Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

261 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Andrea

Linn i morgon?

2
Skamvill

Jeg tror det blir Linn..
Denne uken har vært såååå utrolig kjekk. Men tror faktisk jeg ikke har vært så ivrig på en oppdatering som i dag. Tror seriøst jeg har oppdatert 100 ganger allerede.
Hva får vi vite nå..klokken min er nå 1519..og ingen oppdatering. Alle de andre dagene har vært full av oppdateringer. Men det er jo ikke akkurat såååå mye fart i Linn sitt liv,så kanskje dette er et tegn på at det kan være henne?? Som jeg har sagt før..I have a bad feeling ?❤

3
Elin

Om det är de 9 som det sägs var "huvudkaraktärerna" så saknas ju bara Magnus nu. Och jag hoppas det blir han för att vi ska få se något slags stöttning för Vilde. Att hon får veta att andra vet och ändå står kvar.. ❣️

Linn vore dock också självklart fint att se! ??

4

Tror ikke Magnus eller Mahdi var blant de 9 siden de ikke var med i sesong 1. Tror heller det var de fem jentene + Jonas + Isak + William + Chris.

5

even var ikke med siden sesong 1 han heller, og magnus hjalp jo isak litt med psykiske lidelser + han er sammen med vilde

6
Ehm?

Eller mahdi?
Og hvordan er han pludselig belev katolik, når han var muslim i sæson 3, synes det var en dårlig joke imod Vilde

7
Titti

Mahdi var da ikke muslim i sesong 3. Se klippet Homofob.

8
Tror ikke han var muslim da heller

Men at de andre guttene tøyset litt med han.

9
Tror ikke han var muslim da heller

men at de andre guttene tøyset litt med det

10
Oda Kristine

Han var jo ikke muslim i sesong 3. «Jeg er jo ikke muslim en gang» sier han i HOMOFOB-klippet.

11

Nei det var han ikke. Han sa jo "jeg er ikke muslim engang" da Magnus i sesong 3 sa at det gikk rykter om at Mahdi og Isak sloss "fordi Isak var homofil og Mahdi muslim". Magnus svarte noe sånt som "jeg vet, utrolig lættis".

12
Mahdi

Han har da aldri vært muslim. Det ble jo tatt opp i s3 etter at han og Isak sloss.

13
#teamtruelove

Han har aldri vært muslim, folk bare antok. Akkurat som de antok han var homofob. Begge deler var feil.

14
Når

Han sa 'Jeg er'kke muslim engang' da Magnus kødda om å 'Jihade skolen bro'. Husker ikke at Mahdi noen gang sa at han er muslim?

15

Mahdi har aldrig sagt, at han er muslim. Der blev på et tidspunkt nævnt noget med, at folk ofte troede at han var det

16
Jonaz

Mahdi var aldri muslim i sesong 3!

17

Han var ikke muslim i sesong 3, husker du ikke? Han sa det jo tydelig

18
Nej..

Han var heller ikke muslim i sæson 3..

19
Dessan

I säsong 3 så sa ju Mahdi att han inte är muslim. Efter den festen, då det spreds rykten om att Mahdi och Isaks slogs för att Isak är gay och Mahdi muslim. "Jeg är icke muslim"
Men det skulle vara intressant att få veta mer om Mahdi.

20
Mahdi har aldring vært muslim

Mahdi var ikke muslim i sesong 3. Det sa han jo at han ikke var i episoden da Magnus hadde hørt rykter om hvorfor Isak og Mahdi hadde sloss den gangen. Ryktene gikk på at Mahdi og Isak sloss fordi Isak var homo og Mahdi var muslim. Men jeg er jo ikke muslim sa Mahdi. Jeg vet sa Magnus det er jævli lættis, det er jævlig lættis at folk tror at Isak er gey??

21
Marit

Magnus og Mahdi kom inn i sesong 3. Altså ikke opprinnelige 9. Det er de fem jentene våre, Jonas, Isak, William og P-Chris. Og Mahdi var ikke muslim i ses 3, han poengterte at han -ikke- var det.

22

Mahdi var aldrig muslim, Magnus sa bara att folk trodde att han var det

23
Ingen joke

Han har aldri vært muslim

24
Bille

Han har da aldri sagt at han er muslim.

25
Til "ehm?"

Madhi var ikke katolikk i sesong 3. Han sier det til og med i klippet der Isak kommer ut av skapet til ham og Magnus

26
Nei,

Han var inte muslim i S3!

27
Saga

Men han var väll inte muslim? I säsong 3 när Isak i samma scen som Isak berättade för killarna att han hade en grej med Even så sa ju Magnus "Har ni hört ryktet om att ni slogs för att Isak är homo?" Och då säger ju Mahdi typ "Varför skulle vi göra det?" Och då säger Magnus något som förklarar att ryktet är att Mahdi är muslim och att han och Isak slogs eftersom att Isak är homo, och då sa väll Mahdi att han inte var muslim?

28
Mahdi

var inte muslim i tredje säsongen, han blev kallad muslim av Magnus vid ett tillfälle, då säger han att han inte är muslim...är enig med många andra- borde definitivt få sin egen dag nu!

29

Mahdi har aldri vært muslim. Sier i sesong 3 "jeg er jo ikke muslim en gang" når Magnus forteller at folk tror Mahdi og Isak sloss fordi Mahdi er muslim og homofob.

