Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

529 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

De e søte

2
Klarer faktisk ikke å slutte å gråte

Åh, Even da. Fine, fine Even. Som vil at alt skal være perfekt for Isak. Ketchup er jo viktig da, hehe. Som skriver dere skulle bare visst hva han må holde ut med resten av året. Tror faktisk hjarta brista litt på hans vegne da. Og Chris da, jeg ser. Hun ser mye hun - vakkert <3 Og helt rett også, Isak er jo blitt mye gladere enn han var da vi ble kjent med han. Litt hissig også der, men forstår han godt. Tragisk at folk forsatt sier slikt. Kjærleik er jo kjærleik. Og Even roer han ned. Må være så godt å være den så kan roe ned for en gang skyld. Dette ass. Skam ass. Even og Isak ass. Kommer aldri til å komme over disse to <3

3
Jeg er fransk

Waiting for someone to translate it ??

4
Johanna

Its on youtube by the user Feudly. Find him/her qiute fast to post after the videos posts here ?

5
Frido

skamenglish.tumblr

has a translation for bout the clip and youtube vidio 🙂

6
Hurried translation :)

(Texts)
E: did someone remember to buy ketchup?
M: Check
J: We’re already in the park. When are you coming?
E: Waiting for him now. We’ve bought enough beers, right?
It is important
Eva: for the third time, we’ve bought enough
M: Bro, chill
Even: just want his birthday to be perfect
J: You're exaggerating. He couldn’t care less about ketchup
E: Let me exaggerate then. You guys should only know what he has to put up with the remaining 363 days per year.
He is way too good for me.
Chris: It’s not what I see. I see a boyfriend who is more than good enough. One who has turned a quite pouty boy into a quite happy boy.
Noora: what’s gotten into you, huh, Chris?
(Conversation)
I: Halla
E: Halla. You can open it yourself
I: wow. Beer on school property. It’s beautiful
E: have you found the video yet?
I: no, I haven't. I can't find it.
E: it’s on YouTube!
I: right, ‘cause that helps a lot! It’s like, 10 million videos on there…
E: well, if you don’t understand the title, you can't see the video
I: can't you give me a hint?
E: it starts with a G
I: G? I tried yellow curtains (yellow=gul in Norwegian)
E: you’re not so far off actually
I: Seriously? So… green curtains? Grey? The Genius at Hartvig Nissen…
E: Fine, you might be a genius but I’d never make that the title…
I: what is it then?
E: I'm not saying
I: Eerr… the God?
E: Yes. That’s the title.
I: I'll look for it, then…
E: Do you really think I would call a video The God?
I: Yeah, if it’s about me?
Random idiot across the street: Get a room. Fags.
I: what did he say? Hey! What did you say?
Random idiot: You two are fucking disgusting
I: What the hell?! Do you think you can just walk around saying that stuff? Come over here! I can't stand people like that!
E: Look at me. look at me. It’s okay. We’re just gonna chill and meet your friends in the park to drink beer. Okay? Let’s go.
I: Okay.

7

Yeah me too!

8
Maria

Me three

9
13.13

Julie Andem, alltså! Du player med oss ?

10
Is this real?

Am I alive???? Am I dreaming???

11

Boring.

12
Mari

Jeg antar du er en Sana-fan?
Åpne dine øyne for alt det vakre her i verden, deriblant kjærlighet mellom mennesker. Også kjærlighet mellom to av samme kjønn.
Kjærlighet er det viktigste som finnes, og den fortjener alle uansett legning, relegion eller hudfarge.
Husk livet er NÅ - ikke etterpå!

13

still a boring clip

14

Evak so boring...not real

15
no one asked

but thank you for your input

16
Amethyst

I literally just screamed "LEAVE" i've been waiting for this since like February i'm not ready

17

Too much Evak. Where Sana. Its her season

18
Tika

Sana venter i parken med ketchup;)

19

Du har totalt misset, at denne uge desværre ikke er Sana's men alle de andre, der ikke har fået en sæson selv. Lige i dag er Evens dags, ligesom de andre også har fået en dag hver. Hvis du ikke gider at se på Evak, så lad være med at se klippet. Jeg gad ikke se på Noorhelm, så jeg så ikke klippene, der handlede om Noora i sidste uge. Easy as that :).

20
haha

lol

21
Alik

Are you SERIOUSLY???? This episod about all сharacters.......

22
Kardemumme

Sarcastic obviously..

23
Goals

Isak trenger Even like mye som Even trenger Isak <3

24
❤️ 31371 LIKES!! ❤️

Torsdag d. 22.6.: 31371 likes på dette klip - REKORD i hele 4. Sæson!! ❤️ Velfortjent og hvor er jeg glad for, at så mange deler min kærlighed til SKAMs (og TV-historiens) skønneste, dejligste, mest dragende par EVAK ❤️❤️❤️

25
gråter även idag tydligen

hahaha jag är så jävla lycklig, det känns som att jag kan klara av allt från och med nu. såhär bra får skam en att må????

26
Det er helt klart

de trenger virkelig hverandre begge 2, like mye <3. de er så vakre sammen <3. blir ca 40 minutter på fredagen da, er jo ca 28 munutter nå, og kommer vel i alle fall 2 klipp på ca 5 minutter til <3, krysser fingrene for Madhi eller Magnus idag og enten Linn eller Eskild i morgen <3 :). Hadde vert så gøy og sett litt inn i Linn sitt liv 🙂 og håper virkelig vi får se festen og et Yousana kyss <3 Evak og Yousana er helt klart de 2 beste parene fra skam verden <3 og man ser hvem som er mest populær også ut i fra likes på videoene denne uka. Jeg er så utrolig glad for de jeg har fått til nå ,alle jeg ønsket meg mest 🙂 så skal ikke klage uansett hvem vi får idag 🙂

27

- So what happens after he climbs up and rescues her?
- She rescues him right back.

28
Klippet handler også om Sana

Dette er, tror jeg, første gang vi ser Isak og Even kysse full-on i fuld offentlighed. Indtil nu har de holdt hånd og givet kindkys. Ellers har det været i privat (i sæson 3) eller her i sæson 4 gennem Sana's POV.

