få hat. Om ikke du er enig, så bare hopp over kommentaren, eller om du har lyst så svar på en ordentlig måte.
SKAM har åpnet øynene mine for så mange ting
- ❤️Tusen, tusen takk❤️

176
Tenk hvis

Tenk hvis hinting til selvmord er myntet på Sama?! Orker nesten ikke si det.

177
Even MIA??‍♀️??

Word✌?

178
Hildring, til tanker rundt 4. sesong

Nå satte du ord på akkurat det jeg tenker og føler rundt historien til Even. Tusen takk for det! Tror ikke jeg trenger å skrive så mye mer, du sa alt <3

179
Evens historie er jo fortalt og ferdig!!!

Hmm, har vi ikke fått vite alt vi trenger å vite om Even? Hva er det vi ikke vet?? Han er bipolar: mørke tanker når han er deprimert kan føre til selvmordstanker. Han var jo på vei til å gjøre det samme i sesong 3 men Isak reddet han. Han freaket ut etter at han fikk følelser for Michael og gikk inn i en periode på lik linje som han gjorde under plaza klippet!

Jeg forstår ikke hva mer vi trenger å forstå!!!! De har jo funnet tilbake til hverandre gjennom Sana ❤️

180

Julie Andem er av de få fortellerene som får mye sagt med få ord på magisk vis, så dette tror jeg hun fikser på en bra måte.
For min del hater jeg lange hollywoodslutter som strekker ut i det klisjéaktige og kjedsommelige, så 2 episoder bør holde i massevis for å runde av.

181
Sanalove

NEI. Vær så snill. IKKE mer Even+Isak. Jeg har de lagt opp i halsen. Kan vi ikke få de siste episodene uten fokus på noen andre enn SANA. Hele sesongen har bare vært mas om å få se Isak og Even, dritt lei. Sesong fire er SANA. Vet at Sanas historie krysser med Even da han var kompis med broren. Men absolutt alle løse tråder med Even er nøstet opp nå. Nå trenger vi bare SANA<3

182
Bra sagt!

Håper også vi føler annerledes om det etter 2 uker <3

183
Til tanker ryndt 4 sesong

Jeg leser ingen uferdige tråder rundt Even, gutta var glad for å se han igjen thats it og glade for at han har det bra. Historien brukes også i denne sesongen pga at det kan vise at Islamske gutter kan akseptere homofili feks. Historien ble og brukt for drama rundt Isak og slosskamprn for å vise at Sana selv hadde forutinntatte holdninger om at muslimer ikke godtar homofil. Du dramatiserer dette alt for mye og overfortolker

Du nevner hastverk og uferdige tråder, glint av historier her og der. Skam er ikke som andre serier den er i "real time" og da får man ikke alltid knyttet alle trådene. Serien har en helt annen oppbygning enn andre serier, og slutter når semesteret er over ikke når det passer historien. Vi får liksom dele glimt av noen liv, at det ikke passer deg får være ditt problem

184

Nå har der vært mange diskusjoner under mange klipp om Evens rolle i denne sesongen. Jeg tror jeg har lest gjennom de fleste og deltatt i en del av dem. Det som slår meg er at her blir vi ikke enige fordi vi har et følelsemessig forskjellig forhold til det. Det er oss som mener det er viktig at Even kommer til orde og får snakke om fortiden sin og det er dere som ikke ønsker det eller synes det er nødvendig. Det vi har fått av hint og oppbygning i denne sammenheng, selvmordsforsøk, det "han bitchen er gal" sier, blodet i traileren og mye mer (jeg ramser ikke opp alt for det er gjort utallige ganger her inne) gjør at jeg synes alvorligheten og karakteren av dette er av en sånn art at Even selv bør få snakke om det, at det er viktig for å respektere Even, og indirekte mennesker som har psykisk sykdom tett innpå seg, når først alt dette er blitt inkludert i denne sesongen. Dette kjenner jeg på veldig sterkt. Argumenter som at vi har fått vite det vi trenger eller at dette er Sanas sesong, biter ikke da på. Jeg synes Even bør få snakke selv når først alt dette har kommet frem. Jeg respekterer dere som ikke føler, opplever eller mener det er viktig og håper på respekt tilbake. Jeg synes ikke det er all right at "hmm" kaller oss "gærne". Det blir om mulig ekstra upassende i denne sammenheng. Jeg kommer til å fortsette å si fra hvis jeg synes Even nok en gang blir snakket for. Det er ikke fordi det er hakk i plata, men at det kjennes viktig å si fra hvis der skjer noe nytt som gjør at jeg reagerer. Bare gå til neste kommentar hvis du opplever min som repetitiv. Jeg elsker skam, og har skrevet mange kommentarer om hvor magisk, viktig og genialt det Julie Andem og skuespillerne har skapt er. Det er derfor det også kan kjennes så veldig betydningsfullt hvordan karakterene, i dette tilfelle Even, behandles.

185
Til P

Det er akkurat dette jeg forsøker å si også.
Evens historie er så viktig for dem sliter med psykisk sykdom selv, eller har folk i sin nærhet som sliter. De trenger Evens historie for å se at de ikke er alene. De trenger at Even selv får snakke om det som har skjedd. Det er så mange som kjenner seg igjen i Even. Så når dette først er valgt å inkludere i Skam bør det avklares ordentlig, ikke bare hintes om.
Jeg håper virkelig at dette løser seg i løpet av de 2 siste episodene. Julie har laget et fantastisk univers med så mange personer som vi er blitt utrolig glad i.
Klem fra "Tanker rundt 4.sesong"
(Og ja, jeg så også kommentaren om "oss gærne" fra hm...?)

186
Slutt å snakk for alle psykisk syke plis

Jeg er psykisk syk og kjenner fler som er det som ikke likte even sin karakter at all ig syntes ikke den representerte psykisk syke bra som alel skal ha det til. Men er en serie og en karakter så jeg ga faen og så videre. Men må kommentere dette når folkn snakker om even som en frontfigur for alle som lider psykisk.

187
Even

Tror ikke det er homofili det er snakk om, men hentydning til forsøk på selvmord og psykisk sykdom. Se setningen:
"Det hadde vært bedre at sesong 3 bare hadde handlet om 2 gutterom forelsker seg, om det ikke har vært meningen å utdype noe mer rundt hentydningen til forsøk på selvmord og psykisk sykdom"

188
Det är Sanas säsong...

Seriöst, det är Sanas säsong. Tyvärr vill ej Julie göra mer säsonger vilket göra att vi varken vet historien bakom Vilde, Even, Magnus, Mikael, Chris och många fler. Så tröttsamt efter varje klipp fråga hur allt är med Even, att man vill veta mer om Even. Hade Even fått en egen säsong hade det varit fantastiskt men så är det tyvärr inte. Det är Sanas säsong och varken William eller Even bör ta över den på något sätt. Sanas bakrund är tillräckligt outrett.. Sana förtjänar sin säsong, världen fler berättelser utifrån Sanas syn på världen.

189
Even meg her og Even meg der

Even er jo tross alt en av to gutter som er inkludert i traileren. Hvem er den andre? Jo Isak som vi har fått se ha mange samtaler med Sana. Om Even kun skulle være en bakgrunnskarakter i sesongen, så fjern han i det minste fra traileren! Og siden han er inkludert, la han i hvert fall få en ordentlig samtale med Sana før sesongen er omme.

