Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

218 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
oh my god

magnus pls

2
hahahahaha

Jeg tror Magnus holder på å bli en av mine favoritt bi-roller i serien, alt han klarer lire av seg herregud

3
Christina

Haha gaybarer??

4
Magnus

Er også rimelig up for gaybar magnus lol nei bare hvis even er der

5
Audun

Kan godt tenke meg at Magnus hadde trivdes bedre på gaybar enn Isak akkurat nå 😀

6
Martine

Gutta er kule og Isak takler det fint! Loving it!

7
teit

Bare jeg som syntes Magnus er tragisk?

8
Magnus

Gayvitser er bare hans måte å takle det på. Ganske tydelig at han ble skuffa

9

Skuffa? Synes han virker mer forvirra og clueless og fascinert. Litt samme reaksjon som når han fikk vite at Jonas "går ned på chicks" 😉

10

Tror de fleste synes han er mest morsom. Måkke være så humørløs...

11
Han mener det godt da

Både han og Vilde er som et par velmenende eldre besteforeldre, som stadig vekk sier offensive ting i et forsøk på og være velmenende. De vil det godt, men det kommer ut helt feil av og til

12
Magnus

Enig i at Isak nok ikke er klar for å ta med seg gutta på full Tour de Oslos Gaybar miljø, men tror nok bare Magnus mener godt og prøver å vise at han støtter og vil være der for Isak!

13

Alle kjenner en Magnus. Umoden, ja. Teit, sant nok. Men det finnes ikke vondt i ham.

14
hanne

wtf är det donald trump?

15
oppgitt

Skjønner ikke at de dumme amerikanerne har valgt sånn en tosk til president. Man kan ikke oppføre seg sånn

16
Phia

Research folkens: den GIF-en er laget med materiale fra er klipp; det hele er et 'set-up' for publikum og staget av Donald Trump og mange andre kjente figurer som var tilstede under tilstelningen.

17
Bakka!

Og that's when the shit hits the fan!!

18
❤️

❤️

19

Elvebakken er der Even gikk tidligere, kanskje han også skal på den festen 🙂

20
Hvor lang tid tar det før noen sier

first?

21
Sees

Sees på eksker gutta

22
Moroklump

EKS-sker?? Er det dit man drar når kjærligheten har tatt slutt?

23
føkkk Elvebakkenfest – Anders

Elvebakken er jo den skole Even gik på??? Det er vist tid til at vi får noget baggrundsviden om Even fredag! Der er helt sikkert en masse som kender ham, og som ved hvad hvorfor han går et år om ( det er tid til en af- eller bekræftelse på psykisk sygdom-teorien endelig)

Jeg er spændt!!!

24
Markus

Ja, kanskje Isak får et innblikk på hvordan egentlig Even var når han gikk på den skolen på festen?

25
Poolparty

Har på følelsen at den festen er i huset med bassenget de brøt seg inn i på halloween. Kanskje hosta av Evens lillesøster/bror, eller kompisen fra barneskolen.

26
Partypool

Veldig spennende teori! ??

27
Står i profilen at

Even gikk på Bjølsen skole

28
Bjølsen

Det gjorde jeg også! Men Even gikk ikke der samtidig med meg, da.. ?

29
Det gjorde han..

På ungdomsskolen, ja.

30
Raja

Hei Skam-redaksjon. Jeg vet at det krever mye ressurser å godkjenne kommentarer og at det er vanskelig å gjøre det ofte, men jo oftere dere gjør det desto mindre arbeid blir det faktisk. Da blir det færre nesten like meldinger å lese gjennom.

31
Oslolosen

D er en ungdomsskole. Elvebakken er vgs og tidligere kom d fram at han har gått der før han begynte på Nissen. Hvorfor byttet han og hva skjedde i mellom....?

32
Bjølsen

Det er en barne- og ungdomsskole

33

Ja, paa ungdomsskolen.

