Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

311 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
morten pape

first

2
Athena

ok, der døde jeg. De henter juletreet sammen? ?

3
utslitt

Åhhhhhh - nydelig

4
Johanna

This is a new pic he HAS SHORT HAIR MY LORD

5
And Even with ...

... gray hair at the temples :-8 (Well, the light can destroy a lot.) 🙂

6
cold

Everyone gets gray hairs in the freezing cold

7
Even + Isak = sant

Du er ikke alene. Alt er love. No filter.

(Fra mitt dypeste indre: Takk skam)

8
"Du er ikke alene"

De vakreste ord jeg noen gang har hørt ❤
No filter -det fineste bilde jeg har sett, et bilde som sier mer enn tusen ord!
Lenge leve kjærligheten og Evak!

9

Jeeej!

10
Evak ❤️?

Åååå jeg dåner ❤️❤️❤️

11
Lovisa

Ge oss ett lyckligt slut nu <3

12
Love

Så skjønne de er❤️???

13
AHHHHH

I am dead...... gone......... this is the cutest thing oh my god

14

eksamen er ferdig, isak er seg selv fullt ut uten filter, even er out and about. verden er vakker og det er ingenting som kan gjøre meg ulykkelig nå

15

er ikke ferdig før 19 🙁

16

Nesten så jeg syns det er synd de ikke er kjærester på ordentlig, de er jo så fiiiine sammen.

17
Flower ?

Nå gleder jeg meg til klippet og episoden i kveld ? Dette har vært en helt vanvittig sesong å følge. Tror aldri hjerte mitt blir det samme etter å ha observert noe så ekte, vakkert, skjørt og sterkt ❤️ Det gjør noe med oss som ser og opplever dette sammen med de.

Åsså kommer jeg til å savne dette noe vanvittig mye, kommentarene jeg bare må lese etter en oppdatering.. hvordan tolker alle andre det som skjer. Blir litt trist når det er over for denne gang.. Men regner med at vi alke kommer sterkt tilbake etter jul med ny sesong og greier ?

Fantastisk herlig bilde dette. Nå er det ikke tvil om at de er et par og faktisk er stolt av det. Dette blir litt den komme ut til ALLE senen ? Kjenner meg rett og slett avslappet og glad etter en så fantastisk sesong som nå ender på en herlig måte, samme hva som skjer i kveld.. For nå er det jul og LOVE for alle penga ❤️❤️

18
Teamisakogeven

Gleder meg til julesamling, julesamling, julesamling!! ?? Så koselig bilde av Even og Isak. Kjærlighet ❤

19
Mary

Jeg er også så glad!

20
Julian Dahl

Ser dere at jeg har svart Isak på instagram?

21
Marius

Det er syke saker as!

22
Julian eller Julie.

Jepp. Synes ikke det er rart han har fått så mange følgere?

23
Stalkeren

Ja, du er han stalkeren fra første sesong. Og du er i kosegruppa. Kommer du på julesamlinga i kveld?

24
Julian Dahl

Ja, må jo dukke opp jeg også! Se etter meg der hvor du venter meg minst...

25
Dette blir bra uansett❤️

#Den følelsen.... når jeg blir gla når mannen sier han blir vekke noen timer i kveld og jeg blir gla for da kan jeg kose meg med skam uten forstyrrelser???
Gleder meg til nytt klipp, om ikke det kommer med kosegruppa på julesamling. Om det ikke kommer så får jeg se hele episoden i ett strekk med alle de fantastiske klippene??? ?
Og vi får vel vite hvem som er i neste sesong?
Så fortsette på sesong en og observere alle de tingene jeg ikke fikk med meg sist??
Elsker dette bilde❤️ Tidlig ferdig på skolen og på vei å hente juletre??

26
Når du bare...

.. må låne kollegaens mobil et lite øyeblikk så du får klikket 'like' på bildet EN GANG TIL! 😀 <3

27
Du kan bare....

Åpne et nytt incognito-vindu.