190
@ even meg her og even meg der

Eva er og med i traileren og knapt sett/hlrt hun i sesong 4 med unntak av litt russebussnakk og bursdagen.evens historie er der hele tiden

191
Svar fra tanker om 4. Sesong

Veldig fint med tilbakemelding, men jeg tror ikke du helt forstår hva jeg mener. Hvis du leser hva jeg skriver så er det ikke historien rundt homofili jeg snakker om. Jeg snakker om alle hintene til forsøk på selvmord rundt hans psykiske sykdom. Det er det jeg synes blir så feil å ta opp, om det ikke er meningen å utdype noe mer. Da hadde det, som jeg skriver vært bedre om det kun handlet om to gutter som forelsker seg. Det hadde vært nok.
Men, nå er det en gang slik at psykisk sykdom og spørsmål rundt mulig forsøk på selvmord er tatt opp - og hintet til gang på gang. Og da mener jeg at det hadde vært naturlig at dette kom opp - og ble fortalt fra Even selv. Det er tross alt et så alvorlig problem, at når det først er valgt å kaste lys på det - burde det gjennomføres skikkelig.
Jeg håper som jeg også skriver at dette blir gjort i løpet av de 2 siste episodene.
Og saken er ikke den at det ikke passer meg. Saken er at det er så utrolig mange som sliter med slike problemer, og i respekt for dem så burde det (og håper jeg) komme opp en forklaring.
❤️ Takk for at du tok deg tid til å kommentere ❤️

192
@ svar fra tanker om 4 sesong

Men i sesong 3 så var jo psykisk sykdom en svært viktig del av forholdet mellom Even og Isak og hvordan de og de rundt skulle forholde seg til det. Det var jo et hovedtema det, nettopp fordi spes mange unge sliter med det. Så det var iaallfall ikke hintet til der, hvis jeg har forstått deg riktig. Men så er det også det at Even er ikke sin mentale sykdom, han er ikke selvmordsforsøket. Ja selvfølgelig er det endel av han, men han er først og fremst Even hvis du skjønner hva jeg mener? Blir selvmordforsøket brukt bare som å skape noe spenning eller bare fordi...et-eller-annet? Nei, jeg syns ikke det, jeg syns det er helt greit at vi vet at det har skjedd, men det skjedde før han og Isak og det blir en forklaring på hvorfor ting ble som de ble med venner skole osv. Men det er min mening!?

193
Ja det er riktig

At psykisk sykdom var et svært viktig tema i sesong 3. Og hadde det bare vært i sesong 3, og kommet en orntlig forklaring på hva som hadde skjedd så hadde det på en måte vært greit. Men, gang på gang i sesong 4 er det hintet til at saken ikke er avsluttet. Derfor er det mange som savner at dette blir forklart av Even.

194
Lotta

Varför så mycket snack om Even? Sluta och snöa in på det nu. Vänta och se.

195
Ledgerina

I always use Google Translate to know what the comments are about and I couldn't agree more with your point.

196
hm...

Jeg har ikke lyst til å si det, fordi i dette kommentarfeltet er vi hyggelige mot hverandre. Men, det høres ut som om det er *du* som har et problem: Det høres ut som om *du* vil bestemme hva dette skal handle om, istedenfor å godta at det faktisk er serieskaperne som bestemmer hva som skal skje i serien. Hver eneste gang gnåler du/de to-tre andre som har hangup om dette om at dere ikke får det akkurat som dere vil. ...Neivel? Reality check: Verden er det som skjer utenfor tankene i ditt eget hode. ... Skriv masse fanfic, davel, hvor 'din' ønskede handling kan utfolde seg fritt! Denne serien kommer ikke til å vise dine egne tanker, fordi den faktisk ikke er laget av deg. Alle har masse meninger om hva de vil skal skje, men det er kun dét- meninger. Vi kan ikke bestemme det, det kan bare de som lager serien. Og, seriøst: Slutt å bare syte om og om igjen om at din hovedfigur/ønskede handling ikke skjer, og komme med masse hets... det blir som hakk i plata, bare negativitet og dårlig stemning. Du vet at du ikke får noe ut av det uansett hvor mye du klager. Så please prøv å fokusere på noe mer positivt i steden, sånn som det er nå, så virker dere bare litt gærne... beklager, men det gjør meg trist å se hvor mye tid dere kaster bort på dette. Dere kunne ha gjort noe mer konstruktivt istedenfor å klage så mye. Kos dere i sommerferien, tenk på noe annet, finn på noe? Så kanskje ting kommer litt mer i perspektiv.... Dette er jo tross alt bare en tv-serie, livet er på ordentlig. Klem

197
@hm...

Syns du ikke det er leit å kommentere at folk virker "litt gærne", når kommentarene her handler om psykisk sykdom...?
Han bitchen er gal, gal, gal....

198
Slippe alt igjennom sensuren????

Se kommentaren "hm.." Som nå har 122 likes.
Jeg blir redd når jeg ser det er så mange som liker dette. Jeg synes det er skremmende.
Så nedsettende kommentarer om andre ... Det er greit å være uenige, men å være direkte ufin er noe helt annet.
Jeg synes det er så synd å lese slike kommentarer. At det ikke kan være mer respekt for hverandre her inne. Det blir slik at noen ikke orker å si det de mener.
Kan dere som leser igjennom være så snill å ikke slippe alt igjennom? Noe her er direkte ufint.

199
Hva skjer med sensurering? har dere tatt sommerferier?

Hva skjer med sensurering? har dere tatt sommerferier? "hm..." kommentaren er ren mobbing av personen som kommenterte "Tanker rundt 4.sesong". Dette er IKKE greit, og jeg ser mye av det samme her. Folk må få klage så mye de vil uten å få hat! OG til dere som hater... hvordan kan dere bli sååå jævlig irritert av hva andre sier??
"Du kan ikke forandre noen andre, kun forandre deg selv" så start der...

200

Men er faktisk JÆVLIG irriterende og slitsomt når man skal lese kommentarer om analyser og spådommer om hva som skal skje, også er alt man ser i feltet sure evak-fans. Ser mye dritt fra dem også som klager kun fordi even ikke er mer med. Sensurering? Er vi et diktatur eller what, relax

201
Evak fans?????

Det har inte med Evak att göra, det har med Even att göra och om du inte har förstått det efter att ha läst så många kommentarer som förklarar exakt varför vi känner såhär, som verar vara känsliga och irriterande för dig, så vill du ju förbli ignorant.

202
Til Joa, hvorfor snakker du om diktatur?

Dette står om sensur:
Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres
Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

203
Rolig rolig hm...

Folk lever sig jo bare ind i det her.

204
Helt enig

Even var så godt skrevet i sesong 3, jeg har aldri sett en slik person på tv før. En person som jeg kunne se meg selv i. Så det gjør vondt at han ikke har fått lov til å snakke selv i sesong 4. Spesielt fordi Henrik Holm er en så god skuespiller

205
Til hvem?

Til sana? nnononon, passer ikke inn her.

206

THIS THIS THIS!!!!!!!!! I'm very angry and hurt she used something as serious as a suicide attempt as nothing more than a dramatic plot device.

207
Marianne

That was very wrong of Julie

208
Mina

Hvordan vet du at de siste episodene blir brukt på noora og William? Den storbyen må jo få en avslutning den og. Julie Andem har til nå løst dette meget elegant. I sesong 3 var det mange som ikke skjønte hvordan hun skulle få til en bra slutt etter uke 8. Så var det mye uro i kommentarfeltet gjennom uke 9, før vi fikk O helga natt klippet og vips var det ordnet opp på 6 min og 1 replikk! Sesongen er ikke over før om 2 uker!

209
Til Skuffa!

Det handler jo ikke om William, det handler om at Sana ønsker bekreftelse på at vennskapet med Noora overlevde Sanas tillitsbrudd. Det handler om at Sana har dårlig tid, hun på adde Yousef på face igjen og hun må fortelle at hun føler det samme innen han drar to måneder til Tyrkia på Lørdag... Hun må få ting til å skje!

210
Slutt å mas!

Å, jeg er så lei av det gnålet der. Det er dere som fokuserer på det! Bare nyt serien som den er. Man ass!