Hvor er det fedt at se. Og hvor trist at det skal være med homofobiske tilråb.

Men det linker selvfølgelig til Isak's 'leder du efter had finder du had' bemærkning. Samt Isak's temperemant og vrede kontra Even's bløde eller overbærende måde at håndtere det på. Isak der på så mange måder ligner Sana. Og sikkert derfor, trods alt, forstår hendes vrede. Som igen er selve temaet i hele sæson 4: Hævn vs. Tilgivelse.

Plus, JA har hele sæsonen igennem haft 'er alle muslimer homofobiske' spørgsmålet oppe. Her er det en sikkert ikke-muslimsk nordmand der råber af dem.

På den måde linker klippet så fint til Sana's storyline, selvom hun ikke nævnes direkte. En rigtig 'do the connection urself'.

29

De har oxo kysset på skolen & på gaten i 1. episode av denne sesongen 🙂

30
Man kan ikke se det på dig

Sana siger også til Isak, at det ikke er det samme, fordi man ikke kan se på ham, at han er homoseksuel. Det kunne man dér.

31
Om tallene (bare en teori!)

Meldingen kom 12.12. Spejling af 21.21. Isak's magiske tal.

Klip kom 13.13. Spejling af det tal er 31.31.

Koranen, sura 31, vers 31 (på dansk): Har du ikke set, at skibene ved Guds nåde sejler på havet, for at Han kan vise jer nogle af sine tegn? Deri er der tegn for enhver, der er udholdende og taknemmelig.

Tegn, tegn, tegn overalt? 🙂

32
Eller 13.13 fra Biblen?

Så den her kommentar længere nede i feltet om 13.13. Vil lige sætte den under Koran-citatet jeg skrev tidligere.

'Første brev til korinterne. 13.13. "Så blir de stående, disse tre: Tro, håp og kjærlighet. Men størst blant dem er kjærligheten."

Selvfølgelig! Men sjov med de to citater som spejlinger. Og tak til dig der har postet bibelcitat hvem du end er <3

33
Finn

Takk for kommentaren, fordi jeg elsker den vers så mye. Heldagens vi often glemme hva er viktig i livet, hva består over tidens gang: kjærlighet.

Hilsen fra Tyskland

34
Binti Bernt

FOR noen gode linjer du trekker! Takk!

Nå som Sana sin sesong er over, og den på noen måter var mindre intens enn S1-3, har jeg begynt å reflektere: S4 - Sanas historie - er nok viktigere enn vi har forstått. SKAM endret samfunnet vårt med S3, ved å få oss alle til å forelske oss, tvile, sørge, være i gledesrus, få panikk for et helt utenom-vanlige-media kjærestepar. Og så fort vi så den intenst private bønnen til Sana så sprengte hjernen min nok en gang av tingene jeg aldri før hadde opplevd og tanker jeg aldri før hadde tenkt. Menneskeligheten til alle mennesker kjentes i hele kroppen... Og nå kan vi aldri miste opplevelsen av at en muslimsk bønn er vakker, intens, symboltung og dypt menneskelig. SKAM forandrer samfunnet.

35
MM Magisk

"Magisk" er ikke å ta for hardt i når det er snakk om Isak/Even.
Deres sesong overrasket meg,overrumplet meg og endret meg.
Hvem hadde vel trodd etter sesong 2 at Isaks reise skulle engasjere så til de grader.
Noen ganger er det fantastisk å ta feil.
Vi tar aldri farvel med Isak/Even.
De er gitt evig liv

36
begynte å gråte av kommentaren din

"Vi tar aldri farvel med Isak og Even. De har evig liv."

Jeg klarer ikke tanken på at Skam snart er over!! Det går ikke!!!! jeg gråter..!

37
O Heliga Natt

Nyter Julie Andems puslespill, og hvordan hun speiler scener: O Heliga Natt, der Isak holder Evens hode i sine hender, og hvisker frem de ordene vi aldri glemmer: Du er ikke alene.
Her, joda det er tatt noe ned men likevel,- er rollene byttet: Det er Even som holder Isaks hode, og sier: Det går bra. - Og i det samme dukker assosiasjonene fra Heliga Natt opp.
Vakkert. Vakkert.

38
Skuff

Ble litt skuffa over dagens klipp. De andre personene denne uken har vi fått se en annen side av dem enn vanlig, vilde, chris og p-chris. Mens i Even sitt klipp er det ingen annen side av han, ingen ny informasjon. Ingenting. ( Ja isak reagerte, men er even sitt klipp, og ellers er det ikke noe nytt).

39

visst fick vi se något nytt! vi fick ju se Even ta hand om Isak! Tidigare har det ju varit tvärtom. Det var väldigt fint och viktigt att få se att rollerna kan vara ombytta i deras relation, tycker jag. Even har förstått, efter att Isak slog till Mikael, att han behöver hjälpa Isak med hans ilska. Even hjälper honom av kärlek och också tacksamhet för att Isak finns där när han själv har det svårt. Det är skönt att kunna hjälpa tillbaka.

40
Marie

Nå akal du roe ned assa. Sidwn sesong 3 har vi ikkje gjort noe annet en å få se nye og andre sider av even og isak .ta å se sesong 3 og 4 pm igjen så ttur eg du er enig med meg

41
Nettopp

Føler ikke det klippet her ga meg noe mer fordi vi har sett så mye av dem, og det var ikke noe sånn oi eller uff eller wow eller noe. selv om jeg liker evak, må det være lov å si at jeg er skuffa uten at jeg må roe meg ned haha. Jeg har sett alle sesongene, og ja isak har forandret seg syykt men even ikke så mye(syntes JEG) og var EVEN sitt klipp! Så trenger ikke fortelle meg hva som har skjedd egentlig:)

42

Ro ned sjæl

43
En klippe

I sesong 3 var Even veldig ustabil og gjorde ikke isak sitt liv noe enklere, her ser vi at Even har noe veldig viktig å tilby Isak også. I dette klippet ble det fremtydet mye klarere enn før også. Så må si meg uenig

