Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

318 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

Det var harsh ass!

2
MM No more Aston Martin

TRor denne meldingen fra faren betyr, at han truer med å kutte pengestrømmen til sønnen. - At William fra nå av må klare seg på egne bein økonomisk, dersom han ikke kommer tilbake til London. No more Posche, no more Aston Martin, no more expensive flat på Oslos beste Vestkant, ikke flere designklær.
Det har jo ikke vært så mye kontakt mellom William og faren tidligere, så jeg tror ikke farens trussel først og fremst går på det; å kutte kontakt. Faren tenker vel, at det er en langt mer effektiv trussel å la William klare seg uten farens økonomiske bidrag, - et bidrag, som synes å være betydelig.
Det faren nok ikke ser, er at det burde han ha gjort for lenge siden!

Det blir et nytt liv for William, en splitter ny erfaring, men en erfaring som han uten tvil vil vokse på!
Det ordner seg mellom faren og William også etterhvert. Ikke sikkert at pengekranen skrues på. Men William klarer seg uten farens penger, faren respekterer Williams valg, og kontakten utvikles, på Williams (og Nooras) initiativ.
TRor jeg;-)

3

Det er netop det "cutting you off" betyder. At man stopper med at med at give finansiell støtte, primært til sit barn.

4

Now that's an example of bad parenting folks!!!!!!!

5
Miss Drew

William, som alle oss andre, er et produkt av sin oppvekst, sin bakgrunn. Tilknytning- og relasjonserfaringer til våre omsorgspersoner er helt avgjørende for vår sosiale, emosjonelle (følelsesmessige), kognitive (læreevne), moralske/etiske utvikling (også vår fysiske forøvrig. Og det lille vi vet om William er at faren hans er en kynisk egoist, moren hans drakk eller misbrukte piller, og han er vokst opp der penger og ytre rammer ga et falskt bilde av kvaliteten på omsorgen han mottok. Han er trolig gjennom sitt liv målt i prestasjoner, og ikke for sine indre kvaliteter. Broren er også svært skadet av denne oppveksten.. Så, William har tross alt klart seg bra, men uten tvil vært preget av forelderens mangelfulle omsorg. Inntil han møtte Noora, som lærte han mye om betingelsesløs kjærlighet, gode verdier, nærhet, varme og sårbarhet. Williams liv kan bli veldig bra, men han må hele tiden være bevisst på hva han selv ikke har fått, og kjempe for å bli en annen enn sine foreldre, å ta bedre valg, å vise mer kjærlighet, men når han er voksen er det vanskeligere å endre enn om han var 2. Vi behøver hverken like eller ikke like William, men vi må prøve å forstå ham- i lys av dette (og mye mye mer). Jeg siterer en klok ung kvinne:

'Be kind. Always. Everyone is fighting a battle you know nothing about'.

6
Jämtkalle

..."Intill han mötte Noora..." " en klok ung kvinna..."
Ooo så vackert!

7
Sjelevenner

Jeg tror at dette er Williams mulighet til å få et godt og "ekte" liv. Pengene har trolig vært mer en forbannelse enn velsignelse. Nå får han omsorg fra noen som virkelig bryr seg og han opplever å både elske og bli elsket! For meg er disse to det fineste paret, av alle! Alle fortjener kjærlighet og kjærlighet kan endre alt ❤️Alt erLOVE❤️

8
yes homo

Hei sjelevenner, ikke bruk alt er love til cishet par, pls, du bare driter deg ut ass !!

9
Hvorfor ikke?

Det er vel netop det betyder, ALT er love. Som i at vi skal elske hinanden, lige meget hvem man er.

10
Tilfeldig?

Er det tilfeldig at han valgte law-school? Kanskje pga det som skjedde med Nikolai og Noora! I am proud of our William <3

11

Ja, hva skjedde egentlig med Nikolai? Ble saken henlagt? Hvor ble det av han?

12
Tilfeldig? Neppe!

Jeg tror også han fikk en oppvåkning både på egen sak og ikke minst med Nico. Dette er en modnet gutt. Herlig.

13
Love on top!

Han pappaen der er nok sykt ensom. Men han har penger da. Ingen gode relasjoner. William har prøvd seg noen uker uten Noora nå. Han føler seg hel sammen med henne! ForeverLove!❤️

14
Fengsel

Men skulle ikke William i fengsel for å ha slått ned han fyren med flaske? Han ble jo dømt.