211
Livsnyter

Skal man nyte, må det være noe å nyte

212
Noomi

Och finns det ingenting alls att njuta i denna serie, då får man väl sluta följa istället för att gå alla på nerver med det evinnerliga klagande... ?

213
Alle må få si hva de mener

Og jeg synes også at det er på høy tid vi får høre fra Even hva som har skjedd. Gjerne fra Even til Isak. Nå er det bygd opp masse hint rundt hans person og historie, og jeg er lei av å bare få noen drypp gjennom andre.

214
Jämtkalle

Men tänk om Even säger att det inte var nåt självmordförsök?Han har väl aldrig sagt det?
Som man först trodde Elias slog till Isak pga homofoli -som var helt fel. Och det var Isak själv som berättade om slagsmålet-alltså förnekade det de flesta trodde.Vore bra om Even sa nåt om saken, det håller jag med om.

215
Sanna

Dette er jo Sana sin sesong? Helt unaturlig at vi skal høre Even sin historie fortalt til Isak. Hvis det er meningen at vi skal få vite mer om Even, så får vi det gjennom samtaler Sana har med Even eller evnt. broren eller noe av kompisene hans.

216
skuffa og

allvarligt talat.... trodde aldrig Skam skulle fucka upp såhär... but here we are

217

Seriøst. Skam fucker opp!

218
åååh

Det er ikke serien, der fucker op. Det er jer, der er negative og fokuserer på de forkerte ting. Alt skal selvfølgelig blive rigtig fint igen. Denne sæson handler ikke om William og Noora, men Sana har fucket op i forhold til Noora, så hun er naturligvis meget nervøs for, hvordan hun vil reagere på, at Sana har sendt en mail fra Nooras konto uden at få lov. Det er et venskab og tillid, der er på spil, samtidig med, at hun har temmelig mange ting, hun skal nå at fikse på 6 dage, inden Yousef tager til Tyrkiet. På med ja-hatten!

219

Seriøst, det er to episoder igjen. Dere vet jo ikke hvordan dette ender ennå! Ta det litt chill. Dette kan nok fort gå helt bra for alle. Historien til Even er behandlet veldig respektfullt og vi ser jo at han har ordnet opp med de tidligere kompisene. Han er glad og avslappet i kontrast til tidligere i sesongen da han var helt blek og trist. Dette er Skam, det er ikke alt som skal oppklares så veldig gjennom dialog. Mye av handlingen må vi faktisk tenke oss til selv. Når det er sagt vêr vi ikke om vi er ferdig med Evens historie ennå. Vent å se

220
Gamla

Nettopp noe av det fine med Skam,- det at ikke absolutt alt blir forklart eksplisitt? Vi får lov å tenke sjæl!!

221
Skjerpings

Dette er ikke Evens sesong - når skal dere fatte det???? Er så dritt lei av å høre på dere som etter hvert klipp roper på oppklaring og mer mer mer mer mer Even - se å skjønn at dette er sana sin sesong !!!!!

222
Evens historie er fint afrundet

Så enig! Jeg synes at klippet med alle drengene samlet var en rigtig fin afrundning på evens historie. Husk at dette er Sanas sæson og vi har allerede haft meget fokus på evens historie, så tror ikke der bliver brugt særlige mange flere minutter på det. Hvilket også passer mig meget fint, Istedet skal vi forhåbentligt se en masse Yousana love<333333 - og mere veninde kærlighed og mere fokus på hendes forhold til Elias og hendes forældre. Jeg synes det er utrolig godt at vi denne sæson har mere fokus på søskende og
forældreforhold. I de andre sæsoner har der ikke været søskende og alle hovedpersonernes forældre har været meget fræværende. Jeg tænker at det er rigtig mange som
kan relatere til Sanas forhold til hendes familie. Det er trodsalt de
fleste der har nogle mere nærverende forældre end vi før er blevet præsenteret for i SKAM.

223
?Hustler in Hijab?

Det er svært mange hint til at Even og Sana sine historier henger sammen, så mange at det er vanskelig å ignorere. Personlig synes jeg Sanas karakter og særegenheter kunne blitt utnyttet enda bedre i denne sesongen, så hennes kvaler og konflikter fikk en enda større plass. Kanskje fordi jeg føler det er så mange flere (og viktigere?) temaer som ligger brakk hos henne nå enn det har gjort for de andre karakterene.
Samtidig er jeg også opptatt av Even nå, på grunn av det jeg nevnte innledningsvis.
Blant annet er det dette med idolene til Even og Sana. Jeg skrev et langt innlegg fredag kveld om Tupac/Nas og Sana/Even som tydeligvis enda ikke er publisert men forhåpentligvis dukker opp under klippet etterhvert, for de som er interessett.
Så er det Evens relasjon til familien til Sana. Og hans opptreden på "Imagine". Hvorfor kunne ikke noen andre ha sunget den? De gjør Even viktig. Mulig det er for å forvirre, men jeg tror det er noen snorer her som skal knyttes sammen.
Mest av alt håper jeg vi får se mer av Sanas temperament og vilje....
Er litt skuffet over at Noora og William-greiene skal stjele show nå. Men kanskje vi får se Noora ta hevn og gjette passordet på Sanas mail? Sende Yousef en liten gulrot til å bli i Norge i sommer?

224

Den Nas/2pac sammenligningen gleder jeg meg til å lese! Prøver du en gang til? ?

225
Kornelia

Julie literally created an Even subplot and dragged it out for 8 EPISODES and then resolved it off screen. It's only 'Sana's season' when people want plots to be resolved but it's okay for William to show up and hijack the rest of the season? William and Noorhelm are the ultimate act of fanservice. They are unrelated to everything that's going on. This isn't Even's season but he's still 100 times more relevant than William because Julie was the one who made him friends with Yousef and Elias. Julie did that...and then never provided any explanations. I have no idea what is going on with Even and Yousef. Yousef left Islam for Even, that's a huge thing! And now it's all 'okay'. It's confusing and shocking.

226
Noomi

"Hijack the rest of the season"- he was shown for 50 seconds and mentioned sometimesin dialogues. Get real!

227
Hang on

I haven't seen people demanding more Noorhelm. Thomas Hayes leaving the series probably messed with what Julie Andem originally had in mind and she's now trying to end it in a way she finds satisfactory. It's not unrelated to everything seeing as it was Sana's actions that led to William's return. You're saying Even is way more relevant because Julie is the one who made him friends with Yousef and Elias, but you're choosing to disregard that Julie is the one who made Sana and Noora close friends.

228
Nope

Did you or did you not watch one of the first episodes where Noora and Sana sit at a bench in the park and talk about how heartbroken Noora is, the emails to William that she could not send, later her password, later again her password, now, HOW is William not relevant? Only cause you dont care about their story doesnt mean it doesnt have a place in the plot. Evaks season was ONLY about them, ONLY, and no room for anyone else. And they now seem pretty happy to me while many of the other characters are not!! Now cause they had SO much attention in their season, everything else, for the other characters, must be resolved in this last season, and that, fair enough, does not give too much attention to Even. Nor is the name of the show EVEN.

229
Til Skjerpings

Dette er alles sesong... Det står Sana i headingen, men nå samles alle trådene. Derfor handler det ikke bare om Sana, men om alle.... og alle burde få avsluttet sin historie på en god måte

230

Det är Sanas säsong. Klart det blir avrundning för alla men du kan inte bara bestämma att det blir "allas säsong".

231
Kjedelig ja...

Leste en kommentar på en Instagram post som jeg følte var ganske treffende.
EVAK vinner 2 gullruter for sine presentasjoner, stemt frem av seerne. Imens de er i Bergen og mottar prisene sine blir William skrevet inn i serien igjen - og får hovedfokuset igjen?

