Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

1348 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Skamløs

?

2

Til Skamløs! Kan se ut til at du var siste først.
Ser jo ikke ut til at det er så viktig for deg, men ville bemerke det allikevel.
Takk for alt SKAM og SKAMmily?

3
Superfan

Kommenterer nesten aldri, men dette var en fantastisk serie. TUsen takk

4
U2?!!!

EVEN BETTER THEN THE REAL THING! ! ? TAKK!?

5
Takk ❤️

Takk til alle sammen! Og takk til alle i kommentarfeltet. Vi har delt av våre liv og støttet hverandre og ledd og kost oss. Ta med skam i hjertet for alltid. Lykke til kjære dere.

6
Frida

AAAAAAH

7

som jeg skulle sagt det selv.. aaaaaahhh
Til lykke i livet mine med-SKAM-avhengige og SKAM-lagere både foran og bak kamera. Dette var og er vakkert, SKAM kommer jeg til å gå tilbake til igjen og igjen, Så kort mellom gråt og latter! Og tror jeg har kjent de fleste andre følelser også i løpet av sesongene. Kudos og mer til! <3 <3 <3

8
Emma

Love

9
alt er LOVE

...og nå er livet mitt offisielt slutt

10
Lurer

Lurer på om jeg skal begynne å feire Id? Husker at en muslim sa de feiret julaften med litt pizza. Det er jo hyggelig at folk feirer jul, så da kanskje jeg baker en kake til Id neste år i solidaritet til alle mennesker?. Og da skal jeg tenke på alle dere i skam familien ?

11
Tomat

Ha ha Eva synes det som er inni tomaten er slimete og ekkelt. Chris: så spis bare det som er utenpå! Men Eva vil ikke bare ha det som er utenpå. Hun vil ha ekte love. Hi hi

12

Som om mr mentally-abusive controlfreak är så fin på insidan

13
alt er love - og litt til

Og jeg elsker Julie Andem som ga oss en sååå sinnsyk flott avslutning på Skam! Hun dro oss ut i det virkelige liv, takka fansen, viste hva Skam har betydd for oss og ertet oss med Eskild, gutte Chris, Eva og Jonas oppførsel. Som jeg gråt. Nå kan jeg gå videre med livet mitt. Men jeg vil aldri glemme Skam, kommentarfeltet og alt jeg har lært: Alt er love!

14
alt er love og litt til

Og jeg elsker Julie Andem som ga oss en sååå sinnsyk flott avslutning på Skam! Hun dro oss ut i det virkelige liv, takka fansen, viste hva Skam har betydd for oss og ertet oss med Eskild, gutte Chris, Eva og Jonas oppførsel. Som jeg gråt. Nå kan jeg gå videre med livet mitt. Men jeg vil aldri glemme Skam, kommentarfeltet og alt jeg har lært: Alt er love!

15

For en tårevåt slutt på dagen og på SKAM! Det er en salig blanding av gledestårer og vemodige tårer for at SKAM nå er over for godt. Gledestårer fordi SKAM fikk en så fantastisk fin slutt. Det var tusen fine ting å se i kveld; Chris tør snakke om vanskelige ting til Vilde og Vilde forklarer hvor god venninne Chris er, samt at hun forteller at hun HAR noen å snakke med--nemlig Maguns <3 P-Chris har det øyeblikket William snakket om og det sa bare 'pang' mellom han og Emma (endelig fikk Emma litt kjærlighet og kom ikke i andre rekke). Linn ble med på best og ble lettet da Noora ikke skulle flytte ut. Eskil som inviterte William til å bo i kollektivet. Eva og Jonas ser ut til å finne tilbake til hverandre. Ingrid og Sara snakker med venner av Sana om Eid. Even og Isak som så sitter der så fint og planlegger sommeren sammen (Jeg vil finne på ting med deg <3). Sana og Yousef som chattet sammen, som viser at det blir de to! <3 Og så den talen da. Talen! Og de bildene som fulgte den. Så fine ord som Sana får av vennene sine. Vakkert.

Og så kommer de vemodige tårene for alt er over for godt. Ikke mer anspenthet når det tikker i telefonen--er det ny oppdatering? Hva skjer? Blir det hjertebank, gledestårer, jubel eller noen banneord fordi ting går går/ikke går som man håper med de kjære karakterene vi er blitt så glad i. Det er kjempetrist at det nå er slutt, men all good things must end...

Julie Andem--takk for alt!

Husk alle sammen: ALT ER LOVE!

16

Skam er slutt, men skamdinavia består. Klem!

17
Svenne

Jaaaaaa!
Så fint att förenas som grannar.
Tack Norge för att ni så generöst delade med er av SKAM till oss.
Må vi hålla kontakten.
Kärlek kärlek kärlek

18
Love

Takk. Denne serien rystet verden. Denne serien omskaper verden. Skam har brutt alle barrierer, og det er så vakkert.

19
Russegirls

Det er alltid tid for et farvel. Et ord jeg ikke er så glad i. Jeg liker heller å si so long eller på gjensyn. Det fine med SKAM, selvom det nå er over, er at vi alltid kan komme tilbake til denne fine gjengen. Vi kan velge å se alle episodene om og om igjen, vi kan velge å vise det til barna våre. For noe som er helt sikker, i en alder av 36 år så har jeg lært noe i hver sesong. Alle sesongene har rørt noe inne meg på hver sin måte. De er alle vakre på hver sin måte <3 Alt er LOVE og ingen er alene

Jeg er så rørt og takknemlig for SKAM.