34
U. Skole

Bjølsen er ungdomsskolen Even gikk på. Han tok iallfall 2 år av vgs på Elvebakken vgs..

35
Bjølsen

er grunnskole. Even sa til Isak at han gikk på Bakka, som Elvebakken VGS blit kalt.
Hjelp! Dette blir spennende

36

det er ungdomsskole da

37

Det er barne- og ungdomsskolen han gikk på!

38

Det er en ungdomsskole

39

Det er ungdomsskolen, snakker om vgsn han gikk på før nissen;)

40
mulig det

kanskje det er ungdomskole
de sa i serien at han gikk på elvebakken før han byttet over i 3.klasse til Nissen (selv om han er ett år eldre enn de i klassen sin)

41

Bjølsen er ungdomsskole. Han gikk på Elvebakken før Hartvig Nissen

42

Og etter at Isak har fått bakgrunnsinfo om Even på Elvebakkenfesten oppsøker han Even i helgen og det blir de første klippene i neste episode!! Åh jeg gleder meg!!!

43
Even

Skulle ønske du hadde rett, men vi får nok neppe smooth flow og love story de neste tre ukene. Det jo litt såpe, også. Ved siden av realisme og komikk. Så vi skal nok få kjørt følelseslivet litt til, vil jeg tro. Gledegruer til fredagens fest. Men mest gleding - endelig skal historien forhåpentligvis gi oss noen etterlengtede svar: Hvem er Even.
Heier på Isak og Even!!!

44
Isak må hjælpe Even

JA! han finder helt klart ud af, at Even ikke har det særligt godt eller at han har brug for støtte på den ene eller anden måde – og så kan vi forhåbentlig se frem til endnu en weekend med dybe samtaler om hjernen, der er alene!

45
Grugleder meg

Fredag blir sinnsykt nice!

46
Nice

Det her blir gøy! Enten Elvebakkefest med info om Even eller gaybar, sammen med Eskild og gutta! Fredag blir det action!

47
Hvor Even gik...

Fest på elvebakken... Det kommer til at ske. Isak+Even

48
Elvebakken!?

Nu händer det grejer alltså!

49

Magnus as??

50
Jonna

Jeg er så utrolig glad for hvordan skam produksjonen valgte å gjøre dette, er lei av at alle serier som tørr å ha med homser eller hva faen går ned akkurat samme sti - som da inneholder sykt mye homofobi og ganske ofte selvmord pågrunn av det. Ja det er et problem, ja det er finnes fortsatt dritt mennesker, men det finnes også utrolig mange gode snille mennesker som ikke bryr seg. Så er veldig glad skam viser denne siden , men samtidig som de fortsatt viser at det ikke er lett.

51
Oppvåkning!

Og som forleder til en på 15 som jeg tror kanskje er gay er det utrolig lærerikt og en oppvåkning❤️ Er det noen som har råd om hva foreldre bør gjøre evt ikke gjøre? Redd for å gjøre feil. Lite om det i Skam da;)

52
Tips

Vær så snill og ikke gjør noe stort ut av det, jeg er i skapet selv og er redd for at det skal bli en super big deal

53
Lover!

Lover!

54
Tusen takk❤️

Tusen takk alle sammen for gode råd! Tårene triller❤️ Ser ut for at jeg har gjort det riktige hittil. Det kom så brått på, ungdomstiden, da man skal finne seg selv. Jeg hadde jo aldri tenkt tanken før. Må innrømme at det ikke er lett å se ungen sin slite. Men vi har hatt en god prat, og alt lysnet etter det! Ja, det er viktig å bare være der❤️

55
mammatil3

Hvis jeg snakker med mine barn (som er mellom 5 og 10) om kjærester og sånt, så er jeg bevisst på å være kjønnsnøytral - eller så spesifiserer jeg noen ganger at man kan ha jentekjæreste eller guttekjæreste, og at begge deler er vanlig. Det er kanskje litt sent når man har en 15-åring, men tror uansett jeg ville lagt vekt på å være kjønnsnøytral når det er snakk om kjæresteri. Og framsnakk SKAM, såklart :D. Resten går av seg selv :).