232
Gulrøtter og hønseføtter

EVAK vinner 2 gullruter, mens YOUSANA vinner 2 gulrøtter ...

Men jeg synes egentlig at alle disse flotte unge skuespillerne fortjener en pris, jeg!

233
Tull!

?

234

Konspirasjon! Men var ikke Julie i Bergen også?

235

Vi vet jo strengt tatt ikke ennå at selvmordsforsøket hans bare ble brukt som et virkemiddel, men jeg blir stadig mer redd for det. Tanken på det gjør så vondt at jeg nesten ikke klarer å fokusere på alt det andre som skjer i sesongen. Men Yousef, hva skjer med ham egentlig? Han er så rar nå. Jeg skjønner ingenting.

236
this

preach

237

Et ganske viktig plott med Noora og william da, og ikke glem at hun også bruker Noora + William til å få fram Sana sin historie, noe som er naturlig siden Sana også var en viktig del av deres historie i sesong 2. Vi får nok alle ønskelige oppklaringer etterhvert skal du se, men alt kan ikke komme på engang. Lenge igjen, to uker i real life er lenge i skam verden;) Alt med Even vil komme for en dag, av det vi trenger å vite i alle fall.

238

Hun bruker ikke Noora og William til å framheve Sana, hun bruker Sana til å framheve Noora og William

239
Kan ikke annet å

si at jeg er skuffa hvordan det har gått med Evens historie. Bare trist, den hadde fortjent så mye mer. Det eneste vi har fått er små hint gjennom andre enn Even. Veldig leit.

240
SKAM

Husk at SKAM er en SERIE som føler ulike hovedpersoner og folk rundt (da hovedsak de nærmeste til hovedpersonene). Altså hadde Even sin historie vært rart å få frem hos Sana?

241

Er ikke så rart at vi ikke får Evens historie, når det ikke er Evens sesong. Det er flere vi ikke har fått historien til. Sånn er det dessverre bare, fordi Julie ikke gidder mer. Hvorfor lurer ikke flere på om ikke noen andre kan overta arbeidet med serien, så vi kan få historiene til alle de fine og viktige karaktetene vi har fått blitt kjent med?

242
Yngvild

Tror ikke det ville være lett for noen andre å overta Skam roret. Det er jo Julie Andem sitt verk, hun har skapt hele universet sammen med Mari Magnus. Bra at ikke NRK overlater det til noen andre.

243
@vel..

Fordi det da ikke ville ha blitt like bra!!! <3

244
SKAMalyse

Hakk i plata...

245
annen dinosaur @SKAMalyse

Hører du på plater??

246

Wow det er fortsatt noen episoder igjen. Ikke konkludere med noe før du har sett alle episodene 🙂

247

Det gör hon ju inte, det handlar om Sanas dåliga samvete för att hon skickade mailet av helt fel anledning. Dessutom har massor av fans önskat ett lyckligt slut för Noorhelm. Tror att Julie försöker göra många nöjda.

248
Kanskje

Andem har kuttet even mer ut fordi han ble så blowed up i utlandet og nå maser alle fansen hans HELE tiden?? Folk sier de så noora kommentarer i sesong 3, jeg så veeeeldig få. Mens her på sanas sesong er annen hver kommentar om even omtrent???

249
Julia

Gaaah<33

250

Men han kan ju inte bara åka till Turkiet? Vad händer? Har han slutat gilla Sana eller? Vad gör Noora? Väljer Yousef Elias som kompis framför att vara med Sana? Eller kommer de att bli osams pga Sana? What's up Yousef???!

251
Eller

Kanske Elias är framtida svåger/bestman 😉

252
kait

Han ska bara på semester. Det avgör inte Yousanas framtid utom om han träffar och blir ihop med en annan under semester då.

253

Dette ville jeg egentlig ha skrevet til klippet på fredag, men here goes... Jeg har tenkt litt på det med Even og Mikael og det har jo stått masse om dette i kommentarfeltet og at man savner selve "oppklaringen". Men så har jeg tenkt tilbake på alle de små puslespillbrikkene som vi har fått, både i denne sesongen og forrige, og lurer på om vi faktisk allerede har fått vite alt vi trenger. Vi vet fra forrige sesong at Even sa at han aldri før hadde følt slik han følte for Isak, og etter å ha sagt at Mikael var den forrige mannen i hans liv, så sier han at nei, du er den eneste. I denne sesongen har vi fått vite at Even forsøkte å kysse Mikael. Deretter skjedde jo de tingene som vi har fått høre om. Vi vet at guttene hadde kontaktet Sonja som fortalte at Even (da) var deprimert. Det som skjedde før det var vel da i en manisk periode(?). Vi vet heller ikke helt hva som ligger i det kysset utover bare det, at han forsøkte å kysse ham. Vi har sett at Briskeby-guttene holder mye hender og er ganske fysiske og sånn, og kanskje var ikke dette ment som så mye mer enn en forlengelse av det? Eller det var noe mer. Men dette er egentlig ikke så viktig lenger, tenker jeg. Med unntak av Yousef virker det ikke som at de andre guttene tok det som skjedde så alvorlig (selvom Mikael, ifølge Y, "friket ut" - så virket det jo ikke helt slik ifølge Elias?), men at de mest var lei seg over at de ikke lenger har kontakt. For Y derimot fikk det ham jo til å stille spørsmål ved sin religion - og dette er det som blir det relevante for Sana sin historie. Så vet vi at Sana ikke fortalte til Isak at hun kjente Even fra før, og vi vet hvorfor. Og Isak sa han syntes hun var en bra person da hun forklarte dette (betyr dette at han nå har fått vite hva hun ikke har fortalt også?). Og jeg tenker at det at Sana valgte å ikke fortelle, også satte i gang et hendelsesforløp som kanskje ellers ikke ville ha skjedd. Isak la jo tidlig merke til Even i s3, og hadde han spurt Sana om ham, og fått alle svar, så ville kanskje Isak ikke gitt ham en sjanse en gang pga sine fordommer som følge av morens psykiske sykdom. Istedet ble han kjent med Even som den personen han er, og fikk dermed oppleve den mest fantastiske kjærligheten. ❤️ Det at han ikke visste/vet alt og dermed lager sine egne svar, skapte riktignok noen misforståelser for Isak fordi han tror det ligger noe mer der enn det (kanskje) gjør. Men det blir også mindre viktig synes jeg, for forholdet deres, NÅet, viser så tydelig at de elsker hverandre og "har hverandres rygg"... og det er jo det som betyr noe. Og i mitt hode blir da fredagens klipp bare så grådig fint. For de barrierene som Even/gamlegjengen har følt, var/er jo egentlig ikke så store likevel. Man må bare møtes, ta det første skrittet. Og da vet vi kanskje alt vi trenger å vite også? ❤️?

254
forklaring plis

"det var godt å se Even"... that's it? kan vi plis få en forklaring på hva som skjedde?

255
Events historie hænger sammen med Sanas historie

Mange siger at man ikke skal høre om Even fordi det er Sanas sæson. Men hans historie er en del af Sanas fortid. Sana og Even kender hinanden ret godt fra før. Det vises i klippet 'snakke ikke om han'. Der er mange hints som allerede er blevet nævnt. Men tror ikke nogen har nævnt dette: i Sanas værelse hænger der tegninger på væggen, over spejlet. Hvor har hun dem fra? Den eneste karakter i SKAM vi har set som tegner, er Even. Og det ligner stregen i Evens tegninger. Det er ikke et overfladisk bekendtskab. Og Sana og Evens historier er spejlinger. At føle sig udstødt af en gruppe, miste og nærme sig sine venner.