Takk Julie for all tid du har lagt ned de siste årene. Jeg håper du nå sitter med et glass champagne og puster lettet ut, for makan til presentasjoner har verden ikke sett før <3

20
39 og aldri vært så fan av noe

Ja det er litt uforsåelig. Jeg er jo en 39 år gammel mann som liker Amerikanske science fiction filmer. Men jeg ble bare helt hjelpesløst betatt av Skam. Det er nesten så jeg ikke skjønner det selv. Jeg er jo langt utenfor målgruppen. Men har likevel blitt med på fankulturen for første gang. Selv Game of Thrones som jeg har vært utrolig fan av så var jeg aldri med på forum, så på youtube reactions osv.

Men det må være at Skam føles så utrolig ekte, at Julia Andem har klar å lage utrolig dramatikk i skolegården. Hverdagslige ting som likevel føles utrolig viktig og man husker tilbake til egen skole ting hvordan de små tingene i livet kunne bety så mye. Misforstålser og bekymringer med de første kjærestene.

Jeg skal Binge-watch skam fra starten nå. Ærlig talt er jeg litt lettet at det er over, fordi Skam var i ferd med å ta over livet mitt. Ikke bra å miste konsentrasjonen på jobb fordi man lurer på når neste Skam klipp kommer.

21
Jente,39

Akkurat sånn har jeg hatt det, også langt utenfor målgruppen. Har vært berusende og oppslukende med Skam. Nå skal jeg ta med den gode energien til hverdagen. Og kanskje finne enda mer ?❤️?

22
shhhhhhhhhhh

47 år gammel mann må si seg enig. Dette er en serie for evigheten!

23
Mormor

Kan en 71 år gammel mormor henge seg på her.......?

24
Cool super-mormor.

71 men fortsatt henger med 17 åringer i SKAM-serien og universet.
Det kan vi godt like. 🙂

25
Äldst?

Jag heter Abraham är 120 år och är far tlll Isak.Nog borde jag vara äldsta tittaren!!?
Väldigt bra serie Skam!
Vackra jenter och gutter också!

26
Bellis

såklart. Når jeg kan.....hehe

27
Kunsten å dele.

Jeg synes det er flott og modig med både mormor og andre besteforeldre som ser SKAM og vil henge seg på her.
Målgruppa trenger også gode besteforeldre som følger med og engasjerer seg i ungdommen.
Jeg er selv mor til ungdom.
Både ungdommen og jeg har en viktig og god støtte og engasjement fra mine foreldre som og er besteforeldre.
Kjærligheten og tryggheten er gjensidig.
Vi trenger hverandre.

28
Mormor.....igjen

Enig, vi besteforeldre skulle kanskje engasjere oss og følge med mer enn vi gjør, men det vi kanskje
gjør ,feil', er at vi vil det helst skal være på våre premisser. Men det som har vært spennende og
Interessant for meg er jo nettopp å følge målgruppen til SKAM akkurat slik de tenker og føler.
Så mange forskjellige meninger, spørsmål og svar de har hatt om de forskjellige karakterene i serien.
De har jo vært så engasjerte på sin egen måte. Og det er det vi besteforeldre må forstå.
Jeg har barnebarn som har vært russ nå og rulla.....og vi har begge to vært i SKAM-bobla og
innimellom pratet og diskutert.Det har vært så fint.
Nå er det slutt....talen på slutten ga meg gåsehud og tankene gikk tilbake til starten......
Jeg vil fortsette og følge med og engasjere meg for som du skriver-vi trenger hverandre.
? ? ❤️

29
alt er love

Og jeg elsker Julie Andem som ga oss en sååå sinnsyk flott avslutning på Skam! Hun dro oss ut i det virkelige liv, takka fansen, viste hva Skam har betydd for oss og ertet oss med Eskild, gutte Chris, Eva og Jonas oppførsel. Som jeg gråt. Nå kan jeg gå videre med livet mitt. Men jeg vil aldri glemme Skam, kommentarfeltet og alt jeg har lært: Alt er love!

30
Allt erLove

Og jeg elsker Julie Andem som ga oss en sååå sinnsyk flott avslutning på Skam! Hun dro oss ut i det virkelige liv, takka fansen, viste hva Skam har betydd for oss og ertet oss med Eskild, gutte Chris, Eva og Jonas oppførsel. Som jeg gråt. Nå kan jeg gå videre med livet mitt. Men jeg vil aldri glemme Skam, kommentarfeltet og alt jeg har lært: Alt er love!

31
Alt erLove

Og jeg elsker Julie Andem som ga oss en sååå sinnsyk flott avslutning på Skam! Hun dro oss ut i det virkelige liv, takka fansen, viste hva Skam har betydd for oss og ertet oss med Eskild, gutte Chris, Eva og Jonas oppførsel. Som jeg gråt. Nå kan jeg gå videre med livet mitt. Men jeg vil aldri glemme Skam, kommentarfeltet og alt jeg har lært: Alt er love!

32
HEGE

HEI ELINA <3

33
Rags

?

34

Tack för allt ❤

35
Andrea

TACK FÖR ALLT ❤️

36
Blah

Omggggg

37
Jeeez

Og peace tegnet har blitt grønt! Åååh? det er endelig fred og forsonelse i Sana's hjerte. Balanse og harmoni i hennes to verdener. For en kjærlighetserklæring!!!

38
Alekz

Yousef har fått grönt kort ☺️? Hihi

39
Thank you!

Kiitos from Finland! ? Thank you so much!

I'm out of words, but wanted to leave my thanks anyway. You have made the world a better place. ?

40

Green color has a special symbolic meaning in islam.

41
Re:?

I read that it was supposedly Mohammad's favourite color, and that it was mentioned amongst paradise in the Quran✌️

42
TUSEN TAKK

Before I watch: TUSEN TAKK Julie Andem for creating SKAM! Creating stories that relate to so many young people. I will never forget this show
????