44
Æsj

Enig med at det var ikke noe suprise, ja de støtter hverandre WE ALTEADY KNEW. Og så usansynlig den kommentaren av mann alene på gata midt på dagen, veldig sjeldent det skjer. dessuten er jeg aå lei av even han har jo tatt over skam etter faen meg å vært her i en sesong og alle kommentarer er bare mer even

45
Jeg elsker evak

Men følte det var lite nytt

46

Jeg bare føler at de elsket hverandre så mye at jeg regna jo selvsagt med at Even skulle stille opp for Isak også. Så følte ikke det var noe nytt egt, med tanke på hvor godt forhold de har:) derfor føler jeg at det ikke ga noe mer innvirkning på meg som med de andre karakterene:)

47
Even

Vi får se at Even tar vare på Isak like mye som Isak har tatt vare på Even hele tiden. Even har vært den som har hatt problemer og som har trengt en sterk Isak som er der for han. Nå får vi vite at når Isak bikker, så er Even der og tar imot og gir han akkurat det han trenger.

48
1881

Jeg er heller ikke enig. Even viser at han ikke alltid føler seg bra nok for Isak (uten å være deprimert), og vi ser at han kan roe ned Isak når Isak blir sint. Altså er han bra nok 🙂

49
Kan ikke dy meg...

Jeg tenker på alle de ikke så veldig hyggelige kommentarene og masinga som har vært i dette kommentarfeltet om å få Evens såkalte backstory, om "tilbakemeldinger" som JA har fått som ikke har vært så morsomme å lese, at hun f.eks kutta scener med Evak for å gjøre plass til William, at denne sesongen har vært så kjedelig at SKAM folka skulle ha stoppa etter ses 3, om alle de....kommentarene som kom da William dukka opp igjen (gi blanke i William, gi oss Even!!), om alt gnålet om at Noora liksom har fått to sesonger fordi hun har vært sentral som støtte for Sana og som endel av jentegjengen osv (Nå er det nok Noora, gi oss Even!!) Og når folk har skrevet at nå er det nok med Evens såkalte backstory så er det en grunn til det altså! Så håper folk tar til seg det nettopp Even og Isak (ja ses 3 var nydelig) står for, toleranse, respekt, kjærlighet og vær takknemelig for det vi har fått være med på i 4 sesonger. Noora og William og det de gikk igjennom sitter også sterkt i mange! Det er i hvertfall sesongen jeg vender tilbake til og jeg innrømmer at det selv om det hadde vært litt kult og fått sett litt mer av William/William og Noora så er jeg glad for at han kom tilbake og at vi iallefall har fått sett noen sekunder av han. Og en gang for alle: NEI William var og er ikke en mishandler, da har ikke folk sett ses 2 godt nok, eller i det hele tatt!

50

Er enig med deg "Kan ikke dy meg..."
Sesong 3 med Isak og Even har vært den jeg har likt best, og jeg tror seong 4 med Sana kommer på andreplass for meg.
Sesong 2 er den som har fenget meg minst av alle 4. Men nå vil jeg faktisk ha en dag fra Williams pov, selv om jeg ikke helt har hatt sansen for ham.
Vi har faktisk fått mange drypp fra Isak og Even denne sesongen, som andre fans av dem også burde sette mer pris på.
Innblikk i Vildes liv er også noe jeg har satt veldig mye pris på denne uka.
Og jente-Chris nye livsinnsikt etter besøket hos dr. Skrulle.

51
Dette er en takk til JULIE -du er queen!

La meg først si et par ord om kommentarfeltet. I det siste har det blitt mer harmonisk uten så mye negativitet og klaging over ditt og datt, og hvilke karakterer som skal ta mest plass. Det minner mer om en fjortisslosskamp og representerer ikke majoriteten.
_Husk Julie, det er ofte de som er negative som roper høyest. Mange av de som er elsker hva du har gitt oss i sesong 4, gjør det i stillhet._

Jeg har vært oppriktig trist pga disse kommentarene og på dine vegne, og lurt på hvordan det går med deg, og håper du er sterk og vet hva du har betydd for andre med denne sesongen. For Skam er unikt og du er unik. Ikke vær trist<3
La de negative kommentarene passere deg, og ta de positive til hjertet ditt.

Noen har glemt det Skam har lært oss. Men flere millioner mennesker vil alltid huske. Og du har forandret mange menneskers liv. Du har hatt en enorm betydning i menneskers liv, også mitt. Jeg er bipolar og din Even har betydd himmel og jord for meg.
Vi støtter deg og er evig takknemlig for det du har gitt oss. Jeg gråter nå, så takknemlig er jeg, og så trist er jeg for at dette snart er over.

Skam slutter, men vil leve videre. Vi blir alle tvunget tilbake til livene våre, leve nå, i et ikke alltid så lett liv. Livet mitt blåser meg noen ganger over ende.

Jeg kommer til å savne den levende Skam-verden, den fiktive-levende, og menneskene her å snakke med. Den lillie familien, Skamily. Eller rettere sagt en storfamilie. Spenningen over usette klipp. Sorger. Gleder. Latter. Alle mulige følelser jeg ikke en gang visste jeg hadde.

Men selv om jeg må tilbake til livet mitt vil jeg alltid ha alle episodene fra sesong 1, 2, 3 og 4 med meg videre.
Disse vil jeg se, om og om og om igjen, med en slags tomhet, men også med en takknemmlighet. Tomheten blir vel mindre tom ettersom tiden går, men vil uansett savne dette her.

Denne sesongen har vist oss viktige aspekter ved ei ung muslimsk jentes liv, og vi har fått tatt del i den reisen.
Og jeg ønsker deg alt godt på reisen din videre i livet<3

Mitt skip er lastet med Skam.
Mitt skip er lastet med Julie.

