Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

481 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Soulmates

?

2
What is going on?

VILDE

3
Vilde

I haven't watched yet but i'm really excited for last episode of the show. I hope it will last at least for an hour!

4
1881

Dette var vel plasteret på såret for at vi ikke fikk Vilde i sesong 5.

5
SKAM

Ha, jeg vedder på at dette er en liten spoiler på hva som kommer til å skje. Jeg har fått med meg at dette er siste sesong, men jeg tror ikke på det.

6
Lise

Tvert imot. Nå får vi de små fortellingene fra de ulike karakterene så alt kan rundes av på en fin måte.

7
Siste sesong

Nei, det tror ikke jeg heller. Eller: Jeg vil ikke tro på det;-)
Klart Julie Andem skal overraske oss. Klart Vilde skal ha sin egen sesong.
Klippet med Vilde var en liten teaser.
Joda

8
kait

Julie skrev att "det ikke blir mer Skam till høsten" och då tänker jag vad sägs om vintern eller våren?

9
jeg fortrenger det

haha.
For jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med livet mitt når Skam er over... og ikke vite hvordan det går med de... og Vilde da!? :,( hjertet mitt gråter for Vilde

10
Klippet

Dette siste klippet viser oss at vi hadde virkelig trengt en Vildesesong. Så mange skjebner, det er mange Vilde'r der ute. Kanskje er du en Vilde, eller du kjenner en Vilde? Vi må ikke tro at alt er så lett for alle. Alle har sitt som de sliter med. Samtidig var det så godt å få se dette - se den egentlige Vilde.
Vilde som er så engstelig for hva som er bak døra.
Den muntre fasaden hun viser når hun åpner døra. "... å hun har sikkert bare glemt det".
Så omsorgsfull for mamma som sliter.
Sobril tabletter mot nevroser og psykosomatiske lidelser preget av angst, uro og spenninger....
Den glade Vilde som møter Chris på utsiden.
Og fine Chris, som sikkert vet hva Vilde sliter med, men som ikke stiller et spørsmål. Er en venn.
Tusen takk Julie.❤️
Som vi hadde trengt en Vildesesong.

11
ChrisVilde

Vi trenger både en Vilde- og en Chris-sesong

12

Dette var overraskende, men så bra at de viser Vilde bak fasaden selv om det var trist.
Håper vi får et klipp av alle hovedkarakterene i Skam, som ikke hatt sin egen sesong. Det vil si Chris, Jonas, William og P Chris!!

13
Hovedkaraktererne?

Enig, men jeg vil gerne se: Chris, Even, Magnus og Jonas. Jeg tror ikke det bliver noget med William, Thomas Hayes har jo levnet serien, jeg tror bare han gik med til en gæstescene. Og P Chris ville jeg ikke siger er en hovedkarakter, han har jo ikke haft nogle replikker siden sesong 1 eller 2? Det er jo bare min holdning, men jeg synes hans rolle er lidt ligegyldig, bare en bikarakter som bærer frem andres historier.

14
De opprinnelige

William er tilbake og har vært en viktig karakter i serien. Da Skam startet var det 9 hovedkarakterer, de ble valgt for at de kunne få sin egen sesong. Det var Eva, Noora, Isak, Sana, Vilde, Chris, William, Jonas og P Chris. Blir skuffet om de velger vise Magnus eller Even istedet for William.

15
Raja

Er det sikkert at det var William og P-Chris som var de to siste opprinnelige? Jeg tror heller det var Sara og Ingrid. De har vært med hele veien. Håper på et klipp med en av dem,

16
Feil år

NiKs, de to siste er Mahdi og Magnus, ikke William og P-Chris, for de er ikke 99-ere.

17
De opprinnelige 9

Helt enig, og jeg tror det er viktig å gi William en egen dag. Det er vel den karakteren som har fått mest hate i kommentarfeltet, og jeg tror en dag sett fra hans perspektiv kunne gitt større forståelse av han. I tillegg til Chris x 2, William og Jonas så tipper jeg de gir en egen dag til Even også.

18

og Magnus, Mahdin og Even. Og Elias 🙂

19
Isak+Even

Even også

20
Ellin

Jeg er så taknemmelig for, at SKAM runder af på denne måde: Vilde, Chris, Eva, Noora, Sana og Eid-fest på lørdag. Alle samlet #alterlove ❤️❤️❤️

21

Etter Sana fant Saras meldinger om Vilde i Isaks chat, har jeg håpet vi skulle få mer innblikk i livet til Vilde denne sesongen. Og så kom det på en så uventet og sterk måte. For et stort klipp og for en skuespiller Ulrikke Falch er. Hun har fått fram Vilde så godt gjennom de fire sesongene. Nå skjønner jeg hvor glad jeg er blitt i Vilde, for dette ble så sterk kost at man skulle tro hun var min beste venn. Og så Sana da, så raus og fin hun er i meldingen sin, vår kjære sesong 4-main ❤️

22

GI JENTA EN EGEN SESONG! Ååååh. Takk for en liten snutt<3 Det hjelper litt. Men husk det er lov å ombestemme seg!? Jeg skal prøve å be til Gud, dra til spåkone og sjaman. Kanskje ønsket går i oppfyllelse. VILDE SESONG 5 <3 Dere har vel manus klart, gi noen andre regien til siste sesongene i Norge, så kan Julie kose seg i USA. Pliiiiis

23
❤️❤️❤️

Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always.