43
Idis

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️TAKK SKAM for to fantastiske år ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

44
Agustina??

Gracias julie! ?

45

Tack för allt skam. Jag saknar er redan.

46
Agustina

Gracias Julie!???

47

Omg! <3

48
❤️

I will miss, Skam???

49
Skam

Takk for alt <3 jeg gråt da jeg så dette klippet! Skam har virkelig gjort noe med meg

50

Is this the last clip? Ever??

51
To Omg - and to Leo

Omg: Julie has been quite clear that this is it. However, US version is coming soon - I think they will start filming this fall.

Leo: How about that "Be kind" thing..? Others seldom think or understand the same way as you do. No need to be snippy. Seems that something is bothering you, I hope you find peace at heart some time soon.

52

What does it matter when they start filming? It will never be the same, the American version will just ruin the concept?

53
Yes my friend

It's over. Love to you ❤️

54

How have you not realized this yet? We have known episode 10 of season 4 would be the last for months.

55
Be kind

Jeg har lært å være mer forståelsesfull og snill på nett gjennom dette kommentarfeltet. Og når man selv sier noe dumt en gang får man høflig forklaring som man kan lære av. Det tar jeg med meg videre.

57
Kiwiogbanan

Kjære Sana, du er så vakker!

58
Forstår ikke meget, men elsker alligevel

Jeg er dansker så forstår ikke alt hvad de siger når nu der ikke er underteksterne på endnu. Men alligevel ELSKER jeg dette - 18 minutters klip jayyyy

59
sabrina

I DON'T WANT THIS TO BE OVER, GIVE ME MOREEEEE

60
Thelma

61
Nastya

Awesome? I'll miss?

62

First!

63
Gutt 30

Takk for en knall dramaserie ?
Trist at det er slutt

64
Raya

Takk for følget, alle Skammere og karakterer! Det har vært en fantastisk tid sammen!

65
❤️

Takk for følget. ❤️

66

Ehwb

67
Kristen

WHAT THE HELL, I WANT SEASON 5

68

❤️❤️❤️❤️

69
Snakeslayer

FIRST OF THE LAST

70
Gjest

<3

72
Fatima

G

73
ėna

How to describe the feelings that You have given us. How to describe the sensations that are now raging in my heart the most powerful hurricane.
There is not enough words to tell how beautiful this time is.
Great team. You forced. Yes, You forced us to love this world, this life, to love ourselves.
Just yesterday we watched the birth of a new picture, and it's been 2 years now and we need to complete this path to start a new one. Even more beautiful.
Latest photos, latest dialogues.. I imagine how, in a few years, we'll come to You and see all the same guys and girls from the Nissen school.
We experienced with you all the joys and problems, we experienced as if we were the heroes of the "skam".
Today is the day of farewell. It is very difficult to contain tears of joy and sadness.
You opened the window to a new world! You have become my personal revelation..
You have become something most beautiful in each of us.
alt er love.

74
Jeeez

Har oppdatert. Og oppdatert heeeele dagen. Dagens klipp kunne nesten ikke komme fort nok. Samtidig som jeg ville at timene skulle gå saktere som aldri før. Tidenes mest ambivalente følelser med sommerfugler og bulldosere som fighter om oppmerksomheten i magen. Jeg gledet meg sånn til kveldens klipp. Men gruer meg sånn til morradagen. Dagen da Skam offisielt er over. Post-produksjon-depresjon here i come lizm. MEN vi skal klare oss, akkurat som Linn, sant. Vi har hverandre. Nå er vi klare til å ta del i livet og hverdagen som bedre medmennesker -mer ekte og med mer forståelse, respekt og kjærlighet enn noen gang. Kun på grunn av en tv-serie. Som for alltid vil være med oss ❤ disse hinsides fantastiske menneskene, deres historier og lærdom som for alltid vil huskes, foreviget i våres sinn og sjel -nå klar til å settes ut i aksjon. Aksjon livet. For virkeligheten here we go, ready or not. Vi har det beste fra Skam i bagasjen. La oss berike livet med alt hva denne reisen har lært oss. Lots of løøøv til alle fellow skamfans. Det har virkelig vært en ære å dele dette universet med dere ?✌? jeg er deg evig takknemlig Julie Andem❣

75
peace

Takk for alt alle sammen. Det er alt jeg klarer å si for nå, men kommer fra langt inni hjertet. Jeg har blitt så glad i skam og dere <3

76
Amalie

Alt er love, vi elsker skam❤️

77
Sverige vs Norge

Tenk om SKAM har forbedret vår generasjons forhold til hverandre så mye at – om noen år – kanskje -Sverige og Norge ikke er så salty med hverandre mer❤️ Uansett: SKAM har skapt og spredd så utrolig mye kjærlighet. Akkurat som meldingen til Sana og hele den kjedereaksjonen, så går SKAM-kjærligheten i en bølge utover hele verden❤️?

78
Tusen takk SKAM!!

ALT ER LOVE!❤️❤️ Tusen takk Julie for en dritbra serie. En serie jeg har lært mye av. En serie jeg aldri kommer til og glemme.

79
kærlighedtilskam

Så dejlig at mærke at serien røre andre på samme måde, som den røre en selv.
"TAK SKAM, DU HAR GJORT EN FORSKEL" <3

80
❤??

Hmm..det kommer til å gå lenge for at hjernen skal finne ut at denne siden ikke blir oppdatert..

81
Du er ikke alene.

Frykt sprer seg... Men det gjør heldigvis kjærlighet og ❤️????

82
Emil I

Nydelig kommentar Jeeez❤ vi skal stå sammen! Vi skal klare dette! Tusen takk Julie!
ALT ER LOVE!