15
Williams perspektiv

"Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about". Gjennom øynene til de 9 opprinnelige karakterene + Even så har vi virkelig lært det. Det er ikke noe poeng å rangere hvem som har hatt det vanskeligst, men jeg håper dagens klipp og sms'er har fått haterne til å forstå William litt bedre. Mange av oss har sett kvalitetene hans lenge, og sett at han er en populær alfahann uten en trygg havn og foreldre som elsker han betingelsesløst. Noora har også manglet denne havnen. Tror de kommer til å bygge den trygge havnen sammen. Ingen sier det blir lett, men det er de to❤️

16
Legally blond

I think lawyer is an excellent choice for you Willy?

17
Lawgirl

And he must have decided to come back to Oslo some time ago, since deadline for applications to Law School was April 15. If this was real, it had to be like that.

18

Yup. I went to law school and 50% or so are snobby douchebags. William will fit right in!

19
@Lea

You don't sound like the mpst nice person yourself right now.. Stop the hate against william please..

20
yes homo

Yeah Lea

21
Another law student

Right? It also has to be just about the only part of uni where certain students feel entitled to make everyone in the study halls painfully aware they're wearing killer heels... If you don't take business school students too, that is.

22
MM No more Aston Martin

Tror denne meldingen fra faren betyr, at han truer med å kutte pengestrømmen til sønnen. - At William fra nå av må klare seg på egne bein økonomisk, dersom han ikke kommer tilbake til London. No more Porsche , no more Aston Martin, no more expensive flat på Oslos beste vestkant, ikke flere dyre designklær
Det har jo ikke vært mye kontakt mellom William og faren tidligere, så jeg tror ikke farens trussel først og fremst går ut på det; å kutte kontakt. Faren tenker vel, at det er en langt mer effektiv trussel, å la William klare seg uten farens penger; et økonomisk bidrag, som synes å ha vært betydelig.
Det faren nok ikke ser, er at dette burde han ha gjort for lenge siden!

Det blir et nytt liv for William, en splitter ny erfaring, men en erfaring, som han uten tvil vil vokse på!
Det ordner seg mellom faren og William etter hvert. Ikke sikkert at pengekranen åpnes igjen. Men William klarer seg uten farens penger , faren respekterer Williams valg, og kontakten utvikles, på Williams (og Nooras) initiativ.
Tror jeg:-)

23
Lise

Ehm.. ja. Det er akkurat det "cutting you off" betyr. Stans av penger altså.

24
Selg bilen

Vel, ifølge gutta kan William selge bilen og sitte igjen med noen årslønner, mens han setter studielånet på bok og bor gratis i leiligheten, så han klarer seg sikkert. Men hva skjer med slow-mo scenene når han skal gå ut av en gammel toyota???

25
Kunsten å dele.

Det er ikke bilen som gjør slow-mo med William så intens.
Hvis du hadde byttet ut William med en annen hadde ikke slow-mo med den bilen gjort samme inntrykk.

26
Slow-mo ut av trikken...

hadde gjort seg!

27
Wlliam i slow-mo

Ja, kanskje er det i et slikt klipp vi skal ta avskjed med Skam-William på lørdag?:-)
.... Slow-mo ut av trikken, for å møte Noora, og gå sammen til fest

28
Maria

K-k-kom å ta meg, baby, bak i Toyota'n til William. #karpediem ?

29
Jämtkalle

Fantastisk replik! Tack för den!

30
#teamtruelove

Jeg tror alvorlig talt det blir enda bedre! ?

31
William in slow

ja da, det er løsningen !!
Jeg får de skønneste slow-motion billeder for øjnene nu HA HA

32
Bøter

Og må han begynne å bry seg om parkeringsbøter?? Dvs ikke lenger parkere bilen rett foran stedene han drar til, men heller plassere bilen på parkeringsplassen som en vanlig dødelig?? Folkens, sakte film tida til W er over!!

33
Tandem

Slipper det hvis han går for sykkel, men det er til gjengjeld livsfarlig i slo-mo.

34
Good parenting

I wouldn't want my son to stay in the city where he got in fights and almost ended up in jail. I would have wanted him where I could keep an eye on him.

And there are other beautiful girls in the world. Very few get married to the girl they meet at high school. Sorry if that pains you.

35

Ikke så mærkeligt at William har været en smule hård, med den far. Dejligt at se en mere soft side af William. Med Noora kan han alt. De styrker hinanden.