24
SofaSofia

Men takk - uansett - for at vi fikk se bak Vildes fasade: Hva hun sliter med og hvorfor hun mangler voksenveiledning i livet sitt.

Så god og omsorgsfull hun er! Og så alene med det hun sliter med - hjertet mitt rives litt i stykker av dette altså ❤️ Også ser vi så tydelig at Chris vet, det var fint!

25
Vilde❤️

Tusen takk. Der kom tårene.
Dette traff meg rett i hjertet. Så mange som har det slik som Vilde. På utsiden den muntre fasaden, men hun har virkelig sitt å slite med. Samtidig som hun et så omsorgsfull og god med mamma. Skåner henne for ubetalte regninger.
Tror kanskje Vilde er den som trenger det ekstra rommet i kollektivet, og mamma trenger kanskje litt hjelp.
Håper Magnus tar godt vare på henne. Hun fortjener det virkelig.
Tusen takk Julie❤️

26
?Hustler in Hijab?

Ja, rommet i kollektivet må gå til Vilde.

Hvis ikke er hun velkommen til å bo hos meg. (Du kan bruke husleiepengene på mat i stedet, Vilde. Ingen fasting plz)

27
LArs

alle i gjengen har vi sett har noe som dem er alene om på en måte. mangler bare Chris , føler er noe med chris tror kanskje hu bor hjemme hos bestemor/mormor sin.

28

Ja, og bare dette lille klippet ga meg så mye. Har så lenge ønsket å få vite mer om hjemmesituasjonen til Vilde, og nå viser det seg at det faktisk er akkurat sånn som mange av oss fryktet. Dette klippet tror jeg treffer veldig mange fordi de kan kjenne seg igjen i det, men det er jo så tabubelagt at man nok ikke er klar over hvor mange som faktisk har det sånn i rike, lykkelige Norge. Tusen takk for dette klippet, Skam.

29
Å Vilde❤️

Nå fikk jeg skikkelig vondt i magen. Hun er så snill og omsorgsfull for mammaen sin. Dette var både vondt og godt å se. ❤️Vilde❤️

30
Magnus tar vare på henne!

Husk at Magnus har mor med psykiske problemer, så tror nok at han er en veldig god person for Vilde å være sammen med!
Håper han får se litt bak fasaden hennes <3

31
Loys

Stakkars Vilde og alle som har det som henne. Det er altfor mange.

32

Åh. Denne traff meg rett i magen.

Vi har alle vårt.

33
Der kom tårene

Vilde
Hun hadde virkelig fortjent sin egen sesong.
Tusen takk for at vi fikk se dette❤️
Jeg klarer ikke å slutte å gråte......
Vil bruke en stund til å fordøye dette.

34
Fine, sterke Vilde!

Nydelig og rørende ?

35

Hva hvis det er Julie Andem som spiller moren til Vilde?

36
@Meg

Julie har blondt hår og lysere hud.

37
WHAT

OH MY GOD!!!!!!!!!!!!!

38
Sitatet på Nooras vegg

Everybody you meet are fighting at battle you dont know anything about. Be kind. Always... ?

39
Alex

Tänkte också på den <3

40
psykisk helse.

Jeg har vært i 2 begravelser i 1 mnd nå grunnet psykisk helse og har det tett på meg hjemme. og
Jeg synes Vilde her er helt fantastisk. Å vise en sånn kjærlighet og forståelse på en hun kunne følt seg sveken av ettersom det er hennes mor. Mange tar det sikkert som en selvfølge men veldig ofte når foreldre så får barna et anstrengt forhold hvor det kanskje resulterer til null kontakt desverre
🙁
Så: Stå på Vilde! Respekt!

41
Sobril

sobril - den pille Vilde giver til sin mor er vist mod psykoser, angst o.l. En af bivirkningerne er døsighed.
Så måske Vildes mor ikke kun havde et alkoholproblem, men faktisk også døjede med sin psyke - alkohollen var måske hendes måde at takle hverdagen på. Stakkels Vilde, at hun ikke har nogle voksne rollemodeller hun kan se op til, og som kan give hende alt den støtte og kærlighed hun fortjener og har brug for. I det mindste godt hun har sååå gode veninder og Magnus <3

42
Depresjon

Det virker som moren til Vilde har en depresjon. Liggerkraftløs på rommet, har ikke krefter eller ork til betale regninger..

Det er ikke noe unormalt å få sobril når man er deprimert.. selv om det i utgangspunktet er mer for angst oguto, så demper det det følelsesmessige trykket.
Hilsen tidligere sobril-knasker;)

43
psykisk helse.

Ja hvis man ikke er rett behandlet for depresjoner så er det vanlig at pasienter misbruker alkohol uten at de nødvendig vis gjør det bevisst. Dette er jo noe helsesystemet i norge (som btw ikke er heeeelt topp på den psykiske fronten)skulle fanget opp som et symptom og fått en diagnose og behandlet den. 1 stk sobrilhøres lite ut når hun ikke blir bedre - som det er ut til at moren til Vilde har i denne situasjonen da hun trekker seg så tilbake som å ligge med ryggen til, i et mørkt og regninger i bunker. Dvs hun har hatt en dyp depressjon over lang tid.