Jeg har latt de to eldste barna mine se litt på Skam-klippene sammen med meg, de ser jo at jeg er veldig begeistret, og så forklarer jeg hvorfor jeg synes det er så romantisk og spennende - og så lærer de at det er like naturlig med to gutter som med gutt/jente.

56

Ikke gjør noe som helst, behandl han akkurat som du ville gjordt ellers. La han styre på og finne ut av ting selv også backer du han om han trenger det, slik som du ville gjordt uansett.

57
Homorådet

Snakk naturlig og positivt om homofile du kjenner, f eks "han kollegaen min og mannen hans hadde vært på kino og sett den filmen i helga, den var visst veldig bra" eller lignende. Da forstår avkommet at du synes det er helt greit.

58

Snakk om homofili på en bra måte - at det er greit og helt normalt - uten at du "beskylder" ungen din for å være gay. Ikke spør rett ut "er du gay", gi inntrykk av at det ikke er farlig å være gay i din familie. Kanskje si at du har sett på Skam og at temaet de tar opp nå er utrolig viktig for andre som prøver å finne ut av seksualiteten sin. Lykke til 🙂

59
Elias

Se på Jonas. Bare vær der, og gi 15åringen tid. Jonas lot Isak komme til seg, når han var klar. Og som Jonas, igen, ikke lag noen stor deal ut av det. Bare lytt til det personen har å si, uten å trekke konklusjoner utenom fakta.

60
Oslolosen

Vær som Jonas. Skap trygghet og vær tålmodig. Vær der uansett. Akkurat som du har planlagt 🙂

61

Oppfør deg helt vanlig ovenfor h*n, ikke vær eksplisitt i kjønn dersom dere snakker om h*n liker noen eller sånt. Feks hvis du får lyst til å spørre eller det er en snakkis i familien om en date til et ball eller noe, ikke spør "er det noen søte jenter du liker da" eller sånne ting, spør heller "er det noen du liker". Altså vær kjønnsnøytral når du snakker om forhold eller fremtidige ting. Så du ikke gjentatte ganger står og forventer heterofili, om du skjønner.

62
Magnus

Jeg tror det viktigste er å la 15-åringen din ta det i sitt eget tempo. Jeg kom ikke ut til foreldrene mine før jeg var 23 (var veldig mye mer usikker på legningen min, og forelsket meg ikke i en gutt før inn i 20-årene). Jeg var dritnervøs, men da jeg fortalte dem det bare smilte de og sa at det hadde de visst (eller i hvert fall hatt sterk mistanke om) siden jeg var liten. Alt var normalt og trygt med det samme. De hadde ikke villet si noe før jeg tok det opp selv. For meg var det best å ta det på eget initiativ. Om temaet homofili kommer opp er det jo greit å få frem at du ikke har noe problem med det. Det blir garantert registrert. Det er ikke noe fasitsvar på det der, men min erfaring var veldig god, selv om jeg holdt meg i skapet betraktelig lenger enn godeste Isak

63
Ikke noe lett å gi råd

Men vær åpen, varm og imøtekommende. Men ikke mas eller prøv å dra noe ut av barnet. La det bestemme selv! Lykke til!