PS: Apropos den 'officielle' (Even kysser Mikael der er 'meget religiøs' og 'freaker' ud, Even får en manisk fase etc.). Mikael er IKKE en dritt religiøs. Det er SÅ åbenlyst. Det ses på 10 km's afstand om man kender lidt til Mellemøsten, islam etc. Det svarer til at tro at Jonas er stærkt katolsk troende, fordi han ser lidt spansk ud eller noget. Er Mikael religiøs, er han nok lidt yoga-new-age buddhist eller sånt. Det er en cover-up story for hvad som virkelig skete. Interessant meningspolitiet ret trist at se så mange der tror på den! Der skal åbenbart ikke mere til. Og DERFOR så vigtigt at den historie bliver udfoldet mere. For det vil virkelig sætte fordommene til vægs. Men, tror det kommer... måske på fredag. Måske noget med den ven Elias skal mødes med?

256
Jeg er ikke Julie men...

Min oppsummering av Evens historie. Tror ikke jeg har glipp av noe..

Even har en manisk depressiv sykdom, som på et eller annet vis førte til et selvmordsforsøk (tror jeg!) Kanskje var han i en periode der han begynte å innse at han var homofil også. Så mest sannsynlig rett før eller rett etter at han gikk inn i en maniske depressiv fase (tror jeg) så prøvde han å kysse Mikael som er ganske strengt religiøs fikk vi høre. Det gikk ikke så bra, Even ble skikkelig sjuk, begynte å poste sitater fra Koranen osv. Han fjernet seg fra Ballong gutta og begynte på en ny skole (Nissen) der han traff Isak og ble forelsket i han. Isak har en mor som har en mental sjukdom som gjør at når han forteller at når han forteller dette til Even så forsvinner Even (en periode). Isak oppdager at Even også er manisk depressiv i en svært opprivende scene på Oslo Plaza og etter det er Isak mye forvirret og fortvilet. Heldigvis ender det bra! Isak kjenner Sana gjennom skolen og tilfeldighetene vil ha det til at Elias, Sanas bror og vennene var den gjengen som Even forlot. Derfor kjenner Sana til Evens forhistorie. Hun vet at Even savner gutta og snakker med Elias om det som sier at på tross av alt som har skjedd så er det ingen hard feelings og ber Sana hilse. På bursdagsfesten til Eva er de alle samlet. Er ikke sikkert at de har trengt så mange ord heller om det som skjedde, de vet alle hvor vondt det har vært og lar det være med det og ser nå fremover som venner igjen. Og ja..den slåsskampen skyldtes ikke en eller annen stygg kommentar fra Elias eller ballonggutta til Isak eller Even, men at Isak hadde drukket for mye og ble sjalu da han så at Mikael og Even sto og snakket sammen og slo til Mikael. Dette er bekreftet av Vilde som så det hele. Ut fra det som skjedde på festen til Eva tror jeg nok alle syntes det var godt å se Even, godt å se at han har det bra og virker lykkelig med Isak.
Syns historien hans har blitt ganske godt fortalt jeg!

257
Rikke

Synes det mangler en bit mellom slosskampen og sinnet til Elias og plutselig verdens beste venner i bursdagsbesøket til Eva. Trenger å få vite litt mer hva som skjedde offscreen for å få oppklart det.

258
Maria

Min erfarenhet säger att killar ofta löser sina konflikter just så - slåss eller gapar lite på varandra och sen är de vänner igen. Till skillnad från tjejer, som kan gå runt och le mot folk de inte gillar och sen snacka skit om dem bakom ryggen. Precis som vi sett i den här säsongen...

259
Noomi

??? Inget? Bara en vanlig fest. De spelade cricket och hade jättekul!

260

Trenger vi egentlig det? Misforståelser førte til at de ikke var venner lenger. Nå har de med Sanas hjelp gjennopprettet kontakten og blitt venner igjen. Jeg synes det holder. Håper den storyen er ferdig nå.

261

seriøst!!

262
Elias

Om du hører hva Yousef sier til Sana i "det beste fra Islam" + det Elias forklarte til Sana i det klippet hvor han ligger i soffan, så får vi dette forklart godt nok. Even var deppa etter en manisk episode etter at han kom ut som homo/pan. Hadde ikke noe med gutta å gjøre. Chill.

263
julie

Mellom Even og gutta? Det har vi jo fått tidligere...

264
Linn

Enig. Skulle gjerne hatt en liten oppklaring på hva som har skjedd. Da Even fikk øye på ballonggjengen på SYNG så han jo livredd ut, men nå er de plutselig blitt venner igjen eller. Hva har skjedd??

265
kait

Han var inte rädd för dem men blev ställd av att plötsligt behöva ta itu med en situation han hade undvikit plus det faktum att han inte hade berättat för Isak.

266
@ Linn

Se klippet "Savner dere" så får du forklaringen der. Og ellers har de vel bestemt seg for å legge ting bak seg. Trenger ikke være så himla vanskeligere enn det egentlig.

267
Hva er det som er ikke forklart?

Hva er det som er ikke forklart? Even hadde en manisk episode, han kysset Mikael og gjorde mange andre ting. Da ble han deprimert og sikker skammet seg, ville ikke ha noe kontakt med gutter, sluttet skolen og prøvde å ta livet sitt.

Nå er Even friskere igjen og han har Isak i livet sitt, så han føler ikke så mye skam lenger. Andre gutter vil gjerne være venner med han igjen. Hva mer vil du vite?

268
Ehhh

høre Even fortelle om fortiden sin med egne ord kanskje? Husk han er bipolar, ikke hjernedød. Det hadde betydd mye for folk som sliter psykisk, at Even's stemme blir hørt, siden det er bare han som kan føle det han føler. En liten prat med Sana kunne gitt oss det, men tviler på at det skjer. Skjønner at Sana og Even ikke er så nære, men de er såpass venner og har mange felles bekjente, så det kunne funka bra nok.

269
@Ehhhh

Nei, det hadde ikke funket bra nok. Ingen snakker om så personlige ting til bekjente lol hvafaen. Tro meg jeg sliter selv:)

270

Nei hvis Even skulle snakket med noen om fortiden sin og sine psykisk problemer så snakker han ikke med Sana? Mange som sliter psykisk som sliter med å fortelle sine nærme venner og til og med FAMILIE. Hadde bare gitt mening i Isak sin sesong nothing more.

271
esme

Vi har jo fått det! Elias forklarte det i det klippet hvor han lå på sofaen. Even begynte å bli syk og oppførte seg rart. Gutta ville hjelpe, men Even trakk seg unna. Da trodde de at han ikke ville ha noe mer med dem å gjøre. Kanskje ikke den mest modne reaksjonen, men heller ikke så uvanlig i det virkelige liv.

272
Merkelig!

Går ikke kommentarfeltet i Sana-fella nå??? Alle sier at det med Even er oppklart.........gjennom andre? Den sa ditt og den sa datt. Det er bare antagelser og synsing og andres perspektiv. Det er jo det som gjør at vi tror feil om folk. Folk må snakke sammen og ikke bare tro. Det er jo akkurat det Sana har brent seg på. Vi spør ikke den det virkelig gjelder, vi bare antar.

273

Hvordan skal Even fortelle det i Sana sin sesong da? Er ikke så vanlig at man åpner opp til bekjente og venner av venner??? Om det var i sesong 3 og vi fikk hørt Even sin historie ja, men ellers nei. jeg skulle ønske vi fikk vite mer om psykiske lidelser fra b.la vilde som vihar hørt om siden s01!!! Og moren hennes også. Men det med even passer ikke i sana sin sesong

274
Merkelig!

Jeg sier ikkke at det skal fortelles, men at det ikke er oppklart. Vi har aldri fått Evens historie fra Even. Men på den andre siden ligger det mange hint gjennom hele sesongen at det er en kobling mellom Even og Sana. Even er viktig for Sanas historie. Han er den første eller siste som blør i teaseren. Jeg tror det kommer mer:)

275
Sana fan

Så trist klipp..da blir det ikke de to... Helt utrolig at han drar til Tyrkia ?vi har jo nesten ikke sett noe av Sana og Yousef. Jeg som håpet at Sana skulke få oppleve kjærlighet med Yousef.
Alt handler jo om William... Håper Noora og William er kjærester igjen.