Snill datter du er Vilde <3

44
sobril

er mest brukt mot angst og uro. Greit at sobril kan være litt sløvemde, men det er neppe på grunn av sobrilen hun ligger i senga. Da tror jeg legen, moren selv eller Vilde hadde formidlet eller endret noe hvis det var slik at etter hun begynte på sobril begynte hun å ligge i sengen.

Det virker som depresjon, tydeligvis blandet med angst/uro.. Men sobril er også brukt for å dempe bivirkninger hvis man blir edru eller prøver å bli rusfri. For da får man en helt sykt mye angst og uro.
Så det kan jo være en blanding av mye... depresjon, angst, uro pga alkohol ++
Sorbril er avhengighetsskapende i seg selv også så lett å bli avhengig og må øke dosen for å få samme effekt.
Og å prøve å slutte med sobril når de er avhengig er et helvete! På mange måter verre enn alkohol.. En jeg vet om via jobben min sa at han til og med syns det var verre å avruse seg på sobril enn heroin (bensodiazepiner). At abstinensene på sobril er verre.. hvis man er skikkelig avhengig på store doser..

45
?Hustler in Hijab?

Sobril blir brukt mot rusabstinenser minst like ofte - om ikke oftere- enn mot "ren" angstproblematikk nå til dags.
Det var vanligere å skrive det ut mot angst tidligere, men i dag vet man at Sobril og lignende medikamenter som inneholder virkestoffet benzodiazepin er sterkt avhengighetsdannende, og de fleste leger søker å unngå å gi dette til sine pasienter på grunn av denne risikoen, og fordi Sobril, Valium etc kun bedøver. Det behandler ikke angst på noen måte.
Det fins annen type behandling som er mye mer effektiv mot angst i dag.
Sier ikke at moren til Vilde ikke sliter med angst, men alkoholisme virker ikke usannsynlig her.

46

Sobril-pillene er mindre enn de Vilde tar ut av pakken.

47
Haha

Godt oppservert! Får jo forskjellige styrker da.. men de virka litt vel store ja.. var i all ikke 10 mg! For de er mye mindre

48
Ananas ringer

Det står en flaske i vinduskarmen. Blikket trekkes mot denne med forventningen om at det skal være alkohol, siden dette har vært mistanken Sara plantet i oss. Men så viser det seg å være noe så ufarlig som gløgg. Tror dette betyr at moren til Vilde ikke er alkoholiker. Pillene hun går på er sløvende og har muskelrelakserende effekt. Dette kan nok gjøre at hun lett tas for å være alkoholiker (ukoordinert, sløv, kanskje litt slørete tale?).

Også potteplanten som ingen har tid til å vanne da. Hjertet mitt brister for Vilde.

49
?Hustler in Hijab?

Aha? ja, det kan godt være at angst er hovedproblemet hennes. Det er det for øvrig for mange alkoholikere også.
Dessuten er det en god del mennesker som dessverre har blitt behandlet med svært avhengighetsskapende piller opp igjennom - som endte opp med et tilleggsproblem: pillemisbruk. Har møtt noen mennesker som har hatt dette som første møte med avhengighet - pillene de fikk av legen sin og tok i god tro- som i dag sliter med tyngre misbruk av bl.a heroin. Mennesker som sannsynligvis ikke ville oppsøkt et tungt rusmiljø om de ikke hadde hatt store abstinenser etter lovlig, langvarig bruk av medikamenter med benzodiazepin. Tragisk.

50
Sobril

Sobril er beroligende medisin, som er avhengighetsskapende

51

Det er så fint, at de skifter til Vildes perspektiv netop nu.
Vilde blev hårdt ramt af Sanas handlinger i denne sæson, da Sana var opfyldt af vrede og glemte de gode og positive værdier, hun ellers brændte sådan for i "Det beste fra Islam"

På den her måde, får vi også lov at se, hvordan det påvirker Vilde positivt, at Sana har fundet frem til sine værdier igen. Det var åbenlyst for alle, da det ramte Vilde negativt: Hun græd og var ulykkelig.
Derimod kan det være svært at se, hvornår Vilde virkelig bliver glad. Hendes glæde er tit uægte og bare en del af hendes facade, og det kan være svært at se, hvornår det er "the real deal". Men her, hvor vi får lov at se bag facaden, er det åbenlyst præcist hvor meget, det betyder for VIlde, at Sana er blevet stærkere i sin tro på gode værdier.

Skam er meget fokuseret på hver sæsons hovedperson, men her vendes den om. Vi får understreget, hvor rigtigt citatet på Nooras væg er. Hvor vigtigt, det er at være "kind", hvor vigtigt det er, at være noget for andre og ikke bare sig selv.
Særligt Vilde er jo en af de karakterer, der virkelig kæmper en kamp, som hun ikke lader nogen vide noget om.

... At det også viser det positive, som Islam kan bidrage med i et moderne skandinavisk miljø, er jo bare en bonus. Vi må alle finde vores egen måde at huske på at være "kind", og i Sanas fortolkning af Islam, virker det netop til at være essensen af hendes tro.
Den her sæson har virkelig vist, hvordan andre menneskers religion også kan påvirke ikke-troende positivt. Muslimer er ikke et uundgåeligt onde, der er et potentiale for så meget positivt, hvis vi er åbne overfor det. Vi kan alle lære af Sanas rejse i denne sæson, troende eller ej. Lad os være som Vilde og glæde os til eid-fest, selvom vi ikke altid forstår det, og ikke som pepsi-max pigerne, der lukkede Sana ude og går glip af et fantastisk venskab med en fantastisk person.