52
Gjest

Helt enig! Jeg hadde de største SKAMopplevelsene i s2 ettersom jeg relaterte sånn til historien deres. Det er veldig synd at særlig denne siste sesongen har vært preget av skittkasting, både mot de fiktive personene, skuespillerne, JA og co og ikke minst mellom fansene. Ingen har vel vært feilfri, men jeg vil påstå at noen av de mest hardcore Evak/Evenshipperne har vært verst! Nå har vi sett at Julie har gitt dem rikelig å glede seg over og så får vi bare håpe at de kan unne oss som fikk SKAMsyken i s2, et gjenblikk med de vi har spesielt stor kjærlighet for, - Noora og William. Håper han får et klipp, for det er ikke mye han har sagt denne sesongen og jeg skulle gjerne ha sett ting fra hans POV. 😉 Jeg er også helt enig med deg i at det er kjipt med disse kommentarene om at han er en mishandler. Fullstendig sympatisk har han jo ikke vært hele veien (men det gjelder vel opptil flere andre også), men mitt høydepunkt "ANGST", gjorde i hvert fall at jeg forstod at han ikke er noen ond person!
Dessuten elsker han Noora (det gjør jeg og 🙂 ) Takk for følget! Dersom vi ikke får mer av "våre to", så har vi uansett delt mange fine "SKAMopplevelser"! Be kind, always og Alt er Love, blir ihvertfall med meg videre <3 Take care!

53
Redder hverandre

Jo, vi får se hvordan Even redder Isak. Hver dag..

54

Jeg er ikke helt enig med deg. Jeg synes vi får se en annen side av Even her, eller snarere en mer åpen Even enn vi har sett før. Han tør å vise usikkerheten sin og si til vennene at Isak er for god for ham, istedet for å holde det for seg selv og grave seg ned i det. Og reaksjonen hans når han leser Chris sitt svar er så fin at det treffer rett i hjerterota.

55
Ingi

Dejligt at se, at Chris følger sin sykt positive utvikling, og hvor mye glede det sprer. Fantastisk

56
Läs om vad Even skriver

Han tror fortfarande inte att han förtjänar Isak och att han är en börda, det är jättesorligt. Chris ord, att han inte alls är det, hjälpte honom kanske lite mer till att tro på det i framtiden, jag hoppas han plockar fram och läser det meddelandet när hans tankar går i de banorna. Slutet var också en parallell till O Helga Natt och Minutt for Minutt. Isak sa till honom att de tar det helt chill och att han finns där när Even behöver honom. Even visade att han gjorde samma sak idag. De älskar och stöttar varandra och de kommer tillsammans klara alla livets motgångar.

57
Jämtkalle

Att man inte är känner sig bra nog, räcker till osv finns i alla kärleksrelationer, oavsett kön.Tvivel ingår i människans DNA. Vi är både tänkande och kännande "djur".Och ganska rädda.Och ensamma.Kärlek kan överbrygga litet av den känslan.
(Sen är det ju så bra ordnat att det ofta blir barn av kärlek också!)
Och det oavsett vilken gud man hyllar,saknar eller förnekar.Kärlek är "över" religion.

58
Dröm?

En dröm:
Isak,William,Even och P-Chris hand i hand, går i bredd.Framför går jentegenget. Allra längst fram Sana och Yousef. De håller varandras händer och i andra handen den norska flaggan och FN-flaggan.
Kanske i en prideparad?

59
di glemte homo-flagget:)

eller nå er det rettere sagt et flagg både for transpersoner, bifil, panfil .. og sorry hvis jeg har glemt noen.

60

Fast vi har ju fått ganska många sidor av Even redan. Han fick jättestor plats i s3 på ett djupare plan, till skillnad från dom andra som vi bara fått ytligare bilder av genom alla säsonger

61
I Study Rainbow

I'm back!!
We so deserve an entire season of just Even!!! I pray we'll get another clip of Even ?
They both are in need of each other, 100% ?

62
Dette er fint!

Det som fint her inne idag er at folk setter pris på fine det de har fått og ikke klager på det de ikke får se/vite.
Nå håper jeg at folk synes det er OK om William får sitt goodbye også. Selv om Thomas har vært ute, så har William vært endel sv Nooras historie hele veien ? ALT ER LOVE ❤️

63
La oss spre en godhet så myk som marshmallows

ja takk og lov! Kommentarfeltet de siste 1-2 ukene har gradvis kommet tilbake til der det var, der det skal være, der det fortjener å være. Bare raushet, love, dele synspunkter, kommentere hyggelig på andres kommentarer, og HUMOREN er til og med tilbake! TAKK for at denne harmonien kom tilbake, noe annet hadde gjort meg evig trist!

64

Helt klart. Skam vil vi skal være rause, så da er vi skam digger rause ❤

65
Efter Evens klipp och youtube video

Kan William få ett helt avsnitt utan att jag skulle ge ett ljud om att dom tar fokus. det glädjer mig att ni också kommer få ett fint avslut efter den tortyr ni har fått gå igenom i säsong 3 och 4.
ALT ER LOVE

66
Frågor?

Vem är "dom"och "ni"?
Vad är det för "tortyr"?
Nyfiken!!

67
@Frågor?

Med "dom" menade jag William och Noora eftersom många tyckte att Williams återkomst var gjort som climaxet i avsnitt 8 när det borde ha varit Sanas, och att nästkommande dagar fokuserade på Noorhelm, men den diskussionen är historia, nu är det slut på säsong 4 och alt er love. Med "ni" menade jag de personer som älskar Noorhelm och som hela tiden har önskat att få ett avslut på Noorhelms historia och det fick ni 🙂
Med tortyr menar jag vad ni fick gå igenom med säsong 3 och 4. Om det hade hänt med Isak och Even...det hade jag inte pallat, så ni har varit otroligt starka som stått ut. Det hade varit tortyr för mig och mitt hjärta hade inte klarat av den sorgen!

68
Guru-Isak

Lette Isak etter hat hos han mannen nå? SÅÅÅ Kanskje han forstår Sana bedre nå... og at det guru-tipset hans ikke var bra.

69
Orda

Isak sa inte att det inte finns fördomar men att det inte är konstruktivt att utgå från att alla hatar en.
Han sa att det är viktigt att dela med sig av det som är obekvämt för många med ens sätt att leva.
Isak fortsätter leva öppet med sin kärlek till Even, Sana fortsätter leva öppet med sin kärlek till Allah.
Precis som vi måste för att kunna närma oss varandra.
DÖM INGEN ❤️

70
Ikke det samme

Forskjell på å "lete etter hat" der det ikke finnes og på å få åpenlyst hat slengt rett i trynet.