30
Magnus

Så får vi kanskje noe mere Vilde❤️

31
Jeeez

Håper også på Linn. Vi trenger hennes perspektiv.

32
Guru

Og Guru-advosing fra Eskild

33
Eller Magnus

?

34
Linn❤

JA! Håper det med hele mitt hjerte

35
elsker Linn

tenkte det samme:) håper det!

37
Skål, Skál, Kippis for nordisk vennskap – og Cheers resten av verden!

Etter 4 sesonger går SKAM mot slutten. Det har vært en følelsesmessig reise, så mye lærdom, visdom, ærlighet og kjærlighet. Tusen takk Julie Andem, og alle dere andre i SKAM-redaksjonen i NRK, for verdens beste ungdomsserie noensinne! Vi kunne ha ønsket oss mer, men dere slutter på topp!

Jeg er virkelig glad for at SKAM har spredd seg til de fleste kroker i verden. De budskap SKAM har formidlet er universelle og kjempeviktige. Jeg håper og tror at serien har skapt endring i mange menneskesinn og har ført til mindre fordommer og mer forståelse og kjærlighet.

Jeg vil takke mine nordiske søstre og brødre for deltakelsen her på forumet – SKAM har ført oss tettere sammen! Vi i Norge elsker våre naboer og jeg tror dere liker oss også, kanskje skal vi innføre Kalmarunionen igjen? 

Takk også til resten av verden; Love you all!

Husk at "Livet er NÅ", "Du er ikke alene”, "Mennesker trenger mennesker", og at "Alt er LOVE" <3

38
Jämtkalle

Och "Kroppen din trenger potet"!

39
tracy

fucked up how u had to force her into dates and then she finally got together with you after your SICK MIND GAMES WILLIAM

40
yank

Fuck off you yank. This show aint for you and your messed up country

41
Hm. Du verden du verden.

Er det blitt en ørlite mer hissig tone siden han donalden inntok tronen, .....eller er det bare et helt tilfeldig inntrykk.

Noen skrev her et sted, helle vann på bålet i stedet for bensin.
Vi får bare finne frem vannflaskene. 🙂 Kanskje denne blir publisert. Det hadde vært gøy. Chill. Tell til ti og ta et glass vann.

42
@Tracy

Go rewatch season 1 and 2 and realize that Noorhelm has completely reversed gender roles. He is the one begging to be loved - usually girls do that. He is the one who have to leave his family to live with his love - something girls and young women has done for milennia. He is the one who knows what he feels - a traditional female characteristic. He is the one waiting for her to realize what she feels - again a traditional female theme/trope in literature and film. His relationships values are moral ones - usually females are supposed to be the moral one, in literature/film, and in real life. The list goes on, but we have to lose our gender bias in order to notice.

A ps about sex: casual sex is something both genders do (obviously). No need to slutshame any single youth having casual sex, regardless of gender.

43

They were both pretty manipulative. They're also like 17/19 and still figuring out how to do relationships well.

44
Tiina

You should really stop underestimating women and consider them as powerless victims.
In SKAM, Noora is the ole who make all the main decision in their relationships with William.
1) Noora was the one, who offered him a date in exchange on an apology to Vilde.
2) Noora was the one, who came to him after their first date and lied to stay with him at night.
3) Noora was the one, who initiated their first kiss.
4) Noora was the one, who initiated their first almost break up in 2x08
5) And she was the one, who initiated them getting by together (first by calling him 6 times, then by kissing him in classroom).
6) Noora was the one, who left him in London without saying a word.
7) (and I consider the next one Noora's step as well, even if in reality it was made by Sana).
'Noora' was the one who initiated their reconciliation in season 4 by the email (William didn't bother her, until she made it clear that she needs him).

And this doesn't mean, that William doesn't need Noora. He does, and he really fought for her (really patient guy, tho). But he respected her and her decisions.
I find their relationship really healthy and well balanced.

45

But before Noora said yes to William, she said No multiple times. And that he didn't respect at all. He used her friends to convince her. Now they both seem happy, but that doesn't mean that he was always nice in the first season. It's not like it's an uncommon thing for some men not to take no for an answer when it comes to women. And THAT in itself is a structural problem. It's about respect. Regardless of how cute William and Noora are "today". Its's not about them, it's about a behaviour that essentially is built on not listening to and respecting the other person's wishes.

46
But...

She never said no! She said yes but did not admit it to her self or her friends. She was really in to him. She offered him the first date. She stayed over at his place after some serious flirting by singing. She kissed him first. She initiated sex. He said that he liked her "for real" before she kissed him and he waited patiently and respected her wishes. He freaked out when she broked his trust in her... Look again! And read the comments above. <3

47
Matematik

Kan du räkna upp de gångerna blir jag nöjd!
Hur många Nej till William alltså?

48
Tiina

+ Noora was the one, who initiated their first sex (and when she tried to sleep with him the next day after the whole Niko situation was resolved, he stopped her because she could be too vulnurable at this time.

49
Soft Sana

I think you should watch "bare tenker på wiiliam" once more! I think Sana has some valid points.