52
Hei K

Takk for perspektivet ditt! Likte det veldig godt. Det var mykje her eg ikkje hadde tenkt på 😉
Likte spesielt det aller siste du sa, om at Sana og Pesimax-jentene går glipp av eit fantastisk vennskap med ein fantastisk person, fordi dei ikkje våger å sleppe ho inn og lar fordommane sine og dei intrykka dei har gjort seg av Sana, styre deira syn på kva person dei trur Sana er.
For ein kan verkelg ikkje kjenne nokon visst ein ikkje ein gong har sete seg ned og hatt ein skikkeleg samtale i lag om stort og lite.
Ein kjenner ikkje nokon før ein har godt ein mil i deira sko.
Ein kan ikkje kjenne nokon berre ved å sjå korleis ein person kler seg, kva interesser personen har og den boksen ein har putta personen inn i, fordi måten dei er på, og klæra ein brukar og interessane ein har, passar inn i det.

Nei. Tingen er, at vi menneske alle veit, at vi rett og slett aldri kan kjenne ein person uten at vi verkeleg prøver. Og det skremmer vettet av oss.

Difor unngår vi det i stedet, og putter folk i desse ulike boksane som vi har laga oss. For å sleppe å måtte finne ut av det for oss sjølv. Og kanskje risikere å bli såra.

53
Kristoffer

Det her var så ømt og utrolig vakkert, herreguud.. Starter med det alvorspregede ansiktet til Vilde og innblikket i situasjonen hjemme, også får hun den fine meldingen av Sana.. Det varmet, ass. Utrolig flinke skuespillere. Elsker god drama, Skam er elsk!

54
Kärlek

Tack Julie
Tack Ulrikke
Tack Vilde
Tack SKAM

55
Nancy Drew

Utrolig sterkt og vakkert, sårbart og vondt. Nydelig skildret, av historien bak fasaden 'alltid blid, manglende selvtillit/selvutslettende, hva er jeg verdt'. Jeg har ventet på den historien. Bak oss alle ligger vår oppvekst og historie med våre foreldre- som former oss til den vi er. Vilde og mammaen burde hatt hjelp for lenge siden. Barn (ungdom) skal ikke være foreldre for sine foreldre.

Og Chris, det blikket da Vilde sa 'mamma og jeg ble bare sittende og skravle'. Du vet hvordan Vilde har det. Og ventet tålmodig og lenge, for du vet. ❤️ Venner, ass❤️

56
❤️

fine vilde ❤️ Sterk som sana sa❤️❤️

Ps: glad for at det er ingen "sanas sesong" kommentarer!!

57
❤ Yousana ❤

So true! ❤

Synes det er fint med slike snutter som gir oss et innblikk i de andre karakterene i jentegjengen som dessverre ikke får sin egen sesong. Fin måte å få en closure på, men jeg kunne ønske vi kunne ha fått en Vilde-sesong og en Chris-sesong! ? Blir så trist å ta farvel med SKAM-universet. Det er så mange flere historier som kunne ha blitt fortalt og så mange perspektiv som kunne ha blitt belyst.

Jeg vet at Andem klarer å fortelle mye på kort tid, men jeg kunne ønske vi kunne ha fulgt jentene siste året på videregående. Sørger fortsatt over at det ikke blir det... ? For meg hadde det vært en naturlig closure. Nå blir det litt sånn halvveis, men vi får være fornøyd med den SKAM-magien vi får denne siste uka før det hele er over.

Jeg synes det er helt greit at fokuset ikke er på Sana lenger, jeg synes vi fikk en nydelig closure på Yousana i går ? Og selv om jeg shipper dem og kunne ønske jeg fikk enda mer, så er jeg fornøyd. I går kunne i utgangspunktet ha vært siste episode sånn sett. Så denne uka blir egentlig nesten som en bonusuke der de siste trådene nøstes og SKAM avsluttes med en fest som alltid. Den blir jo hjemme hos Sana så da får vi være glade for det.

Yousef sa til Sana i går at det fortsatt er en uke igjen av ramadan - en uke til å gjøre ting godt igjen, og det er jo nettopp det hun driver med nå. Så la oss nyte siste del av en magisk SKAM-reise. Det vil i hvert fall jeg gjøre! ?

Peace and love! ✌❤

58
Takk

At vi ikke får flere SKAM-sesonger er ikke slutten på noe univers. SKAM ER vårt univers. Andem har klart å skape noe som skildrer alt slik som det er og burde være. Hun har gitt oss løsningen på livet i flere situasjoner som mange opplever på sin vei til å vokse opp. Man får alltid høre at ting som skjer på dette stadiet i livet ikke er så viktig - forholdene varer ikke evig, vennene varer ikke evig, andre ting skjer slik at intrigene blekner. Men det er nettopp disse tingene som disse jentene (og gutten) har vært gjennom disse sesongene som gjør oss til den vi er. Så det er det viktigste i hele livet. "Be kind, always". Klarer man ikke det når man er 17, klarer man det i hvert fall ikke når man er 47. Men man må alltid prøve.