64
Veileder

Du kan prøve å kontakte skeiv ungdom! 🙂

65
Homo, 22

Ikke gjør noe spesielt. Bare vis at du er der for h*n og støtter h*n. Vær deg selv. Ikke endre væremåte. Alt for mange foreldre som blir så redd for hvordan de selv skal oppføre seg mot sitt homofile barn, det er noe av det som støter mest bort.
Gjør som Magnus her, fortsett å være totalt seg selv, kanskje litt småfrekke kommentarer, men det er sjargongen dem imellom og det ville vært mer frekt ovenfor Isak om han modererte seg bare fordi Isak er homo.
Og en ting til. Sånn jeg forstår det du skriver så er det bare en mistanke du har, ikke noe h*n selv har sagt. I såfall la alt gå sin gang. Ikke press ungen din til å komme ut for deg. La h*n få bruke den tiden h*n selv trenger. Jeg var ikke sikker på meg selv før jeg var 16. Hadde noen forsøkt å hinte på at jeg var homo før det så hadde jeg brukt lenger tid på det. Som sagt bare vis at du er der, bryr deg, støtter og er glad i h*n.

66
Raja

Snakk positivt om homofile, rettighetene deres osv når det tilfeldigvis er om det på tv/nyhetene. Da blir han/hun tryggere på at du vil reagere fint når den dagen kommer.

67
Råd fra en homo

Det er viktig som foreldre å signalisere at det er greit å være homo, uten å samtidig si at verken si noe om at man tror barnet er homo eller å presse dem til å komme ut.

68
Skapåpner

Bare vær der for vedkommende! Jeg er selv homse og kom ut til mine foreldre for 14 år siden. Foreldre vet alltid, min erfaring er at om du tar initiativet og spør, gjør det det enklere for barnet ditt! Virker som om ditt barn har lite å frykte siden du er så åpen! Takk for at vi har mennesker i verden som deg!❤

69
Håpefull

Bare si at du er glad i han uansett livsvalg. Min mor skjønte mer enn hun sa, men når hun sa "jeg er glad i deg uansett hvem du liker" Hun døde dessverre 2 dager senere i en tragisk ulykke. Har en flott bestemor som sa at hennes hjem var alltid åpent for uansett hvem jeg tok med hjem. Hun lurte veldig på hvorfor den "kjekke gutten min" ikke hadde dame. Så hun åpnet seg og sa "kjærlighet er kjærlighet og alle du liker er velkommen.. " Jeg føler meg heldig som har hatt så flotte rollemodeller som skjønner kjærlighet er mer en hvilket kjønn du ligger med. TAKK! Poenget er å vise støtte til sønnen din er klar til å si sannheten om seg selv. Avviselse fra foreldre og familie er den største frykten man har som homofil.. Man er jo fortsatt samme gutten, men man kan føle noe er feil med seg selv.. Lykke til!! Du er en flott mor! ?

70

Virker som du er glad i barnet ditt, og der er den viktigste biten gjort. Det eneste du kan og bør gjøre er å vise på alle mulige måter at du støtter, aksepter og elsker barnet uforbeholdent. Inviter til samtaler om alle mulige ting, for å vise at du er en person som man faktisk kan snakke med, ikke bare en streng forelder, og la hen komme til deg med akkurat kjærlighetsissues når hen er klar. Lykke til 🙂

71

Vil foreslå å snakke positivt de gangene homofili er et tema slik at barnet forstår mer hvor foreldrene står. Snike inn litt generelt når det er mulighet for det, uten å hinte til vedkommende, det er ekkelt. Fint om han føler at ting ikke vil endre seg i familiesettingen

72
The only rule

Det er bare en ting du skal gjøre, la ting komme helt av seg selv. IKKE spør å grav, det gjør fort ting bare verre. Å sånn forøvrig, vær oppmerksom på hvordan du snakker med andre om temaet, det er viktig at man forstår man har aksept, samtidig som det er en fordel at man ikke forventes komme ut av skapet.