28

Å herre Gud du stjal navnet mitt

29
P/ NO FILTER

Sååååå sødt!! <33 Det her billede passer jo perfekt med klippet i går.
Forestillingen om 'Porten til Paradis' stammer fra Johannes' Åbenbaring 21:21, hvor der står: "De tolv porte var tolv perler; hver af portene var af én perle". Endnu engang får Julie Andem 21:21 med.
Metaforisk kan det fungere som billede på, at Isak er gennemgået en transformation.
Han er gået igennem porten og har fundet sit Paradis. Helt konkret går han sin (egen) vej til sidst i klippet: Han tør at stå ved sig selv og er ikke bange for at skille sig ud. Ingen følelse af skam tilbage - NO FILTER :))

30
Tolv perler?!?

Jente Chris har tolv perler på hodet i "NÅ"... just saying

31
Flower ?

Det var nå 8 perler hun hadde på hode da ? men se poenget..

32
Perlekommentar

Han har åbnet perleporten.

33
(NOT PERFECT) GUTT 15

What a perfect day, What a perfect Friday
Just a perfect day
You made me forget myself
I thought I was
Someone else, someone good
???

34
❤️

Her er vår happy ending. Tror gårsdagens klipp var det siste, dessverre

35

Isak setter ord på det samme jeg kjenner etter denne høsten. No filter. SKAM har brutt ned alle filter jeg hadde jobbet lenge for å sette opp for følelsene mine. Fra nå av skal jeg leve mer ekte, mer nært, mer åpent. Fra nå av skal jeg se folk rundt meg mer, gi mer av meg selv, elske mer. Takk SKAM, takk Isak, Takk Even! Det har vært en vond men viktig reise i mitt liv også. Jeg har kommet ut, ikke ut av skapet, men ut av skallet.

36
Måka

Jeg har også et sånt sjukt behov for å si hade, men det er ikke så lett å finne ord som er store nok til å fortelle akkurat hvor tomt det kjennes at denne sesongen er over. At all redselen og bekymringa som jeg har levd med de siste månedene er borte - og at Isak og Even nå går sin egen vei som jeg ikke får være med å gå på.

Hver eneste dag går jeg forbi steder de har vært, og tenker på tinga de opplevde der. Men de er et annet sted, og jeg går rundt i Oslo og savner dem.

Men jeg kommer til å savne dere også. Noe så helt sjukt.

Det har vært fantastisk fint å diskutere med dere gjennom denne sesongen, og jeg gruer meg til kommentarfeltet stenger. Jeg vet det fins andre steder folk diskuterer. I går kveld prøvde jeg å joine noen grupper på facebook, men det er jo ikke der jeg vil være. Ikke i noen parallell virkelighet. Jeg vil være akkurat her, og akkurat nå. Mens Isak og Even er på Kjellands plass og henter juletre, og mens det fortsatt er littegranne igjen av fortellinga deres.

Og. #teamtruelove Jeg er ikke så god på å følge brødsmulene. Og jeg har faktisk prøvd. Mest logiske stedet, liksom? Det vil vise seg med tida om jeg faktisk finner fram.

37
Takk til alle. Takk til #teamtruelove og Måka

for utrolige flotte bidrag på en kommentarside uten frekkheter og spydigheter, men i Skam's ånd hvor kjærlighet og vennskap er hovedbudskapet. Ønsker dere alt godt og så snakkes vi kanskje i neste sesong.Gleder meg. God jul til dere alle!

38
❤️?❤️?❤️ Avvenning

Enig........❤️ vi får ta avvenningen minutt for minutt, time for time, dag for dag ?
Blir vanskelig ?

39
Jeg skammer meg litt..

... og lurer på om jeg er alene om denne følelsen: Men midt i den store gleden over at kjærligheten mellom Even og Isak har seira, og at Isak har blitt så glad og sterk og har håndtert så mye av egen frykt og fordommer, klarer jeg for første gang ikke å føle det han føler. Noe jeg har gjort så intenst de siste månedene.