50
#teamtruelove

Try looking harder. Noora played games with HIM. He was actually completely straight with Noora all along. She was the one playing with his feelings, not taking them seriously. He told her what he wanted, and she pretened like she didn't feel the same. He waited three months before using Vildes feelings to make Noora keep her promise, and then only because he could not find any other way. Noora was clearly enjoying rejecting him. If she really wanted him to get over her she could have used a similar strategy to what William used with Vilde. She made up excuses to sleep over at his party and even when he found out he let her take things in her tempo. It never stops amusing and confusing me how many people still think William played the games, just because we saw him with Nooras eyes. She had a really hard time trusting him. And I'm sure he understood that, because he was so patient with her.

51
Tiina

And this whole "manipulation with Vilde" doesn't make sense, because Noora could just show her text messages from William to Vilde to assure Vilde that William doesn't like her and just playing with her feelings.
But she choose to lie and used this excuse to hide her own feeling towards William.

52
Mari

It was her idea to go out with him lmao. I mean yeah he probably should have let her get away with it when she had no intention of keeping her end of the deal (I also think he was an asshole then) but it's not like he forced her to do anything.

53
Tiina

What was wrong with getting what she promised to her? I mean, it's not hooking up or something, it was just a meeting. And, if Noora offered him this deal and he did what he promised, it was quite logical for him to ask the same from her.
I mean, Noora should be responsible for her words and promises.

54
But still..

They are still together, not because of sick mindgames but because of LOVE! ❤️ Noora is a just as strong part of this relationship as he is! SKAM has shown us all the way, that people change and I find it sad that some never will give a person, who has fucked up in some way, a second chanse. The past is the past and can't be changed, but all I see now is LOVE between two people who has fought for each other and who needs each other! ❤️ Noorhelm❤️

55
Jämtkalle

"Söker du hat, finner du hat, och börjar hata själv"
Isak

56

Det var Noora som gjorde en avtale med Willam om å date han hvis han sa unnskyld til Vilde. Noora var antagelig litt interessert allerede da og dermed fikk hun en grunn til å date W. Etter den første daten, sa han at hun ikke skyldte han noe (husker ikke ordrett, men det var betydningen). Så valgte Noora å dukke opp på festen hans, og resten er historie. Skjønner ikke at W får så mye hat! (Og de er ikke mitt favorittpar..., men liker W og N sammen). Ps vet at siste episode alt er filmet, men jeg blir deppa hvis Eva går tilbake til Jonas. Ja, han er "good on paper", men han behandlet henne ikke bra og gjorde henne usikker på seg selv.

57
#teamtruelove

Bra på papiret, ja. Der sa du det!

Jeg har hele tiden ment at Eva holdt sammen med Chris fordi han føltes trygg for henne. Her hadde hun noe hun ikke trengt bekymre seg for å føkke opp. Fordi det ikke var seriøst, og ikke kunne bli det heller. Men etter klippet på søndag er jeg blitt helhjertet med i heiagjengen for Chris og Eva.

William er, kanskje med rette, litt skeptisk til Chris sine følelser. Men jeg tror ikke Chris egentlig i tvil om han er forelska. Jeg tror han er i tvil om han kan leve opp til forelskelsen. Han har vært dårlig kjæreste før. Hva om han ødelegger dette?

Grunnen til at jeg heier på Chris er kontrasten hans til Jonas. Vi ser det så tydelig i drømmene deres. Drømmer som i begge tilfeller neppe er drømmer, men en historie de vil fortelle Eva. Eller... Hvertfall Jonas sitt mareritt. Det om at Eva hadde røde klær og danset og ropte I kveld er det lov å være hore! Det er Jonas som prøver å gjerde henne inn med humor. Jonas har megahøye tanker om Eva. Men han krever hele tiden at hun lever opp til dem. Hun må bekrefte hans bilde av både seg selv og henne. Ellers blir Jonas ukomfortabel. Chris krever ikke noe sånt av Eva. Chris liker Eva akkurat som hun er, hele pakka. Og drømmen til Chris... Det kan være en søt måte å prøve å nærme seg spørsmålet Vil du bli sammen med meg? Men den kan fint ha vært en ekte drøm også. Chris er så utvilsomt betatt av henne. Utrykket hans når hun sier at han hvertfall ikke er sanndrømt. Blikket hans når hun svarer Ikke noe spesielt til Vildes spørsmål om hva hun driver med. Han har ingen problemer med å stole på Eva, slik Jonas har. Han lar seg ikke vippe av pinnen, eller snarere skyves ut av senga. Men jeg tror han har problemer med å stole på seg selv.

58
He tried so hard

Maybe not always in the best ways, but he never forced her? She went there on her own.

59
To Tracy above

@Tracy - calm down. Speak kindly or at least be fair. William doesn't deserve this! He was persistent but he never forced her. Noora was (is) a big girl and would have been able to walk away had she wanted to.

60
IGNORE the net TROLLS

There are net trolls here. Just ignorere them!

61
Elin

Ingen är perfekt och nu fick vi också reda på att tvång och hot troligen är något han lätt sig sen han var barn. En pappa som hotar på det sättet gör något med en och många många barn går samma väg. En måste vara sjukt stark för att kunna orka se och bryta de mönstren. Och där är han nu käre William. Även om jag inte tyckt varken särskilt bra eller särskilt dåligt om honom så kommer han nu ha en särskild plats i mitt hjärta.