83
Takk!! ❤❤

For alt dette! SKAM har vært en øyeåpner og en påminnelse om hvor viktige det er å vær åpene og viser hverandre kjærlighet. Takk for alt SKAM har vært for oss ❤????

Og til alle fans der ute: La oss skape sommerfugleffekt, gjennom små handlinger av kjærlighet, hver dag! ❤❤❤
Mennesker trenger mennesker.

84
SKAMdinavia!

Det er mye man kan ta med seg fra denne serien, men en ting jeg så utrolig glad for er hvordan den har ført oss og våre naboland sammen og at vi har fått mye større forståelse for hverandre da, og et fellesskap også. OG TAKK for at dere har delt serien sammen med oss og kommentert sammen med oss! Har reist mye i Sverige og Danmark på ferie, nå står Island for tur og selvfølgelig skal vi til Finland! Så jeg elsker dere, svensker, finner, dansker og islendinger. Og hjertelig velkommen til Norge!

85
Takk for alt SKAM!❤️?️‍?

❤️

86
Åsa

❤Tack för allt! Både till hela Julie och Marie och alla skådespelarna och hela SKAM-teamet och till den fina SKAM-familjen här. ❤

87
Ja!!!

Precis så. Så vackert skrivet<3

88
#teamtruelove

Ja. Dette er ikke slutten, det er begynnelsen. Uendelige hjerter i uendelig tid til Julie og alle dere som har laget Skam. Tror aldri det vil finnes noen maskin som blir i stand til å kalkulere alle måtene verden kommer til å bli bedre på takket være dere.

89

I den siste skampod sier de at de ser på jenter med hijab på en annen måte nå enn før skam. Overalt hvor vi ser rundt oss ser vi mennesker som kan være "Sana" eller Even eller Vilde eller litt sprøe Eskild osv. som vi har blitt så glade i. Det er som om menneskene på gata er kommet oss nærmere. Vi er alle blitt invitert til Sanas bakgård. Takk ❤️

90
Skam er magisk kunst ❤

Tusen millioner takk for reisen, berg- og dalbanen, alt det vonde, alt det triste og såre, alt det fine, varme, vare og ømme ❤ Takk for å ha lært oss alle noe om livet, om det å være menneske, det medmenneskelige, hva som er viktig, om selvrespekt, om det å stå opp for deg selv, om vennskap og kjærlighet. Takk for fantastiske skuespillerer så har spilt så ekta at du glømme at du ser på en serie. Takk for troverdige karakterer så har vist oss at ingenting er svart- hvit og alle er mer enn det man ser.Takk for et genialt konsept, for musikk, lyd og lys. For manus, crew,klipping, Julie og Mari. Takk for Highasakite, Take me to churh, vennskap, selvrespekt, Norhelm,#williammåsvare, mennesker trenger mennesker og poteter, Norges lover, Forever Young, Nas, hiphop frå 90- tallet, parallelle univers, legendarisk kebabspising, Og helga natt, du er ikke alene, minutt for minutt, #evak, livet er nå, basketspilling, blå blomster, Los Losers, Håper du har plass, vi må jo passe på hverandre ❤❤❤
Nå får vi ta denne magien inn i våre egne liv og spre små fine ting hver dag. For kjærleiken spres heldigvis den også ? Takk Skam for alt du har lært meg ❤

91
sara

SÅ SANT!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <3 <3 <3 <3 <3

92

Så utrolig vakkert, tusen takk for alt <3 Frykt sprer seg, men det gjør kjærlighet og - det er jo akkurat det traileren til sesong 4 viser oss, Så enkelt og så viktig. Ikke la oss glemme dette <3

93
"Alltid tilgjengelig"

Tusen takk Julie❤️
Tusen takk Tarjei❤️
Tusen takk Henrik❤️
Tusen takk Josefine❤️
Tusen takk Ulrikke❤️
Tusen takk David❤️
Tusen takk Marlon❤️
Tusen takk Ina❤️
Tusen takk Lisa❤️
Tusen takk Iman❤️
Tusen, tusen takk til alle de andre skuespillerne, skam crew, Mari, alle dere som har filmet, ordnet med lyd, klippet og alt det andre som jeg ikke har peiling på må til for å lage Skam - men som har gjort det så fantastisk. Selv om jeg gråter nå er jeg så takknemlig. Tusen takk❤️
Dere har tatt meg med på en Berg og dalbane av følelser fra den dagen Skam startet.
Dere har åpnet sinnene våre og gitt oss følelser og opplevelser vi ikke trodde var mulig.
Dere har gitt oss forståelse av at vi ikke er alene.
Dere har gitt oss en unik mulighet til å se verden med andre øyne.
Så tusen tusen takk❤️
Og nå når Skam er ferdig, er det spesielt godt å se at NRK sier på siden sin - "Tilgjengelig for alltid".
Slik at vi kan gå inn å se igjen og igjen. Det kommer jeg til å gjøre, og jeg vet at mange andre også kommer til å gjøre det. Jeg kommer til å ta med meg skam i hjertet for bestandig. Spesielt for meg har Isak og Evens historie betydd alt, men også de andre sesongene er utrolig viktige.
Jeg håper også at denne siden vil ligge tilgjengelig for alltid.
Så tusen tusen takk igjen❤️
Jeg sier ikke farvel, for det er et ord som lukker alt for bestandig syns jeg. Jeg sier på gjensyn❤️
❤️Alt er love❤️

94
Tonje

Fint skrevet. Jeg er veldig enig! 🙂 ?????❤

95
Til Jeeez

For en herlig kommentar! Du satt ord på alle mine følelser og tanker. Skam hadde ikke vært det samme uten denne plattformen som gir oss anledning til å reflektere over hver eneste klipp. Takk til alle skamfans som har bidratt til dette fantastiske felleskapet som Skam-universet har blitt.