73

Da jeg skulle komme ut av skapet var jeg redd for at foreldrene mine ikke skulle være glad i meg mer, selv om jeg egentlig viste at det kom til å gå helt fint. Så jeg vil anbefale deg å fortelle han at du alltid kommer til å være glad i han uansett hva. Men prøv å gjør det uten at det blir tydelig at du tror han er gay. Utover det tenker jeg at det viktigste er at du ikke sier noe negativt om homofili ved et uhell og at du er forsiktig med å spørre for mye om kjærester (kan være et følsomt tema). Dette er selvfølgelig kun basert på mine erfaringer (kom ut til foreldrene mine for 8 år siden), er ikke sikkert det passer for sønnen din. Det aller viktigste er at du er støttende når han trenger det 🙂

74
Fra en homse

La sønnen din få fortelle det selv. Ikke spør om han er homo eller liker gutter, det er ganske stress. Han forteller det når han er klar. Men det er kanskje hyggelig å være tydelig på at man synes homofili er greit og at man støtter homofile, uten at det nødvendigvis blir hinting. 🙂

75
Skamfan (37)

Hei forelder! Så fint å se at du tar femtenåringen din på alvor, gay eller ikke. Jeg synes Jonas og Eskild er fine eksempler til etterfølgelse. De verken konfronterer eller presser, men bruker anledninger der temaet kommer opp til å understreke at det er helt greit å være skeiv, uansett hvordan man er og hvem man liker. Det skaper trygge rammer for Isak når han er klar for å snakke om det. Å snakke om å være skeiv på en hverdagslig måte kan kanskje hjelpe din tenåring til å finne og akseptere seg sjæl.
Eller tror jeg ungdomstelefonen til Skeiv ungdom kan være et fint sted å starte om du vil snakke med noen. Lykke til!

76
Du kan

Være hyggelig og grei og ikke grave for mye. Og unngå å snakke for mye om framtidige barnebarnønsker, og gi det tid.

Om du ikke tidligere hr sagt homofobe ting går det fint. Om du HAR sagt homofobe time, eller alltid sagt kjønn på prater om framtidige evt ektefeller, skader det ikke å vise at du har rndra mening.

77
Fra en homo med gode komme-ut erfaringer

Jeg ville gjort så lite som mulig. Vær kjærlig, skap rom for gode og åpne samtaler, og la hen komme når hen er klar.

Det gjorde mine foreldre, og jeg er veldig takknemlig.

78
Gutt 16

Av egen erfaring siden jeg er homofil og kom nettop ut av skapet så bør du nok ikke spørre han rett ut om han liker gutter eller er homo for hvis han vil si det så sier han det nok når han er klar, det blir bare verre hvis han skal bli presset ut av skapet 😉 Du kan jo uansett legge hint til at du ikke har noe imot homofile slik at han tør å komme ut av skapet til deg, fks kommentere noe som "åh skjønner ikke hvorfor man skal få hate for å være homo" hvis det er et tv innslag om homo hetsing elns, haha det var kanskje et dårlig eksempel men du skjønner poenget, håper det var til hjelp

79
Tja....

- Snakke i generelle ordelag om at alt er greit, uansett
- Si at du ser på Skam og liker serien
- Si hvorfor du liker serien
- Vis at du respekterer folk som de er
- Finn et nettsted der foreldrerollen diskuteres...?
Noen liker å få direkte spørsmål, andre ikke....
15-åringer vet ofte ikke selv, er bare forvirret
Ingen voksne i Skam....
Hilsen lærer i vgs, vi vasser i problemstillingen daglig

80

Bare vent, og la han/hun bli kjent med seg selv, så vil han/hun komme ut når han/hun er klar for det. Når det skjer, reager litt som Jonas, så ordner alt seg!

81
Gammellesba

Kunne hatt en på femten selv om jeg var tidlig ute, så usikker på om dette er bra råd, men. Min familie var også opptatt av å ikke gjøre noe feil, så de gjorde ingenting. Tror det kan være lurt å bare formidle indirekte at du er helt ok med det. Feks ved å si at du synes det som skjer på skam er bra, at du håper foreldrene til Isak tar det fint for det ville du gjort. Stefaren min prøvde seg med en direkte (og veldig fin) tilnærming, men før jeg var klar for det, så ble stressa ut av hosebåndene. Du kjenner barnet ditt best, så bare vær interresert og vis at du er der når han eller hun er klar!