36
Jeeez

Autsj! Dette var vondt å se ass. Og absolutt ikke fortjent. Måte på bad parenting da! (en aldri så liten se-og-lær til oss fremtidens foreldre?) For en dust av en far som ikke ser hvor tøft og modent valg sønnen tar. Håper bare han etter hvert vil se hvor stort offer sønnen her gjør. Men it makes sence nå, ikke rart William selv har vært hard og innesluttet til tider. Vi har jo fått visse forklaringer tidligere og. Og alt ble bare enda mer tydelig nå. Elsk på at Noora appelerer til Williams bedre halvdel ❤❤ og at han endelig forstår hva som er det beste for de begge. All cred til William for å bryte mønsteret, som velger å ikke være drittsekk til tross for å bli oppdratt av det vi helt klart kan kalle en mester-drittsekk. Noorhelm ftw❣

37
Embla

Haha "mester-drittsekk", där satte du huvudet på spiken. ? William has learnt from the best (well....? ). Nej men skämt åsido, inte undra på att W haft problem med att visa sårbarhet med en sådan asshole of assholes som manlig förebild.

Men nu är det Noorhelm som gäller. ? Med Nooras hjälp kommer William att klara detta!

38
selma

nooooo

39
Sandra

I love it!!!! ??????❤

40
Nei julie

We don't gaf :') bring back yousana

41
Well

Who is "We"?

42
Nei Tumblr

Love it when the American fans come in here to spread their hate and negativity. This site is generally a very positive place, keep the hate on your blog pls. I'm honestly scared for American Skam.

43
Til ungdommen

Dette er første gangen jeg skriver her inne men etter å ha fulgt forumet siden sesong 1 må jeg bare formidle noen tanker. I løpet av disse 2 årene har jeg satt pris på mange flotte poster som har fått meg til å tenke annerledes og som igjen har gjort meg til en mer reflektert person og en mer forståelsesfull tenåringsmamma. I det siste har det dessverre skjedd en endring i hva som postes og hvordan enkelte svarer hverandre. For meg ble denne endringen veldig tydelig etter sesong 3, og etter at SKAM fikk mer internasjonal oppmerksomhet og presse. Før var det fokus på teorier om hva som skulle skje og det var støtte å få fra andre i forumet hvis noen var ufine. Nå virker det på meg som at det som er fokus på å rakke ned på de enkelte karaktereneog andre brukere, og at den en liker best skal prioriteres og få mest tid. Det er synd at enkelte bruker tid på ødelegge å spre dårlig stemning, og jeg er redd for at det som SKAM handler om og det skaperne har forsøkt å formidle og lære oss drukner litt i dette. Jeg håper at dere, ungdommene, som denne serien er myntet på ikke lar seg påvirke av dette og at dere nyter de siste dagene i SKAM-universet.
Ta vare på hverandre ❤️
Hilsen tenåringsmamma

44
Takk og amen!

Folk burde virkelig tatt lærdom og vokst med karakterene - og nettopp i denne sesongen, der netthat og bitching har fått fokus, så burde vi sett litt mer love and understanding, synes jeg. Andem har skapt stor kunst - med mening. Måtte ale ta til seg budskapet om AT de er verdt å elske.

45
Hei du :)

Jeg tror kanskje du er den samme personen som skriver alle disse meldingene om savnet etter Sana. Jeg følte plutselig synd på deg, for jeg lurer på hvordan du egentlig har det? Er du ensom?
Håper at du har noen i livet ditt du er glad i og at noen er glad i deg, og at du ikke bruker all tiden din på å leve gjennom Sana.
Husk, det finnes mye kjærlighet der ute og at livet er NÅ!
LOVE

PS: Use google translate

46

I AGREE no one cares's abt william acting like a bratty child who is still stuck in an emo phase

47
Well

You and the commenter you're responding to are being brats yourselves.

48
Mari

I care abt William. I love him as much as all the others in this amazing SKAM universe!

I think you need a hug - "HUUUG"

49
Tumblr-fans, ass

Yes, the famously emo phase of lying in the sun with your girlfriend, and being disowned by your dad because you're going to law school. Sooo emo ::eyeroll::

50
Dramalover

Oh snap! Hi five på den du!

51
Trude

= its beeing an norwegian. We are all emo

52
Stop being rude

Let william have his moment

53
❤️❤️❤️

Livet!! Duste-far!

54
The force is strong with you

William. Do not give in to the dark side.

55
Stakkars William

Den så jeg ikke komme

56
Elin

Inte jag heller! Fast jag borde med en utbildning som varit inriktad främst på barn som far illa och hur det kan påverka framtida beteende och relationer. Nu gick hjärtat sönder lite för William! ?

57

Hva faen? For en usympatisk fyr! Kjente at jeg ble skikkelig sint her!

58

Min instinktive kommentar: del dette med Noora. For en sjuk melding!

59
Flere klipp!

Vil se mer av noora og William!

60
#teamtruelove

Så vondt å tenke på at han antagelig gjør det. Han er altfor vant til å klare seg selv.