71
Sana

Nevnte jo at hun ble spytta på osv?? Er jo samme greia det. Vet at han mente i sånn "blikk" osv, men still. Men er ikke så lett for folk som ikke kommer fra en annen kultur og forstå

72
@guru....

Han trengte vel ikke akkurat å lete der..... Han sa aldri at Sana skulle tåle den slags.

73

Nettopp! Akkurat det tenkte jeg også. Håper virkelig vi får en follow-up til den samtalen mellom ham og Sana, der Isak viser at han har innsett at noen folk bare ER fordomsfulle drittsekker. De er ikke er uvitende stakkarer som er ute etter å forstå og akseptere, men rett og slett å spre hat. Og man trenger ikke akkurat lete for å se hatet deres. Og i motsetning til hva Isak ga uttrykk for under den samtalen er det ikke snakk om bare en og annen sjelden rasist/homofob som viser seg innimellom, det er faktisk ganske mange av dem.

74
Even!!! Jeg elsker deg!!

Hur snabbt sökte alla på youtube efter det här klippet hahahaha

75
❤️

Klipp av bursdagsfest please

76
❤️Isak og Even❤️

Lite ante jeg i høst om at disse 2 guttas historie skulle komme til å bety så mye for meg. Jeg ante det ikke, men historien traff meg i brystet med enorm kraft. Jeg tenker på dem hver eneste dag. De er med alltid, og jeg er så takknemlig. Takknemlig for at jeg ikke er alene.
Tusen takk Julie, Tarjei og Henrik for å ha gitt oss Isak og Even. Dere er best ❤️ ord kan ikke beskrive det jeg føler.... så Takk.
Jeg er innom Isaks og Evens univers hver dag, og jeg tenker og være det i uendelig tid. Man skal aldri gi opp håpet og drømmene sine:

"Å, skulle du også ha papir?... Bli med ut a..."
"Jeg trodde vi skulle være på gruppe sammen, jeg?"
"Ehh... jeg hadde på en måte avtalt å være på gruppe sammen med... sammen med...."
"Even"
" Du er 18?" "Potagaldrar" "Nu kjør vi" "Kardemomme"
"Halla, du glemte denne på fredag. Den er din?"
"Du vet at jeg og Sonja har deita siden vi var 15 år eller noe sånt"
"Okey"
"Og, jeg merker jo at vi sklir mer og mer fra hverandre .. Men, jeg kanke dumpe Sonja.. "
"Hva er klokka?" "21:21" "Vi stikker" "Hvor da?" "Hvor som helst"
"Jeg er keen på å bade, ække du?"
"Det der er juks" "Tror du det er noen regler her?"
"Kan'ke jeg bare bli her inne med deg for alltid? Kan jeg det?" ..."Du kan det"
"Jeg har fortalt Sonja om deg, å vi har bestemt oss for å ta en pause. Hva tenker du om det?" "Fett"
"...men ting har kanskje gått litt fort ... vet at det er min skyld, men må ha litt tid. Unnskyld"
".... ikke noe kardemomme?"
"Hvis du ikke er interessert i noe mer kan du egentlig bare drite i det. Ring meg når du har slått opp med dama di"
"Og jeg har ikke følt det sånn som det her noen sinne" ....."Ikke jeg heller"
"Hva skjer etter at jeg har reddet deg?" "Jeg redder deg tilbake"
"Det er faktisk en av drømmene mine"
"Et annet sted i universet er vi sammen i uendelig tid. Husk det. Elsker deg. Even"
"Du er ikke alene"
"Isak og Even minutt for minutt"
"Dette minuttet skal vi kysse"..."Det er chill"
"Jeg liker å se deg le igjen"
"Jeg så deg første skoledag"
"Jeg syns ikke noe er kleint lenger"
"Jeg er dritglad for at jeg møtte han"
"Even er det beste i livet mitt"
"Jeg elsker deg❤️"

77
Det er som jeg skulle sagt det selv!

haha, kan også den sesongen nesten utenatt, og tenker alltid på sitater når biter av det kommer opp i en eller annen samtale eller på jobben, på tv, hvor som helst.. Jeg titter innom youtube, tumblr, twitter og nrk litt hver dag for å få en dose av disse guttene.

Jeg er så trist... det kommer til å bli et tomrom tommere enn space eller uendeligheten eller hva enn som er mest tomt i denne verden?! Alle badebassengene rundt om i norske skoler.

78
Du er fan vi skjønner det..

Kutt ut a...

Alle liker Even og Isak ikke ta helt av..

79
@du er fan vi skjønner det

Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always.
Remember.❤️

80
Er ikke jeg som var den kommentaren men

Rart fordi jeg føler sjeldent folk tenker det når jeg har kommentert innimellom..

81
Till ❤️Isak oh Even❤️

Tack
Jag gråter
Samma ass
Så konstigt, och nästan pinsamt att erkänna, men s3 förändrade mitt liv.
Tack Julie, Tarjei och Henrik ❤️

82
why?

Hvorfor gråter du?

83
Så bra sagt!

Du uttrycker nästan precis det jag känner. Jag kommer att sakna dessa gutter så jag kommer att ha värk i kroppen för resten av mitt liv, men här gutten kommer aldrig lämna mitt hjärta!
Tack fantastiska Julie för hela idén och historien❤️❤️❤️
Tack enastående Tarje og Henrik för vad ni gjort av det ni fick av Julie❤️❤️❤️
Tack Mari för dina sms och allt annat som gjort allt blivit "på riktigt"❤️❤️❤️
Tack alla ni andra fantastiska människor i SKAM-universet! Verkligen ingen glömd❤️❤️❤️❤️

84
@❤Isak og Even❤

Jag känner precis som du.
Min tonåriga dotter är homosexuell och att se Isak och Evens förhållande och vännernas inställning ger mig ett lugn i själen och hopp om en värld där hbtq-personer är en självklar del, även om de bara är karaktärer i en fiktiv tv-serie. Alt er love! ❤???