59

Regner med at siste episode blir et år frem i tid hvor alle har det fint og de feirer russetid! Aner ikke, men tipper det 🙂

60

True...!! ❤️

61
MM Vilde, kjære Vilde

Vilde, kjære Vilde. Nå gråter jeg for deg.
Jeg visste det, men å se det, ble bare så uventet sterkt.
Nå skjønner jeg: Det blir mer enn vanskelig å forlate SKAM-universet, men for nesten alle ligger det jo i kortene en happy ending.
Men å forlate deg, nå, Vilde, er bare helt utenkelig. Hjertet mitt går i stykker.
Julie Andem: Forstår ikke hvordan du skal klare det på denne uken, men du er jo en genius. Så PLEASE vis at det vil gå bra, også med kjære, sterke Vilde.
Alt annet er uutholdelig

62
Lol slapp av

Herregud, dette er en FIKTIV fortelling og ikke virkeligheten. Chiiiillllll

63

Hjertet mitt blør for deg, Vilde. Så ufattelig ensom du må være. Og håper inderlig på et lyspunkt ila uken, at du deler tankene med noen og får hjelp. Holder ikke ut at du må stå i dette alene. Vi kan ikke forlate deg slik.

64
Wow. Du slutter aldrig at imponere!

En ny POV om dagen hele ugen! Chris, Jonas, Even, Eskild, Elias, Magnus... Linn?

Og Eid fest lørdag hos Sana 🙂

65
C.N.

Finn ikkje linken no, men las i eit intervju med JA at ho begynte med å skape 9 karakterar med historie som alle kunne ha sin sesong. Har alltid tenkt at dette er dei 9 vi blir kjent med i ses.1 (Eva, Noora, Vilde, Jente-Chris, Sana, Jonas, Isak, Penetrator-Chris og William). 5 av desse har ikkje fått eigen sesong, i tillegg har vi enno lause trådar i Even si historie. Tippar desse 6 frå ein dag på kvar og at fredagen er eit felles avslutningsklipp...

66

Håper virkelig det.

67
og mahdi

ikke glem mahdi

68
Perfekt

Det her var perfekt kommentar! ? ble så rørt ?

69
DETTE - Skam lager kunst ❤

Hvorfor elsker jeg Skam? Blant annet på grunn av dette. Hjarta har nettopp roet seg fra gårsdagens vakre klipp og nattas fine melding, og tankene var begynt å surre rundt hva vi kan forvente av den siste uken. Spent forventning. Så kommer dette. Og tårene bare rant. Hjarta og magen verke, og alt eg klare å tenka på er hvor mange som har det slik. Et av de mest stillferdige klipp i Skam, men samtidig et av de som har sagt mest. Vilde ass. Jeg ville også tatt henne med i krigen, hun er tøff. Så vondt å se at det var som mangen trodde. Løgnene, ubetalte regninger, Sobrilen og ømhet. Herregud så vondt. Julie Andem ass.Har aldri tvilt på deg, men fy faen der overaska du meg igjen. Takk. Takk for denne kunsten. Kunsten å fortelle uten å si så mye. Takk ❤

70
Stianm

Felte en tåre av dette klippet. Vilde ❤️

71
jeg felte en bøtte

:,((

72

them goosebumps gets me everytime. gråter nå, ass

73
Hjerteskjærende

Mange som nok har det sånn hjemme og som jobber hard for å være perfekte så kanskje ingen stiller spørsmål.

74

Holy shit! I love the concept of non-mains getting clips all throughout the week, this makes up for the rest of the season. I wanna see Chris, Even, Jonas, and maybe even Magnus?

I love Vilde so much and I'm so sad she'll never get a season but this was amazing! Ulrikke is beautiful and an amazing actress. Poor Vilde and her mother made me tear up a bit.

This is going to be the best week of Season 4! I'm actually hyped.

75
DK - super god idé

sådan en god idé! hvis vi får et klip fra even's pov så græder jeg glædestårer. dette er sådan en god idé til den sidste episode, julie, at vi ser hver karakter i deres eget klip. you are the queen 🙂

76
Bra afsnit - bra med afklaring

åhh hvor bra med et sådannt afsnit. Har længe spekuleret hvordan Vildes baggrund er og hvordan hun har det. Sykt nice endelig at få lidt afklaring. Dog ville det hade vært HELT FANTASTISK med en sæson med Vilde och. men alligevel bra med lidt afklaring på hvordan Vilde har det.

77
LoveSana

Godt du har jentegjengen Vilde og godt de har deg. LOVE?

78

Dette minner meg nok en gang på lappen på speilet til Noora.
Be kind. Always. ❤️

79
Tak for alt

Yes Julie Andem! Så fint!

80
Takk!

Vilde <3 Vi er inne i siste uke og nå får vi vite litt mer, om alle! Takk! <3

81
Synne

Tar dette som tegnet på at dette hadde blitt hva ses 5 hadde handla om, uff, denne var ikke så god å se på </3, dritt, vi hadde trengt denne sesongen altså! Håper vi får bli med flere av karakterene uten Sana denne siste uka!

82

Å Vilde. <3 Dette har jeg faktisk sett for meg; sånne små snutter som heter og er om de andre karakterene. Så nydelig <3 Og så rørende og leit. Chris, si noe!, jeg ser jo at du har lyst. <3 🙂 Og tusen takk for Skam i dag også! Beste serie ever! <3 🙂

83
Monirs

Så fint

84
Dette er jo krise!

Vi kommer ikke til å få se fra festen på lørdag..... ?
Siste episode er jo på fredag. Eller er det kommet flere episoder??