I stedet føler jeg en sorg over at deres historie snart er ved veis ende. Det er ikke rasjonelt, det vet jeg, men det er nå en gang slik allikevel - jeg sørger som om jeg har kjærlighetssorg. Historien om Isak og Even er den vakreste men også mest opprivende kjærlighetshistorien jeg noen sinne har sett og den har satt seg fast dypt inne i kroppen. Den har åpnet for følelser og savn jeg hadde glemt eller ignorert, og som ikke helt vet hvordan jeg skal håndtere uten Skams varsomme veiledning.

Som jeg kommer til å savne Isak og Even – og Jonas, Mahdi, Magnus – og kollektivet og alle de andre. Slik de har vært i denne sesongen.

Og nesten like mye kommer jeg til å savne de fantastiske menneskene som kommenterer, analyserer, forteller om seg selv, som sprer så mye kunnskap, varme, åpenhet på disse sidene. Skam gjør verden til et vakrere sted.

Sååååå - let me down easy - it’s so hard to let go.

40

Du er ikke alene

41
kjærlighetssorg, ja!

Du er ikke alene! Tvert mot satt du akkurat ord på det jeg føler selv.

Humøret mitt har bokstavelig talt svingt i takt med Isaks denne høsten, men den siste uka har jeg vært et nervevrak. Sist jeg følte det slik var for maaange år siden - ukene før jeg jeg og kjærsten min skulle flytte til hver vår verdensdel. Jeg var så forelska og lykkelig - men like ulykkelig over fraværet som rykket nærmere dag for dag.

Fikk litt ro i sjela nå da. Eeeeeeeelsket den litt bittersøte sesongavslutningen.

42
Jeg skjems litt..

... og lurer på om jeg er alene om denne følelsen: Men midt i den store gleden over at kjærligheten mellom Even og Isak har seira, og at Isak har blitt så glad og sterk og har håndtert så mye av egen frykt og fordommer, klarer jeg for første gang ikke å føle det han føler. Noe jeg har gjort så intenst de siste månedene.

I stedet føler jeg en sorg over at deres historie snart er ved veis ende. Det er ikke rasjonelt, det vet jeg, men det er nå en gang slik allikevel - jeg sørger som om jeg har kjærlighetssorg. Historien om Isak og Even er den vakreste men også mest opprivende kjærlighetshistorien jeg noen sinne har sett og den har satt seg fast dypt inne i kroppen. Den har åpnet for følelser og savn jeg hadde glemt eller ignorert, og som ikke helt vet hvordan jeg skal håndtere uten Skams varsomme veiledning.

Som jeg kommer til å savne Isak og Even – og Jonas, Mahdi, Magnus – og kollektivet og alle de andre. Slik de har vært i denne sesongen.

Og nesten like mye kommer jeg til å savne de fantastiske menneskene som kommenterer, analyserer, forteller om seg selv, som sprer så mye kunnskap, varme, åpenhet på disse sidene. Skam gjør verden til et vakrere sted.

Sååååå - let me down easy - it’s so hard to let go

43
#teamtruelove

PS. Om du rykker tilbake til start: For nå er det mer et blinkende skilt enn en brødsmulesti.

Og gruppene på Facebook er.... i feil univers, ja.

44
#teamtruelove

Tror du fant det.

Men hvis ikke: bare rykk tilbake til start, så ordner det seg definitivt.

45
Måka

Hehe.

Du er en kryptisk faen, vet du det, #teamtruelove?

Søket fortsetter.

46
Sniff

Dø og besvim!!! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Nå venter vi bare på Isak & Even - The Movie!

47
Jeg er i SKAM-himlen

❤️????
ALT ER LOVE
❤️?☀️??

48

Omg jas, Evak the movie! DET er den beste ide jeg har hørt idag!