61
#teamtruelove

Antagelig *ikke* gjør det, skulle det stå..

62
Embla

Precis jag tror tyvärr också det ? William är så van att hålla allt inom sig (enligt Maris ord) & klara sig själv.

Hoppas, hoppas vi får något, litet tecken på att han och Noora pratar om detta.

63

Uff vilken pappa 🙁

64
Silje

Dette fikser du William ❤️ Elsker at du prioriterer Noora - og fremtiden deres!!

65
Mari

Gud så sorgligt, hade hoppats att han hade en bättre relation till far sin.

66
Mina

Tydeligvis en god relasjon, så lenge far får bestemme alt!
Nora fortalte jo i sesong 3 hvordan han ble helt sugd inn i relasjonen til faren. At han trenger den anerkjennelsen fra faren sin, det gjøre det jo bare ennå mer tydelig hvor mye han elsker Noora. Han ofrer forholdet til faren sin for å være sammen med henne. Heldigvis er det mulig i Norge. Han kan studere og få støtte fra Lånekassen sånn som andre. Ser ut som William flytter inn i kollektivet med Noora da kanskje?

67
Trulte

Det blir fint for Linn 🙂

68
Oj oj

"I'm cutting you off", vilken uberdramatisk pappa han har William! 🙂

69

Stakkars William... Må klare seg uten bilen til 3 millioner kroner. HVORDAN SKAL HAN OVERLEVE?!

70
HVA OM ?

BILEN ER REGISTRERT PÅ FARENS NAVN

71
KORRIGERING

MENTE IKKE. DET ER WILLIAM SIN

72
Regine

Lær deg norsk menneske..

73
En annan svensk

Det är svenska med ett tyskt ord inblandat. Varför måste kommentarer göras på norska undrar jag?

74
Oj oj

Regine, menar du mig eller Williams pappa? Jag förstår Norska bra men jag är svensk och det blir bara fånigt om jag skriver på fejknorska. Jag tror nog du förstår mig ändå 😉 Om du menar pappan så är det väl för att han är engelsk, eller?

75

Tror inte att hon försökte skriva på norska? Det är vanlig svenska

76

Tror kommentaren var riktad till Williams pappa..?

77
Sinus

Regine, husk: ALT ER LOVE<3

78
SV: Regine

Ut fra det jeg har sanset så er Oj oj svensk. Så i stedet for at Oj oj burde lære seg norsk, må du heller lære deg å skille de skandinaviske språkene fra hverandre med andre ting enn spesielle tegn og ord (med setningsoppbygging o.l. sånn som i dette eksempelet)

79

Det virker da lidt langt ude? Ville en forælder virkelig være så stejl i en sms?

80
Noomi

Ja. Alla föräldrar är inte kärleksfulla.

81
jo det finnes

jeg har en saann far...

82
Be strong

Everyone is fighting a battle you know nothing about. Be nice. Always.

Please take care. ❤❤❤

83
divorced

Det har mine barn også 🙁 God klem til dere <3 Hilsen tenåringsmamma

84
Tika

Elsker dette kommentarfeltet nettopp på grunn av slike meldinger som Ks, jo det finnes og s bidrar med. Noen finner en handlig virkelighetsfjern, bare for å få bekreftet at andre har opplevd akkurat det samme i virkligheten. Virkligheten ass. Lite som overgår den. Bortsett fra SKAM da ?

85

Klem til deg som har en sånn far... det har jeg også.

86

Det finnes helt klart foreldre som kan finne på å skrive slikt. Min mor er et eksempel på det.

87
Jo då!

Det kan vara en sinnessjuk press i familjer med pengar. De kan tappa perspektivet på vad som är viktigt här i livet. Stackars, stackars William. Vilken skruvad familj...

88
Heia w+n

Dette er nok ikke første gang de snakker om dette. Faren spurte klart og tydelig om han hadde snakket med Noora. Så i denne sms blir den endelige avgjørelsen tatt.
Lykke til W! Del dette med N!

89
Latter

Hahaha så kliiisje! Hadde faktisk forvent

90
Hildring

Han faren virker som en skikkelig duch ass, men jeg får boner i hjertet av at William ikke bryr seg og velger Noora <3

91

"Boner i hjertet". Den stjeler jeg 🙂 ❤️

92

Nå er ikke jeg lege, men boner i hjertet høres ut som en tilstand som trenger kardiolog asap

93
Legen

Kan hende boner i hjertet er en helt ny tilstand, men jeg tror jeg har fått den også!??
Hilsen Legen

94
Hildring

Nå klarte jeg å poste en kommentar før jeg var ferdig (sitter på bussen), så får vente til den blir publisert med å skrive en rettelse ?