85
Jo da

Det kommer ektra episode på neste lørdag, tror jeg.?

86
kait

Jag tror och hoppas att vi får se den.

87
linnea

sista blir antagligen på lördag!
i tv-guiden är det skam planerat på söndag också...?

88

De brukar köra repris av fredagens avsnitt på lördagar och söndagar.

89
Eid-vors uten publikum?

HVAAA??? Ja det er jo sant. Merkelig om vi ikke skulle få se samlingen av alle, hele gjengen liksom. Det hadde jo vært den perfekte slutten på sesongen, ikke at vi får vite at noe gøy skal skje, og samtidig vite at vi aldri får ta del i det.

90
Gina

Slapp av, vi får garantert se det. Annerledes-uke! Innblikk idé andres hverdag, diger finale på lørdag, det er jeg helt helt helt sikker på

91
LIVE

Som noen sa inne her, kanskje en avslutning som gir mening for de som bare ser episodene på fredag og en livestream fra festen på lørdag? Det hadde vært helt KONGE

92
Pilko

Vi får se den!

93

Vi MÅSTE ju få se den ???

94
Det er chill

Vi kommer få se det, är 99% säker på det (Det finns bilder från vad som verkade vara den sista dagen av inspelningen och det ser ut att passa till vad som skulle kunna vara ett Eid-klipp)

95
Fina Vilde ♡

Åh herregud så rörd jag blev, tårarna bara rinner. Här passar verkligen citatet från Nooras vägg: "Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always."

96
Be kind. Always.

I hvilken episode ser vi dette sitatet på veggen til Nora?

97
takk

thank you thank you thank you thank you thank you thank you thank you thank you thank you thank you thank you thank you thank you thank you thank you thank you

98
wow ass

Jeg trodde aldri jeg skulle si dette, men jeg og vilde har ekstremt mye til felles.

Wow jeg er helt sjokket. Så kort klipp, men så viktig historie.

99

Dette har jeg faktisk sett for meg; små klipp som heter og er om de andre karakterene. Så fint. Og Vilde. Håper noen spør deg hvordan det er hjemme, snart. Chris ser ut som at hun vil men ikke våger. <3

100
?Hustler in Hijab?

Tror hun skjønte at det ikke var rett tidspunkt akkurat der og da. Samtidig er det ikke så mange tidspunkt som er rette. Sånt er vanskelig å time. Er det en ting vi kan lære av denne sesongen er det vel å være tydelige og kommunisere direkte med hverandre i større grad. Si det du vil si. Spør om det du lurer på.

Hvis man samtidig viser respekt og kjærlighet, er det nesten utrolig hva man kan spørre om uten å virke invaderende.

101
2121

COULD THIS MEAN???

SESONG 5?

102

The opposite, I think.

103
Please please

#laossfåskamsesong5

104

Hardly. This probably means closure.

105
matilda

det här var så rörande, vilde ändå <33 fick mig att se henne från en annan sida än förr. tänker att det kanske kommer komma ännu ett klipp med chris och kanske even som inte kommer ha sin egen säsong och därför ändå får ett klipp? hoppas hoppas!

106

❤️❤️❤️ I'm gonna miss it so much

107
Jenta

Tusen, tusen takk. Jeg trodde jeg var alene.

108
?Hustler in Hijab?

Nå, her, disse minuttene og ganske sikkert veldig mange stunder fremover, tenker jeg på deg og alle som har det som deg. Men det hjelper deg ikke mer enn at du kanskje kan smile litt eller tenke at det er fint å tenke på...
Det er fint at du fikk kjenne på følelsen at du ikke er alene. For det er du ikke. Hadde jeg visst hvem du var, håper jeg at jeg hadde hatt vett til å ta kontakt med deg og hjelpe.

Men, du fortjener mer enn gode ønsker og hjerter på en skjerm.
Så om situasjonen din er lik eller lignende Vilde sin, eller egentlig uansett hva slags problemer du står i, vær så snill å ta kontakt med noen. Be om hjelp. Om du skulle bli avvist der dere kan få hjelp, så snakk med en lærer, helsesøster, foreldrene til en venn eller lignende og vær ærlig om situasjonen din, be dem om å hjelpe deg å kreve hjelp, og slå i bordet. Slik som dette skal ingen ungdom ha det. Finn den eller de personene som kan hjelpe både deg og forelderen din til en bedre hverdag, de fins der ute!! Får du avslag på et kontor eller en person ikke virker som han/hun kan hjelpe deg, gå videre til neste. Det er lett å skrive og vanskeligere å gjøre.
Likevel, dette er så viktig.
Du har ingenting å skamme deg over. Du er unik og verdt like mye som en hvilkensomhelst annen person i verden. Du og dine fortjener hjelp.
Om noen skulle nekte dere, eller bagatellisere behovet, er det de som burde skamme seg. Se videre til neste. De gode folkene er der ute❤️

109
Kärlek

Du är inte ensam
<3

110
Trille

Du er ikke alene <3

111
Kjære deg, du er ikke alene

❤️?

112
Guest

Jeg var Vilde for 20 år siden. Du var, er eller blir aldri alene. Det er fordi samfunnet lærer oss å skamme oss over noe som er så viktig for så mange:(

113
Gjest

<3 Sending love

114
Cathrine

Det er du ikke!