49

Åååååh! Det fineste bilde posta på Insta på leeeeenge! Dette er den lykkelige slutten jeg har venta på hele sesongen!

?ALT ER LOVE?

50

Enig. Den eneste biten vi manglet i puslespillet var å "go official". Den ble løst på denne vakre og enkle måten. Det er faktisk ingenting mer vi trenger. Slutt å bitche folkens.

51
ALT ER LOVE

Uhhh andre, der er ligeså spændte som mig?! Snart kommer det allersidste klip for sæson 3. Det er helt sørgeligt - og jeg kommer virkelig til at savne Isak og Even. Jeg ville elske at se dem "minut for minut" fra nu af og til evig tid, haha! Tror seriøst aldrig, at jeg bliver træt af at se på de to sammen. Men jeg glæder mig også til at se det sidste klip, for jeg er overbevidst om, at ALT ER LOVE (måske titlen på sidste klip? Det ville jo være perfekt) <3

Jeg har tænkt over, hvad Julie Andem har i ærmet til os i aften:
Kosegruppa hos Isak, 'Magnus og de' kommer forbi, Vilde og Magnus hooker, William kommer pludselig hjem for at se Noora (love is all around). Og når vi mindst venter det, kommer Even ind ad døren. Ham og Isak bliver ‘official’ og kysser - det kys de aldrig fik i “Bånder”. Det kunne være sådan en fin parallel, og sæson 3 har jo været fyldt af paralleller. Hvad tror I? 🙂

52
Teamisakogeven

Jaa! Håper med deg! ❤Evak

53
#teamtruelove

Siste dag av sesongen.

Hva jeg hadde forventa å være: Utålmodig. Og mest av alt trist.

Faktisk: danser rundt til diverse lydspor fra Skam de siste ukene og nyter tanken på at jeg fortsatt har *ett* klipp å vente på. Hvilken fryd.
Blir til og med bare mildt frustrert over langvarig fravær av kommentarmoderering. (Hadde igrunnen regna med den taktikken på kommentarene i dag.) Det er deilig å dvele ved forventningen.

#playetavAndem
#andnotwantingitevertostop

54
Erick 17

Åhh Herlighet så koselig og deilig Bilde av Isak og Even.. Ingen filter,,bare ren kjærlighet. Takk for en enestående sesong. Vi ELSKER DERE.

55
Playmaster Julie Andem

Har også tenkt at mangelen på kommentarmoderering og totalt stillhet idag er taktiskt tenkt. Andem har playet oss trill rundt og overrasket oss til de grader denne sesongen. Seff får vi et klipp i dag! Mulig jeg sier dette for å betrygge meg selv, men det har jo vært så mye snakk om kosegruppa og julefesten, Even sin reaksjon -vi skal tro han ikke kommer, ikke sant, Vilde sine forventninger osv. Isak som gleder seg sånn til å hoste og. Så sef det blir et klipp til, vi skal bare pines litt ekstra i true Andem stil! Nu kjør vi sesongavslutning!!! Dette blir episk! Alt er love, alt er happy and pride!
❤????❤ #nofilter

56
#teamtruelove

Forresten var det helt nydelig at gårsdagens klipp viste at Even ikke trenger å være der og holde Isak i hånda for å gjøre ham sterk.

57
Måka

Enig. Det hadde vært en fin detalj om Even ikke hadde vært sjuk, men sånn som historia utvikla seg vil jeg si det var helt avgjørende for oss som seere å se at isak fant balansen mellom omsorg og oppofrelse.

Og nå har vi fått så mange hint om at han får til den balansen. Og det lover godt for framtida til begge to.

Det gjør det lettere å gi slipp på dem.

(Og ja. Med så lite tid igjen blir jeg dobbeltutålmodig etter å se kommentarene mine bli publisert)

58

Jeg tror at Isak egentlig er en sterk og egen person. Han er kul. Det var jo egentlig han som dro mest damer før han møtte Even og før han tvilte på hvem han var. Nå er han tilbake som den han var før han møtte veggen. Og han drar fortsatt mest damer, selvom de vet at han er homo! Verden er urettferdig, Magnus...