276

At han skal på ferie betyr jo ikke at det ikke kan bli de to 🙂

277
Jämtkalle

Inte bli de två?
Yousef blir i Turkiet två månader och Sana vet om det Yousef vet om det,inget har hänt,inget löfte är givet.
Noora drog från William i åtta månader och som det verkar just nu iaf ihop igen.De hade "parlöfte" till varandra.
Så Yousana har ju större möjligheter
att påverka framtiden för sig själva, de har ingen historia tillsammans att bråka om- bara egna fantasier.Och kanske hopp.Ungefär som kommentarsfältet.Det är övertygat att det måste bli dom, mycket mer än Sana och Yousef själva.Svårt det här ,fantasier och önskemål!
Tror jag tar en morot!

278
Emma

hahahah bra idé jag tar också en morot!

279
Gamla

Nettopp! Og dessuten så kan vi vel ikke forvente kjærestescener som i de forrige sesongene?? Da er det vel perfekt om de får skværet opp og blir kjærester - akkurat til han reiser til Tyrkia? Så skjer resten på face??

280

Jag tänker att... med det här paret (om det blir något) så kommer vi inte att få några heta hångelscener, så är det bara. Så vad jag tror kommer att hända är att de pratar med varandra, antingen på fredag eller lördag innan han åker, och får äntligen sagt vad de känner för varandra. Och i sista avsnittet får man se dem sms:a en massa till varandra och börja lära känna varann på djupet... så slutar serien med ett "kanske ändå..." 🙂

281

Jeg håper han dropper tyrkia, slik som william kom kjørende til noora når alt håp var ute i nooras sesong.

282
Hoppas fortfarande på KÄRLEKEN

Yousef tror nog fortfarande att Sana inte gillar honom. Han tror väl att Noora har sagt till Sana att han gillar Sana för typ 2 veckor sedan, men Sana har sedan dess inte visat något direkt intresse för honom mer än ett leende på festen i fredags... Jag tycker att det verkar som att han är rätt uppgiven. Sana måste BERÄTTA om sina känslor för honom innan han åker till Turkiet!!!

283
Kalle

Är det inte för att undvika kärleksscener mellan Sana och Yousef. Får man liksom kyssa någon om man inte är gift eller hur funkar det?

284
SKAMalyse

Det blir nok et forsiktig kyss før han reiser...
Mark my words.

285
Yepp

Nå skal resten av sesongen handle om Willhelm....og kanskje vennskapet mellom jentene....resten er lagt dødt ser det ut som...så trist:( Nei tror det er på tide med en rewatch av sesong 3 jeg - den beste sesongen ever:):). Takk for Evak, Julie, håper vi ser et glimt av de i siste episode❤

286
Noomi

Ja, gör det du!
Se om säsong 3 så ofta du vill!

287

Men kom igen, sluta vara en sån bitch mot folk. Skärp dig!

288
Var joikke bithcy?

Folk er bare lei av alt maset om even og sesong 3, den er oppklart og ferdig.

289
Sana i ny drakt ?

Det blir nok Sana og Yousef til slutt, skal du se. Hun kommer sikkert til å bli med han til Tyrkia, eller så blir han igjen i Norge. Lurer på om Sana sin svarte Hijab er et symbol på alt hun holder inne, og at hun ikke tør å slippe seg løs og fortelle hva hun føler? Håper vi får se Sana i et fargerikt (eller lyst) hodeplagg i ett av de siste klippene når alt har ordnet seg ?

290
Sana eller Elias. .....

Hvem liker yousef..... sana eller Elias

291
Caroline

Tror ikke Yousef liker Elias på den måten. Men når det er sagt hørte dere når de snakket i bakgrunnen om å bryte fasten sammen? Da sier Elias at han ikke kan på fredag, men vil ikke si hvorfor med en gang før alle maser og må dra det ut av han, da sier han at han skal "treffe en kompis-ish". Alstå for meg høres det ut som han ikke vil si det til de hvem han skal treffe (merkelig), og det høres vledig ut som denne avtalen er viktig for han siden han ikke vil avlyse den til fordel for å være med bestekompisene sine kvelden før Yousef drar! Jeg har ALDRI trodd eller påstått at Elias har vært homofil, men nå begynner jeg å lure på om det er noe i det. Blir iallefall spennende å se på fredag, han sa han skulle ta han med. Blir spennende å se hvem det er og om vi får vite noe om det bare er en "kompis-ish"-venn eller om det faktisk bare er en kompis 😛

292
Hallo?

Er alle kompiser som klemmer homo?
Gutter kan liksom ikke bare være gode venner lenger eller?

293
Noen..

MORRA DI

294

Elias er jo sammen med Eskild så kanskje Yousef er så knust at han drar til Tyrkia

295

Yousef skulle väl inte ha sån ångest och prata med Noora om Sana om han gillade Elias?

296

Tror inte att Elias gillar-gillar Youself.. Jag tror Elias avbryter deras konversation och ropar på Yousef för att han tror att Yousef och Noora har någonting på G. Elias vet ju inte att Sana hörde vad som blev sagt i Ramadan-klippet och troligen inte vad Noora och Yousef egentligen pratade om när dom träffades.

297
Rikke

Ja det blir nok til at noora forlater William, for 2.gang, men denne gang med forklaring. Kanskje vi får se han heartbroken også, gråtende?Men så-blir det en åpen slutt der vi ser noora og Elias flørte. Sana og yousef er jo selvklart(blir litt svenskpåvirket her), det er bare å lene seg tilbake og se alt skje.

298
Soulmates

Ja, Enig! Noen må snakke med Elias!?

299
Hehe..

Måske begge to 😉

Altså, nu har det ligget så lang tid i luften, at én af de gutterne er gay/bi/pan. Spørgsmålet er bare hvem, og hvem der haft triangeldrama: Even -> Mikael -> Elias / Even -> Yousef -> Elias / Mikael ->Yousef -> Even.... bare continue med at bytte rundt 😀

301
Why can't they never TALK????

What was that? Argh!!!!!

302
Lilly

Umg❤️

303
Ååååååååååååååååå

Yousef drar til fredag.... Spytt ut Sana ! Kom igjen, bare si at du liker han!

304
Skuffet

Nei nei nei nei nei... hvorfor må han dra til Tyrkia og bli der for hele sommeren? Nei nei nei nei

305

Åh nej eller hva??!!
Give her a break, for pokker. Og jesus christ Yousef, kom dog igang, mand...

306
suck...

Alltså Yousef??? Ja du ÄR 12 år... Han hörde ju klart och tydligt att hon sa att hon snackat med Noora, han borde kopplat direkt vad det handlar om? Bara bli ihop nu tack, jag orkar inte vänta mer.
Och nej jag trenger inte att de ska kyssas, vara intima, att Sana ska ta av hijaben. Jag trenger komunikation, ska de vara så himla svårt? Båda tycker varandra, gör något åt det, ferdig med saken.. Blir så trött och frustrerad.

(Nää jag är inte arg på riktigt, älskar säsongen men har noll tålamod)

307
Sommer i Tyrkiet. Ja da.

Sana må tage med yousef til Tyrkiet. De skal være sammen! Soulmates jo.