115
❤️

Du er ikke alene. Vi er mange, som dig.

116

Du är inte ensam. ?

117

<3

118
Gjest

Du er ikke alene <3

119

Vilde ❤ Så vakkert og så trist. Kjærligheten og omsorgen for mamma samtidig som bekymringene og ansvaret tynger. Så viktig å vise dette og så trist å aldri få hennes sesong. En STOR shoutout til Ulrikke som er en av de virkelig store skuespillerne i denne serien, som har briljert igjen og igjen i 4 sesonger og som virkelig stråler i dette klippet! Tusen takk for Vilde! ❤ Nå gråt jeg for første gang denne sesongen. Dette var sterkt i all sin enkelhet.

120

Jeg gråt også for første gang denne sesongen. Det blir slik når man får en scene som minner meg på hvor sårt og vondt det er å være pårørende. Vilde som alltid er så blid og av og til har det skinnet gjennom at det skjuler seg noe bak den glade masken. Vi vet aldri helt hvordan andre har det. Hele skam serien viser oss hvor mye enklere alt kan bli hvis man er åpen og tør å snakke med vennene våre om hvordan vi egentlig har det. Ta vare på hverandre ?

121
FineSterkeVilde

Det er sykt hvor vondt man kan få inni seg av en person i en tv-serie.

122
Lotta

Kommer denna sista veckans klipp kanske ha nya huvudpersoner varje klipp??? Even, Jonas, Chris?? Julie Andem ass <3

123
Lille

Jeg tror kanskje vi kommer til å se de som Sana nevnte i bønnen sin....? (eller er det kanskje en person for mye å få plass til på en uke?)
Uansett.. fantastisk!

124
ja håper det!!

Hvis det er ett hver dag fram til torsdag og ett (forhåpentligvis laaaangt) fellesklipp på fredag, er det fem klipp igjen. Even, Jonas, Chris tror jeg får ja, kanskje Magnus, Mahdi? Skal Eva og Noora få ett? Eller kanskje vi får Noora gjennom et Williamklipp?? Det blir spennende dette hvis det er sånn Andem legger det opp. Dette traff meg hvertfall rett i hjertet, vakkert og sårt var det.

125
Eileen

❤️

126
Maria

OMG we were given the chance to look at her life through her eyes, I'm crying
Thank very much!

127

Å Vildemor! For et utrolig vakkert og trist klipp?

128
Takk

1881 12 minutter
Dette var vel plasteret på såret for at vi ikke fikk Vilde i sesong 5.
42Svar
DM 9 minutter
Åh. Denne traff meg rett i magen.
Vi har alle vårt.
30Svar
Soulmates 17 minutter
?
1Svar
What is going on? 17 minutter
VILDE
6Svar
Vilde 15 minutter
I haven't watched yet but i'm really excited for last episode of the show. I hope it will last at least for an hour!
5Svar

129
Nej!

Ont i magen av detta klipp. Och så trist att Vilde inte fick en egen säsong.

130
Vilde ❤

Nå som jeg så dette klippet tenkte jeg at Vilde virkelig ville fortjent sin egen sesong ❤ uansett var dette nok føler jeg også. Veldig bittersøt men likevel så sterkt og ekte.

131

Jeg har vært litt lei meg for at vi ikke fikk Vildes alkisbarnsesong. Men her fikk vi det allikevel. Bare i kortversjon.

132

Men moren hennes er vel ikke alkoholiker... Sobril, tabletten som hun gav moren sin, blir brukt i sammenheng med nevrose og psykosomatiske lidelser preget av angst, uro og ofte søvnproblemer

133
Medisin

Men det er jo Sobril hun finner fram til mora. Angst/depresjon? Ikke nødvendigvis alkoholiker

134
?Hustler in Hijab?

Sobril er medikament som ofte brukes i forbindelse med rusavvenning eller mot abstinenser, så det stemmer med at moren til Vilde kan være alkoholiker (var det ikke også en flaske vi så i vinduskarmen når Vilde sitter med regninger...?)
Det er ikke så vanlig å gi Sobril mot angst og lignende plager i dag, fordi vi vet mye om skadevirkningene. Sobril og andre medikamenter med samme virkestoff er sterkt vanedannende...

135
Vi vet ikke

Bare fordi mammaen til Vilde sliter eller at en av kjerringene i pepsimax gjengen har spredt sladder betyr ikke at hun er alkoholiker. Sobril (medisinen som Vilde tar med til mammen) blir blant annet gitt til pasienter som sliter med angst. Hele poenget med denne serien har vel vært at alt ikke er som vi alltid tror. La oss ikke dømme på forhånd. ❤️

Kjære Julie Andem, pleaaase si at du ombestemmer deg og overrasker alle med Sesong 5 (Vilde)❤️??

136
?Hustler in Hijab?

Sant nok. Men Sobril brukes nok minst like mye i rusbehandling i dag, mot abstinenser. Flere og flere leger unngår å skrive ut Sobril mot angst både på grunn av avhengighetsfare og at det fins effektive behandlingsmetoder som ikke bare bedøver men behandler problemene.
Med tanke på at det er blitt gjort et poeng av at moren til Vilde har "vinkveld" er det kanskje ikke så rart at mange tror det, men det får vi sikkert se.

137

Aha. Takk for korreksjonen. Burde ha lært by now at Pepsi Max (og vel tidligere spekulasjoner i kommentarfeltet - vet ikke hvor jeg hadde antagelsen fra) er en usikker kilde til informasjon.