95
Hildring

Sorry, uttrykk brukt på jodel når man blir rørt ?

96

Haha jeg vet, prøvde å være morsom =(

97

What the?

98
Bra där

Kärleken vinner över pengarna ❤️

99
POOR WILLIAM

NONE CHOOSE YOUR PARENTS

100
Father . Son

OR: Let me know when YOU (father) change YOUR mind!!!

101
what??

william doesn't even have a high school degree how is he going to apply for law school? lmao

102
Lawyer

Nothing to laugh about; - in Norway you actually apply for law school and start studying for a law degree directly after finishing high shcool.

103

The educational system works differently in Norway than in for example the US, so this could very well be the case. Provided he made up for the exam he missed last year, and finished high school of course, but he likely would have done that by now 🙂

104

How do you know he didn't complete his education in London?

105

In Norway you can start law school straight out of high school, no need for a an undergrad degree first
It is (or at least used to be a 6 year degree though)

106
Lol no

Lol never been 6 year.
3 years for a bachelordegree (which is basically pointless, can't use it for anything)
5 years for a masters degree (which is What you need to become for example a lawyer)

107

Joda, cand.jur var 6 år tidligere (før 2004).

108
Maja

Wrong. It used to take 13 semesters to achieve the cand.jur-degree at the UiO. Way back in the dream time that is..

109
Mina

It used to be 6 years of study to get a degree in law. And it was more likely that you used 7 years, than to be able to finish in 5 years.
The bachelor/masterdegree was implemented to the norwegian system to make it more like the foreign.

110
Advokat

Jo. Var seks år før man gjorde om til master, skjønner du?

111
Lol yes

Cand. jur (the "old" law degree) is six years. The Norwegian LLM (Master i rettsvitenskap) is five years. And he can apply directly from High School.

112
En som bor ved siden av juridisk fakultet

Jus i Bergen er 5 år, ingen mulighet for bachelor 🙂

113
Tina

Law School used to be six years. Only a few years since they changed it to five. In Norway that is.

114

oh yes, he graduated spring 2016. He can apply for law school.

115
Marie

He has finished high school.

116

You know it's been a year since he left for London right?
He had attendance in his last year, just missed the exams, so he have had a year to retake them 🙂

117
Ok but

Uh Yes he has?? Being a russ is all about celebrating that you have finished your degree

118
Norway

Except you actually do the celebrating before finishing the exams.

119
Russ

It's a celebration of having done 13 years of school, but what i crazy and so so stupid is that the final exams comes AFTER 6 weeks of heavy drinking and partying ??

120
Non, t'es en tabarnac

The Russ-period is followed by exams. First russ, then exams. Possible to be russ and then miss exams.
The lack of knowledge possessed by International Skam fans, while the at the same time they bitch about William, russ and whatever not...Feel free to educate yourselves.

121

"Possible to be russ and then miss exams."
And then you can be russ next year, too... 😀
So: Aldri så gæli at det itte er gøtt for no', as we say in Norway.

122

No - they celebrate russetiden before the final exams!

123
Ilse

Wise people those Norwegians. Party first, work later! Livet er nå

124

Men serr!!

125
Musikk!

Hei alle dansker og svensker og andre! Detter er kanskje en av de siste mulighetene til å spørre så jeg må benytte anledningen. Skam har vært flinke til å bruke ny norsk musikk med norske tekster som feks Cezinando, og forhåpentlig vis gjort at andre i skandinavia har blitt nyskjerrig på ny norsk musikk.
Jeg har blitt nyskjerrig på hva som skjer av ny musikk i resten av skandinavia. Spesielt Danmark. Det blir ikke spilt så mys ny danskspråkelig musikk på radioen i Norge. Er det noen som har noen tips til nye artister som synger på dansk / svensk? takk!!!

126
Takk for kommentaren om musikken...

Fra Island, f.eks.: Reykjavíkurdætur, Glowie, Aron Can, Úlfur Úlfur, MC Gauti, Mugison, RuGl, Ólöf Arnalds, Sóley

127
Dansk musik

Lucas Graham!! og Tina Dickow og Mø!

128

Hej, af nyere dansk musik vil jeg gerne anbefale Mø, Oh Land, Agnes Obel, Marie Key, Lukas Graham, Choir of Young Believers, Tue West, Trentemøller og Mike Sheridan (de tre sidste er måske lidt halvgamle, men stadig gode)

129
Sofie

Hej, af nyere dansk musik vil jeg gerne anbefale Mø, Oh Land, Agnes Obel, Marie Key, Lukas Graham, Choir of Young Believers, Tue West, Trentemøller og Mike Sheridan (de tre sidste er måske lidt halvgamle, men stadig gode)

130
Sinimarja

There are also great finnish young artists, for example Robin and Sanni.