Han är fin! ❣️

62
Jeeez

William er bra nok han ja. Prøver så godt han kan. Gjør feil og lærer. Akkurat som alle oss andre, er ingen perfekt. Hvorfor ikke fokusere på alt bra han har gjort, karakterutviklingen og denpositive forandringene vi har sett....Be kind. Always. Vi har alle våres kamper. Spre kjærlighet, ikke hat ✌?

63
❤️

Forstår ikke hadet mod William. tænker at hun selv var ude om den date og ikke var taget på den, hvis hun ikke havde været lidt interesseret og nød opmærksomheden. Mange har vist gjort værre ting end William for at komme tættere på dem de er forelskede i. I kærlighed gælder alle kneb. ❤️

64
Alt er ❤️

I hodet mitt sier jeg "Tracy" i samme oppgitte tone som Noora pleier å si "Eskild"!!

65
Totally

Agree, she looks sooo unhappy here, right?? This is one miserable girl... (sarcasm in case you didn't catch that) ? Don't underestimate our girl!

66
Sweet William

To all of you who have liked this fucking message:
Why are you watching SKAM when you clearly don't understand what you see?
I feel bad for you all; I hope someday you will understand what SKAM is trying to tell us.

67

To sweet william. Im not sure what message you are talking about? Tracys?

68
rename yourself: misunderstood a whole season, tracy

She wasn't forced, they made a deal. Calling vilde to get noora to answer the phone and snapchatting vilde was pretty much the extent of him "manipulating" noora to get her on a date, and although it's rude to vilde it's relatively harmless. After the date they both clarified she didn't owe him anything more. After that, she was interested in him but didn't want to outwardly show it because of vilde and because she thought it went against what's right - then it turned out Noora misunderstood William and he's actual a lovely boy. Rewatch the season girl.

69
Norhelm

What? Have we seende the same SKAM? ☺️

70
Jeeezzz

Kom deg videre!! Livet og fornuften henger ofte ikke sammen men heldigvis ordner skjebnen og følelsene biffen, ALT ER LOVE!!!! Elsker denne kjærlighetshistorien om N&W! Best ever! ?❤️?❤️?

71
Them eyes go rollin'

Jeez, give it a break. Hae you not watched more than five minutes of season 2? What a sad world you must inhabit considering your obsession about certain instances in the past and completely ignoring everything else. Fascinating how someone always searches for shit and superimposes it in places where there are none.

72
Blääääääääääää!

You need to watch the season once moore, because you took ate and swallowed all the bait Julie Andem served her viewers to dislike him in the beginning. But then...

73
It's you again!

PLEASE go back to tumblr. This is not a site where we share hatred. Joining here is best suited for those who understand our culture and SKAM’s message to us.

74
"Force"

If she really didnt want to go to those dates, i dont think she would have...

75
Bad start.

I'm the first to agree that the way he behaved at first was shitty, but he has grown as a person, and so has Noora. They now have a good relationship and are happy. Let it go. Alt er love.

76
@tracy

But Noora could have stopped him, right? She could have told Vilde that William was messaging her and tricking Vilde? I think Noora sort of liked the attention because what we learned from Season 2 is that Noora was very lonely(issues with her parents..), so I think that Noora secretly liked that somebody finally was giving her attention. Of course people can interpret this differently though! This is just what I think. I just don't think William is a terrible person..

77
Hm...

Yeah - im sure the sickness of William will be healed my capital letters

78
Alt er love ❤️

Please calm down! Every true Skam-fan knows that the essence of this community is love, respect and understanding, NOT hate.

Som moren min sier: "hvis du ikke har noe fint å si, la vær å si noe"

79

Da har du bestemt deg for at det er sånn du tror det er. Opplever ikke William sånn i det hele tatt. Noora var tiltrukket av ham fra første stund, og det tok bare tid før hun ville innrømme det for seg selv. Hun ville aldri dratt på date med ham hvis hun ikke egentlig ville. Man ser jo godt at hun er helt satt ut og betatt av ham når han kommer i trappa og sier at han gjør hva som helst for en date i sesong 1.

80
mhmm

yeah apparently manipulation + blackmail = love

81
Det er nok nå

Please go away with your hate and negativity. Let people enjoy the last episode of skam, because most of us on this site are really happy for Noora and William. If you saw season 2 he offered to back off, and has backed off when she needed space every time since.

82
Line

Breath. Don't get your nickers in a twist over a fictional character.

83
Anna

Sick mind gamed lol

84
Freedom

Du kjenner tydeligvis ikke norsk kultur - Her er alle jenter frie, de kan gjøre akkurat som de vil. De kan date hvem de vil, ha sex med hvem de vil og bli sammen med hvem de vil.
Noora valgte William og fant ut at han var en jævla bra, snill, omsorgsfull og medfølende type!
Deal med det!

85

okaaaaay, because everyone is perfect and never makes any mistakes in their lives...

86
Totally

Agree, she looks sooo ungappy here, right?? This is one miserable girl... (sarcasm in case you didn't catch that) ?

87
Chill

Are you well? Do you need some water or something?

88
Totally

Agree, she looks sooo unhappy here, right?? This is one miserable girl... (sarcasm in case you didn't catch that) ?

89
Totally

Agree, she looks sooo unhappy here, right?? This is one miserable girl... (sarcasm in case you didn't catch that) 😉

90
Toma

Okay, that's too cute

91
Alt er love ❤️

Så søte. Digger at han skriver at han har vært forelska siden første sesong ❤️❤️

92
Noorhelm=stolthed og fordomme

Noorhelm=stolthed og fordomme ❤️
Dem der savner norhelm kan jo se pride and prejudice af Jane Austen -det er grundlæggende samme kærlighedshistorie og ligeså fængende ? Go watch! Ligger på youtube og så kan man lige detoxe lidt.