82
Slapp

Slutt å tenke på det! Han er i den perioden av livet hvor mye utforskes, deriblant seksualitet. Om han ikke er heterofil, forteller han det nok til deg/dere ettehvert, så jeg villee nok latt være å spørre ham om det. Han må jo finne ut av det selv først. 🙂

83
Danskeren

Der er ikke noget værre når man er usikker på sin sexualitet, end at have sine forældre konstant tvivle på en. Jeg var så glad for da jeg var ved at finde mig selv, at mine forældre gav mig den tid og plads til at gøre det i stedet for at "presse" mig til at snakke. Mange vil sikkert være glade for det, og det kommer an på forholdet til sine forældre.
Jeg kender også mange hvor deres forældre var "sikre" på at de var homoer, og konstant bragte det på banen. Dette gjorde dem usikre på deres sexualitet på en måde som de ikke synes var rart.
I sidste ende må du finde ud af hvordan at du synes dit barn er, og hvordan jeres forhold er. Hvis jeres forhold er tæt, ville jeg nok bare casually gøre det klart at man ikke har noget i mod det overhovedet, lidt ligesom Jonas har givet udtryk for hele sæsonen uden at sige noget direkte.

Bare mine 2 cents hernede fra Danmark af 😉

84
Ikke helt 15 år lengre, men

Ikke anta/press så mye bare, så går det nok greit 🙂 En heterofil venninne av meg har en mor som hintet veldig til at det var helt greit hvis hun tok med en jente hjem også. For henne som da var over 20 ble det bare en ekstra påminnelse på at hun ikke hadde hatt kjæreste ennå. Så tenk litt over det også. Det viktigste er vel å vise at du er støttende sånn generelt, og ikke mase for mye om jenter/kjærester 🙂

85

Ikke mye å gjøre, bare vis at du aksepterer alle samtidig som du ikke gjør noe mye ut av det. La h*n få utforske seg selv og komme ut når h*n er klar? Si gjerne at du elsker dem og at de alltid kan snakke med deg, uansett hva. Få h*n til å føl seg trygg og ikke push, det er det beste❤️

86
regnbueforelder

Vær tydelig på at du avviser homofobi. Spør du om flørter, så spør så åpent at du ikke legger kjønnsforventning i det. Følg hovedrådet til alle foreldre, vær tilstede, si at du vil være det, og at du aldri vil bli langsint på ungen din, uansett. og om poden er homo, ikke spør om hvordan de puler, og pass på så du ikke outer ungen din eller ungens venner/kjærester, selv om du er ivrig for å vise aksept. (og så kan du jo se Rita på Netflix).

87
Maria

Jeg tenker at det ikke er viktig i det hele tatt å få rede på det nå med en gang. Han er som han er. Kanskje han liker gutter, kanskje han liker jenter, eller begge, eller noe annet. Det spiller ingen rolle. Kanskje han ikke vet helt selv en gang. La han bare få finne ut av det hele på egen hånd, og når han eventuelt har funnet ut av hvem han er (hvis det nå er sånn at han trenger tid på å finne ut av det), så støtt ham, uansett hva. Det er ikke vanskeligere enn det.

88
mamma

Tenker man bare skal være tilstede å vise at man kan snakkes ned om alt. Og evt dra det frem ved en tilfeldig passende anlending at du ikke hadde brydd deg om han kom hjem med en gutt eller jente.

89

Best å ikke gjøre noe som helst, bare la det være normalt 🙂

90
Lene

Sjekk ut Amnestys podcast Megafonen i iTunes, og episoden Pride Spesial. 🙂

91
Love

Love good friends❤❤❤❤

92

Beste gjengen ♥️

93
LilleMy

Elvebakken - var det ikke der Even gikk i fjor?!