96
Lucie Luke

Nydelig kommentar! Ja, støtter aksjon livet! Jeg har sånn trua på Skam-generasjonen, dagens unge, som er fargeblinde og åpne mot verden og andre mennesker, som har lært å snakke med og ikke om, som tør å stå støtt som den de er. Takk til alle i og bak SKAM, som har gitt oss en felles referansebakgrunn, vi har blitt varmere og klokere av dere ❤️

97
Kärleksbevis

Så fint av Julie att tacka oss alla Skamfans i kommentarsfältet och påminna oss om att vi måste fortsätta sprida Skams budskap om kärlek och acceptans ❤️

98
I kommentarfeltet...?

Kvar har Julie skrive? Finn det ikkje..?

99

Personen over deg mente nok at kommentarfeltet er tatt med i det siste klippet ?

100
Orda

Saknar ord
Tack
...för kärleken, enkelheten, äktheten.
Jag älskar er
...var och en och allihop
❤️❤️❤️

101
Heine

Cringe

102
TAKK!

Akkurat som Linn❤️

103
Noomi

Och helt på slutet av detta underbara klipp, när Jonas talar, precis som han gjorde nör Skam startade med säsong 1 (vilken inramning!) kommer hyllningen till oss fans och kommentarfältet!

Kommer falla i ett djupt hål nu, älskar Skam och allt omkring! Tack för denna serie och tack att William och Noora blev ihop igen (vilket är det viktigaste för mig!)!

Klem fra Sverige! ❤️

104
@Noomi

Ja, takk for at vi fikk den avslutningen for Noora og William! Det var så viktig for meg og for jeg bare elsker dem, jeg elsker Thomas og Josefine og det de har tatt med oss på! Takk for dine kommentarer Noomi!

105
Takk Skam

Så enig! Føltes som et sår i magen helt til William kom tilbake, helt fantastisk å se dem sammen igjen 🙂 For en kjemi det er mellom de to, det virker så ekte! Fantastisk spilt av Thomas og Josefine, skulle gjerne sett dem spille Noora og William mer!
Denne siste episoden var på en måte både trist og fin, vondt å tenke på at det var siste episode, men så glad av å se all kjærligheten mellom alle karakterene.
Men altså Eskild og Linn, når de kommer bort til William og Noora ler fortsatt når jeg tenker på den 🙂 Jeg stemmer for en spin off, eller miniserie med "Kollektivet", da hadde vi fått mye humor, kjærlighet og litt drama. Noe å tenke på NRK og Julie A.!
Uansett takk for en fantastisk serie, men hvordan alt blir og det virker helt slutt nå, så burde det komme en Skam om et år eller to, hvor vi ser hvordan det går med alle karakterene, eller?.

106
2018?

Thomas och Josefines kemi är ju helt otrolig!Begriper inte hur de får till det!
Om man på Oslos gator om nåt år ser ett par man känner igen med barnvagn skulle inget kännas mer naturligt!
"Ja titta där går dom ja! Med i en Tv-serie?
Nej det tror jag inte, de bor väl här,några kvarter härifrån."

107
Alt er love♥️

Alt er love ♥️ ALT_ER_ LOVE ♥️

108
Lege

Precis så ♥️ Så tacksam för Julies verk. Att kunna låna Sonjas ord om att ta en dag i taget för att hjälpa en medmänniska och patient som bara inte står ut, att hålla någons hand som tröst i en situation ingen ska behöva känna sig ensam i. Att kunna ta ett steg bakåt och låta någon berätta sin historia utan fördomar. Det är lite av Skam som ska jag bära med mig på jobbet.

109
Hanna

Tänk att vi fått följa denna underbara serie i realtid. Många kommer upptäcka skam i framtiden och kolla gamla avsnitt. Vi har följt det dagligen och delat våra känslor och tankar med varandra i kommentarsfälten i väntan på nästa klipp. Är så tacksam för det, kan verkligen se hur jag om 10 år kollar serien igen och minns tillbaka hur kul det var att följa när det gick. Tack tack tack för denhär tiden alla skam-fans ❤️ och tack julie andem!

111
Siri

Jeg er helt, helt enig i denne anmeldelse. Sæson 4 lagde op til nogle meget spændende dilemmaer og en rørende kærlighedshistorie, men så "fadede" det ligesom bare ud, uden for alvor at tage livtag med de store spørgsmål. Det er ærgeligt.

112
#teamtruelove

Dette kommenterfeltet er så deilig! Jeg leste den anmeldelsen og ble bare matt. Anmelderen har jo sett på det helt baklengs. Fikk lyst til å skrive noe om det, men orka bare ikke, fordi Usj! Hvor skal man i det hele tatt begynne? Sånn en nytelse det er å lese de korte og lengre kommentarene deres her som alle tar på kornet ulike måter det er misforstått å tenke at den sexy, dramatiske, drastiske, skandaløse historien om en muslimsk ung kvinne hadde vært den viktigste å fortelle. Denne sesongen feiga ut?! Bah! Skal Sana måtte defineres av alle hun er uenig med? Skal hun måtte trekke alt til den ekstreme motsatsen, fordi noen vil bestemme over henne så skal hun i stedet la dem tvinge henne til å gjøre rakt motsatt av det de vil? Nei! Hun skal få være seg selv, i sin egen balanse. Et helt, herlig, komplekst, motsetningsfullt menneske blant andre mennesker. Takk alle sammen! ??☄️

(Modereringa fortsatt ikke så herlig, skrev dette dette et døgn siden, jeg igjen nå..)

113
Les heller aftenposten

Den er mye bedre.

114
@Les...