93

Hvorfor kommer ikke kommentaren jeg sendte inn med? Den var jo ikke slem eller noe??

94
Lurer

Lurer på hva Sana har gjort denne uka jeg??? Og om hun er over Stephen kerry.. ?

95

Mange kommentarer som ikke har kommet gjennom nå altså

96

Er det linn i dag siden det ikke er sms eller noe? Hun er tydeligvis ensom.

97
Balto er tøff

Det hadde vert kult

98
Balto er tøff

Haha det hadde vert kult

99
#FUCKBOY

Even cheated on Sonja(haven't seen an apology for that yet) Isak used Emma, Jonas was veryy often rude to Eva, Eva cheated on Jonas, P-Chris cheated on his girlfriend, Jonas and Eva had sex again so Jonas cheated on Emma.

BUT still it is only William who gets hate. Yes he was a fuckboy once, but he changed for the better, he apoligized to vilde, and proved us wrong in the end. End of story, go look at your own favorite characthers and you will se all of them have done some wrong;)

100

Didn't Jonas also cheat on Ingrid? Just saying

101
Sesong 2

Mennesker trenger mennesker kom frem først i 17. Mai talen til noora/william i sesong 2 <3 justsayin

102
Men dere...!

Hva skjedde med hun dama til William i London??? HVA VAR GREIA?
Skjønner ikke at vi ikke har fått noe avklaring på det enda. Er det bare jeg som lurer på det?

103
lollipop

var jo bare rykter tror jeg

104
Cuties - Nyydelig bilde

Se på dem, da!
Dette er personer som har gjennomgått en megaforandring,- og vi har vært med på reisen.
Nå eksponerer de sin softside.
Skuldrene er senket, guarden er nede, så avslappet, ja, - så harmonisk. William ser rett i kameraet, har ikke behov for å gjemme seg ikke bak "William-luggen" lenger.
Ikke er det et oppkonstruert skrytebilde heller, - som det kunne ha vært - med det største glamour-smilet, tatt fra den beste vinkelen, sammen med "rekvisitter", som skal fortelle verden hvem du er; - en Aston Martin feks.
I tillegg til å trives med hverandre, trives Noora og William tydeligvis med å ha lagt til side sine gamle roller. - Som det har vært mer anstrengende å spille, enn de har vært klar over. Eller?

105
Camilla

Håller helt med dig!

106
Noora - Nora

Er det ikke på tide at vi får vite hvorfor Nora staver navnet sitt med to o-er?
William spurte henne på slutten av 2. episode, men vi/han fikk ikke svar.
Må vi fortsette å lure på dette?

107
Ida marie

Du er så sykt kul noora

108
Noora. Ikke Nora.

Og det var ikke WilHelm men William. Så da ble det love.

109
Nora = ? Noora =❤️ ?

Jeg tok det som et godt tegn på at dette ikke er Nora og derfor ender det ikke likt som i Et dukkehjem. Men plottwist var at Noora gikk bak ryggen til mannen akkurat som Nora. Så det ble William som måtte vise at han ikke var Hjelmer. William var vist ingen drittsekk.

110

In Russia 13.03

111
Jämtkalle

Är nog en referens till att Ibsen stavade Peer Gynt med två e.

112

Jag tänkte lite likadant, fast även att namnet Noora kanske är en referens till Nora i Ibsens Ett dockhem.

113
Nora=? Noora= ❤️

Ja for han tar frem Et dukkehjem rett etter at han spør om det. De er ikke som Nora og Hjelmer og derfor blir det en annen slutt. Hun er ikke Nora og han er ikke Hjelmer og ikke Wilhelm men William -da hun tilstår å ha ringt Yakuza bak ryggen hans.

114
Noora

Det er vel bare fordi foreldrene bestemte de. de ville Vel ha et navn så var litt unikt da:)

115
Julian Dahl

- Og hva med Julian Dahl, the minibank?

116

Fordi foreldrene hennes valgte det...?

117
William ...Hm.

Begynner å like William, jeg. Særlig hvis han blir kvitt han faren og den bilen.

118

Litt jantelov her i gården eller? Går ikke ann å være grei og kjøre dyr bil??

119
Svar

Det går an å være grei med dyr bil, men syns du penisforlenger er sexy? Da syns jeg DU er grei.

120
Tihi ^^

Men bilen er jo vare merket hans då, hahah ;-* nest etter luggen over øyet *smelt* <3

121
Haha

"særlig hvis han blir kvitt han faren og bilen" ???

122

William trying to prove point to Chris 🙂

123
Soph

Kommer til at savne SKAM helt vildt efter i morgen 🙁 Vil savne alle de fantastiske karakterer <3

124
Russegirls

In<3since2015 ..... og Julie og Mari viser nok en gang at hun leser kommentarene her <3

125

Sesong 2 m/Noora og William var mitt første møte med SKAM, og etter Williams dag har jeg innsett at jeg fortsatt har en soft spot for disse to sammen ?❤️.

126

Hverken Noora eller William virker som typerne der ville promovere deres forhold på insta? ? Men stadig smukke!