94
Dama

Oj... Elvebakkenfest?!? Var det ikke der Even gikk før...?! Mulighet for å få noen juicy detaljer rundt Evens tidligere liv, kanskje? Eller treffe på Even? Holder nesten pusten av spenning!!!!

95
Smulan

Snygg kontring Isak! ?

96
Beste ever!!

Ler meg ihjeeel! ?
Menne... bakkafest ja, nå vet vi hvordan de treffer Even da! Eller får info om han, ja takk either way!

97
Hahaha

Konge-kommentar av Magnus på slutten???? Så hyggelig at de backer Isak! Endelig litt humor og action igjen!!

98
Noah

Så härligt att se att de har kul och skämtar och bara är vänner liksom! Verkar ju vara bra stämning och allt, Isak måste vara så lättad

99
Danmark skammer sig

Fest på Elverbakken. Det er der, hvor Even har gået. Og der hvor Mikael Øverlie, som optog den video med Even og stop motion-filmprojektet, vi så i starten. Jeg tror Even og Mikael har haft et forhold, men Mikaels forældre accepterede det måske ikke. Med fatale konsekvenser?

100
Elias

Eller at Even hadde et cruch på Mikael, men følelsene ikke var besvarte.

101
Evens gamle gymnasium?

Så kommer der gang i sagerne! Tror Isak får lidt mere at vide om Even nu, og hvad han går og tumler med?

102
Beste ever!!

Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Navn
Kommentar Publiser kommentar
Beste ever!! 1 minutt
Ler meg ihjeeel! ?
Menne... bakkafest ja, nå vet vi hvordan de treffer Even da! Eller får info om han, ja takk either way!

103

Elvebakkenfest jaha jaha ...lurer på hvem som befinner seg der mhm EVEN HAR SAVNET DET TRYNET ALTSÅ

104
ELVEBAKKEN!!!

"Bakka"fest! OMG!!! Får vi endelig vite mer om Even????

105
Isak&Even?

Hvis gutta drar på Bakka-fest kommer Isak til å møte noen som Even gikk på skole med tidligere, og vi får kanskje vite litt om bakgrunnen til Even. Det blir dramalama!

106
hanna

i'm so excited for this

107
Yesss

Elvebakkenfest! Shiiiit. Jeg gleder meg.

Og... så når isak kommer ut, får vi oppleve lettelsen av at det ENDELIG KOMMER MASSE CHATLOGS. Premie til isak. Men premie yil oss og. Yay! Wooo.

fryd!

108
Kaija

Herregud sjekkte akkurat!

109
ahaal

jeg kan ikke venter på neste kilpp........

110
Mangnus da

Ro deg litt ned med alle de gay vitsene. Litt er greit. Mye er ubehagelig.

111
Esca

Elvenbakken: Even's old school!!!!!!!!
I'M SO HYPE what's going to happen on Friday?!?

112
"Elvebakkenfest"

Evens gamle skole…? Tilfældigt?

113

Selvsagt ikke - ingenting i skam er tilfeldig!

114

Neppe 😉

115
Martin

Satser på at denne fredagen blir bra jeg ass. Ser for meg at de treffer på Even, og at det blir et kyss 🙂

116
"Et kyss"?

Tror først de har brug for en snak, ærlig talt.

117
Måka

Men det skader ikke med kyss før praten heller. Om de går rett på de tunge samtalene kan det kjennes kleint og rart. Kan gjøre at de kjenner seg mer fremmede for hverandre

118

og sedan ikke bare et kyss!!!!

119

I MISS EVEN T________T PLEASE

120
Creepy nattbord

Eg e klar for Elvebakkenfest, kan fort bli meget oppklarande...

121
Elvebakkenfest!

??? det er noe å glede seg til ???

122
Hvorfor Even?

Jeg forstår ikke hvorfor alle vil have at Even og Isak skal være sammen. Even virker mega ustabil. Det vigtigste er da at Isak kommer ud af skabet og at hans venner er så super cool omkring det.