131
TANTE ANNA AUS HAVANNA

Och ALMA!

132
Jennie

Jag är svensk & har upptäckt massor av norsk musik tack vare Skam!
På svenska rekommenderar jag exempelvis Silvana Imam & Little Jinder.

133
Norsk men,

Burhan G er dansk og har mange bra sanger 🙂

134

På topplistene på Spotify kan du se hva som trender. "Fy faen" var på topp ti i Spania for en stund siden ???

135
Laleh

LALEH. Har tänkt att hon skulle passa som musik i Skam.

136
Spotify er din ven

Dansker her. Du har helt ret i at vi er begyndt (eller ihvertfald jeg) er begyndt at lytte til noget mere norsk musik. Bruger også spotify hitslister til at se hvad der trender de andre skandinaviske lande. Så kan man tjekke hvad der er Danmarks top 50, hvor der også er en masse danske kunstnere

137
Nede Mette

"Nede Mette" af Blak var det mest populære nummer i Danmark sidste sommer
Og så kan jeg anbefale NOAH (hvis man er til pop)

138
Rebecca

Fler tips från min lista (caps måste du lyssna på) är Sofia Somajo, ERIK HASSLE, Jennie Abrahamsson, Miss Li, Smith & Tell, ANA DIAZ, Maria Hazell.

139
Musikk

Så bra at du spør om dette. Det lurer jeg og på! 🙂

140
Rebecca

Bästa inlägget! Det finns en grupp i Sverige som heter Medina också, det är rätt svängigt hehe. Spotifys topplista för olika länder är guld värt! Andra svenska tips är Skott, Sabina Ddumba, Tove Styrke, First Aid Kit, queen Zara Larsson obviously, Linda Pira, Lilla Namo.

141
Alterlove

Sys Bjerre❤️

142
Svensk musikk

Svensk musikk er jo det beste ever! Håkan hellstrøm, maggio, robyn, Josef johansson, Markus krunegård, Thomas Stenstrøm, Oscar Lindros, Miriam Bryant. Altså begynn med Håkan som har minst 30 fantastiske sanger (-nyeste albumet) og go Explore på related artists.

143

Dansk: Der er Burhan G, Gilli, Gulddreng, Bro, Medina, Joey Moe! osv. osv.

De er meget populære. Der er selvfølgelig flere, men det er de sangere, som jeg umiddelbart lige husker 🙂

144
Jeg er ikke dansk men..

Jeg elsker Amanda (Tror Vi Er Nem' <3), Guldpige, og selfvølgelig Medina!

145
skam

Jeg vil anbefale Bisse! Hans sange er poesi!

146
Maria

Dansker her! 🙂 Rasmus Walter laver rigtig fin musik på dansk. Nephew er også gode. Nik & Jay, hvis du vil høre lidt mere pop-rap. :p Rasmus Seebach er meget populær her i Danmark, men igen meget poppet. Magtens Korridorer er lidt mere rocket. Håber det hjalp. 😀

147
Hvor har du været?

Det var godt nok nogle old-school kunstnere...
Nik & Jay vil altid være for fede med sange som Boing-Boing og Hot... men der findes nyere og federe kunstnere som Phlake, Chinah, Gilli, Bryan Adams, AURA osv. men ja tjek Danmark top 50

148
Maria

Hvad er der nu galt med old school? Det er da bedre end Medina, som mange andre har foreslået. 😉 Og de ledte efter kunstnere, der sang på dansk. Ergo disse.

149
Matilda

Hej från Sverige
För musik på svensks bör du tests att lyssna på
Tjuvjakt, Lorentz, Thomas Stenström, Laleh och Oscar Linnros för att nämna ganska många. Kolla upp på Spotify och klicka dig vidare så kommer du hitta guld 🙂 hade

150
dansk musik

prøv at høre noget gulddreng, kesi, gilli, citybois, scarlet pleasure, topgunn, skinz, det er nogle artister som er vildt populære i danmark. Hvis du går ind på spotify, browse-charts- og finder den danske top 50, kan du høre hvilke danske artister der er ret populære i danmark her for tiden <3

151

Hej Hej - dansker her 🙂

Vi har en dansk udgave af Gabrielle - hun hedder Medina og synger på dansk.
Ellers er der Djämes Braun, LIGA, Gulddreng, Cisilia - bare for at nævne nogle få. Lige nu er hip-hop/rap populært...

152

Sjekk Denmark Viral 50 på Spotify?