308

Hva faen er galt med Yousef?! Kaste gress på Sana og gjøre henne trist, igjen?! Omfg

309
Nok Noorhelm nå

Vært alt for mye av dem denne sesongen. Andre karakterer som er mer spennende. Jonas feks. Eller Even!! Altfor lite Even etter at det har blitt lagt opp til at det så ut som det skulle handle mer om han. En mnd sloss gjengen til Elias med squaden til Isak og neste mnd er de perlevenner?! Hva skjedde i mellom? Vet det et Sana sin sesong,men nå er det mer spørsmål enn svar igjen. Og shitten vi ble lovt roa seg litt for fort.

310
Noomi

Jonas?!?

311
Ja Jonas!!

Fordi jeg synes Jonas er mye mer spennende enn Noorhelm. Det sier vel litt om hvor boring jeg synes de er....

312
SLUTT Å MAS OM EVEN NÅ

De forklarte det jo i et klipp tidligere hvor elias fortalte det?? Hva mer lurer du på??? Han var manisk kysset mikael, følte skam, ble deprimert og alt det der. Så var det isak som slo til mikael av sjalusi og derfor ble det en liten krangel. Men de har ordnet opp bak skjermen i kulissene og ferdig. Hva mer vil dere

313
Som en vis mann en gang sa:

Det er bare DU som kan føle det DU føler. Ingen andre! Hverken Sana, Isak, Elias eller Yousef!

314
Respect.

Gutta har fortalt hver sin versjon av det som skjedde. Av all respekt til personer som kjenner seg igjen i Even så må han få lov til å fortelle sin egen versjon EN gang i løpet av sesongen. Mange med lignende lidelser er vant til å bli snakket over, og det er derfor viktig at man gjennom Even viser at disse personene får sin stemme hørt. Dette handler kun om respekt av svært alvorlige temaer. Kan man ikke behandle det med respekt, så bør man ikke involvere slikt i serien.

315
@ Slutt og mas om Even nå

Jeg er helt enig med deg. Det virker som om det er så vanskelig å få folk til å forstå at vi har fått de svarene vi trenger ang Even og hva som er relevant til både Sanas og Isaks historie. Også må man snart begynne å innse at det er en helhet mellom klipp, chats, instastories, sms og bilder og de å lese mellom linjene. ALT kan rett og slett ikke fortelles i klipp. Alt dette blir brukt til å fortelle historiene. "opprullinga" av Noora og Yousef saken ble gjort gjennom å vise chatten mellom Noora og Yousef. Ikke et ord ble sagt eller forklart, for det som sto i chatten forklarte alt vi lurte p...og det var gjort på kanskje et minutt.

Jeg har spurt meg selv ofte jeg og: hva mer vil de vite? Skal man gå dypere inn i Evens historie og fortid måtte han ha hatt en egen sesong eller at det hadde blitt tatt opp i ses 3 i allefall. Slik Skam er lagt opp er det ikke tid og plass til to hovedhistorier. Hvem hadde endel folk forlangt skulle fått mye større plass da tro?

316
Even!

Hvorfor i huleste er han med i traileren og blør da,hvis han ikke får mer skjermtid? En av de beste skuespillerne i skam er jo Henrik Holm. Hadde fortjent mer tid denne sesongen også. Hans historie er jo fletta inn i Sana sin. Akkurat nå er Evens historie forklart altfor forhastet og sprikende.

317
Var jeg som skrev over der

Åhh takk, godt å vite at noen er enig <3 Mange vil jo også høre Even sin historie, men det blir jo unaturlig i Sana sin sesong når de ikke er nære. Da måtte han ha sagt det i sesong 3 eller hatt en egen som du sier!

318
Okay da

Ikke mer Noorhelm. Bare Even.

319
uffameg

Jeg hadde da hvertfall 2 gode dager i Yousana bobblen min.

320
Yousana❤️

Hvis de ikke ender sammen ved jeg ikke hvad jeg skal gøre..

321

noe som ikke helt stemmer her med oppførselen til yousef...

322

Sånn er det å være ung, sjenert og forelska. Ikke lett å vite hva man skal si eller gjøre. Spess ikke foran guttene!

323
Linn

Ja, det er Linn!!! De snakket i timesvis på festen!!!! Løøøøøve!❤

324
Hva om...

...William har drept Noora. Det hadde vært en tvist det.

325
Please?

Begynner å bli lei av Noora og William, selv om jeg forstår de må avslutte historien dems. Vil heller se mer av Sana og Yousef, foreldrene hennes og forholdet mellom Even og Ballonggutta...please <3

326
Yousef 12 år..

...kastar gräs på Sana och går därifrån? lol. Förstår mig faktiskt inte på ham just nu ass

327

Er så lei av William og Noora nå

328
Tyrkia

Bare si hva du føler Sana!
Yousef må være skikkelig forvirra når ho vipper mellom varm og kald hele tiden.
Håper han blir eller at hun blir med.

329
afslutning

Håber inderligt, at Noora og William indhenter alt den fortabte tid og, at netop dette er årsagen til deres manglende kontakt til omverdenen. Jeg skønner alle disse som først for alvor begyndte at se skam i sæson 3, og derfor ikke kom ind i hele 'norhelm' fasen like os, som så det var sæson 1. De fleste af os, der fra starten har set SKAM har håbet, efter Williams utallige kærlighedserklæringer til Noora, at det ville være dem for altid. Også derfor mange af os blev utrolig glade for at se ham såvel som Chris igen, da dette gav os et håb om en god 'norhelm' genforenelse. Jo, jeg forstår også disse af jer, som ikke mener at sæsonen skal handle om disse to, men i må også indse, at dette er sidste sæson af SKAM, og de derfor næppe laver en åben afslutning. Meningen med denne sæson er at få samlet alle åbne ender og bragt dem sammen igen, hvilket Julie Andem på bedste SKAM-maner formår at gøre. At hun så ovenikøbet gør 1000-vis af piger (og drenge) glade ved at få Thomas Hayes til at deltage i SKAM såvel, at Herman har haft muligheden for at forlade hans værnepligt for et stund for at filme, er bare helt fantastisk. TAK!

330

1 skridt frem og 2 tilbage, 1 skridt frem og 2 tilbage, 1 skridt frem og 2 tilbage -sådan føles. Så mærkeligt....

331
Anra

Hoppas på en upplösning liknande den i S2 då W sa att han skulle dra till London...alla planer går att ändra, bara man säger rätt saker för att övertala den andre! Kom igen nu Sana, berätta för Yousef hur du känner så att han får en anledning att stanna! <3

332
Emma

He's in Turkey for three months and he can't delay the departure with one week?

333
kait

He has no reason to...yet.

334
WHAT THE

OKAY YOUSEF, YOU ARE REALLY 12!!!!

335
Elias har sagt til Yousef

At Sana var over han?

336
Maria

Det ordnar sig för Yousana. ❤

337

Men på riktigt Yousef?!! Vad är det för fel på dig. Antingen är ni soulmates och då agerar du så eller så är ni inte det...
William hade iaf vett att kämpa för den han var kär i (okej, kanske inte alltid... men oftast).

Nu hoppas jag Sana flörtar vilt med annan snygg Oslo-hunk så får Yousef bekänna färg. Antingen är det Sana han vill ha, eller så är det Noora eller är det Elias... Låt oss få veta!
Och nåde dig Elias om du fört din syrra bakom ljuset. Jag som älskat och trott på dig tom när andra trodde att du bankade upp Isak trodde jag dig om gott.

338
Kom igen

De är inte Renly, Loras och Maergery.

Yousef gillar Sana men han behöver ett tydligt tecken från henne.

339

Ikke yousana??? Bare Noorhelm:/

340
Marte

This feels really contrived. Julie killed all the actual drama with Friday's clip so now she's creating fake drama so Yousef can run off the plane to Sana just like Noorhelm. It's obvious that Noorhelm is her favourite but jeez. I'm not even worried about Yousana because they barely know eachother and this is obviously a fake out. Compared to how stressed I was the week of O Helga Natt this is nothing.