127

William har varit kär sedan 2015. Det betyder att han var kär redan innan deras första dejt? Antingen direkt efter att hon skällde ut honom på skolgården eller när hon kallade honom drittsekk.

128
Uredd og ekte

Ja endelig møtte han på noe ekte. Ikke bare folk som skulle smiske pga fet bil og jenter som ville hooke med den mest populære. Og det ble ekte love... For gutte-Chris har det vært en helt annen vei. Han har nå også oppdaget ekte forelskelse men hverken han eller Eva stoler på at han blir trofast.

129
Awwh~

De er sååå søte sammen! ❤❤

130
Linn......

Noen har nevnt Linn allerede. At hun ikke har det bra.
Jeg har tatt meg selv i å tenke den siste perioden at det er jo litt rart at det ender bra med alle, de som var forelska får prinsene sine til slutt og de som ikke har noen prins har vi fått sett at får mye støtte og omsorg fra vennegjengen, at de har hverandre. De er ikke ensomme. Alle sliter med sitt, men de har venner som backer og kjærester som forteller dem at de er verdifulle. Ensomhet og det å være "rar" er også tabu, det ligger også mye skam i det. Det er få som sier høyt "jeg føler meg så rar og ensom!" Dette er det SKAM vil få frem her.

Vi har blitt så oppslukt i det andre dramaet og kjærlighets historiene at vi glemmer hun ensomme, rare jenta... hun som sier morsomme ting og som folk gjerne henger med en gang iblandt men som kanskje ikke har noen å betro seg til? De andre har åpnet seg mer og mer for hverandre, hvem kan Linn åpne seg for? På ekte? Uten å spøke bort? Hun er ikke som dem, og det vet hun. Hun har lavt selvbilde og guttene ser henne ikke. Det er flere som kommenterer "alt er LOVE" og mange forventer en happy ending der vennegjengen smiler og kjærestepar kysser.

Men serien heter SKAM for en grunn, og her tror jeg vi skal bli minnet på enda et ubehagelig tema - ensomhet. Det er lett å overse den som er ensom og som oftest velger å være alene - men som kanskje så gjerne bil bli sett? Håper ikke det skjer noe som gjør at Noora sitter igjen med knalldårlig samvittighet i morgen pga. hun var så avvisende(uten å mene det..) mot Linn i telefonen.. Det var kanskje det siste Linn trengte nå, kanskje det var et rop om hjelp , bare at hun ikke roper høyt nok og blir ikke helt tatt på alvor fordi alle er vandt med at hun "bare er sånn" , litt rar, litt irriterende, litt morsom .. og ensom.

131
Skamvill

Enig. Jeg har skrevet litt om det før. Det jeg reagerer på er at i kommentarfeltet blir hun også glemt. Det er nesten ingen som kommenterer kommentarene ang Linn. Om de andre karakterene er det laaaange tråder,men når Linn blir nevnt,er det ingen som bryr seg noe mer..Kanskje en" like" bare..
Det er enda ingen melding i dag..kanskje ikke Linn har stått opp enda. Eller enda verre..? Det er ikke alle kjærlighetshistorier som ender godt,men de kan være gode kjærlighetshistorier allikevel. Julie Andem har vært innom Romeo og Julie.. Folk husker godt den. Kan det være JA bruker tragedie på slutten av denne serien for å virkelig poengtere Linn og hennes ensomhet. Merker jeg får litt puls av tanken. Håper ikke dette,men har en vedig vond følelse. Dette er fiktive personer,men vi har nå klart å få virkelige følelser for hele gjengen. Blitt så gla i de alle sammen ❤ Spent på hva JA overrasker med på slutten her.
❤❤❤ mennesker trenger mennsker ❤❤❤

132
?Hustler in Hijab?

Enig! Har også vært frustrert over at Linn er blitt forbigått og glemt hele tiden, bortsett fra akkurat når man trenger noe å le av. Sammen. Alle. Én karakter til å være alle SKAM-seeres substitutt for baksnakkingen og utfrysningen som foregår i det virkelige liv. Vi må jo få lov å glemme at "ALT er LOVE" noen minutter nå og da, må vi ikke? For alt er jo ikke love på virkelig! Dette vet alle som tar en titt i speilet innimellom.

Kan godt tenke meg at det kan komme et klipp senere på dagen. Ja, velger å tro det (men hvor skal det da bli av Magnus...??)
Hvis ikke historien til Linn blir avsluttet på skikkelig vis med noe rettferdighet til karakteren vil det være et STORT minus, en diger skamplett for SKAM som serie. En serie som tydelig har tatt mål av seg til å være på det godes side, men kaster all søpla på én karakter...

133
Gör inget dumt Linn....

Linn är djupt deprimerad som Vilde sa till Isak i säsong 3. Hon behöver en nära vän!
Even uppskattade i alla fall henne när de gameade ihop när hela kollektivet vakade över Even. Hoppas att ho bli bjuden till Sanas fest.
Hennes samtal till Noora låter som ett allvarligt rop på hjälp.

134
?Hustler in Hijab?