Bortsett fra at hun tar feil når det gjelder Isak og Even; de er jo endgame i alle univers ?❤️

115
Anmelderen har ikke skjønt konseptet med Skam

Tenk så feil det hadde blitt om hun hadde fått ønsket sitt oppfylt. Da måtte Sana bli mest mulig lik de andre jentene. Slutte å ha en tro, slutte med hijab, hooke eller ha sex med Yousef, lyve for foreldrene, drikke alkohol. I stedet viser skam at det viktigste ikke er å bli lik alle andre, men å like seg selv og stå opp for den en er. Da blir en også likt av de andre. Og da kan en vise dem at det finnes flere måter å tenke og leve på. Og alt blir love.

116
Siri

Jo, men det er jo fint at vise andre måder at være ung og forelsket, men kunne det ikke have været en af de etnisk-norske jenter da? Så Sana kunne have været en af de som udfordrede de konservative muslimske traditioner og gav et andet billede på hvordan man også kan leve som ung muslimsk kvinde i Norge

117
@Siri

Men hun utfordret jo de konservative kreftene slik en 17-åring kan? Det føler jeg hun gjorde; både ift homofili, det å åpne for å gifte seg med en ikke-muslim, ha ikke-muslimske venner (jeg vet ikke hvordan konservative ser på det, men..) Jeg tenker jo at enda viktigere enn å gjøre opprør (eller kanskje ikke enda viktigere, for for noen er jo opprøret viktig, men i allefall like viktig) er det vel å vise at man kan leve sammen, i fellesskap, at det ikke er motsetninger. At man får respekt for å bruke hijab; at man får respekt for å velge å vente med ting til man er gift, at man får respekt for alle de valg som man ønsker å gjøre basert på egne verdier og/eller religion. For man kan leve i fellesskap selvom man har forskjellig forståelsesgrunnlag.. Og de fleste religiøse (innenfor de fleste religioner) er jo faktisk ikke ultra-konservative, men helt vanlige folk, og det er jo også viktig å vise. <3

118
Hei ?

Så enig! Er så glad for at Sana var og er akkurat sånn som hun er!
Det er tusen ganger mer interessant og spennende.
Er så takknemlig for å ha fått bli kjent med henne.

119

Les recap'en i Dagbladet i stedet, den er supergod og han har liksom skjønt det. De er utrolig gode (og morsomme!) ❤️?

120
Takk

Den var så fin. Og sommerfugl effekten så godt forklart.

121
#teamtruelove

Dette kommenterfeltet er så deilig! Jeg leste den anmeldelsen og ble bare matt. Anmelderen har jo sett på det helt baklengs. Fikk lyst til å skrive noe om det, men orka bare ikke, fordi Usj! Hvor skal man i det hele tatt begynne? Sånn en nytelse det er å lese de korte og lengre kommentarene deres her som alle tar på kornet ulike måter det er misforstått å tenke at den sexy, dramatiske, drastiske, skandaløse historien om en muslimsk ung kvinne hadde vært den viktigste å fortelle. Denne sesongen feiga ut?! Bah! Skal Sana måtte defineres av alle hun er uenig med? Skal hun måtte trekke alt til den ekstreme motsatsen, fordi noen vil bestemme over henne så skal hun i stedet la dem tvinge henne til å gjøre rakt motsatt av det de vil? Nei! Hun skal få være seg selv, i sin egen balanse. Et helt, herlig, komplekst, motsetningsfullt menneske blant andre mennesker. Takk alle sammen! ??☄️

122

Anmelderen hadde tydeligvis lyst på en annen serie. Det Skam hun ville ha, ville skapt splittelse på en helt annen måte. Det ville den fort bli irrelevant for sitt publikum. Fortellingen om Sana var realistisk for mange, slik den står nå. Det anmelderen ville ha, ville vært realistisk for mye færre. Den serien anmelderen ville ha, om en mye mer konservativ familie, om en Sana som gjør opprør og ender opp på hemmelig adresse, får hun søke om tilskudd til å lage... På en annen side, så vi ikke ansiktet til moren til Sana hvis hun så Evak kysse, men.... ?

123

Er kun ute etter reaksjoner = De vet deres terningkast vil skape furore blant oss som elsker Skam... Noe som igjen gir de ufortjent publikasjon. Drit i VG .... de er bare seoghør i forkledning 😉

124
Jämtkalle

Tyckte det var litet roligt att rescensenten heter Vilde!

Hon sliter väl med sitt hon!

125

Teit av en voksen person å ønske mer drama rundt Sana, og da mener jeg at kommentatoren ville sikkert se typisk "minoritetsjente" drama, at hun bryter med familien at hun gjør noe ekstremt med ekstreme konsekvenser, halllo... jeg er glad for at det ikke ble sånn, folk flest og muslimer flest lever ikke ekstreme, dramatiske liv, og dette har Julie Andem virkelig vært flink til å representere gjennom Sana 🙂

126
Helene

Jeg vil heller se en serie der ting går litt treigt, for at det skal virke realistisk, enn å putte inn masse ekstra greier bare for å gjøre serien spennende! Skjønner at anmeldelsen ble dårlig, siden de sikkert tar utgangspunkt i dramaturgien og oppbygningen, men for min del vil synes jeg det er mer givende å følge med på historien til en mer virkelighetsnær karakter. Noen ganger skjer det ikke så mye i livet til en person, sånn som vi fikk oppleve tidlig i sesongen. Det kan ikke være intriger hele veien. Synes også at sesongen handler om mer enn bare det å være muslim i Norge. Det handler om tilgivelse, likeverdighet, personlig utvikling og vennskap. Det handler også om at vi ikke skal dømme andre uten å høre deres historie. Synes denne sesongen har vært kjempebra og like gjennomført som de forrige!