59
#teamtruelove

Med sterk mente jeg: tørre å stå for den han er. Ikke gjemme seg eller skjemme seg. Som i begynnelsen av sesongen.

60
#nofilter

Made my day! ???

61
Jaaaa...!

...Bare JAAAA og tusen tusen takk❣

62
SKAMtastisk!!!

Når et bilde får deg til å å både rope og gråte av glede! Friday I'm in løøøv!!!

63
Vi snakker fandom!

Når et fiktivt instabilde får over 33 000 likes på under en time! Erremuliglissom?! Utrolig kult, og viser hvor viktig og riktig det har vært å fortelle denne historien.

64
Et bilde sier mer ....

... enn tusen ord! EVAK 4EVER

65

YES! ??

66
LilleMy

Tom og trist og tar en dag av gangen - men Isak og Even er iallfall ikke alene lenger....?Alt er love..?

67
❤️

Herregud, jeg blir så glad ?❤️

68
Sarah

No filter ❤️ Love it

69
Juletre?

Er dem ute for å kjøpe juletre?

70
Petra

Elsker dette billede

71
Julia

Oh gooooooood

72
Pifi

Trengs ikke noe filter ❤️

73
Er Even på skolen i dag? :D

De er så nydelige sammen at det gjør vondt i hjertet å vite at vi ikke får følge dem lenger etter i dag. Gleder meg til sesongavslutningen i kveld <3 Evak for alltid.

74
❤️

❤️

75
Caroline

Holdt på å dobbeltklikke for å like dette bilde på insta. I love it!

Sikkert ute på tur for å hente juletre, eller så er faktisk Even på skolen igjen - Isak må jo faktisk holde seg innafor 10%

76
Kan ikkje ta det kuli

Om folk ikkje viste eg va gal, så veit dei det no...
Dette ut av stolen midt i timen, tåre som renn i strie straumar frå auga og ikkje klare å slutte å smile?
Sånn går det når du oppdatera skam i norsk timen...

77
Evak❤❤

När man skrek rätt ut av lycka...

78
Alt er love ❤?❤

And I løøøøv it!!!!
Det blir def klipp i dag! Wohooo!
Det er gode dager for oss SKAMentusiaster!

79
Sniff

Dø og besvim!!! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Nå venter vi bare på Isak & Even - The Movie!

80
❤️Evak❤️

Kjære Julie, fyll sesong 4 med disse herlige guttene som har tatt oss med storm!

81
Smulan

No filter.

Jag dör. Nej, inga filter eller ridåer längre Isak. <3 <3 <3

82
Lilly

Snakker om a gi fansen akkurat det de vil ha!

Vi takker og bukker! <3

83
#nofilter #iloveit

Pride and happy!
Kan ikke bli bedre ❤❤

84
Slepis

Bare det ikke skjer noe fælt i kveld... Even skal jo til sin mamma, men er det sant? Har jo ikke hørt noe om henne, om hans foreldre i det hele tatt lever? ?

85
ingrid

jeg tror grunnen til at vi ikke har fått se foreldrene til even rett og slett er fordi de er helt vanlige, og ikke er vitkige for storyen, tror ikke det er noe å brkymre seg over <3

86
Oslogay

Er 2 minutter med klipp igjen så skjer ikke noe dramatisk. Hvis de ikke lurer oss da. Har jo endret programoversikten allerede fra i går til i dag. Kveldens episode ble plutselig redusert med 10 minutter...

87
Pjuh

....der er de?

88
❤️

❤️?❤️

89

Gruuuuer til siste episode er ferdig. Hva skal jeg gjøre med livet mitt nå???

90
utslitt

Har regnet ut at med intro så er det over 3 minutter igjen til en episode på 20 min. Håper vi får et klipp til. Var så stressa i går da folk begynte å snakke om at torsdagens klipp var det siste...