341
#teamtruelove

Skal Even aldri få snakke for seg selv? er et fortvilet og frustrert rop fra mange fans denne sesongen. Jeg er så sikker på at Evens histore rulles opp gjennom annenhånds informasjon fra ulike folk for en grunn. Vi har fått historier som ikke stemmer over ens, som skurrer. Det bringer meg til det andre ropet, som svarer de som vil høre fra Even: De som sier *Nei!* Vi trenger *ikke* høre fra Even, for vi vet alt vi trenger å vite om historien hans allerede. Jeg er så sikker på at vi skal få lære hvor mange misforstålser som kan oppstå hvis man snakker om noen, i stedet for å snakke med og lytte til dem.

Det har fått meg i tanker på en gruppe mennesker som ofte blir diskutert i offentligheten uten å få komme like mye til orde selv. Muslimer. I denne sammenhengen særlig muslimske jenter og kvinner.

Det føles vanskelig å ta opp dette temaset for i dette tilfellet er jeg en av dem som snakker om i stedet for å lytte til. En av tingene jeg hadde gleda meg sånn til denne sesongen var å få høre fra dere. Prate med dere. Sist sesong fikk jeg lære så mye av homofile og etthvert også bipolare. Og andre som hadde sitt å bale med psykisk. Personlige erfaringer, ulike måter å takle samme ting på, ulike måter å føle og tenke om det samme fenomenet. Det gjorde det så tydelig at Isaks opplevslense var det utsnitt, at det fantes mange andre opplevelser med forskjeller og likheter til hans. Jeg har lengtet etter å høre deres stemmer, dere som har mer til felles med Sana enn meg. Men jeg har på følelsen av at det et færre av dere som uttaler dere nå enn det var homofile og psykisk syke som delte sine erfaringer i sesong tre. Jeg syns jeg har lagt vel så mye merke til kristne som sier de kjenner seg igjen i Sana, eller folk som ikke drikker og hooker for andre grunner enn religion. Eller folk som mest kjenner seg igjen i Sanas personlighet. Jeg lurer på hvorfor det er? Jeg lurer på om det er noe dere har erfart hittil som gjør at det ikke frister så mye for dere å ta til orde? Har dere følt at deler av dere var like usynlige som vi har følt deler av Sana var for hennes venninner? Har dere møtt samme manglende forståelse som Sana? Samme type hat og intoleranse? Må dere være mye sterkere enn jeg trenger hvis dere skal orke å snakke offentlig? Jeg har så lyst til å snakke med dere. Jeg har så lyst til å føle at det ikke er dere. At det bare er oss.

342
Svar til @teamtruelove

Et forsøg på svar. Jeg er ikke muslimsk, men har arabisk/muslimsk baggrund. Det er ret vigtigt at skelne. Sana er heller ikke bare muslimsk, hon er også marokkansk/norsk. Nationalitet spiller en stor rolle. Ballongutterne er heller ikke bare muslimske, de har (vist) nordafrikansk og tyrkisk baggrund (Y). Det understreges fint i YT klippet Oversætte-Eventyr-Challenge, hvor de oversætter til hvert sit sprog, undtagen Mikael, der kun kan posh English. En fin måde at vise, at han nok ikke har så meget med den mellemøstlige forælders kultur at gøre. De konflikter en person som Sana har, er heller ikke nødvendigvis 'muslimske', men kan ligeså vel være baseret i traditionel kultur. Mange indvandrere holder sig også til deres nationale grupper. F.eks. kunne det sagtens være et problem for Yousef at ville være med en pige med Marokkansk ophav. Eller somalisk, iransk, kurdisk mm. Så ikke sikkert at man genkender sig i Sana bare fordi man også er muslim. Socioøkonomisk baggrund spiller også en stor rolle. Er ens familie fra en lille landsby i Syrien eller akademikere fra Iran? Det er vidt forskellige indgange til livet. Men, tror mange kan ses paralleller til deres liv på den ene eller den anden måde. Især Sanas SMS til veninderne i Håber der er plads-klip kan mange nok genkende. Jeg kan ihvertfald godt. Men genkender ikke hendes troende side, da jeg er ateist, og simpelthen ikke forstår det. Men tror der sikkert sidder mange piger/kvinder med muslimsk/mellemøstlig/asiatisk baggrund og ser med. De kommenterer bare andre steder. Især i FB-grupperne er der en del. Håber det gav lidt mening 🙂

343
Yup!

Kunne ikke sagt det bedre selv, jeg håper virkelig resten av sesongen leverer det vi har savnet hittil ^^

344
@ #teamtruelove

Det er litt morsomt at du nevner dette med muslimer og deres stemmer og kanskje først og fremst muslimske jenters stemmer. Det er jo det Julie har skrevet denne sesongen for da. Jeg hadde lovt meg selv å la Even ligge nå, men må bare si at jeg håper at de IKKE leser kommentarfeltene, for om man syns Evens historie ikke får nok plass, så må jo de føle at deres historie er fullstendig irrelevant for flertallet av de som ser på. Er jo også stadig hint om at sesongen er så kjedelig osv. Hvilken innvirkning har det på de med muslimsk bakgrunn? At deres liv og historie ikke er verdt noe?? Det tror jeg de aller færreste tenker på!

Her forteller Julie en helt fantastisk historie om Sana og hennes verden, jeg har lært masse om Islam og ikke minst hvordan det er å være muslimsk jente i Norge. For det vet Iman og jeg vedder på at hun får brukt mye av sine erfaringer i serien også. Så da mener jeg det er på kanten av å være fullstendig respektløst å la denne historien, Iman, Cengiz, for alle de andre skuespillerne og alle andre muslimer også som sikkert så frem til denne sesongen, ikke få den krediten den virkelig fortjener fordi folk ikke er interessert i å sette seg inn og engasjere seg i sesongen. Og ikke nok med det, men jeg tror Julie får ganske mye hat for tida pga av dette med Even og da kan man spørre seg hva folk egentlig driver med og tenker. Så mye for omtanke, respekt og alt er love sier nå jeg! 🙁

Jeg personlig kunne tenkt meg å høre mer fra muslimer selv her jeg, men jeg tror kanskje de vil føle seg litt fremmedgjort i kommentarfeltene. Men jeg har lest at det er muslimske organisasjoner som mottar mange henvendelser rundt spørsmål om Islam, og av det jeg leser på f.e Iman og Cengiz`IG konto, så ser det ut til at mange som syns at det er fint at muslimer endelig får litt tv tid. Det kan forhåpentligvis også åpne for diskusjoner i klasserom og på fritid Kanskje? Hadde man hatt ei krystallkule skulle Sana hatt ses 3 og Isak ses 4 så hadde det ikke vært så mye mer å klage over. Det er iallefall min mening her.

345
Oj, der sa du det!

Jeg er så enig, jeg vil så gjerne skjønne mer!!

346
Nelly

Han kan ju inte åka till Turkiet NU! Hallå? Varför är han så tyst? SÄG NÅT! GÖR NÅT!

347
Lotta

Kanske Yousef bestämde sig för att åka till Turkiet när han trodde att Sana inte brydde sig om honom? Kanske om han får anledning att stanna att han ändrar sig...? Han var rätt avspisande ? Nu är det kanske Sanas tur att visa vad hon går för.

348
Røtpia

Hørte han ikke at hun sa "Snakket med Noora"? Og en annen ting, han virket mer kald og tilbaketrukket nå enn han vanligvis er mot Sana, hva er greia med det? Trodde han likte henne jeg ://

349

but... what?

350
Røtpiasi

Lurer på om Julie prøver å fremme at man ikke alltid får Crushet...
Enten dét eller at selv om begge er forelsket er det ikke den rette tiden for det