Vi vet ikke at Linn er dypt deprimert, ei heller vet de hun bor sammen med dette. Alle bare antar det. Det finnes flere kroniske tilstander eller sykdommer som kan føre til alvorlig utmattelse og nedsatt funksjonsevne på forskjellige måter, i lange perioder av gangen, og også medføre depresjon som en følgelidelse.
Uansett om det er depresjon eller noe helt annet som er Linns hovedproblem, synes det helt tydelig at hun blir misforstått og latterliggjort og er ganske så alene som en det er greit å se ned på. En man kan "synes synd på" på en nedlatende måte og føle seg grei fordi man i det hele tatt gidder å ofre personen en tanke. Hun har jo ikke "status" nok til at noen andre bryr seg. Le av i fellesskap, føle seg bedre enn. Se hvordan Noora blir oppgitt fordi Linn spør om hun kan kjøpe dopapir? Noe de alle trenger!

Skikkelig vondt å se på behandlingen av Linn. Og det er helt disgusting ekkelt at det ser ut til at nesten alle (til og med "Alt er Love"-Skamseere) synes det er helt greit å latterliggjøre og få peker på hvor stygt hele opplegget egentlig er.
Tenker at mange kanskje har en eller flere Linn'er i livet sitt som de ikke gir den grunnleggende respekten som alle mennesker fortjener.

Kanskje vi alle bør spørre oss, i stedet for å konkludere så kjapt:

Er alt LOVE i livene våre? Også "live"?

135
Randy

Ok Wilhelm, det er nok

136
But like

I still feel like there should have been a bunch of insta posts from Isak's birthday lol

137
#teamtruelove

They were busy being present in the moment to instagram everything? Livet er Nå, you know! 😉

138
Takk!!

Jeg elsker dere Julie Andem og Mari Magnus- og jeg vet dere elsker William!!!!

139
Wildick

Где фотка с др Исака?

140

Instagram sweetie

141
Anra

Iiih perfekt slut på denna fina William-dag! Jag älskar den stillsamma tonen som varit idag. Känns som att William landat, och att han är trygg i nuet. Han utstrålar ett annat lugn nu. Love it! ❤️

142
I am glad he grow up a bit in the end.

He was not good enough for Noora before, but maybe now there is some hope. Not so selfish anymore...

143
what

...they didn't start dating/fall in love until 2016 tho???

144
ėna

I'll will be missed You.

145
Nydelig!

I rest my case! ❤️❤️❤️

146
I wished

Noora loved herself and choose a guy who's actually good for her. William screams toxic relationship...

147
I don't think so

When they tease each other Noora always has a big smile on her face. When Jonas teases Eva about her grades and iq she is hurt. William loves Noora just the way she is.

148
Herregud!! ❤️

In love since 2015, åååå! ❤️ Since season 1. Jeg bare elsker dette, favorittparet mitt. ?

149
Lene

I think you international fans who are so critical of William, should watch Season 2 again because you might not have understood his character completely... How he apologized to Vilde for his hurtful comment, and admitted to Noora that he said that just to make Vilde fall out of love with him. How he offered to sleep on the sofa when Noora slept over after his house party - in case it was uncomfortable for her to share the bed with him. How he made her hot chocolate when she said she didn't drink alcohol. How he came to check on her when she didn't answer his texts, stayed with her all night when she had anxiety, finished her article for her while she was sleeping, and told Noora in his car that he had not worked this hard to be with her just to go mess it up by sleeping around. How he opened up to Noora about his family issues, and just opened up all together. How he apologized for smashing that bottle in the fight, but explaining to Noora how the other guy had terrorized Oslo, beating up innocent people including his best friends. And most of all, how he pleaded guilty in the Police interrogations, and faced up to his mistakes. And how he apologised to Noora for the pain that his brother caused her... I think William is a brave character with a lot of integrity, and he should be a role model for many young guys today. He is not perfect, but then again who is? And how he walked straight up to Noora in Season 1 and said "God damn, you're Beautiful" - in front of her friend!! That takes guts to do!!
And today we have learned why he distanced himself from Noora while they were living in London, clearly he had lot of pressure from his dad - that he is now standing up against.
Well done, William!! ❤️

150
Noora + William = ❤️

Asså ?❤️❤️❤️❤️

151
Gjest

???

152
Yayy

Go William og Nora!❤❤

153
Kunsten å dele.

Endelig har de funnet fred og kjærlighet i seg selv og i forholdet.
Deilig å se det fra Williams perspektiv.
Nå er hjertene hele igjen.

154
Sinus

Since 2015<3
-søteste jeg har sett i dag<33

155

Siden 2015? Jeg har alltid tenkt at han ble forelska i Noora rundt den tida hun spilte gitar for ham: men eeeegentlig tror jeg det var før det, ja. Men jeg tror øyeblikket han VISSTE var da. På festen. Det må ha begynt med at han ville ha henne fordi han ikke kunne få henne: jeg var alltid bekymret for at han vare skulle playe henne og såre henne. Men så må han ha begynt å like henne. I 2015 da, tydeligvis! Forelskelse skjer jo av og til nokså fort. I et intervju forteller en av klipperne hvordan det var å spille inn gitar-scenen. Da sier hun at dette er klippet hvor William skulle bli forelsket i noora. Men William mener vel at det begynte før, da.Synes det er kult at de skulle få en slik slutt. Julie Andem viser oss at folk kan overraske og at alt kan skje. Hun viser oss en person med dårlige sider, men han er ikke redd for konfrontasjon og går på. Det er kult.

156
Ögonblicket..