85

Den følelsen når du vil se dette klippet og Evens bursdagsvideo på repeat samtidig... Fy faen så fint alt sammen ?????????

86
Magiske og fantastiske Skam ❤

Åh...guttene våre. Så gode og fine for og med hverandre. Utfyller hverandre og har begge sine sterke og svake sider. De trenger hverandre like mye, så sart og ømt ❤ Er det ok om hjarta ditt briste litt over å se fiktive karakterer være så fine med hverandre? ?Herregud. Takk til Tarjei og Henrik så portretterer disse karakterene på en så nydelig måte. Takk til Skam som har laga dette eventyret. Og takk til Mari Magnus for youtube- filmen, helt magisk ❤

87

Du redder meg og jeg redder deg tilbake. Sånn funker det..???

88
gud så fint!!!!!!!!!!!!

tack!!!!!!!!!!!!

89
Lov til å håpe på

Nytt klipp 14:14???

90
Eller 15:15???

😀

91
21.21

Håber på et klip 21.21, det ville være så poetisk! Full circle

92

Kommer nok bare 1 klipp. Og vi har jo fått både klipp og YouTube snutt❤️
Men kan kanskje håpe på flere meldinger i løpet av dagen?

93
Elin

Hoppas också på ett klipp till. Annars får vi ju ändå inget closure på vad som faktiskt hände när Even försökte ta livet av sig. Det kanske egentligen inte behövs, men jag skulle så gärna vilja veta. Tänker att det (förutom hur fint han tog hand om honom efter den maniska perioden) kan vara en grund i den fantastiskt varma och kärleksfulla känslan jag känner att Even visar för Isak här. Så klart att han "bara" kan vara kär, men det känns som om det är något djupare.

Om inte ett klipp till kanske det blir i fredags- eller lördagsklippet.

Tänker mig att vi här på sidan får ett lördagsklipp, men inte fredagstittarna, kan det stämma tror ni?

94
Nyfiken

"Annars får vi ju ändå inget closure på vad som faktiskt hände när Even försökte ta livet av sig."

Jag är nyfiken på just vad det är för detaljer som du letar efter.

95
@nyfiken

Nu har jag fått den closure jag behövde, men jag tänkte nog lite att vilja veta vad som drev honom till självmordsförsöket, hur han tog sig igenom tiden efter och så. Och om det hade nåt med ballon squad att göra. Jag tyckte Briskebyvideon gav ett väldigt fint avslut! <3

96
En annan Emma

Nej men säg inte så.:( För det här klippet och der på.youtube gav oss egentligen ingenting (förutom kanske att Even räddar Isak tillbaka som vissa säger...men lite väl långsökt om du frågar mig) Eller så är jag bara en av de tråkiga typerna som aldrig får nog av Isak och Even- hur mycket vi än får.... 😛

97
Små glimt

Tenker dette klippet er ganske likt de andre klippene vi har fått denne uka: de gir oss innsyn i følelseslivet til karakterer vi ikke kjenner så godt, og gjør at vi kanskje ser dem i et litt annet lys. Klippet med jente-Chris hadde heller ikke så mye handling, men plutselig fikk vi et mye mer nyansert bilde av henne. Det samme med gutte-Chris 🙂

98
Mari

Nå kan vi slutte og kalle dem jente-Chris og gutte-Chris / P-Chris. Har vi behov for å slkille mellom dem bør vi bruke Christina og Christoffer 🙂
Peace

99
kait

För mig är Christina Chris och Christoffer är P-Chris.

100

Mari: Hvorfor det? Det finnes to Chris, hvor en er jente og en er gutt. Da er det en grei måte å skille de to på.

101
lana

i miss sana

102
liza

where yousana and noorhelm?

103
Yass

Exacty shittt i want yousef to come back

104
Julian Dahl

Sjekk twitteren hans, den er helt syk! Leste gjennom alle tweetsa og er helt mindblown, hva er virkelig?

105
Se på Isak sin film på insta fra 15. Sept 2015

Julian Dahl sier han heter Kristoffer, men at forbildet hans er Julian Dahl. Han bruker samme profilbilde som Julian Dahl (ordentlig person)

106
Hjelp

HVEM ER JULIAN DAHL?! Er så forvirret angående han der altså

107
Sinus

Det er bare å google ham, så kommer det opp som første treff på google, der finner du alt om Julian Dahl

108
twitter

Hvordan finner vi det?

109
Thor Gjermund

Bare søk på navnet hans, det er en hel twitter full av tweets om informasjon om "klienter" prat om mord, narkotika, konkurs, bare masse tull, med en venn "Jonas Helms" som er den eneste som svarer på tweetsa, og begge to har likt bilde og alt virker helt seriøst, men de snakker liksom om å betale en "druglord" i Nigeria for å bli beskytta fra en som vil drepe de. Er i overkant sykt, og jeg skjønner ingenting for det virker jo så seriøst og den Jonas Helms kontoen er fra November 2010, mens Julian Dahl kontoen er fra Februar 2012.

Det er liksom som om det finnes et helt univers med SKAM relaterte ting, som ligger rundt forbi på internett den "virkelige verden" f.eks. Hei Briskeby kanalen, youtubeklippet idag, Julian Dahl og sikkert mange flere ting som vi ikke vet om enda. Det er så sykt for det er på en måte som om SKAM er virkelig fordi at med internett kan alt plutselig bli virkelig og jeg er liksom helt mindblown for jeg begynner å lure på om SKAM-redaksjonen er med her i kommentarfeltet og på en måte veileder oss av og til for å forstå dette universet som bare vokser for hver dag. Sykt kult, og sykt forrvirrende.

110
Vil veiledes

Hvordan veileder oss da? Hvorfor tror du det? Har ikke merka noen veiledning jeg...:/

111
Yellow

Hvem sin twitterkonto? Hvilket navn skal vi søke på?

Og hvem er Julian Dahl?

112
Julian Dahl

Google Julian Dahl, så kommer det opp en post om han på Tumblr.

113
Videoen

Jeg så den på mobilen. Googlet tittelen.

114
Elin

Vems? Var? Hur? ?
Är dålig på Twitter..