123
Måske...

Jeg er til dels enig.. At han er psykisk ustabil kan blive svært for Isak at håndtere, så det er slet ikke sikkert at det ville ende godt... Når det er sagt, så kan det sagtens gå alligevel med lidt omtanke og tålmodighed. Desuden er Isak forelsket, og jeg synes han fortjener kærligheden ❤️

Til gengæld synes jeg ikke at Even har behandlet Isak ordentligt og det er mit største problem med Even... Han forventer at Isak hopper med på vognen, når han føler for det, men svarer ikke Isak og trækker i land, når det pludselig bliver for virkeligt - hvilket han SELV startede!
Han er ikke ærlig og selvom han måske har nogle tunge ting at bære på, så skylder han Isak at være ærlig; på den måde har Isak også muligheden for selv at vælge, hvad han vil.

Skide være med psykisk sygdom og dæmoner: man kan ikke behandle et menneske man holder af som Even behandler Isak!

124

Liker dårlig hvordan du antyder at folk som sliter ikke fortjener å finne sammen med noen? Isak har kommet ut til vennene sine nå. Det er fire episoder igjen. Nå er det kjærlighetsfortellingen som får fokus igjen, og det er en god ting synes jeg. Isak er jo hodestups forelsket og det hadde vært awesome om han og Even fikk snakket ut om ting og sett hvor ting gikk videre.

125

Når denne personen velger å skrive "ustabil" tolker jeg det mer i retning av at Even er fram og tilbake, som Isak sjøl sier, og det er veldig tungt å prøve å henge med en slik person, og kan igjen (og har) gått utover psyken til Isak. Når det er sagt håper jeg jo at det viser seg å være en romantisk historie med happy ending, hvor alt løser seg og alle blir lykkelige.

126

Hvordan veit du at det kun er fire episoder igjen? Sesong 2 og 3 hadde jo flere enn 10...

127

Ja det er jo kjempeviktig. Og det har vært noen viktige uker for Isak (og historien). Nå har han kameratene med seg, og er tryggere på seg selv. Men tror også Isak (og vi) kan trenge å finne ut mer om hva som er greia med Even. Enten for å få closure og gå videre, eller at det blir dem to. Even har vært en stor del av fortellingen, og er viktig for Isak. Og det var tydelig at Isak betydde noe for Even også (såpass at han fortalte dama si om dem).

128

Fordi vi vil at psykisk syke mennesker fremdeles fortjener en sjanse?

129
Til Ben

Ja! For vi er også mennesker!

130

Selv om han har problemer trenger han ikke være en bitch

131
Isak+Even

Fordi Isak er forelsket i Even og Even gjør han glad!

132
Well

Drug addicts love heroin. Doesn't mean it's good for them.

133
In love

Tidligere i uken var jeg frustrert for at det nesten ikke ble lagt ut noen klipp eller sms, og måtte sjekke hele dagen lang. Nå skjer det noe hele tiden - og må også inn og sjekke hele dagen lang, blir belønnet gang på gang.

134
Hmmmm

Elvebakken fest?
Får vi endelig vite litt mer om Even kanskje og hans fortid? ?

135
Addy

Jeg skal dø på fredag. Takk Skam!

136

grugleder meg. kanskje han bestekompisen der er litt vel aktuell?

137
Bro love

Kan ikke stoppe med at smile nu!

138
Nu tror alle at Isak møder Even til festen.

Men hvad hvis Isak møder nogen som kender Even og får noget info om hans fortid/situation…? Uanset hvad… Fredag kan kun komme for langsomt!!

139
Jeg tror ikke det

Tror de fleste tror på informasjon om Even. Siden Even bytta skole. Er det kanskje ikke er sååå sannsynlig at han vil på fest med folkene derifra.

140
Tror du har rett

Det du sa.