138

Moren hennes er jo ikke alkoholiker?? Er piller for angst og depressiva, altså: hun sliter psykisk og ikke med alkohol

139
?Hustler in Hijab?

Sobril er ikke anbefalt behandling mot angst og depresjon i dag. Man prøver å unngå å gi det til pasienter med angst på grunn av at det er sterkt vanedannende.

140
Tuss

Att hon sliter psykiskt utesluter inte att hon dricker

141
?Hustler in Hijab?

Det er et godt poeng.

142
begge deler?

kan jo hende det er begge deler? Er ikke unormalt at det går hånd i hånd.. Eventuelt trenger det ikke nødvendigvis dreie seg om en alkoholavhengighet, men et alkoholproblem eller skadelig bruk. Det er to forskjellige ting..

Og jeg skal love deg at hvis man sliter med alkohol sliter man psykisk også.. Så det er to sider av samme sak hvis man i utgangspunktet har et alkoholproblem.

Hilsen jente med tidligere depresjon og alkoholavhengighet (men kom meg ut av det) 🙂

143
takk

Jeg gråter ♥ det er fint

144
Marte

Why not sesong 5 om Vilde.....

145
Takk

Fra innerst inne i hjertet mitt sier jeg bare tusen takk Julie Andem <3 Vet at du kan å overraske, men så ikke denne komme..

146

everyone you meet is fighting a battle you know nothing about <3

147
read this if your name is Julia Andem

JULIE ANDEM YOU ARE A GENIUS LADY AND I LOVE YOU THANK YOU FOR CHANGING MY LIFE <3

148
Erica

och mitt
tack
<3

149
Does this mean

we don't hear from Sana and Yousef anymore??????

There clips only about other characters?????

Noooooo. I still need Yousana information!!!

Keep these clips about other characters as extra material!!

150
Hovedkaraktererne?

But Yousef has left for Turkey though, and won't be back until the end of summer. Yesterday was probably the last scene from their story.

151

OMG we were given the chance to look at her life through her eyes, I'm crying
Thank very much!

152
Märkligt klipp...

Känns som ett märkligt klipp i Sanas säsong. Har länge velat få en djupare inblick i Vildes liv men det känns bara fel i den här säsongen. Sana är huvudperson och allt ska väl utgå från henne? Förstår att man vill ge tittarna alla svar eftersom detta är sista säsongen, men nej inte såhär 🙁

Ge oss säsong fem som handlar om Vilde istället, please!! ?

153
Et farvel...

Tror dette er en måte å både la oss få små unike innblikk i de ulike karakterene...

OG SOM EN MÅTE Å SI FARVEL TIL DEM... .;( :,( Jeg gråter!!

154
HAnne

Sanas sesong er over, denne uka blir nok brukt på å avslutte serien med innblikk i de andre liv også

155
Demon

Jag tänker att det blir klipp om olika personer där Sana sänder dem meldinger med inbjudan till Eid festen, så att kopplingen finns till Sana, trots att v kanske då får se Chris och Even och någon mer istället som icke fått egen säsong?

156
Which witch

Resten av uka kommer Sana til å bruke på å være god, slik som Yousef sa - det er fortsatt en uke igjen av ramadan. Klippene handler om alle Sana støtter de siste dagene før Eid.

157
Yulu

Men det er på en måte Sana dette også. Sana sa til Yousef at hun hadde vært dårlig under ramadan så langt. Og han sa at hun nå hadde en uke å gjøre det bra igjen. Og det gjør hun da kanskje med å fortelle dem hun er glad i hva de betyr for henne og hva hun mener om dem. Her får vi se Vilde få den meldingen og også se hvor utrolig mye den kan bety for Vilde. Mye mer enn Sana aner regner jeg med. Sana sin sesong har jo handlet mye om at hun ikke har sagt det hun har tenkt og følt og det har ført til noen skikkelig ille ting. Nå sier hun det hun føler og tenker og det har positive ringvirkninger på de rundt henne.

158
Siste uke!

Jeg tror Sana sin sesong og hovedfokuset på hennes historie ble avsluttet i går, i den lange og perfekte episoden med Yousef! Husk at hele SKAM skal avsluttes nå og jeg synes det er viktig å utrolig fint at Julie gir oss et innblikk i livet til de to jentene som ikke har hatt egen sesong!
Tror også at Eidfesten på lørdag avslutter det hele, med alle tilstede! Da er fasten slutt og det kan bli en fantastisk avslutning! Kanskje går den episoden "live?" Det hadde vært kult, ihvertfall!! ?❤️

159
Wow gråter

Ett så kort klipp men jag började gråta och kan inte sluta. Gud vad synd att det är sista det hade varit så intressant att få följa vilde, även fast hon är så sjukt störande så hade man blitt mer förstående, att få se någon som också måste ta hand om sin förälder och föräldrar uppgifter. wow. be kompisar vänta utanför. paniken när det ringer på dörren. man fryser och miljoner tankar i huvudet. och att vilja ge mat/vatten så de mår bra trots allt. herregud kan inte sluta gråta. grät även när sara smset om vilde och hennes mamma. tack detta var fint. undra om vi kommer få se henne hela veckan? eller om vi går tillbaka till sana? eller om flera personers perspektiv kommer komma?