Han faller ju pladask när han blir utskälld på skolgården. Kolla in mimiken! Hans intensiva blick på henne som han inte släpper förrän hon är ur bild, hans spelande leende som visar hur imponerad han blir. Dessutom tappar han totalt talföret och säger ingenting efter frågan "Vem är du?". Gobbsmacked and hooked! Jag tror det är ögonblicket jag.

157

❤❤

158

Når jeg ser dette så tenker jeg på hvor mye vanskeligere det er å være ungdom og kjæreste nå enn før sosiale media. For tenk når det blir slutt og du blir sammen med en ny, og alle de kjærlighetserklæringene som ligger hist og her.
Nå følte jeg meg gammel. Haha!

159
Emma

Awwwwww ❤️❤️❤️❤️❤️ Definitionen av couple goals

160
RPereira

Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about.Be nice. Always. Noora showed us this and as Noora I have also put it on my message board, where everthing that is important for me is. It is such a great message that skam gave us. For me, it's not only the characters that learn and develop. We, those who love this little show are learning too.Today, for the first time, we had William's POV. He is not my favourite character, but like all of us, he is fighting his own battles, of which we had some glimpses occasionally. Today I saw a boy (and he is a boy) who loves a girl with total conviction. He doesn't need to 'think' if he loves Noora. HE KNOWS HE LOVES HER. And probably for the first time in his life, he is going to be the one doing the sacrifice. Not think of him, and stand by his love (as Isak and Even stand by each other). So like him, or don't like him STOP THE HATE that I have seen around the (international) fandom because ALT ER LOVE.

161
Älskar skam

De är ju bara för söta ihop ? Vad ska jag nu titta på när denna underbara serie snart är slut???? kommer att titta om ❤️❤️❤️ Tusen Tack Julie Andem för den bästa serien noensiden. Alt er Love

162

Skulle ønske vi kunne sett yousef på hjemmebane

163
Takk Julie og Mari

Det er som dere to vet lett å legge merke til denne kosegrupe DK-
bare så veldig trist at mange av de har store fordommer mot William!
Du satte dem på den store prøven- tror kan være enige om ikke bestått!

164
For størst av alt er kjærligheten ❤❤❤

4
Kjærligheten er tålmodig, kjærligheten er velvillig,
den misunner ikke, skryter ikke, er ikke hovmodig.
5 Kjærligheten krenker ikke, søker ikke sitt eget,
er ikke oppfarende og gjemmer ikke på det onde.
6 Den gleder seg ikke over urett,
men har sin glede i sannheten.
7 Kjærligheten utholder alt, tror alt, håper alt, tåler alt.
8 Kjærligheten tar aldri slutt.
Profetgavene skal bli borte,
tungene skal tie
og kunnskapen forgå.
9 For vi forstår stykkevis og taler profetisk stykkevis.
10 Men når det fullkomne kommer,
skal det som er stykkevis, ta slutt.
11 Da jeg var barn, talte jeg som et barn, tenkte jeg som et barn,
forsto jeg som et barn.
Men da jeg ble voksen, la jeg av det barnslige.
12 Nå ser vi i et speil, i en gåte,
da skal vi se ansikt til ansikt.
Nå forstår jeg stykkevis,
da skal jeg erkjenne fullt ut, slik Gud kjenner meg fullt ut.
13 Så blir de stående, disse tre: tro, håp og kjærlighet.
Men størst blant dem er kjærligheten.

Tenk at William har tålt så mye, og at han nå velger kjærligheten. Det er voksent gjort. Håper de to kan være gode for hverandre.

165

❤️❤️❤️

166

he was banging half of nissen in 2015 but OKAY WILLIAM!

167
Matematik2

600 elever på Nissen, hälften tjejer. Skulle William haft ihop det med 300 på
en termin?En termin ungefär fyra månader. 7 st tjejer ungefär per dag?4 st per dag om vårtermin räknas in. Så potent är inte William!

168
Maybe

he saw her første skoledag.

169

don't you dare!!

170
Jeg vil ikke sige farvel!

Jeg kan slet ikke overskue at skulle give slip og sige farvel til SKAM. ? Jeg elsker alle de forskellige karakterer!! ?❤️
Jeg håber ikke der bliver åbnet op for en ny imorgen. Jeg håber mere på at de forskellige bliver "afsluttet"/happy ending ?? (så godt man nu kan når de har hele livet foran sig)
Tak for en FANTASTISK serie ?

171
Takk julie

thank u julie + co for this perfect day, it was so wonderful to see william and noorhelm from his own perspective.

172
where are the other 5 seasons

Julie i want the other 5 seasons

173
In Love

Yeah in love since Season 1. We knew it.

174
ILOVEEVAK

I cannot believe that this amazing show has come to an end. This is the only and will be the only show that is so realistic in portrayal of teenage life. The characters connected so much with me; it's almost as if they are my actual friends. I LOVE SKAM! <3 Thank you so much to the amazing director, Julie Andem as well as the AMAZING CAST...Tarjei, Henrik, Josefine...etc. I LOVE YOU ALL!

175
Farvel?

Takk for historien til Noora & William, Julie❤️ Takk for magisk kjemi på skjermen, Josefine og Thomas❤️ Noorhelm in my ❤️

176
Jämtkalle

Noorhelm="More than words"

177
Noorhelm ❤️

My words exactly. Tusen takk Josefine, Thomas & Julie!!

178

Takk for et siste lite drypp?