115

Oh my god, så nydelig fantastisk!!! ❤️❤️❤️

116
Pretty please

Videoen til Even på youtube: Gutten som ikke klarte å holde pusten under vann

(Husk: vær snille med hverandre!)

117
carolina

I want Yousef

118
Dessverre

Han kan du ikke få for han er Sana sin!
Så hold deg unna!

119

Han er i Turkey. Punktum

120
lilia

Where Youef?

121
Angelica pus

De forjente ikke den kommentaren på bursdagen til Isak, I denne måneden????

122
Angelica pus

Selvfølgelig mener jeg ikke at de fortjener å høre det ellers. Det var bare ekstra dritt at Isak folk den kommentaren på bursdagen sin

123
Angelica pus

"Fikk" ikke folk, autokorrekt altså ?

124
@Angelica pus från Elin

Jag såg själv att mitt inlägg såg lite otrevligt ut- det var absolut inte meningen! Jag ville bara förstärka det du skrev egentligen.. Alt er LOVE! <3

125
Angelica pus

Åå det går fint, jeg skrev litt uklart.Alt er love! ?

126
Angelica pus

Fikk*

127
Maren

Ingen fortjnener noen gang en slik kommentar.. Aldri, noen sinne.
Men dette er for å sette ting i perspektiv, det er dessverre slik det er i 2017. Trist, tragisk, men sant.

128
Elin

Ingen förtjänar den kommentaren någonsin. ALT ER LOVE!

129
Filmen heter

Gutten som ikke kunde holde pusten under vann?????? Eller noe???

130

Jaaaa! Såklart! ❤️❤️❤️

131
What

Hvordan vet dere dette

132

han sier jo det i sesong 3

133
Even ?

Men Even asså, DU ÄR BRA NOG! ? Det är alltid de finaste människorna som inte känner att de är tillräckliga, när det egentligen räcker med att alla bara är sig själva och finns där. Det är liksom inte ketchupen som är det viktiga... ?

134

Han er alt for bra for meg. ??? Nei, Even! Dere er endgame! ???

135
Andrea

Så fint och så vondt på samma gång.

136

Where Noora and William ?? Where Yousef? Where Sana ?

137

Noora and William are busy being an unhealthy couple...enjoy watching isak and even, an actual healthy relationship!

138
Mari

Er du helt uttafor? De er i Urraparken med grillmat og øl!
Behøver vel ikke å vite alt om dem hver dag - nyt Even og Isak for faen!

139
Be kind

🙂

140
Pretty please

Evens video på youtube heter Gutten som ikke klarte å holde pusten under vann 🙂

PS! Please be kind to each other here!

141
ALT ER LOVE

People. Chill. Don't forget what this show is about. It's about LOVE AND RESPECT.

142
Marjaana

youtubeklippet : Gutten som ikke klarte å holde pusten under vann

143
Og selvsagt brukte Even en sang av Gabrielle

Gabrielle - Nattergal tekst:

Har store planer om å dra meg ut av soffan
Store planer om å dra meg ut i frisk luft
Har store planer om å rydden denne kåken
Store planer om å bli et uimotsåelig friskt pust
Har store planer å skrive en erklæring som vil si deg eg vil gi deg meg
Har store planer men eg feiler og eg faller når det eneste eg kan e F, G, A og C

[Chorus:]
Så, hvis du var en sang, sku eg skrive deg å synge på deg natten lang
Å, hvis du var en sang, sku eg pugge deg og spille deg som en nattegal
Ja, hvis du var en sang, sku eg skrive deg å synge på deg natten lang
Ja, hvis du var en sang, sku eg pugge deg og spille deg som en nattegal

Å du sku'sje vert en type sang, sku'sje vert ein oppskrift type sang
Eg skulle skrevet deg på beaten av mitt hjerte med en oppsig type klang, klang, klang
Du skulle vart i flere dager, skrevet deg i flere farger, du sku bare visst
Eg har så altfor store planer, eg sku ønske at aner, eg e bare din, din, din, din

[Chorus]

[Bridge x2]
Å søte babba, husk; for meg e du i dur, selv om du av og til kan føle deg i moll
Du e denderre nøkkelen rundt G'en min som får ein baby til å miste all kontroll

[Chorus]
Ja, hvis du var en sang, sku eg skrive deg å synge på deg natten lang

144
Pelle

Det er der, men kan foreløpig ikke sees på mobil, kun på pc!

145
@pelle

Jeg såg det på mobil 🙂

146
Google

Jeg søgte på Google og så fandt jeg det.

147
Ibsens ripsbusker

Jeg så videoen. Den var der, men nå er den borte.

148

Gabrielle, Pretty Woman og jesus tee ❤️
Helt nydelig!
Evak ?❤️

149
Jesus-T

So they kinda stole the Jesus-T from Eskild? 🙂 Oh well...

150
Data

Klippet på YouTube kan kun ses på data, ikke mobil!

151
Linn

Nope. Går fint å se på mobil.

152
Telefon

Kan se på mobil også

153

Søk på "gutten som ikke klarte å holde pusten under vann", klikk på brukeren Art Vandeley (Seinfeld <3 ) Og der er videoen :))

"And what happend after he climbed up the tower and rescued her. She rescues him right back! "<3

154
Gutta

Åhh det var skønt da! ❤️

155
Hege A

Heter klippet det? Kommer ikke opp når jeg søker... hmmmm...

156

Ikke lenger tilgjengelig??

157
Elin

Jorå, googla då kommer den upp direkt ? Ny-de-lig!! ???

158
Enya

Kanskje du lette på mobilen? Du må forsøke det på dataen, det fungerte for meg.

159
hmm...

Håpte skikkelig at det skulle være en video på YouTube....

160
Pust

Det er en video på youtube. Gutten som ikke kunne holde pusten under vann. Søk på det. Går på telefon og alt. Ligger øverst, Art Vandalay er bruker - Google det navnet om du ikke gjenkjenner det.

161
Det er en skikkerlig

Video på YouTube

162
Elin

Hittar den inte!!?? Vad ska jag söka på?