153
williaaam

skikkelig dårlig far det der ass! ikke rart william har holdt avstand før

154
noorhelm

Får så vondt av William. Skjønner at faren vil ha han hos seg selv, men hjertet måtte være der hjertet tilhører.

Håper det bare er for å skremme han, og at han ikke kutter han av. Uansett om det ikke er greit av han å bruke kutting av midler for å få viljen sin. Krysser fingrene for kjærligheten!

155

Douche dad of the year-award!
Og hurra for William som ikke lar seg presse.

156

William har endelig skjønt hva som er viktigst for ham ❤

157
huffda

ikke alle familieforhold er like gode.. kjipt for William, men tror han får det bedre med Noora, eller selv om han hadde vært singel, enn han gjør i London med faren og arbeidskarriere.
Wish them good luck.

158
Whatever ❤️

That's love! Right there!

159
Anra

Jag älskar detta, att få veta mer om William. Han som för två veckor sen inte ens var en del av serien...och nu så självklar. Älskart. Detta sätt säger så mkt om hans känslor för Noora, då han offrar finansiell säkerhet för att få vara med henne. Kan iofs tycka att han borde jobba på kommunikation lite mer (som typ alla i denna serie), istället för att fatta beslut utan att ens prata med Noora om det. Men ändå! Heja William, stå på dig! Och ett tips: sälj lyxbilen, så har du 3 miljoner att leva på ett tag.

160
hehe

kan ju vara far hans som äger lyxbilen iofs, men jag tänkte samma sak.

161
Øhh?

Undskyld er det her en eller anden amerikansk teenagefilm? Det der er så utrolig cliché, at jeg græder en smule ??

162
divorced

Da lever mine barn i en amerikansk teenagefilm! Hvordan kan du rakke ned på dette! Aner du hvor vondt dette er! Det ER faktisk ungdom som har det slik, å komme ut av klørne til slike manipulatorer er ikke lett for en far er en far og man ønsker jo å ha en far. Her velger William å ikke la seg manipulerer, flott! Dette er også VIKTIG at kommer fram uten at det blir kalt klisje!

163
ylajal

Helt enig... Blir nesten pinlig berørt av dette.

164
Quoi?

Græder eller griner?

Eller "gråter på norsk"?

165
Pust

Er ikke det litt av poenget, tror du, at William kommer fra en dysfunksjonell familie der ingen har gode relasjoner til hverandre, og derfor tyr til klisjeene? William var jo selv en vandrende klisjé før han møtte Noora, det var hun som knekte det skallet. Det er jo ikke rart at William framstår som kald eller uempatisk hvis han på grunn av slike foreldre har måttet bli hard?

166

Er ikke det litt av poenget, tror du, at William kommer fra en dysfunksjonell familie der ingen har gode relasjoner til hverandre, og derfor tyr til klisjeene? William var jo selv en vandrende klisjé før han møtte Noora, det var hun som knekte det skallet. Det er jo ikke rart at William framstår som kald eller uempatisk hvis han på grunn av slike foreldre har måttet bli hard?

167
Dessverre

Dette er nok realistisk så det holder, det er ikke alle foreldre som har oppdratt barna sine med kjærlighet.

168
Dust

Gi den faren en kaktus

169
obsessedMedSkam

Assa hvorfor dro William til London i utgangspunktet? Når han dro til DET DER. what .-.

170
Tika

For resten av familien til William er enda værre.

171
Mamma til 16 åring

og årets værste far kommentar går til..... williams pappa!!! Støtt alltid opp om barna dine! Uansett hvilke valg de tar ❤️ Hilsen Skam fan mamma på 40 ?

172

Tänkte just att det här skulle kunna hända. Men då kanske William flyttar in i kollektivet, lever biliigt med Noora och pluggar juridik

173
Mina

Det er såpass ja! Stakkars William.
Det har jo vært plenty med hint til de dårlige foreldrene, men dette tok kaka!

174
WILLLIAMMMM

ÅÅÅååå smelter av william (alt han gjør for noora)

175

Gleder meg til å være fadder for William til høsten ass

176
Anonym

William?

177
Ropert

Dette var tynne greier ass!!!!!!

178
Itsrejk

....søknadsfristen til Samordna opptak var 15. april. Så hvis William har søkt opptak til jusstudiet ved UiO, me han ha planlagt å komme hjem en stund...

179
Så tidligt?

I Danmark er fristen først 5. juli - EFTER at alle studenterne har fået deres eksamen. Kvote 2 (optag på baggrund af andet end karakterer) har frist 15. marts.

180
Så det så...

Står at han allerede har søkt... så enten er det planlagt, eller det er et alternativt univers hvor det er restplasser på jussen! ?