127

At VG ønsker at Sana skulle kaste hijaben, er som å ønske at Isak ble sammen med en jente.
*OPPGITT*

128
Ståle

Man kan faktisk velge sin religion, i motsetning til seksuell legning. Ergo er sammenligningen verdiløs.

129
Fritt valg

Men likevel bra at alle mennesker får friheten til å være seg selv, synes jeg. ❤️

130
Søstra til søstern

Det står at Sana burde ha endt opp med å kate hijaben, debutere sexuelt eller vannære profeten Mohamed.
HVORFOR?
Det er ikke dette Julie ville vise oss. At det går ann for en muslimsk kvinne å bryte ut. NEI hun vil vise oss at det går ann for en Muslimisk kvinne å leve i religionen sin.
Men oppgjøre hun tar, om å gjøre handligsrommet for kvinner i islam større, det er det oppgjøre Sana tar.
Det var også mange som hylte om at Sana og Yosef burde gå lenger. Men hvorfor. Vi i den norske kulturen går kanske ofte for langt i våre useriøse ungdomsforhold, vi bør ikke dømme dem for at de gir hverandre tid, og tolmodighet.

Men velkommen etter. Lag flere filmer / serier om Muslimer.
Jeg hyller deg Julie.

131
Kamilla

Vakkert!

132
Så morsomt!

Jeg synes VG terningkast på sesong 4 er nettopp det sesongen handler om: Hvordan Sana dras mellom ikke å være muslimsk nok og heller ikke norsk nok. Det hun er "holder Ikke".

Gratulerer Skam-team! Dette ble en suksess! Poenget kom veldig tydelig fram.

Og for å legge til en ting; det er ikke bare muslimer som føler at de ikke alltid hører til gruppa. De fleste mennesker opplever nok fra tid til annen å være utenfor. For noen er det mer en normaltilstand. For andre mer periodevis. Men jeg tror nok vi alle kjenner igjen at vi ikke passer inn i konformitetspresset. Så til meg selv og alle som føler seg helt helt utenfor: vi/dere er ikke alene.
... Og siden kjærlighet sprer seg.... vis litt kjærlighet isteden!

133
@så morsomt

Bra skrevet! Og ja mange som føler seg utenfor normen. Takk.

134
Ikke la deg påvirke!

Drit nå i hva VG sier! Stå for dine egne meninger og hva du synes om sesong 4 av SKAM, og ikke la deg påvirke av media! 🙂

135
Trist ass

Synd at det fortsatt finnes folk som må putte andre i bås og som vil tvinge jenter til å kle av seg og "ligge" seg til frihet. Hva handler det om? Hva er de redd for?
Jeg takker for en sesong med ei sterk jente og en handling som viser et mobbeoffers kamp mot egen tvil og angst for å miste vennskap og tilhøringhet.

136
Noen tregere enn andre

Du har så rett. Tror JA har satt seg veldig godt inn i hvordan det er å være ung muslim akkurat som hun klarte det med Even og Isak. Så da må vi høre etter det hun prøver å fortelle. For noen tar det litt lenger tid før det synker inn. Jeg begynner først nå å forstå hvorfor sesong 4 måtte bli som den ble og at det er perfekt. Kanskje det er håp for VG anmelderen og en vakker dag...

137
VG kan gå og legge seg

Helt uenig i denne anmeldelsen.

138
@ :/

En berättelse som handlar om en tonårig som måste finna sett att föra sina olika identitet samman till att bli en, den som är Sana, behöver inte problematisera Islam eller tro öht. Vilka ville se Sana "kaste hijaben" egentligen, eller förlora sin oskuld? Artikelförfattaren har ju helt missat poängen: ang. Islam har Sana redan gjort sitt val. Hennes "resa" är att känna sig stolt över det hon har valt och våga säga nej till det i Islam hon inte vill ha, och det kommer antagligen vara att inte få gifta sig med en ex-muslim.

139
Enig!

! Kunne fint utfordret disse religiøse fanatikerne mer!

140

Jeg hadde også forventet mer dramatikk rundt hijab-politiet og slikt men Sana (JulieA) valgte å fokusere på å kjempe for sine venner istedet for å kjempe mot fanatikere. Er det ikke det Jonas takker henne for? Forsett å gå kjærlighetens vei og ikke gi opp. Hvis alle kan få så gode venner som Sana så står de ikke alene og da kan ikke fanatikerene fryse dem ut og mister mye av sin makt. Sanas vei viser at kjærlighet er det beste våpen. Ved å elske alle Sana'er rundt oss gjør vi dem sterke og hvis de må ta en kamp vil de være rustet. ❤️❤️❤️

141
Charlie

Skikkelig dårlig anmeldelse i VG! Hvem håpet att Sana skulle kaste hijaben liksom!? Glad det sluttet som det gjorde. Takk for alt!

142
1881

Jeg gir anmeldelsen terningkast 1. Og helst en oppsigelse av anmelderen. Selve sesong 4 fortjener mer enn en 4er!

Jeg setter stor pris på at de valgte å vise en troende muslimsk jente som kjemper FOR sin religion, og ikke MOT den, slik VG tydeligvis ønsket at Skam skulle gjøre. Personlig oppfatter jeg VGs anmeldelse som ganske religion-fiendlig.

Skulle sesong 3 handlet om en gutt som kjempet mot homofili da eller? Det ville jo vært 1000x mer konfliktfylt. Og VG ønsker jo at Skam skal vise konflikter, basert på den anmeldelsen.

143
Jämtkalle

Uppsägning? Det är väl att ta i!
Det är ju ändå 4 av 6.
Värre har man läst.
Be kind. Always.