163
Brun og blid

Den YouTube-videoen er dritklein. Tenk hvis Isak hadde vært jente og han hadde publisert en video der de danser halvnakne i lapdance-style på fanget til hverandre på den måten? Det hadde vært å regne som slutshaming. Hvorfor skal gutter finne seg i at så private ting publiseres? Jeg synes det har vært mye fokus på gutters biceps og markerte magemuskler denne sesongen, snakk om "umenneskelig kroppspress". Mens jentene skal være strong and independent og ikke fronte slike verdier er det fritt frem å vise veldreide tenåringsgutter. På tross av at man vet at det er stadig mer utbredt med overtrening, anoreksi og dårlig kroppsbilde hos menn.

164
KRÅKEBOLLE

wtf?

165
Kroppspress

Kloka ord!

166
Agustina

Argentina represent ??????????????

167
LOVE

Åh de er så bra for hverandre, blir varm langt inni sjela ❤️?

168
❤️

ALT er love❤️ Tillykke Isak?

169
åh mitt lille kalde hjerte

Det er så fint å se skam universet fra andre vinkler en vi er vant til, det gir mer mening og er alt jeg trenger. This made my day, or should I say my week! <3

170
momecat

så vänta... Har Even gjort en video till Iska??? Som börjar på G?? Är det på riktigt "gutten som ikke kunne holde pusten under vann" så tror jag att jag döörrr åh plssss säg att den kommer upp på youtube.. typ briskeby kanalen kanske??? aahhh

171
linnea

den är redan uppe på youtube

172
Stasya

I want sleep! Boring

173
spread love

=)

174

Sleep when Noohelm or Yousana come! Boring!

175
@stasya

If you want to sleep - please do
Be kind always

176
Stasya - be kind

❤️Alt er love❤️

177
Crybaby

I'm sad to say goodbye to these lovebirds. I'm gonna go and cry now.

178

Jag dör-- En film på G? Har han gjort Gutten som ikke kunne holde pusten under vann så dör jag av lycka och skratt ?❤️?️‍?

179
Uff da

Ikke gjør det.

180
TAK! ❤

Det rører mig dybt hvordan de her helt unge skuespillere er deres roller. Så troværdigt. Man glemmer helt tid og sted. Og hvordan seriens karakterer på hver deres vigtige måde udfylder en plads i en fin fin vennegruppe. De har alle sine problemer men de har hinanden og det er det vigtigste. Så smukt Andem og alle jer vidunderlige skuespillere ❤❤❤ Elsker denne generøse måde at sige farvel på. Det er så fint. Tusind tusind tak!

181
Heh?

Har Even sagt tidigare att han skulle göra en film som hette det eller hur kom alla på detta så snabbt?

182
Elin

Ja! <3

183

Det har han sagt til Isak at han ville lave.

184
Sofie

Ja, i säsong 3. 'Gutten som ikke klarte å holde pusten under vann'. Han sade till Isak att han skulle göra en film om Isak med det namnet.

185

Noora and William , Sana and Yousef

186
Lilia

Isak and Even

187
Ninni

Tvhistoriens fineste par ❤️

188
marie

videoen heter gutten som ikkje klarte holde pusten under vann og youtube kontoen heter art vandely
den er på youtube

189
Julie

Rart at den allerede skal være sett 1,8k ganger? Er det den?

190
Gretten, gammel gubbe

Videoen hadde under hundre visninger når klippet ble sluppet her på skam.p3.no. Gikk viralt ganske kjapt.

En skal ikke undervudere hvor stor fanskare Evak har, ei heller hvor raskt de reagerer på nytt materiale. :-p

191
Gutten som ikke klarte å holde pusten under vann

LINK TIL VIDEOEN PÅ YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/watch?v=UC9fh2zy6eI

192

❤️?❤️?❤️?❤️?❤️

193
King

så heeeeeeeerlig video 😀

194
EVAK 4EVER

Thank youuuuuu

195
Vakkert....

Isak har utviklet sig så sykt mye... han bare står opp for seksualiteten hans. Even er hans engell ass...

196
Gutten som ikke klarte å holde pusten under vann, så klart.

Videoen ligger på:
youtube watch?v=UC9fh2zy6eI

197
Angelica pus

De forjente ikke den kommentaren på bursdagen til Isak, i denne måneden ??

198
Isak

Intressant sida av isak, nu förstår iaf jag mer av säsong 2 och hur slagsmålet med Mikael kanske har gått till.

199
Art Vandeley

Gutten som ikke klarte å holde pusten under vann

200
J- Translated for those who don't understand

För det första detta är Sanas sesong men också den sista, alla trådar måste knytas ihop och därav de okika karaktärena men det är fortfarande Sana den mest cirkulerar runt. To the people who don't understand it's Basically about Even trying to make something nice for Isak and he texts jonas etc to get some help. He wants to fix the best and then Jonas says you don't have to try to much. Even then says that isak is to good for him and then Chris tells him no. Isak and Evan then drinks some beer and start making out, then a man in black appears on the sidewalk scremaing "så f******* disgusting pointing out how they where making out. Isak then loses it all and screams back" come here, let's fight and says a bunch of curse words. Evan then starts to calm him down and they make out and then hug each other's.

+ evan är en sån bra kille att lugna ner isak & stå som den mogna och sansiga i detta ålltso wow.

201
AHHHHHH

I love them and I love their love <3 <3 <3

202
Belgian girl

the BIRTHDAY VIDEO ON YOUTUBE OMG Julie and Mari thank you for blessing us I will forever be grateful! The most beautiful video their story deserves <3

203
Perf

Dette her var vakkert å Se på. For et fantastisk flott klipp! Super bra, og veldig viktig å få frem at det fremdeles ikke er helt akseptert å være homofil i samfunnet, for det er fremdeles flere som reagerer på dette. Igjen, et veldig fint klipp.

204
Kaarlek

Åh vad jag älskar even och Isak tillsammans! De är en av de sötaste paren tsm jag sett! Blir så arg när jag ser hatet mot något som bara är kärlek och som borde får folk att le mer är ngt annat... Kommer sakna dom mest =(

205
Alt er love

Isak reddet Even minutt for minutt, og nå redder han Isak tilbake ❤️