91
Isak og Even gjør meg lykkelig

Vet det sikkert høres dumt ut men de gjør det. De er bare to karakterer i en tv serie men de har betydd så mye for meg denne høsten. De ga meg mot til å gjøre noe som var utenkelig så sent som i sommer og det er takket være de to at jeg nå er fri. Jeg er endelig meg selv.

92
Dette er så fint

93

...og DER måtte EG tørke ei par tårer av rein glede. Så godt det må vere å kunne vise kven ein er! 🙂

94
LIFE IS GOOD

AMEN.

95
preggo

Åhaalo. Dette bildet får en hormonfylt gravidkropp til å reagere på eit nivå som er flaut. Har aldri grini av eit (fiktivt) kjærstepar på instainstainsta, men nå har jaggu det også skjedd. Adjøss.

96
Isak + Even

❤️❤️Lenge leve kjærligheten ❤️❤️

97
Gjest

Og størst av alt er kjærligheten <3

98
ffwl

aww jeg er så glad for dem <3

99
Awwww

Nydelige dere 2. #Evak4ever..

100
Linnea

My heart can't take it!!!

101
Hanna

Its official oh yeah!

102
Det bildet er en perfekt avslutning

Jeg sier ikke akkurat nei takk til et klipp på 90 minutter i kveld, men jeg trenger faktisk ikke mer enn dette bildet.

Alt er love. The end.

103
Ingrid

har du noen gang tenkt på at alt er love, også er et ordspill på at alt er lov? det er ingen regler for hvem man kan elske. ALT ER LOV(E) <3<3<3

104
❤️❤️❤️❤️❤️

For et flott smil på Isak og du ser Even smiler like bredt under kysset ?????? For et fantastisk bilde, TAKK ??❤️❤️❤️

Hvis ikke denne kjærlighetshistorien gjør det lettere å komme ut i 2016/2017 så er det ingenting som kan hjelpe. For en episk sesong ?

Tenk på alle dere har hjulpet med å spille disse karakterene så flott Isak og Even ????????????

105
Evak

Dette er der vakreste jeg har sett ? Har håpet på livstegn hele dagen, også får jeg dette! Hjertet mitt hopper av glede.

Kjære skam. For en karusell av følelser denne høsten har vært. Jeg har kjent på hele spekteret av følelser og jeg tror ingen serie, film eller annet har truffet meg sånn som denne. Kanskje med unntak av Romeo og juliet da jeg var elleve 🙂 fantastiske skuespillere, vakker og vond og god historie, dere tar ikke bare ungdom, men mennesker på alvor. Hatten er av for lenge siden. Jeg kommer til å gråte av savn i morgen.

❤️????

(Men jeg kommer aldri til å ta det kuli;)

106

Jeg har hatt det på akkurat samme måte!!!

107
#juletrehentingmedevak?

Ok, så er nok gårsdagens klipp allikevel slutten på siste sesong...
Her er de ute (kanskje for å hente juletreet) og Isak lar Even kysse ham i offentlighet (i motsetning til "Øyeblikket før Rage). Og det med å gå public var jo egentlig den siste tråden som måtte nøstes og landes.
Eneste som taler for et evt. nytt klipp, med f.eks. en speiling av Bånder, er at fredagsfolket ikke får med seg dagens viktige IG-oppdatering.

108
Forstår meg ikke på "fredagsfolket"

De vet serr ikke hva de går glipp av!

109
Angrende synder

Jeg var en av "fredagsfolket" fram til for noen uker siden, og jeg angrer sånn 🙁

110
Nei nei

De avslutter da med et klipp!

111
Vi MÅ

få klipp i kveld altså ❤

112
?????????????

Godt å kunne leve livet uten filter. ❤

113

Dom är ute! (både bildligt och bokstavligt <3 )

114

Sukk... ??❤️