181
Itsrejk

Haha, ja jus på Restetorget lissom. Trukke det. ?

182
Vel..

Han kommer garra til å gjøre det privat

183
Grinebiter

Lett å si når man aldri har bekymret seg for penger. Bilen hans er verd mer enn leiligheten til Vilde, liksom. Velger likevel å være optimist, folk har blitt blakka før og likevel beholdt verdiene sine.

184
cringe

Jeg havde forventet en sms som den her i den Amerikanske version - ikke fordi den er skrevet på engelsk, men fordi det er en cliche at han skal skrive: "Forget about her" - er det her Gossip girl? Suk

185
Brændt barn

Sådan er faren velsagtens nødt til at skrive, hvis han fortsat vil styre William. Barnets forelskelse kan jo nok blive den største trussel for en forælder, der vil bevare magten i relationen til sit barn. Sådan behandlede min far i hvert fald den kæreste, der blev min mand og mine børns far...

186
divorced

Velkommen til en verden som ikke bare er idyllisk! Dette SKJER - også i Norge! Aner du hvor vondt dette er?! Julie Andem har på en fantastisk måte dratt frem så mange skjebner og gitt folk nøkler til hvordan de skal håndtere sine utfordringer. Her har William valgt å ikke lenger la seg manipulere av sin fars rikdom og dominans. Kanskje det er fjernt fra din og dine venners verden , men om du har fulgt Skam så burde du utvide hjerte ditt noe mer og få mer empati for at folk i alle lag og sosiale rang har sitt å streve med. Jeg er ikke rik, men min eks bruker sin rikdom til å rive mine barn i filler akkurat som dette. Takk Julie Andem som viser at man kan bryte manipulasjon over livet sitt! <3

187
Darth, is that you?

faren til William må være Darth Vader eller noe, dette var kjipt ass. jaja, not like he needs him anyways smh

188
Elin

.. och så var William och Noora mer lika än vi kunnat ana. Båda med föräldrar som inte for real bryr sig om barnen. De har bara valt olika vägar att gå. Men båda har haft ett skydd- William som den coola føkkboi han var, och Noora som den coola ständigt kämpande feministen! ❣️

189
Endret sendeskjema

NRK har endret sendeskjema: siste episode kommer på lørdag!!:) vi får med oss festen!:)

190
Sinus

Denne chaten var både hjerteskjærende og nydelig!
Så glad for at han velger Noora fremfor familie og karriere.
Likevel veldig trist hvordan faren responderer og avviser ham
You go, William<33

191
Sælges:

1 stk. Aston Martin
Pris: I omegnen af 3 mill.
....whatever

192
kait

Är Pappa Magnusson engelsman?

193
Line

Är inte William och Nico halvbröder och har samma mamma? Nico heter också Magnusson. Har de fått sitt efternamn från sin mamma? Är det vanligt i Norge? Är så i Sverige iaf 🙂

194
Måka

Dette var litt deilig.
(Og for en gangs skyld sier jeg det ikke som "person som får the creeps av william", men som sympatisk innstilt person)
For William har alltid framstått som det barnet i familien som bare så veldig vil bli sett. Som liksom blekner opp mot det andre barnet som foreldra sliter med å forholde seg til. Og når Noora i fjor snakka om hvordan han bare går og logrer for faren sin, var det vel sant, selv om det ikke bare var derfor hun dro.

Det viser jo at det her er en skikkelig big deal for ham. Skikkelig. Og jeg syns faktisk det er greit at han ikke diskuterer dette valget med Noora. For uansett om de er sammen i all evighet eller bare noen måneder, så er det her hans valg, opp mot hans familie. Hun ville garantert slite med at han hadde valgt henne over familien. Føle at det var et for stort offer. Når han gjør det her, er det et valg som han gjør for seg selv, ikke for henne. - Men som likevel sikkert er bra for dem. Gjør at de står mer på likefot. Med buss og studenthybel og alt det der. Tror til og med William har godt av å være litt blakk i noen år.

Og. I tillegg. Så viser det at det ER foreldre i skam-verdenen som faktisk dropper unga sine når de ikke blir sånn som de vil at de skal være. Og det gjør jo at reaksjonen til Mora i "life is good" bare blir enda litt finere, sant? Det viser at det ikke er selvfølgelig. At alle foreldra her ikke elsker barna sine betingelsesløst.

195
#teamtruelove

Helt enig med deg! Jeg har ombestemt meg. Det der var riktig ting å bestemme alene. Fordi han gjorde det for seg selv, ikke henne.

196
Divorced

Dette var som å høre min eks manipulere mine barn. Takk for god kommentar