144
Dyslektiker, beklager for skrivefeil.

Men denne artikkelen har jo mistet hele poenget med sesongen. Vi er ikke her for å lære om den norske kulturene, men her for å lære hvordan Sana takler den norske kulturen med sin egen. Vi er her for å se hva som påvirker hun mest, altås det at hun ikke kan gifte seg med en ikke troende fordi hun er kvinne. Dette er sikkert et dilemma mange muslimske jenter sliter med over land der hvor ikke alle er muslimer, men kjærlighet fortsatt er noe man ikke kan unngå. Føler da det blir feil å kreve at hun skal kaste hijaben bare fordi man føler det ikke er nok spenningen. Hijaben har mer å si enn bare spenninge i en tv-serie, det er et plagg mange føler de har på seg for en nærmere tilknytning til Allah. I alt lite ening med artikkelen.
Men alt i alt utrolig fornøyd med sesongen og hele serien, uten tvil en serie jeg aldri kommer til å glemme og som har fått meg til å føle mye. Utrolig takknemlig for alt vi har fått oppleve gjennom serien.

145
Flaut vg

Dette irriterer meg grenseløst! Skal Sana måtte bryte med verdiene sine for at sesongen skal være interessant??? Ha sex eller kaste hijaben? Flaut vg!!!

146

Synes anmelderen går litt i baret her jeg. Denne sesongen tar jo et stort oppgjør med menneskers fordommer, og da lurer jeg på dette opprøret som anmelderen vil ha; kaste hijab eller hva det måtte være. Hvem sine verdier baserer et slikt opprør seg på da? Er ikke litt av / eller hele poenget at man må være fri til å velge selv? Og da er det ikke sikkert at det er fasiten for alle, selvom det kan være det for noen. Men mennesker må uansett møte hverandre med gjensidig respekt og tillit og ikke med fordommer. Hvis vi ønsker fred og frihet. Tenker jeg. ❤️?

147
❤️

Skam har uansett formidlet så usigelig mer enn hva man kunne håpet på. Skam er stort. ❤️

148
Så enig

Så godt sagt. Det er så mange lag i dette.
Det er så mye som inspirerer. På det menneskelige planet og innholdet.
Men også form og måten å formidle på.

At hun i tillegg har klart å skrive inn så mange referanser til alt fra Ibsen til Lynch til sit com og poesi og alt på en så elegant måte hele veien, er bare helt rått.
Og musikkennn
?

149
@ :/

Vel det er et viktig tema at man kan få hat fra andre muslimer. Det vanskeligste er nok å bli frøset ut. Men for Sana var looser-jentene de nærmeste vennene så hun hadde ikke brydd seg så mye om Jamilla hadde frøset henne ut. Derfor tror jeg JA heller valgte å fokusere på at Sana ble frøset ut av russebussen. Og mindre på strenge konservative muslimer som det uansett er en del om i media. Men det kunne selvfølgelig vært litt om det temaet. Uansett så får Skam terningkast 7 av meg.

150
@:/ meg igjen

Var litt trøtt i natt ser jeg. Har lest anmeldelsen på nytt. VG kan gå og legge seg og Flaut VG, er veldig treffende kommentarer.

151
Fantastisk!

Du satte ord på mine tårer! Af hjertet tak! Tak til Andem, tak til Skam og ikke mindst tak til alle jer fantastiske Skam-fans ❤️❤️❤️

152
Sofie K

Fantastiskt fint skrivet! Du satte ord på mina känslor! ❤️❤️❤️

153
Jeeez (igjen??)

Og sist men ikke minst, kjære fine Sana -takk for din sesong og din fantastiske lærdom.
Jeg ser på Islam med nye øyne takket være deg. Jeg kjenner meg virkelig heldig som fikk oppleve ditt perspektiv. Så takk Iman for verdens beste Sana. En berikelse samfunnet virkelig trengte. "Alle er vi bare mennesker". Tusen takk for alt!

...kommenterer i fleng her ass, i know. Ord som må ut. Inntrykk på inntrykk som presser på. Tanker som spinner.
For et avslutningsklipp! Det har alt og mer. All kjærligheten til fansen. Wow. Alt er virkelig love. Takk igjen. Og ekstra elsk på at det hele slutter som det startet. Sirkelen er virkelig sluttet. Jonas sin tale. Sukk ❤ "ingen er vi alene". Så vakkert ass. Tårene renner. Kjærlighetssorg går over, vi vet det. Men kjærligheten til Skam, den går aldri over. Skam og oss er for alltid! ❤❤❤

154
LoveSkam

❤️så fine ord, jeg ikke kunne si det bedre!

155
Nancy Drew

'Men heldigvis. Det gjør kjærlighet og'❤️❤️

Genial avslutning. Tusen takk for en fantastisk serie, kunnskap, klokskap, kjærlighet og varme. Julie Andem, og hele ditt crew og alle de fantastiske skuespillerne. Jeg er så glad denne serien kan ses igjen og igjen, og mine barn skal få se den når de er store nok. Alt er LOVE❤️❤️❤️

156
julian.

Jeg trenger å vite mer om Julian Dahl!

157
Julian D

???

158

Jag gråter... alltså på riktigt.. aldrig gråtit för en serie.. tack skam.. det har aldrig, och kommer aldrig, finnas en serie så berörande som dig.. tack Julie.. tack Mari.. och tack hela skamgänget ❤

159

❤️

160
Ingvild

Dette har fantastisk.

161

Bare tusen, tusen takk for denne episke kjærlighetshistorien til alle mennesker. Dette har vært og er vidunderlig. Tusen takk! <3

162
Marte

Åå, verdens fineste tale❤️

163
Maia

Takk.

164

Takk for alt.

165
❤️

❤️❤️❤️

166
Alt er...

- kjærlighet ❤️????

168

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

169

Så utrolig trist at det er over! ❤????